2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Hoşgeldin Gamze
Bizim aşı da pazartesi..Bu arada kilomuz 8.400, boyumuz 64 cm..Biz biraz toplu sayılırız herhalde

evet sonundaaaaaaaaaaa geldm kızlar nasılsınz özledim sizi acayip gezdik kızımla dün geldik aşı olduk kilomuz 7,750 boyumuz 64 cm sizinkiler nasıll??

kızlar bu boy kilo olayı içinde birşey söliyecem, daha önce de konuşmuştuk bu durumu ama, bebeklerinizin boyunu kilosunu birbiri ile kıyaslamayın lütfen, şu an ki kiloları ve boylarının doğum kiloları boyları ve genetik yapıları ile çook alakası var, bu yüzden bebeğinizin boyunu kilosunu birbirinizin bebeği ile kıyaslayıp, ya benimki neden o kadar kilolu değil boyu niye öle böle diye sıkıntı yapmayın kendinize.. nacizane tavsiyemdir.. ben hiç sölemeyim Emirin boyunu kilosunu, o hatayı bi kere yaptım.. bi daha

-Ben de bir yıla kadar birlikte yatmayı düşünüyorum benim odamda onun beşiğine yer yor ben onun odasında yatıyorum o sesler çıkarmaya başladığında daha gözünü açmadan emziriyorum böylelikle uykusu bölümmemiş oluyor ağlamaya başlarsa sakinlemeden emmiyor ve tekrar uyutmak zor oluyor

benim ki yoğurdu pek sevmiyor Çorbaya koyarak yedirmek iyi fikir ben de deneyeceğim inşallah sever

Son düzenleme:
nasıl sen onun odasında yatıyorsun, kocan nerede yatıyo peki.. kız kaynanan var diye böle bi uygulama yapmıyonuz değil mi.. aman ha, çok tehlikeli bi durum bu, eşinin rızası var demi..

bence de kıyaslama doğru değil ama bazen düşüyoruz o hataya oğlumun kuzeni ondan 2 ay küçük ve kilosu ondan fazla bir ara ona üzülüp duruyordum hatta ağlıyordum ama sonra saçmaladığımı farkettim o tombalak benimki zayıfça ikisi de babasının oğlu eşim normal kaynım kilolu bebeklerin ikisinin kafası da normale göre 2-3 santim büyük çünkü babaları koca kafalı :) napalım sağlıklı olsunlar da. Bu arada tubacım fotoğrafa göre boy ve kiloda senin oğlanı geçen yok gibi zaten doğum kilosu da epey iyiydi anne baba da boylu posluydu hatırladığım kadarıyla e normal yani

nasıl sen onun odasında yatıyorsun, kocan nerede yatıyo peki.. kız kaynanan var diye böle bi uygulama yapmıyonuz değil mi.. aman ha, çok tehlikeli bi durum bu, eşinin rızası var demi..

yok ya eşim zaten gece 12 gibi geliyor ben beşiği odamıza alamadığım için mecbur orda yatıyorum ama eşim geldiğinde uyumadan yarım saat odamda yatıyorum biraz muhabbet ediyoruz uykumuz geldiğinde yerime geçiyorum eşim de sorun yapmıyor oğlanın gece emmesine uyanması bittiğinde odamda yatacağım artık.

Son düzenleme:

Canım, ben böyle şeyleri..eğer bebeğimin sağlığı yerindeyse..sıkıntı yapacak biri değilim Çünkü dediğin gibi genetik yapıyla alakalı bir durum..Şimdi kayınvalidem şimdi bu kilo muhabbetini duysa eminim çok kızardı bana Doğduğu zaman bile oğlumun kilosunu soranlara eksik söylemişti hep..

Bu arada aklıma geldi..Geçen gün eşimin arkadaşları oğlumu görmeye geldiler..Oğlum hakkında yorumlar yapıyorlardı..Biraz bekledim, baktım olacak gibi değil.."Maşallah desenize" diye çıkıştım..Hayatta böyle bir çıkış yapacağımı düşünmezdim ama birdenbire çıktı ağzımdan..Kendimde şaşırdım yani

Allah sağlık versin evlatlarımıza..Önemli olan bu..

kıyamam ben sana,sen onca sıkıntının arasında bi de buna kafayı takıp ağlıyo muydun.. ama olmaz ki, neyseki farkına varmışsın da vazgeçmişsin,çok şükür.. sağlıkları iyi olsun, hastalanmasınlar, o güzel güzel gülen yüzleri hiç solmasın, yüzümüze heyecanla bakan gözleri hep gülsün.. yeterrrr.... Allaha çok şükür ki forumumuz da ciddi bi hastalığı olan yok, çook şükür çook..
bizim sıpaya gelince, evet doğduğunda da kocamandı zate.. benim ailemde 180 altında kimse yok, eşim 190.. abim var bi tane 2 m. e bizim sıpa da bize benzeyecek tabi, bakkal amcaya benzeyecek hali yok ya.. (bizim bakkal 150 boyunda kocaman göbekli,kel, pamuk sakallı ton ton çook tatlı bi yaşlı amca da)

Amin canım amin hep mutlu olsunlar inşallah. Dediğin gibi ciddi bir hastalığı olan yok çok şükür.
Güldürdün beni tabi ya bakkal amcaya benceyecek değil ya :) Benim eşim de 185 boyunda ben 155 boyumuz boyumuza değil ama huyumuz huyumuza çok şükür.oğlan da babasına çekmiş sanırım uzun gidiyor maşallah

Son düzenleme:
Kızlar ya bu oğlan bana birşey yedirmiyor ek gıdaya geçtiğimizden beri daha da arttı bu durum hep gözümün içine bakıyor ağzını oynatıyor bana da ver diye heyecanlanıyor halbuki onu emzirmeden ya da öğününü yedirmeden kendim birşey yemiyorum ama meraktan mı canı mı çekiyor bilemedim

Son düzenleme:

Kabak, havuç ve patatesi haşla..Sonra da el mikserinden geçir..Çorba gibi..evet..Biraz zeytinyağı katılabilir tabi..Ama katmasan da olur..

