2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canım çok geçmiş olsun,maalesef kızlarda daha çok idrar yolları enf.oluyor malum temizliğinin zorluğundan, birde tahlil için numune almak yokmu ne çekerdik kızımda olurdu sık sık. Allah şifa versin kuzucuğa da tez zamanda iyileşsin inşallah, dualarım sizinle, sen kalbini ferah tut bir şey çıkmaz umarım, sana da kolaylıklar diliyorum.

Kızlar biz ek gıdaya başladık, elma püresi, sebze çorbası, yoğurt ve muhallebi veriyorum.. Yalnız oğlum kabız oldu, çok katı ve seyrek yapıyo kakasını.. Ne yapmalıyım ben:S

Canım valla benim bebişinde 4-5 gün yapmadığı oldu.."Anne sütü alan kabız olmaz" sözü doğruymuş..Kakası katılaşsa dahi kabız olmadı..Seyrek yapmasının problem olduğunu sanmıyorum..Gerçi sen "çok katı" demişsin, ona birşey diyemiyorum işte.. Bir de anne sütü alıyor mu hala bebeğin, bilmediğim için ona da birşey diyemiyorum..

Son düzenleme:
İyi akşamlar güzel anneler..Biz en sonunda cesaret edip oğlumun saçlarını sıfırladık Neyseki bir problem yaşamadık ama pek kabak birşey çıktı ortaya...Umarım en kısa zamanda uzar..Zaten bugün olmasa da birgün yapmaya mecburduk çünkü iyice biçimsiz olmuştu saçları..
Bu arada ilk kez yüzükoyundan sırt üstüne döndü ama sonrasında bir daha yapamadı..Muhtemelen saç kesimi ve banyo kargaşasında, o şokla dönüverdi..Çünkü ben çok panik yaptım..Yok canı yanar mı, yok kafasına zarar verir miyiz, yok ağzına saç girer mi...derken bu badireyi de atlattık çok şükür..
Gamze, senin kızının saçları kaç günde uzamıştı canım?

1 ml'lik 1 adet Rotarix Oral Süspansiyon

Aşılama şeması iki dozdan oluşur. İlk doz 6 haftalıktan itibaren uygulanabilir. Dozlar arasındaki süre en az 4 hafta olmalıdır. Aşılama programı 24. haftaya kadar tamamlanmış olmalı ancak 16. haftadan önce verilmiş olması tercih edilmektedir.

Rotavirüs (canlı, zayıflatılmış) 2 ml ROTATEQ

Bebeklere oral yolla uygulanan üç adet kullanıma hazır sıvı RotaTeq dozunu içerir. Birinci RotaTeq dozu 6-12 haftalıkken uygulanmalı; takipeden dozlar arası 4-10 hafta olmalı ve 3 doz maksimum 32. haftada tamamlanmalıdır. Kronolojik yaşa uygun olarak zamanından önce doğan bebeklere uygulanabilir. Eğer herhangi bir nedenle eksik doz uygulanırsa (örn. bebek aşıyı tükürür veya mide muhteviyatı ile dışarı atarsa) yerine tekrar doz önerilmez.

BENCE ALTI AYLIK GEÇ KALINMIŞ OLUNUR.BİZ ROTARIX YAPTIRMIŞTIK,ILK DOZUNDA IKIBUÇUK AYLIKTI.IKINCI DOZUNDA DA DÖRTBUÇUK AYLIK..TAVSİYE EDEN YENİDOĞAN UZMANI BIR ARKADAŞIMDI.MALUM İLERİ YAŞLARDA KREŞLERE EMANET YAVRULARIMIZ.

BU ARADA ARKADAŞLAR BEN TAKİPTE ESKİ MESAJLARDA YENİYİM,HERKESE MERHABA DEMEK İSTERİM.KIZIM YAĞMUR BUGÜN İTİBARIYLA ALTI AYLIK.02.11.2011 RABBİM HERKESİN BEBEĞİNİ SAĞLIK SIHHATLE AİLESİNE BAĞIŞLASIN.HAYAT ONLARLA GÜZEL.

Seni, bebişi merak ettim..Umarım daha iyidir.. Habersiz bırakma olur mu?

saol canım ilgin için forumdaki iyi dilek dileyen arkadaşlar hepiniz çok saolun bebişlere sağlıklar diliyorum bu arada . denizim bu gün daha iyi antibiyotiğe başladık iyi geldi baya 10 gün kullancaz ondan sonra tekrar bi kültür daha sonra film çektircekmişiz biraz zahmetli bi filmmmiş sonda falan takcaklarmış bakalım artık nasıl yapcaz

bu arada rota virüsü bizde yaptırdık ama baya oldu yapalı rotarix yaptırdık 2 doz olandan acaba geç kaldı gibimi karaca iyice araştır canım baya bi pahallı aşı boşa gitmesinmi:44:

Antibiyotik ilk günden iyi gelmişse 10 güne kadar daha bir iyiye gider durumu o zaman..Eğer kültürde birşey çıkmazsa yine de film çekilecek mi ki? Umarım gerek kalmaz ona..Daha fazla sıkıntı çekmesin minik melek

günaydın kızlar,

karaca, denisin mesajını okuyunca benim düşündüklerimi yazmışsın bu kadar olur. Kaç gündür deniz den haber var mı diye bakıyorum, inşallah iyileşir kuzucuk, bu arada antibiyotiğin iyi gitmesine sevindim Denis, inşallah bir an önce toparlanır.

