2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

ee yani cocuk ter banyosu bile yaparrr

ee yani cocuk ter banyosu bile yaparrr

Doğru söylüyorsun.. Ne bileyim, bazen "herhalde fazla takıntılıyım" diyorum..Biraz rahat olmakta fayda var aslında.. Kendi takıntılarımla çocuğumu da huzursuz edeceğim diye korkuyorum..Bu arada benim oğlumda emekleme gayretinde ama henüz birşey yok..Bir tek popoyu dikiyor ama kalıyor öyle, sonra da sinir yapıyor..Çok komik Bir de ayaklarını ağzına sokmaya çalışıyor, gerçi birini sokmayı başardı..

Canım ben avent marka kullandım çok memnundum, benim oğlum emmeyi bıraktı şimdi ama başta eğer sağmasaydım hiç anne sütü alamayacaktı yavrum. O sayede bu zamana kadar ara ara emdi kalanında süt sağıp verdim.

Bu arada bazen bitmiş gibi geliyor süt, ama sağmaya devam et, asıl ondan sonra fışkırıyor, püf noktası o sanırım, baya iyi çekiyordu benimki. Ama hastanedekiler gibi olmasını beklemeyin diyordu herkes, onlar daha profesyonel çünkü.

Aslında zaten sağdiği sütten memnunum .en azından oglusuma yetiyor ama yumuşak yumuşak sagınca sanki az sağıyormuş hissi uyanıyor bende..benim kuruntum sanırım..ben de öyle yapıyorum durunca bekliyorum sağarak sonra fışkırmaya başlıyor ..ama ne kadar sağsam da emmesi gibi olmuyo tabi ki.heralde boyle boyle azalacak sutum..içten içe üzüyor bu durum beni..fazla kafaya takmamaya çalışıyorum .ilk 6ay bı sekilde alıyor anne sutu diye kendimi avutuyorum ama annesini cokur cokur emen(maşallah) bebekleri de görünce insan nerde hata yaptım diye düşünüyor..

D vitamini eksikliğinden olduğunu zannetmiyorum canım. Emen çocuğun başı terler, benim oğlanda da ilk günden beri aynı durum. Bence boşu boşuna kendini üzme.

meraba kızlar moralim çok bozuk denizin yine idrarında mikrop çıktı demiştimya kültür yaptık diye doktora gösterdik bu 2. Tekrarlayışı önemli bişey olabilirmiş böbrek için ilaaçlı film istedi ilaçları bitince bazı bebeklerde doğumsal olabiliyomuş çok korkuyorum allah korusun .
Öyle bişeyse hergün 2 sene boyunca yarım kaşık antibiyotik içmesi lazımmış yada 2. olasılık kakadan mikrop kapabilirmiş napcam bilemiyorum kızım ondan aşırı iştahsız kilo almamış vermiş bile çıldırcam vallaha ya kız bebeği olanlar sizinkilerde kaka yaptığında totoşları kaka oluyomu? Bide kan ilacı çok önemiimiş kansızlık aşırı terleme özelikle baştarafında yaparmış bide iştah açarmış neyse ben zaten üzüntülüyüm bari siz üzülmeyin dua edin bize nolur

Cnm çok çok geçmiş olsnn...inşallah korktuğunuz gibi çıkmaz ...

Evet canım,verdim ek gıdadan ama pek yediğini söyleyemem.Nerden biliyorsa sıpa püffffssss diye püskürtüyor.Şimdi şöyle bir düzen oturtmaya çalışıyorum:Herzamanki anne sütü alımına devam+Öğle uykusundan sonra emmeden önce pirinçli ya da yulaflı elmalı ek gıda+Akşam 8.30 gibi 100ml devam sütü ve 9.30 10.00 arası gece uykusuna yatış.3 gündür uyguluyorum bunu vee...evet yavaş yavaş işe yarıyor gibi.Kızımın gece uykusu daha az bölünüyor.9.00'da yattıktan sonra 3.00-3.30'a kadar deliksiz uyuyor,emziriyorum tekrar uyuyor 5.30-6.00'a kadar.Bazen bu ikisinin arasında uyanır gibi oluyor;ya emziğini verip başını okşuyorum dalıveriyor,olmadı biraz daha emziriyorum.Sabah 7.00-7.30 gibi de kalkışımızı yapıyoruz.Sonra zaten günlük rutinimiz başlıyor.İki-iki buçuk saatte bir 1'er saatlik uykular ve aralarda emme,oyun oynama,güneşlenme vs.Tabi hafta içi ben çalıştığım için babayla başbaşalar ama okulum evime çok yakın,iki buçuk saatte bir emzirmeye geliyorum.İşte bizde durumlar böyle Karaca'cım,istersen sen de birşeyler vermeyi dene,karnını doyurmasa da en azından azar azar alışmış olur.

Ben avent değil lansinoh kullanıyorum ama benimki de ilk başta uçları acıtacak kadar çekiyordu,şimdi öyle değil.Sanırım pompayla ilgili değil de bizim pompanın çekişine alışmamızla ilgili bir durum.Bir de göğüsler yumuşadı malum...

