2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Bebeğiniz gecede kaç defa kalkıyor? Benim bebeğim saat başı kalkmaya başladı ,bende 3 gün dayandıktan sonra doktoru aradım , bir bebeğin saatte bir uyanıyorsa anne yoksunluğu olduğunu söyledi Saatte bi bakıyormuş annem burda mı diye ... çağrede odaları ayırıp gece uyandığında babasının ilgilenmesiymiş , ama ben oda ayırmayı düşünemiyorum duyamam minik mırıltılarını bebefondan diye sizde oda ayıran var mı?

merhaba anneler ve minik kuzuları. Bizi merak eden arkadaşlar eksik olmayın saolun. sizi sıkmak istemiyom ama bizde haberler yine allah daha büyük bişey vermesin@am kızımda yine enfeksiyon tekrarladı doktor film çekmeye karar verdi perşembe günü gitcez bakalım canım çok sıkkın inşallah korktuğum gibi çıkmaz idrar kaçağı napcam bilmiyom artık kakadan şüpheleniyoduk ama ben hastalandığından beri kızımın altını açınca direk yıkıyorum kafam çok karışık işte böyle sizi haberdar edeyim dedim dua edin allah korusun bişey çıkarsa dahada girmek içlmden gelmez buralara zaten hep ağlıyorum hakkınızı helal edin bebeklerinize iyl bakın.

ya ben bu cadıyı sallayarak uyutmak istemiorum artık ama bi türlü yatır kaldırı beceremedm

canım ben de bi ara ne güzel uyguluyordum son günlerde sürekli mızmızlanıyor ben de kolumda ayakta allah ne verdiyse sallayıp duruyorum acilen yatır kaldıra geçmem lazım üfff kötü oldu böyle yaaa bi de son günlerde hiç bişey yemiyor bir haftadır böyle dün de aşı oldu o yüzden yemedi canım çok sıkılıyor yemedi diye uykusunu da ertelemiş oluyorum bu sefer de uyku için mızırdanıyor.
seninkinin maaşallahı varmış bizimkinin kilosu 7 200 olmuş dün gittiğimiz de tartıldı boyu da 66 cm doktor geçen hafta birazaz ama sorun diil dedi yine de alsın istiyorum yemeyi sevsin istiyorum
bu arada haftaya istifa etcem iznim bittiraporlarım kaldı bir kaç hafta Haftaya okula gitcem sanırım neyseki okullar bitiyor
BU ARADA BENİM KIZLA ÇOK GÜZEL EVCİLİK OYNUYORUZ BİZ BACAKLARINA BEBEĞİ KOYUYORUM BERABER EEEEEEE YAPIP UYUYUYORUZ ÇOK HOŞUNA GİDİYOR BEBEKLERİ İNCELEMEK

canım biz üç aylık olunca ayırdık çok rahat oluyor kapılar açık yatın zaten o evhamla yatınca duyarsın bi de büyüdüler artık sesleri iyi çıkıyor benim eşim grip olmuştu biz de ayıralım dedik bahaneyle ayrıldı ve akşamları hem bebek rahat rahat odasında uyuyor hem de biz aynı odadayken yatakta dönerken bile sıkıntı yapıyordum uyanacak mı diye hiç rahatolmuyordu ayırırken ben de tuhaf oldum korkularım vardı benim de sanki öbür odada bişey olcak ben duyamıycam diye ama alıştım artık ıhh dese duyuyorum tavsiye ederim

Bu arada son günleri saymazsak akşam 8 civarı uyuyor 23 30 da emzirmek için kaldırıyorum uyku öğünü alıyor ve sabah 7- 7 buçuk gibi kalkıyor son günlerde biraz huysuz o yüzden 4 veya 5 gibi de kalkmaya başladı bakalım alışkanlık yaparsa yatır kaldır yapmaya çalışacağız tekrar

Canım ya..Böyle konuşma..Muhakkak iyi haberler alacaksın..Ben sürekli dua ediyorum senin için..Bilirim korkulu bekleyişin ne olduğunu Lütfen moralini yüksek tutmaya çalış..Kolay olmadığını biliyorum ama iyi düşün ki iyi olsun..Sakın habersiz bırakma bizi..Sakın gelmemezlik etme..Biz burada niye varız ki? Birbirimize destek vermek için..

