- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #42.401
Hoşgeldin Gamze
Bizim aşı da pazartesi..Bu arada kilomuz 8.400, boyumuz 64 cm..Biz biraz toplu sayılırız herhalde
evet sonundaaaaaaaaaaa geldm kızlar nasılsınz özledim sizi acayip gezdik kızımla dün geldik aşı olduk kilomuz 7,750 boyumuz 64 cmsizinkiler nasıll??
-Ben de bir yıla kadar birlikte yatmayı düşünüyorum benim odamda onun beşiğine yer yor ben onun odasında yatıyorum o sesler çıkarmaya başladığında daha gözünü açmadan emziriyorum böylelikle uykusu bölümmemiş oluyor ağlamaya başlarsa sakinlemeden emmiyor ve tekrar uyutmak zor oluyorValla Canım, ben kızımı ayırmayı düşünmüyorum daha odamdan. Emiyor gece. Bir de uyandığında eğer yalnızsa çok korkuyo. Ben yanına gidene kadar katılır ağlamaktan. Şu bir yılı geçirelim bi. Alışamaz geç ayırırsan diyorlar da, benim kardeşimle aram 2.5 yaş. O doğduğunda hep beraber yatmaya devam etmiştik anne ve babamla. Sonra ben 5 yaşına geldiğimde artık ayrı odanız olacak dediler. Tamam dedik biz de. Hiç de ortalığı yıkmadık. Tabi o kadar geç de ayrılmaz ama ben en azından bir yılı bizimle geçirsin diyorum. Bi uzmanın görüşlerini okumuştum.Çocuğu ayrı odada yatırmak onun değil bizim ihtiyacımız, bizim istediğimiz. Batı toplumlarında yaygınlaşmış bir uygulama diyordu. Emzirmenin yaygın olduğu toplumlarda bebek, emzirme tamamlanana kadar aileyle yatar falan diyordu. Bana da mantıklı geldi.
Benimki seviyor ama ben yine de sebze çorbası yerine püre yapıyorum sebzelerden. Pirinç de ekleyerek. Yoğurtla açıyorum kıvamını. Su yerine yoğurt ullanıyorum yani. Bi dene istersen.
Canım, ben yarım patates, yarım kabak ve yarım havucu 2 çay fincanı suyla 45 dakika kısık ateşte pişiriyorum. Sonra bir tatlı kaşığı irmik ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alıyorum. Blendırdan geçirip az zeytinyağı ekliyorum. Bazen de yoğurt ekliyorum, çok katı olursa. Pirinç ekliyorum arada.
nasıl sen onun odasında yatıyorsun, kocan nerede yatıyo peki.. kız kaynanan var diye böle bi uygulama yapmıyonuz değil mi.. aman ha, çok tehlikeli bi durum bu, eşinin rızası var demi..-Ben de bir yıla kadar birlikte yatmayı düşünüyorum benim odamda onun beşiğine yer yor ben onun odasında yatıyorum o sesler çıkarmaya başladığında daha gözünü açmadan emziriyorum böylelikle uykusu bölümmemiş oluyor ağlamaya başlarsa sakinlemeden emmiyor ve tekrar uyutmak zor oluyor
benim ki yoğurdu pek sevmiyor Çorbaya koyarak yedirmek iyi fikir ben de deneyeceğim inşallah sever
kızlar bu boy kilo olayı içinde birşey söliyecem, daha önce de konuşmuştuk bu durumu ama, bebeklerinizin boyunu kilosunu birbiri ile kıyaslamayın lütfen, şu an ki kiloları ve boylarının doğum kiloları boyları ve genetik yapıları ile çook alakası var, bu yüzden bebeğinizin boyunu kilosunu birbirinizin bebeği ile kıyaslayıp, ya benimki neden o kadar kilolu değil boyu niye öle böle diye sıkıntı yapmayın kendinize.. nacizane tavsiyemdir.. ben hiç sölemeyim Emirin boyunu kilosunu, o hatayı bi kere yaptım.. bi daha
nasıl sen onun odasında yatıyorsun, kocan nerede yatıyo peki.. kız kaynanan var diye böle bi uygulama yapmıyonuz değil mi.. aman ha, çok tehlikeli bi durum bu, eşinin rızası var demi..
