- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #42.281
Saat gecenın 3'ü...
Mırın kırın sesler geliyor beşikten
ben de zaten hastaym durmadan oksuryrm
anlayacagnz bebeğin uyanmasını hıc mı hıc ıstemıyorm
ama bi bakaym dedm yıne de
prensesim ateş içinde
ondan uyuyamıyor
kafasını bı saga bı sola cevırp duruyor
actm ışıkları
bıraz emzrp ateş duusrucu verdm
elini yuzunu yıkadm
hıc gece kaka yapmayan cocuk başladı kaka yapmaya....
Neyse arkadaşlar ole bole sabahı ettk
ama hala ateşimz var
ara ara yukselıyor
sureklı parmakları damaklarında cnmn benm
inş. Bir an once rahatlarda tekrar dan gulucukler saçar...
Diş cıkaran bebeğimz oldu mu hıc
ben hatrlayamadm ama
belirtleri aynı mı acaba dycektmmm
Benim oglum da 5ayindan beri gündüzleri emmiyor.baya bir mücadele verdim.4.aydan sonra başladı reddetmeler.1ay1,5 ay zorla emzirdim.5ayindan sonra emzirmeyi deniyordum almayinca sağdiğim sutu veriyorum gündüzleri.ancak uyku sersemi ,arabada felan alıyor gündüzleri o da canı isterse.saç kurutma makinesi denemediyseniz onu dene .benim oglum 1ay sac kurutma makinesiyle emdi.ama belli bir süre sonra ona da uyanıyorlar :)Malesef pek müdahale edebileceğin bir şey olmuyor.tamamen onların güzel hatırına kalıyorsun :)
6.hastalık diye bir hastalık varmış..Ben de geçen gün forumda bir arkadaşın başına geldiği için öğrendim..Kötü bir hastalık değilmiş ama böyle ara ara yükselen ateş olurmuş..Asu "kaka yaptı" demiş ama acaba devam eden bir ishal durumu var mı onu bilemiyorum..Benim de aklıma o geldi..Yani eğer dişten değilse o da olabilir diye..4 yaşına kadar neredeyse her çocuk bir kere bu hastalığı geçirirmiş..Benim bebişte seninki gibi her bulduğu şeyi ağzına alıyor, ısırıyor ama bende bu sabah kontrol ettim, hala görünürde birşey yok..
kızlar merhaba,
okuyup çıkıyorum yazamadım bir türlü, ben biraz önce eve geldim. Akşam eve yemek yaparken oğluma da ayrı çorba yapayım dedim, karacanın tarifinden, 2 havuç, yarım kabak, yarım patates haşlanıyor, az zeytin yağı koydum, iyice haşlandıktan sonra az irmik eklenip,iyice karıştırılarak pişirdim, ezdim, kadın bugün anne sütü ekleyip verdi, yemiş biraz ve hemen kaka yapmış, bugün 3. günüydü, kolay yapmış çok mutlu oldum, ayrıca yemesine desizde deneyin benim oğlum sebze çorbası daha önce sevmemişti yemiş, sizinkilerde hayli hayli yer
yas84 ve apoposhis (yanlış yazdıysam kusura bakma) aynı benim oğlumu tarif etmişsiniz, ittire kaktıra emziriyorum valla, geçer sonra kendi yapışır diyorlar bakalım ne zaman kendi isteyecek, geceleri sık uyanıyor az çekip geri uyuyor olan bana oluyor ama buna da şükür emsinde napalım, keyiflerine göre takılıyoruz işte
asu24 kolay gelsin canım, diş olabilir ama ateşi geçmezse dr a götür, sen de hastasın sanırım öksürüyorum yazmışsın, geçmiş olsun,ona da geçmiş olabilir allah korusun, minik kızına allah yardım etsinde kolay çıkarsın dişlerini bizimkilere de
mama sandalyesi alanlar hepinize hayırlı olsun
denis, edibe, gamze hu hu nerdesiniz ben bile giriyorum siz napıyonuz bakim
senemgy, Pınar Hanım'la görüştüm..Çok kibar bir hanım..Güncel listem de geldi..Bu kadar kapsamlı bir liste beklemiyordum açıkçası..Tekrardan teşekkür ederim canım
kemece, belli ki çok yoğunsun ama burayı sakın bırakma olur mu canım?
serap, seni görünce sevindim..Hiç değilse arada sırada yaz..Bırakma burayı
Bu arada Denis'i hakikaten merak ettim..Umarım kızı iyidir..
Gamze'de görünmüyor..Ama o gelir..
Birkaç gündür oğlum biraz mızmız, sürekli kucak istiyor..Bu yüzden defalarca ileti yazmaya başladığım halde yarıda bırakmak zorunda kaldım..Hazır oğlum uyuyorken hepinize yazayım istedim..seviyorum bu forumu
senemgy, Pınar Hanım'la görüştüm..Çok kibar bir hanım..Güncel listem de geldi..Bu kadar kapsamlı bir liste beklemiyordum açıkçası..Tekrardan teşekkür ederim canım
kemece, belli ki çok yoğunsun ama burayı sakın bırakma olur mu canım?
serap, seni görünce sevindim..Hiç değilse arada sırada yaz..Bırakma burayı
Bu arada Denis'i hakikaten merak ettim..Umarım kızı iyidir..