Allah yardımcın olsun..

KARACA83
canım ben her şeyi yediriyorum neredeyse tabi onun yiyebileceklerinden bebebisküvisi yerine ekmek yediriyorum bisküvi tatlı diye öyle ağzıma bakıp çiğneme hareketi verdiği zaman veriyorum eline ekmeği dağıtıyor sabahları da tuzsuz peynir tereyağı pekmez(organik) yumurta sarısı yediriyorum valla tabi kahvaltıyı önce birleştirip verdim bunları sevmedi ağzını açtıramadım ben şimdi minik ekmekle beraber parça parça kahvaltı yaptırıyorum ama pek sevmiyor zorla yiyor işte bi ara yemeye çok hevesliydi hevesliken verin derim şimdi pek yemek istemiyor öğlen de sebze püresi ya da çorba yapıyorum(tarhana,un çorbası tuzsuz) yoğurt pirinç unu meyveler biraz kagtı veriyorum ben hatta iyice ezmiyorum kendisi ağzında biraz öğütüyor :)yani püre halinde katı dediysem sadece su şeklinde değil

Benim bebeğimde saat başı ya da 2 saatte bir uyanıyor..Gerçi biz daha odasını ayırmadık..Üstelik babası uyanıp yanına gidene kadar oğlum 3 kere daha uyur uyanır İş başa düşüyor yani..

Sağlık ocağındaki ebe de bana "bisküvi yerine ekmek ver" demişti..Kahvaltıya henüz başlamadık gerçi..Haftaya başlayacağız..Sebze püresi, meyve püresi, yoğurt veriyorum da..Sen benden daha kapsamlı bir yeme programı uyguluyorsun..Tarhana, tereyağ, peynir, yumurta..Ben henüz vermedim bunları..

Bu arada bizde pütürlü yiyoruz..Sıkıntı yok yani..

Canım ya çok merak ettim ama ben oğlunun boyunu kilosunu:) ben de sevmiyorum kıyaslamayı, bi de hiç belli olmuyo ki şimdi kısa giden çocuk ilerde uzun olabilir ya da tam tersi. Zaten önemli olan kısa ya da uzun olması değil sağlıklı olması.. O yüzden sen söyle ben merak ettim benimki de kocakafalı mesela (doktorumuz taktı da.. Hiç de değil halbuki )

Bizim de sağlık ocağı doktoru taktı koca kafalı diye Sağlıklı olsun da varsın kafası biraz büyük olsun..Üstelik çok akıllılar da ondan koca kafalılar

Genetik tamamen..Eşimin de öyle..Gerçi o da akıllıdır..

arkadaşlar uykudan bahsetmişsiniz ben oğluşumun yanına 40 kı çıkana kadar yattım o gün bu gündür ayrıyız gece uykumuz iyi o yüzden saat kuruyorum. öncedende söyleddiğm gibi bi ara ağladı. yatır kaldırla hallettim. çok şükür alışmadan ayırdım yani allh kolaylık versin....

canı çekmez tabi de gözlerimin içine öyle bakınca bi tuhaf oluyorum o da birşeyler yemek istiyor merak ediyor ağzına ne versem o anda hayır demiyor ben de yiyebileceği şeyleri veriyorum ya da salatalık havuç gibi şeyleri veriyorum dişlerini de kaşısın diye öyle idare ediyoruz

geçmiş olsun deniscim allah şifa versin kızına inşallah umarım kötü birşey çıkmaz ve bir an önce iyileşir kızın

evet ya bizdede ara ara oluyo şimdi yine başladı.saç kurutma makinasını denemedim hiç emer mi caba bi dedniym bakalım.şimdi senin bebiş bıraktımı emiyomu arkadaşım?_

Hala aynı gündüzleri canı isterse ,genelde sağdiğim sutu iciyor.gece de sık sık az az emıyor..buna da şükür artik dımı?