kızlar bu boy kilo olayı içinde birşey söliyecem, daha önce de konuşmuştuk bu durumu ama, bebeklerinizin boyunu kilosunu birbiri ile kıyaslamayın lütfen, şu an ki kiloları ve boylarının doğum kiloları boyları ve genetik yapıları ile çook alakası var, bu yüzden bebeğinizin boyunu kilosunu birbirinizin bebeği ile kıyaslayıp, ya benimki neden o kadar kilolu değil boyu niye öle böle diye sıkıntı yapmayın kendinize.. nacizane tavsiyemdir.. ben hiç sölemeyim Emirin boyunu kilosunu, o hatayı bi kere yaptım.. bi daha
bence de kıyaslama doğru değil ama bazen düşüyoruz o hataya oğlumun kuzeni ondan 2 ay küçük ve kilosu ondan fazla bir ara ona üzülüp duruyordum hatta ağlıyordum ama sonra saçmaladığımı farkettim o tombalak benimki zayıfça ikisi de babasının oğlu eşim normal kaynım kilolu bebeklerin ikisinin kafası da normale göre 2-3 santim büyük çünkü babaları koca kafalı :) napalım sağlıklı olsunlar da. Bu arada tubacım fotoğrafa göre boy ve kiloda senin oğlanı geçen yok gibi zaten doğum kilosu da epey iyiydi anne baba da boylu posluydu hatırladığım kadarıyla e normal yani
kıyamam ben sana,sen onca sıkıntının arasında bi de buna kafayı takıp ağlıyo muydun.. ama olmaz ki, neyseki farkına varmışsın da vazgeçmişsin,çok şükür.. sağlıkları iyi olsun, hastalanmasınlar, o güzel güzel gülen yüzleri hiç solmasın, yüzümüze heyecanla bakan gözleri hep gülsün.. yeterrrr.... Allaha çok şükür ki forumumuz da ciddi bi hastalığı olan yok, çook şükür çook..
bizim sıpaya gelince, evet doğduğunda da kocamandı zate.. benim ailemde 180 altında kimse yok, eşim 190.. abim var bi tane 2 m. e bizim sıpa da bize benzeyecek tabi, bakkal amcaya benzeyecek hali yok ya.. (bizim bakkal 150 boyunda kocaman göbekli,kel, pamuk sakallı ton ton çook tatlı bi yaşlı amca da)
Canım, ben yarım patates, yarım kabak ve yarım havucu 2 çay fincanı suyla 45 dakika kısık ateşte pişiriyorum. Sonra bir tatlı kaşığı irmik ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alıyorum. Blendırdan geçirip az zeytinyağı ekliyorum. Bazen de yoğurt ekliyorum, çok katı olursa. Pirinç ekliyorum arada.
Kabak, havuç ve patatesi haşla..Sonra da el mikserinden geçir..Çorba gibi..evet..Biraz zeytinyağı katılabilir tabi..Ama katmasan da olur..
çoook sağolunn ya inanın hiç bilgim yok bu konuda. irmik neden katılıyor peki :44: şimdi yaptım ben 5-6 tatlı kaşığı verdim yüzünü buruşturmaya başladı robottan geçirdim ama pütürlü oldu havuçları falan bişey olmaz inşallah. siz ne kadar vererek başlamıştınız . ilk verdiğim için az verdim sonra su içirdim. inşallah sever. :)
İrmikte olur pirinçte..Tahıl alması adına katılıyor..Eğer pütürden rahatsız olmazsa bir sorun olacağını sanmıyorum..Benim oğlum pütürlü de olsa yiyor..Ama eğer rahatsız olacaksan dediğim gibi el mikseriyle kıvam ver..
Başlangıçta yarım çay bardağı ver demişti ebe bana..Ben şimdi 3 yemek kaşığına kadar çıktım..Bu arada bende senemgy gibi yoğurt katıyorum çünkü oğlum başka türlü yemiyor maalesef..
Kızlar ya bu oğlan bana birşey yedirmiyor ek gıdaya geçtiğimizden beri daha da arttı bu durum hep gözümün içine bakıyor ağzını oynatıyor bana da ver diye heyecanlanıyor halbuki onu emzirmeden ya da öğününü yedirmeden kendim birşey yemiyorum ama meraktan mı canı mı çekiyor bilemedim
hmm anladım bende katarım bidahakine o zaman. yoğurdu da kendiniz mi yapıyorsunuz ?
kalan çorbayı napıyorsunuz. vitamin açısından tekrar yapın yazıyor bi yerde.
Kızlar ya bu oğlan bana birşey yedirmiyor ek gıdaya geçtiğimizden beri daha da arttı bu durum hep gözümün içine bakıyor ağzını oynatıyor bana da ver diye heyecanlanıyor halbuki onu emzirmeden ya da öğününü yedirmeden kendim birşey yemiyorum ama meraktan mı canı mı çekiyor bilemedim
Benim oğlumda öyle..Hatta geçen gün dondurma yerken, baktım olacak gibi değil, biraz tattırdım..Sonra da pişman oldumGeçen gün babası da minicik bir peynir vermiş Herhalde o kadardan da birşey olmaz..Geçen gün senemgy bahsetmişti..Meyve-sebze emziği var..Ondan alacağım yarın..Biz yerken o da birşeyler yerse bu şekilde heyecan yapmaz belki
bende var ondan, heeç dikkatini çekmiyo.. eline meyveyi sebzeyi direk verecen bizimki öle seviyo.. mesela salatalığa bayılıyo eline verince alamıyon.. ama o filenin içinde hiiç istemiyo hemen atıyo elinden.. bilgine..
Yoğurdu kendim yapıyorum..Günlük sütten mayalıyorum..
Ben kalan çorbayı içiyorumHergün taze yapıyorum..Ama 2 günde bir yapan da var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?