Gamze'de görünmüyor..Ama o gelir..
Birkaç gündür oğlum biraz mızmız, sürekli kucak istiyor..Bu yüzden defalarca ileti yazmaya başladığım halde yarıda bırakmak zorunda kaldım..Hazır oğlum uyuyorken hepinize yazayım istedim..seviyorum bu forumu
Mutlaka mail at Canım, sipariş listesini görünce daha bakarken aklına bir sürü şey geliyor yapacakasuu gamze nasılsınız sizde benim gibi bu saattemi fırsat bulabildiniz valla kızlar daha çok şey var yazcak ama aklımda fazlla bişey tutamıyom yas84 canım benim denizimde gündüzleri uyku sersemi emiyo yoksa uyanıkken hiç emmez cadı kemece canım işe başlamışsın hayırlı olsun bitanem bebiş inşallah bakıcıya alışmıştır sana sorun olmaz umarım . sanemcim pınar hanımın sitesine bende baktım daha e posta göndermedim ama en kısa zamanda göndercem çok güzel biyrmiş çiftliği. nutella korkma canım dişler başta dediğim gibi bizi çok zorluyo denizim sinirden azımızı yüzümüzü yırtıyo resmen cadı bide saç dudak yanak hiç affetmiyo resmen tırmalıyo yüzüm gözüm hep çizikhe bide biberon almayan bebeklerimiz var denizde nefret ediyo biberondan 6 tane var 6 marka 6sınıda almıyo kaşık biberon aldım baya güzel tavsiye ederim bide ben sabahları kahvaltısına ceviz koyuyorum sizede koyabilirsiniz aklınızda olsun cevllz çok faydalı biliyosunuz
Mutlaka mail at Canım, sipariş listesini görünce daha bakarken aklına bir sürü şey geliyor yapacakAy sorma benim cadı da çok yoluyo ya. Bir de şimdi yüzümü ellerinin arasına alıp çenemi, burnumu, yanaklarımı emmeye çalışıyo. Sanıyo ki her yerimden süt çıkacak Şaka bi yana, tam öğrenme dönemindeler. Herşeyi olduğu gibi bizi de ağızlarıyla, elleriyle tanımaya çalışıyorlar. Cevize de başlayalım bakalım. Ağır gelmedi di mi seninkine? Biz daha yeni başladık ek gıdaya, 10 gün olmadı bile. Azıcık koyayım bakalım. Sorun olmazsa arttırırım. Bu gün de şeftali püresi-pekmez karışımı tattı ilk kez. İki şeftalinin püresi, bir çay kaşığı pekmez... Sonuç: tertemiz bir tabak Meyvelerine pekmez katıyorum artık, doktorun tavsiyesiyle. Bir de biz sofradayken onu da mama sandalyesine oturtuyorum. Çok aç olmasa bile birlikte yemek yeme adına yoğurt veriyorum ona da. Yoğurdu her koşulda yiyor çünkü, aç tok farketmiyor.
merhabalar bu gün ablamız evde dudağında uçuk çıkmış okula gitmedi bu gün baya faydası olyo o zamanMutlaka mail at Canım, sipariş listesini görünce daha bakarken aklına bir sürü şey geliyor yapacakAy sorma benim cadı da çok yoluyo ya. Bir de şimdi yüzümü ellerinin arasına alıp çenemi, burnumu, yanaklarımı emmeye çalışıyo. Sanıyo ki her yerimden süt çıkacak Şaka bi yana, tam öğrenme dönemindeler. Herşeyi olduğu gibi bizi de ağızlarıyla, elleriyle tanımaya çalışıyorlar. Cevize de başlayalım bakalım. Ağır gelmedi di mi seninkine? Biz daha yeni başladık ek gıdaya, 10 gün olmadı bile. Azıcık koyayım bakalım. Sorun olmazsa arttırırım. Bu gün de şeftali püresi-pekmez karışımı tattı ilk kez. İki şeftalinin püresi, bir çay kaşığı pekmez... Sonuç: tertemiz bir tabak Meyvelerine pekmez katıyorum artık, doktorun tavsiyesiyle. Bir de biz sofradayken onu da mama sandalyesine oturtuyorum. Çok aç olmasa bile birlikte yemek ye
me adına yoğurt veriyorum ona da. Yoğurdu her koşulda yiyor çünkü, aç tok farketmiyor.
Ben dün bir kayısı, bir şeftaliden püre yaptım..Çok ekşi oldu maalesef..Pekmez süper fikir ama Ben muhallebiye katıyorum pekmezi ama meyve püresine katmak hiç aklıma gelmezdi.. Bugün deneyeyim hemen..Sebze çorbasına bugünde yoğurt kattım, gayet güzel yiyor..