çoook sağolunn ya inanın hiç bilgim yok bu konuda. irmik neden katılıyor peki :44: şimdi yaptım ben 5-6 tatlı kaşığı verdim yüzünü buruşturmaya başladı robottan geçirdim ama pütürlü oldu havuçları falan bişey olmaz inşallah. siz ne kadar vererek başlamıştınız . ilk verdiğim için az verdim sonra su içirdim. inşallah sever. :)

İrmikte olur pirinçte..Tahıl alması adına katılıyor..Eğer pütürden rahatsız olmazsa bir sorun olacağını sanmıyorum..Benim oğlum pütürlü de olsa yiyor..Ama eğer rahatsız olacaksan dediğim gibi el mikseriyle kıvam ver..

Başlangıçta yarım çay bardağı ver demişti ebe bana..Ben şimdi 3 yemek kaşığına kadar çıktım..Bu arada bende senemgy gibi yoğurt katıyorum çünkü oğlum başka türlü yemiyor maalesef..

hmm anladım bende katarım bidahakine o zaman. yoğurdu da kendiniz mi yapıyorsunuz ?

kalan çorbayı napıyorsunuz. vitamin açısından tekrar yapın yazıyor bi yerde.

Benim oğlumda öyle..Hatta geçen gün dondurma yerken, baktım olacak gibi değil, biraz tattırdım..Sonra da pişman oldum Geçen gün babası da minicik bir peynir vermiş Herhalde o kadardan da birşey olmaz..Geçen gün senemgy bahsetmişti..Meyve-sebze emziği var..Ondan alacağım yarın..Biz yerken o da birşeyler yerse bu şekilde heyecan yapmaz belki

hmm anladım bende katarım bidahakine o zaman. yoğurdu da kendiniz mi yapıyorsunuz ?

kalan çorbayı napıyorsunuz. vitamin açısından tekrar yapın yazıyor bi yerde.

Yoğurdu kendim yapıyorum..Günlük sütten mayalıyorum..

Ben kalan çorbayı içiyorum Hergün taze yapıyorum..Ama 2 günde bir yapan da var..

hıııh işte benim de kaynanamla en büyük sorunuma parmak bastın.. Emir de aynı şeyi yapıyo, kaynanamda ne varsa elinde çocuğun ağzına tıkmaya çalışıyo, bende kızıyorum tabisi.. bilmediği birşeyi canı çekme ihtimali var mı sence... yani şimdi ben senin karşında hiç bilmediğin birşeyi yesem senin canın çeker mi, napıyo bu be diye bakarsın .. çocuk sadece senin yaptığını yapmak istiyo, ondan öle bakıyo.. onlar şuan herşeyi taklit ederek öğreniyolar, eline ver bi kaşık bi tabak.. bak bakıyomu bidaha sana.. ben ööle yapıyom, yemek yerken veriyom eline tabağını kaşığını,(silikonlar) oooh ondan mutlusu yok, oda bişiler yapıyo kaşığı ağzına sokuyo falan.. öyle öyle öğrenecek yemek yemeği.. ama canı mı çekiyo acaba diye kendi kendini dürtme emi.. hadi bakalım kolay gele..

bende var ondan, heeç dikkatini çekmiyo.. eline meyveyi sebzeyi direk verecen bizimki öle seviyo.. mesela salatalığa bayılıyo eline verince alamıyon.. ama o filenin içinde hiiç istemiyo hemen atıyo elinden.. bilgine..

bende var ondan, heeç dikkatini çekmiyo.. eline meyveyi sebzeyi direk verecen bizimki öle seviyo.. mesela salatalığa bayılıyo eline verince alamıyon.. ama o filenin içinde hiiç istemiyo hemen atıyo elinden.. bilgine..

Bende eline kaşık vermeyi denedim ama ya boğazına kadar sokmaya çalıştı..Ya da sıkılıp attı..Gerçi o emziği seveceğinin garantisi yok tabi ama denemekten zarar gelmez diye düşündüm..
Eline direk meyveyi sebzeyi vermek iyi de boğazına kaçmaz mı ki?:44:

ya bide şu uykuyla ilgili bişey yazacam ne zamandır unutuyom, şimdi yazayım aklıma gelmişken, sonrada çıkayım yemek hazırlayım eşim gelecek..

şimdi, insanlar doğdukları andan itibaren yani bebeklerken de 45 dakikalık periyotlar halinde uyurlarmış.. bazıları her 45 dakikayı birbirine bağlayabiliyorken, bazıları birinden çıkıp diğerine geçmeyi başaramaz ve uyanırlarmış.. eğer bebeğiniz 45 dak sonra uyanıyor ve hala huzursuzsa, onu bi iki piş pişleyip uyumaya devam etmesine yardımcı olun, hemen kaldırıp uykusunu dağıtmayın.. ama 45 dak 1 saat sonra uyanıyo, keyfide yerinde konuşuyo gülüyosa, alın beşikten o uyku ona yetmiştir hiç zorlamayın.. öle işte, hadi kolay gelsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…