Merhaba güzel anneler.birkac gündür girmemiyordum foruma.c.tesi gunü evime geldim.annemdeydim.oglusumla ucak yolculugu yaptık.cok şükür ki sevdi uçağı.basinc değişikliklerinde felan ağlamadı .dunden beri de bakıcimiz başladı.haziran basında da da bana is yolları gözüküyor .bugun asımız oldu.cok ağladık.cok şükür ateşi çıkmadı henüz .insallah gece çıkmaz.oglusum da büyümüş 9300 gr 70cm olmuş .bu ek gıda miktarı hakkında ne düşünüyorsunuz ?bugun ebemiz de hatırlattı 8. Ayına kadar 2cay bardağını geçmesin diye.siz uyuyormusunuz ?benim elim pek aza gitmiyor galiba.acaba her bebegin ihtiyacları aynı mıdır ?bilemedim sorayım dedim.herkese bebisleriyle iyi uykular..

Merhaba canım..Demek oğluşun büyüdü de uçak yolculuğu bile yaptı Yakında bizim de uzunca bir yolculuk yapmamız gerekecek, bakalım nasıl geçecek? Biraz tedirginim açıkçası çünkü aşağı yukarı 8 saatlik bir yol bizimki..

Siz kurtulmuşsunuz ne güzel..Pazartesi de bizim aşılarımız var..Bu arada oğluna da kocaman bir maşallah
Ebe bana her öğünde ek gıdayı yarım çay bardağı ver demişti..Yani 4 öğünse 2 çay bardağı oluyor Ben öyle başladım aslında da..Şimdi günde 3 kere ek gıda veriyorum, onları da aşağı yukarı 3 yemek kaşığı veriyorum..Haftaya kahvaltıya başlamamızla 4 kereye çıkacak bu tabi.. Meme emmeyi bıraksın istemediğim için ek gıdayla karnını tam doyurmak istemiyorum..Biraz gıda..biraz süt şeklinde öğünler..

kızlar merhaba,

2 gündür giremedim kaynatmışsınız yine, gamzecan bile gelmiş(hoşgelmiş) hepinizi bebeklerinizle beraber kocaman öpüyorum, eşim yoğun bu aralar bende işten gelince oğlum kucakta gezdirip duruyorum, bazen kendide duruyor ama az.cantuba sana hayranım, ilk çocuğun ama maşallah bir düzen tutturmuşsunuz. denis arkadaşım seni ve bebeğini çok seviyorum, inşallah çabuk toparlanır, çok geçmiş olsun. Asu24 sen ve kuzucuğunda iyidir umarım.senemgy başlık çok güzel olmuş okudum ama giremedim, oğlan kucakta şimdi uyuyunca takılırım inşallah. Bu arada benim oğlumda ayrı odada yatıyor, ben kendi yatağımda uyuyorum. En küçük sesinde eşim yada ben kalkıyoruz bize zor olmadı. Kızımda çok çektim bu konuda o yüzden 2-3 aylıkken hemen ayırdım. Bazı uzmanlar Sabiha Paktuna gibi aynı odada olsun bir yıl falan diyor ama bence anneye ne uygunsa o daha iyi yoksa yaşam kalitesini düşürecek kadar zorluyorsa uyku problemi ayrı oda daha mantıklı bence. Kızım bana bağımlı olmuştu aynı yatakta yattım yıllarca, anasınıfında kendi yatağına geçti zor oluyordu, bunda diğer batılı yöntemleri seçtik bakalım. Bu arada apotohis (bir türlü ezberleyemedim kusura bakma:) maşallah bebeğine, emme sorunu seninle aynı bende de, öyle böyle emecekler başka yolu yok, tabi allah bize bol süt ve içecek istekli çocuk verirse.

cnm ccokk gecmiş olsun. inş. tez zamanda sağlığına kavusur. kız cocuklarının sıkıntısı da bu olsa gerek. ben de bılıyorsun yasadm aynı sorunları. sen de canını sıkma. haberdar et bızı cnm merak ederz. tekrardn gecmş olsn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…