Canım çok geçmiş olsun,inşallah önemli birşey değildir de hemen iyileşir Deniz'in.Ben temizlerken dikkat etmeye çalışıyorum,hep önden arkaya yapıyorum ama bazen zaten bezi açtığımda kızım heryerine(abartısız her ince çizginin arasına kadar)bulaştırmış oluyor.Hala sarı ve cıvık kaka yapıyor çünkü.Hem de her gün en az iki kere,bazen 5-6'yı buluyor hatta.Allah şifasını verir inşallah canım,moralini bozma,iyi düşün iyi olsun.Bak gör,çok değil bi 6 ay sonra bunları unutmuş bıdır bıdır yürüyen kızının peşinde neşeyle dolaşıyor olacaksın Allah'ın izniyle.

Canım ya, dün sen girmeyince meraklanmıştım zaten..Ne kadar "Moralini, bozma, iyi düşün" desem de mümkün değil biliyorum..Dua edeceğim bebişin için..Hiç kıyamam ben ona..O da küçücük canıyla uğraşıyor işte..Ne zaman çektireceksin filmi? Umarım bir an önce iyi haberlerini alırız..Bizi habersiz bırakma

Canım ben de çok takıyordum, niye benimki emmiyor ya bırakırsa diye.. Ama öyle taktıkça daha kötü oldu, aklıma gelen başıma geldi ve sütüm stresten iyice azaldı, oğlum da emmedi ve kesildi memeden. Ama sağlık olsun 5 ay emdi, maşallahı da var, hem daha en ufak bi rahatsızlığı dahi olmadı gelişmesi de çok iyi. O kadar emmeyen, hatta hazır mamaları da yemeyen bir sürü bebek var. Buna da şükür yaniii..

Canım çok geçmiş olsun, umarım önemli bişey yoktur, içini ferah tut herşeyin iyisi olsun, dua edelim biz de senin için.

chromaggus,
Gayet güzel bir düzen tutturmuşsunuz maşallah Darısı başımıza canım ya..Dün gece yine uyumadık..Zaten gündüz uykumuz da çok az..Bir de yeni huy edindi oğlum..Gece yatağının en dibine kadar giriyor..Resmen yapıştırıyor kendini yatağın kenarına..Tabi hareket edemiyor bir zaman sonra..Bu seferde ağlayarak uyanıyor..Dün gece bayağı bir moralim bozuldu yani..Saat 4 te yattı, 8 de kalktı..Çıktık gezdik biraz..Şimdi yeni uyudu..Umarım sizin düzeniniz bozulmaz..Çok zor çünkü..Hele ki sen çalışan bir annesin..Senin işin çok daha zor..

Canım forumdaşlarım..Benim yine bir sorum var
Şimdi biz 6 ayda aşı yaptıracağız ya sağlık ocağında..3 tane olacak diye biliyorum ben..Herneyse, geçen doktora gittiğimizde..ki zaten ilk kez gittik..doktor rotavirüs aşısını olmamızın iyi olacağını söyledi..Gerçi ben geç kaldık sanıyordum ama değilmiş demek ki..Şimdi ayın 28 inde 3 aşı, 25 inde de rotavirüs olmak üzere 4 aşı bebişe fazla gelmez mi ki? Sizler rotavirüsü yaptırdınız mı? Kafam biraz karıştı benim..

çok çok geçmiş olsun.allahim şifasını versin insallah.eger yedirebilirsen gunde 1çay kaşığı kadar Kuşburnu marmelati yedir.idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir.ben her gun oğluma vermeye çalışıyorum,önleyici özelliği de var çünkü .allah kolaylıklar versin..

Ben rotavirusleri düzenli yaptırdım.simdi sanirim8. Ayda 3. Dozu var.zaten ağızdan aşı.macun gibi sıkıyorlar ağzına.ben de tavsiye üzerine yaptırdım.ozellikle kreşlerden çok kapılıyormuş rotavirus.gerçi bir arkadasıma da sadece 1sene koruyuculuğu oldugunu söylemişler .bana pek mantıklı gelmedi .o zaman niye 3 doz yapılıyor ki..rotavirus aşısından korkma.ateş,huzursuzluk vb.yapmiyor.

geçmiş olsun canım umarım önemli bir sorun çıkmaz ve bir daha tekrarlamaz

Canım biz de yaptırdık rotavirüs aşısını. Son dozu kaldı. Benim de aşılarla beraber yapılmıştı sanırım, bir zararı yok, ateş falan yapmadı. Zaten damla şeklinde.. Ben her ihtimale karşı yaptırdım.

Cevaplar için sağolun kızlarMadem bir yan etkisi de yokmuş, bende yaptırayım o zaman..Gerçi geç kaldık ama doktor yapalım dediğine göre bunun bir sakıncası yok belli ki..

Kızlar biz ek gıdaya başladık, elma püresi, sebze çorbası, yoğurt ve muhallebi veriyorum.. Yalnız oğlum kabız oldu, çok katı ve seyrek yapıyo kakasını.. Ne yapmalıyım ben:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…