2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

geçmiş olsun arkadaşım bizdede başlar yakında allh kolylık versin

evet ya bizdede ara ara oluyo şimdi yine başladı.saç kurutma makinasını denemedim hiç emer mi caba bi dedniym bakalım.şimdi senin bebiş bıraktımı emiyomu arkadaşım?_

6.hastalık bilmemmi benim kızım 6 ayın içinde oldu kan tahlilleri yapıp çocuğu boşuna ağllattık...bir doktora götürdüm dedi 6. hastalık ateşi çıkar 3-4 günde geçer ondan sonrada deride döküntü olur telaşlanma ben tabi onun sözüne güvenmedim başka doktora götrdüm....kan tahlilleri yapıp çocuğu boşuna ağllattık.baklım bunda olmaz inş...

canım ya ya sende ne zamandır var bu durum çok oldumu:?

Son düzenleme:
ben oğlumu 3aylıktan beri diş çıkarmasını bekliyorum.2el devamlı ağızda,huysuzluğu tutuyo arada,salyalar akıtıyo devamlı.benim elimi ağzına götürüp sımsıkı ısırmaya çalışıyo.kolayca atlatırlar umarım.

canım merak ettirdim k. B denizim iyi doktoro gittik henüz idrar kültürü sonucunu alamadık onu bekliyoruz bide bu diş ateşi bizdede var baya bi sıkıntılı geçiyo gece kalkmalarıda bu arada bizdede çoğaldı yani hiç fırsat bulamıyom bu aralar buraya girmeye valla heralde pilim bitmek üzere çocuklar bide deniz bi kargaşadır gidiyoz bakalım bide mama sandalyesi bizde aldık kanzın fena deyil işi görüyo baya güzel 9o m ye almış babası asu bebişin hastaymış canım geçmiş olsun önemli deyildir inşallah

asuu gamze nasılsınız sizde benim gibi bu saattemi fırsat bulabildiniz valla kızlar daha çok şey var yazcak ama aklımda fazlla bişey tutamıyom yas84 canım benim denizimde gündüzleri uyku sersemi emiyo yoksa uyanıkken hiç emmez cadı kemece canım işe başlamışsın hayırlı olsun bitanem bebiş inşallah bakıcıya alışmıştır sana sorun olmaz umarım . sanemcim pınar hanımın sitesine bende baktım daha e posta göndermedim ama en kısa zamanda göndercem çok güzel biyrmiş çiftliği. nutella korkma canım dişler başta dediğim gibi bizi çok zorluyo denizim sinirden azımızı yüzümüzü yırtıyo resmen cadı bide saç dudak yan

ak hiç affetmiyo resmen tı
rmalıyo yüzüm gözüm hep çizik he bide biberon almayan bebeklerimiz var denizde nefret ediyo biberondan 6 tane var 6 marka 6sınıda almıyo kaşık biberon aldım baya güzel tavsiye ederim bide ben sabahları kahvaltısına ceviz koyuyorum sizede koyabilirsiniz aklınızda olsun cevllz çok faydalı biliyosunuz

Son düzenleme:
offf ne çok konuştum girmediğim günlere sayın sizi çok özledim he bide bu edibe hangi köşe bucakta amerikayamı mı gitti yoksam
ki burda olsa bakınırdı okudumda bayadır yazmıyo neyse hepinizi kokulu kokulu öpüyorum bebişlere iyi bakın

canım merak ettirdim k. B denizim iyi doktoro gittik henüz idrar kültürü sonucunu alamadık onu bekliyoruz bide bu diş ateşi bizdede var baya bi sıkıntılı geçiyo gece kalkmalarıda bu arada bizdede çoğaldı yani hiç fırsat bulamıyom bu aralar buraya girmeye valla heralde pilim bitmek üzere çocuklar bide deniz bi kargaşadır gidiyoz bakalım bide mama sandalyesi bizde aldık kanzın fena deyil işi görüyo baya güzel 9o m ye almış babası asu bebişin hastaymış canım geçmiş olsun önemli deyildir inşallah

eşimin şehir dışında semineri var.3gün evde yok.3gün evde tek olmak çok kötü.oğlum var çok şükür.ama yine de insan kötü oluyo.hiçbirimizi kocalarımızdan ayrı koymasın.:)6aylık çocuk bile baba nerde diyorum.çocuk gözlerini dikip kapıya bakıyo.ahhh sabah sabah kötü oldumm.ben hala lohusa depresyonundan çıkamadım galiba:)devamlı duygusal moddayım.