Amerika'da yapılan bir araştırmadan..."aileleriyle yemek yiyen çocuklar, daha az yağlı besleniyor, çocuklarda obezite görülme oranı düşük oluyor, psikolojileri daha iyi seyrediyor ve özellikle kız çocuklarında yeme bozukluğu daha nadir gelişiyor"
Yemek sofrasında ailenin bir arada olması çok önemli bence de..
Hemen ceviz alıyorum o zaman, teşekkürler bilgi içinmerhabalar bu gün ablamız evde dudağında uçuk çıkmış okula gitmedi bu gün baya faydası olyo o zaman
sanem vala cevizi ben abartmıyım ama sabak kahvaltıya akşam muhallebiye koyuyom az az bişey olmadı çok şükür yoğurdu bizimkide seviyo ama armutlla daha bi zevkle yiyo bide biz mama sandalyesine pek alışamadık onda yiyince yarısı önlüğe dökülüyo napcaz bakalım bende sofrada herşeyden tattırıyorum tuzsuz yapıyom yemekleri
Afiyet olsun Canım kuzuna. Denedikçe yazıyoruz işte biz de. Meyvelere pekmez eklemek yeni numaramız. Malum yeni çıkan mevsim meyveleri pek tatlı değil. Hem pekmezli olunca faydalı bişeyler daha giriyor boğazlarından. Bizim kız şimdilik ne versek yiyor da tercihleri oluşunca her şeyi sevmeyebilir. Ama temel besinimiz anne sütü. Ne yese, yorulmuş gibi memeye sarılıyorkızlar kızlar merhabaöpüyorum hepinizi
denis iyi haberlerini aldık ya valla çok mutlu oldum
karaca, senemgy takipteyim sizin tarifleri deniyoruz
ek gıda konusu tam gaz gidiyor mu?
bizim bu hafta alıştırma haftamızdı çok şükür atlattık, beklediğimden iyi geçti allaha çok şükür, bakıcımızda yedirmeye çalışıyor bişiler, çok pozitif allahtan iki kaşıkta yese aferin ne güzel de yedi benim oğlum falan diye motive ediyor hoşuma gitti, ben kapıdan çıkarken biraz tuaf oluyorum, oğlum atılıyor kucağa al beni de götür diye ama yine de çok şükür sağlıklı olsun da artık tüm çalışan annelerin kaderini yaşıyoruz
Bu arada bizim bakıcı ne bulursa oğlanın ağzına sokuşturuyor, bugün bi geldim elinde soğan oğlumun nasıl kokuyor ağzıtabi uyardım nazikçe , ben şimdi bişiler vermezsem ne yedireceğim ben sonra diyor
bu arada ODTÜ den gelen mesajla ilgilenen var mı? ben götürmeyi düşünüyorum
kızlar kızlar merhabaöpüyorum hepinizi
denis iyi haberlerini aldık ya valla çok mutlu oldum
karaca, senemgy takipteyim sizin tarifleri deniyoruz
Ek gıda konusu tam gaz gidiyor mu?
Bizim bu hafta alıştırma haftamızdı çok şükür atlattık, beklediğimden iyi geçti allaha çok şükür, bakıcımızda yedirmeye çalışıyor bişiler, çok pozitif allahtan iki kaşıkta yese aferin ne güzel de yedi benim oğlum falan diye motive ediyor hoşuma gitti, ben kapıdan çıkarken biraz tuaf oluyorum, oğlum atılıyor kucağa al beni de götür diye ama yine de çok şükür sağlıklı olsun da artık tüm çalışan annelerin kaderini yaşıyoruz
Bu arada bizim bakıcı ne bulursa oğlanın ağzına sokuşturuyor, bugün bi geldim elinde soğan oğlumun nasıl kokuyor ağzıTabi uyardım nazikçe , ben şimdi bişiler vermezsem ne yedireceğim ben sonra diyor
bu arada odtü den gelen mesajla ilgilenen var mı? Ben götürmeyi düşünüyorum
Afiyet olsun Canım kuzuna. Denedikçe yazıyoruz işte biz de. Meyvelere pekmez eklemek yeni numaramız. Malum yeni çıkan mevsim meyveleri pek tatlı değil. Hem pekmezli olunca faydalı bişeyler daha giriyor boğazlarından. Bizim kız şimdilik ne versek yiyor da tercihleri oluşunca her şeyi sevmeyebilir. Ama temel besinimiz anne sütü. Ne yese, yorulmuş gibi memeye sarılıyor
Ah o ayrılıklar... Ben anneme bırakıp gittiğim halde içim gidiyor. Dün annemle telefonda konuşurken hoparlöre verdi sesimi. Duyunca önce bi aramış, sonra dudaklarını büke büke ağlamaya başlamış. Ben de ağladım burda. Ama onların daha rahat yaşamaları için çalışıyoruz. Zaten eve gidince kızımdan başka hiçbir şeyle ilgilenmiyorum. Annem sağolsun, Allah ondan razı olsun. Bana daha büyük iyilik yapamazdı. Ama dediğin gibi sağlıklı olsunlar da...
Ben de Ankara!da olsan götürürdüm valla, çok mantıklı. Hem eğlence olur. Bizimle de paylaşırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?