bu arada bizim bakıcı dün başladı, inşallah oğlum çok sever, teyzesi de onu sever ve iyi bakar...

merhabalar arkadaşlar oğlumu karnında kızarıklıklar oluşuyor ortası sanki bişey ısırmış gibi beyaz sonra kayboluyor gün içinde çıkıp kayboluyor ne oluyor aptamilmama kullanıyor mamadan olabilirmi . 2 gün sonra 6 aylık olacak bu arada havuç patates elma kaşık maması veriyordum onlarıda kestim ama yine çıkıyor sizce mamaya mı aerji başladı.

Canım, muhtemelen mamadan kaynaklı bir alerjidir..Gerçi benim çok iyi bildiğim bir konu değil ama bazı mamaların bu şekilde alerji yaptığını, bazen başka markaya geçince bunun kaybolduğunu duymuştum..Bence en iyisi doktora danış ama tehlikeli bir durum olduğunu sanmıyorum ben

karaca kemece sağolun canım evt daha iyl ağrı kesicide veriyorum muhtalemen oda rahatlatıyodur antibiyotikle beraber geçicek biitorumda bu 2. enfeksiyon ondan filmi gerek görmüş bide yoğun bi enfeksiyonmuş ya diyorumda çevredende duyduğum kadarıyla baya bi kız bebekler yaşıyolar galiba bu sıkıntıyı kemece sende yaşamışsın ya diyorumda o kadarda temizliğine dikkat ediyorum nasıl oluyo büyük kızımda hiç ama hiç yaşamadım oda pamuklu yıkannan bezlerden o zaman kullanırdık ona rağmen çok iyi idi şimdi ise prima kokulu mokulu bezler kullanıyoz ondanmı acaba? ama umarım hijyenden ötürü olmuştur doktorun dediği gibi doğumsal deyildir . Filmi çektirmekten bende çok korkuyorum ama mecburmuşuz idrarın böbreklere geri kaçma riski açısından allah korusun böbrek reflüsünde sık sık ienfeksiyon geçirilirmiş ne bileyim doktor bunları söyledi yani çektirme konusunda bende sıkıntıdayım

Kız bebeklerde daha fazla olduğunu bende duymuştum..Ben doğumsal olduğuna inanmıyorum..Doktorlar akıllarında herhangi bir soru işareti kalmasın diye her ihtimali değerlendirmek istiyorlar tabi..Sen mümkün olduğunca moralini yüksek tut..Hele şu 10 gün bir geçsin, bakalım bir dahaki kontrolde neler diyecek doktor..Bebişini bizim için kokla..Tekrar çok geçmiş olsun

Anne sütü almıyor 15-20 gündür. O zamandan beri de böyle malesef. ne iyi gelir acaba bilemedim..

Canım maşallah, ben de takipte eski mesajlarda yeniyim.. Allah uzun ömür versin kızına, sizi birbirinizden ayırmasın.. Maşallah onaaa

Canım, burada bir arkadaş armut suyu önermişti bana..İyi de gelmişti..İstersen bir iki kaşık ver bebişe..Ama katı gıdaya geçişte bağırsak düzeninin değişmesi normal sanıyorum..

Canım, burada bir arkadaş armut suyu önermişti bana..İyi de gelmişti..İstersen bir iki kaşık ver bebişe..Ama katı gıdaya geçişte bağırsak düzeninin değişmesi normal sanıyorum..

Ben de armut aldım, bakalım vericem inşallah iyi gelir.. Biraz da zeytinyağı verdim annem söyledi. bakalım işe yararsa yazarm, insan ne kadar üzülüyor o zorlandıkça benim canım acıyor sanki:S

denis geçmiş olsun benim oğluşumde hastalandı.nezle hafifte öksürük var.burnu tıkanıyo doktorla telefonlaşıyoruz sürekli daha götürmedim.bakalım geçer inş yarın yinede bi götüriym içim rahat etsin.çorbalara başladınızmı arkadaşlar siz ben meyve suyu ve yoğurt ve muhallebi veriyorum.arkadaşlar biberona alıştırmak istiyorum ama beni bırakırmı acaba diyede korkuyorum bir öneriniz varmı?su verirken kaşıkla bardaktaki suyu yanlışlıkla üzerine döktüm çocuk bir korktu ağladı canım zor yani biberonden içsin istiyorum inş alışır.

Kızlar bir şey sorucam.. Foruma yeni üye olduğum için konu açamıyorum.. Ben doğumdan sonra ilk kez 22 martta adet oldum. Yaklaşık bir ay on gün geçmesine rağmen hala adet olmadım. Korkup hamilelik testi yaptım birkaç gün önce ama negatif çıktı.. Normal midir bu düzensizlik? Doktora gitsem mii? Emzirmiyorum, 15-20 gün önce tamamen kesildi sütüm.... Umarım ters bişey yokturrr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…