Günaydın canım anneler

Sabah doktora götürdüm oğluşumu..Genel kontrol için..Muayenehaneye girene kadar herşey iyiydi ama doktor hanım muayeneye başladığı vakit oğlum resmen kriz geçirdi..Dersiniz ki etinden et kopartıyorlar..Normalde böyle ağlayan bir bebekte değildir ama bugün ağlayacağı tuttu..Neyse ki herşeyimiz normal..Kilomuz takriben 8.400 civarı..Tartıda kıvrandığı için tam anlamıyla ölçemedi doktor..Boyu 64 cm olmuş..Ek gıda olarak bugüne kadar verdiklerimiz dışında birşey söylemedi..İnanın biz burda ek gıda konusunda doktordan çok daha fazla yardımcı oluyoruz birbirimize..D vitamini devam, ferro sanol vermeye başlayacağız..Artık 28 mayıstaki aşılarımıza kadar rahatız yani inşallah..

Bu arada hastanede beklerken doğum doktorumu gördüm..Yanımıza geldi, oğlumu sevdi..Birden hamilelik günlerimi düşündüm..İçim fena oldu..Geçen yıl bu zamanlar ikili test sonuçlarımı bekliyordum..Zaman çok hızlı geçiyor..

Denis, canım ya iyiki yazdın..Hakikaten çok merak ediyordum seni..Bizi habersiz bırakma sakın..Kızının iyi haberlerini alırız inşallahAllah sana kolaylık versin canım..Ben bir bebişle zor başa çıkıyorum

yas84, geçmiş olsun canım..Dediğim gibi bende bu hastalığı burdan öğrendim..Ben de olsam tahlil yaptırırdım herhalde..İnsan bebeği söz konusu oldu mu içi rahat edene kadar her şeyi yapıyor..

Asu, bebeğin daha iyidir umarım..İyi haberlerini bekliyoruz

ilkim_aras, Allah kavuştursun Sayılı gün çabuk geçer..Sıkma canını..

Mutlaka mail at Canım, sipariş listesini görünce daha bakarken aklına bir sürü şey geliyor yapacak Ay sorma benim cadı da çok yoluyo ya. Bir de şimdi yüzümü ellerinin arasına alıp çenemi, burnumu, yanaklarımı emmeye çalışıyo. Sanıyo ki her yerimden süt çıkacak Şaka bi yana, tam öğrenme dönemindeler. Herşeyi olduğu gibi bizi de ağızlarıyla, elleriyle tanımaya çalışıyorlar. Cevize de başlayalım bakalım. Ağır gelmedi di mi seninkine? Biz daha yeni başladık ek gıdaya, 10 gün olmadı bile. Azıcık koyayım bakalım. Sorun olmazsa arttırırım. Bu gün de şeftali püresi-pekmez karışımı tattı ilk kez. İki şeftalinin püresi, bir çay kaşığı pekmez... Sonuç: tertemiz bir tabak Meyvelerine pekmez katıyorum artık, doktorun tavsiyesiyle. Bir de biz sofradayken onu da mama sandalyesine oturtuyorum. Çok aç olmasa bile birlikte yemek yeme adına yoğurt veriyorum ona da. Yoğurdu her koşulda yiyor çünkü, aç tok farketmiyor.

Ben dün bir kayısı, bir şeftaliden püre yaptım..Çok ekşi oldu maalesef.. Pekmez süper fikir ama Ben muhallebiye katıyorum pekmezi ama meyve püresine katmak hiç aklıma gelmezdi.. Bugün deneyeyim hemen..Sebze çorbasına bugünde yoğurt kattım, gayet güzel yiyor..
Amerika'da yapılan bir araştırmadan..."aileleriyle yemek yiyen çocuklar, daha az yağlı besleniyor, çocuklarda obezite görülme oranı düşük oluyor, psikolojileri daha iyi seyrediyor ve özellikle kız çocuklarında yeme bozukluğu daha nadir gelişiyor"
Yemek sofrasında ailenin bir arada olması çok önemli bence de..

merhabalar bu gün ablamız evde dudağında uçuk çıkmış okula gitmedi bu gün baya faydası olyo o zaman
sanem vala cevizi ben abartmıyım ama sabak kahvaltıya akşam muhallebiye koyuyom az az bişey olmadı çok şükür yoğurdu bizimkide seviyo ama armutlla daha bi zevkle yiyo bide biz mama sandalyesine pek alışamadık onda yiyince yarısı önlüğe dökülüyo napcaz bakalım bende sofrada herşeyden tattırıyorum tuzsuz yapıyom yemekleri

kızlar kızlar merhaba öpüyorum hepinizi

denis iyi haberlerini aldık ya valla çok mutlu oldum

karaca, senemgy takipteyim sizin tarifleri deniyoruz, ek gıda konusu tam gaz gidiyor mu?

bizim bu hafta alıştırma haftamızdı çok şükür atlattık, beklediğimden iyi geçti allaha çok şükür, bakıcımızda yedirmeye çalışıyor bişiler, çok pozitif allahtan iki kaşıkta yese aferin ne güzel de yedi benim oğlum falan diye motive ediyor hoşuma gitti, ben kapıdan çıkarken biraz tuaf oluyorum, oğlum atılıyor kucağa al beni de götür diye ama yine de çok şükür sağlıklı olsun da artık tüm çalışan annelerin kaderini yaşıyoruz

Bu arada bizim bakıcı ne bulursa oğlanın ağzına sokuşturuyor, bugün bi geldim elinde soğan oğlumun nasıl kokuyor ağzı tabi uyardım nazikçe, ben şimdi bişiler vermezsem ne yedireceğim ben sonra diyor

bu arada ODTÜ den gelen mesajla ilgilenen var mı? ben götürmeyi düşünüyorum

Pekmez hayatımızı kurtardı bizim de Ama ben günde 1 tatlı kaşığını geçirmemeye çalışıyorum. Bir de Pınar Hanımdan keçi boynuzu pekmezi aldım. Hiç şeker kullanmadan, armut suyuyla yapıyorlarmış. Daha çok içime sindi. Beraber yeme olayı şimdilik favorimiz. Çok eğleniyor. Benim için aile sofrasının yeri çok özeldir zaten.

Hemen ceviz alıyorum o zaman, teşekkürler bilgi için Mama sandalyesi arkaya yatıyor mu sizin? Bizimki 10 dercelik bir açıyla yatıyor ve çok faydası oldu.Çok yatırmak zaten iyi olmaz da, bu kadarı daha rahat yemesini sağlıyor. Ben de biraz alışınca her şeyden tatırmaya başlarım artık.

kızlar kızlar merhaba öpüyorum hepinizi

denis iyi haberlerini aldık ya valla çok mutlu oldum

karaca, senemgy takipteyim sizin tarifleri deniyoruz

ek gıda konusu tam gaz gidiyor mu?

bizim bu hafta alıştırma haftamızdı çok şükür atlattık, beklediğimden iyi geçti allaha çok şükür, bakıcımızda yedirmeye çalışıyor bişiler, çok pozitif allahtan iki kaşıkta yese aferin ne güzel de yedi benim oğlum falan diye motive ediyor hoşuma gitti, ben kapıdan çıkarken biraz tuaf oluyorum, oğlum atılıyor kucağa al beni de götür diye ama yine de çok şükür sağlıklı olsun da artık tüm çalışan annelerin kaderini yaşıyoruz

Bu arada bizim bakıcı ne bulursa oğlanın ağzına sokuşturuyor, bugün bi geldim elinde soğan oğlumun nasıl kokuyor ağzı tabi uyardım nazikçe, ben şimdi bişiler vermezsem ne yedireceğim ben sonra diyor

bu arada ODTÜ den gelen mesajla ilgilenen var mı? ben götürmeyi düşünüyorum

Afiyet olsun Canım kuzuna. Denedikçe yazıyoruz işte biz de. Meyvelere pekmez eklemek yeni numaramız. Malum yeni çıkan mevsim meyveleri pek tatlı değil. Hem pekmezli olunca faydalı bişeyler daha giriyor boğazlarından. Bizim kız şimdilik ne versek yiyor da tercihleri oluşunca her şeyi sevmeyebilir. Ama temel besinimiz anne sütü. Ne yese, yorulmuş gibi memeye sarılıyor
Ah o ayrılıklar... Ben anneme bırakıp gittiğim halde içim gidiyor. Dün annemle telefonda konuşurken hoparlöre verdi sesimi. Duyunca önce bi aramış, sonra dudaklarını büke büke ağlamaya başlamış. Ben de ağladım burda. Ama onların daha rahat yaşamaları için çalışıyoruz. Zaten eve gidince kızımdan başka hiçbir şeyle ilgilenmiyorum. Annem sağolsun, Allah ondan razı olsun. Bana daha büyük iyilik yapamazdı. Ama dediğin gibi sağlıklı olsunlar da...
Ben de Ankara!da olsan götürürdüm valla, çok mantıklı. Hem eğlence olur. Bizimle de paylaşırsın.

evet cnm bnm de ilgmı cektı ama nasl gderz bılemyrm kı

canım kıyamam ya, insanın içi cız ediyor onlar ağlayınca, benimki bugünlerde vara yoğa ağlıyor, elinden oyuncak falan alınca, yada kendi isteyince, birde kucakçı şimdide kucağımda.b
bu arada pekmez tadına benim oğlum alışkın, ferro sanol sonraları azıcık kaşık ucuyla veriyordum, ama diğer besinlere katıp vermedim hiç, birde öyle deneyeyim, yemediği şeylere katacağım.Sofra kültürü bizde de vardır, hep birlikte otururuz, ev yemeği hep olur, hazır pek yemeyiz, oğlum da bizle oturuyor artık.

odtü yü aradım biraz önce haftaya götüreceğim ben, gerçi benimki tam 6 aylık değil artı eksi 12 günü kabul ediyoruz dedi, ben de bu aralar erken çıkıyorum diye haftaya dedim, paylaşırım neler yaptıklarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…