- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #42.541
günaydın. çiçekli mutlu bi günaydın demek isterdim ama olmadı. ilk önce iyi temennilerde bulunan karaca.kemece. Asu. Gamzem.sevda. Ve ismini hatırlyamadığım bizim için dua eden etmeyen herkeze sonsuz sevgilerimle öpüyorum alah çocuklarınızın acısıyla asla sınamasın sizleri. Bize gelince sondalı böbrek filmini çektirdik zor olsu baya keşke o zorlukla kalsaydı denizimde 2. Derece böbrek reflüsü çıktı yani korktuğum başıma geldi perşembe günü çektirdik anca bu gün kafamı topamaya başladıım keşke iyi haberlerle gelseydim ama olmadı alahım demek böyle istedi yapcak bişeyim yok tevekkül ve şükür edicez artık daha kötü bi dert olmadığına napabilirimki başka.
kızlar iştahsızlık sorunu bizde de var.biberonu su haricinde kullanamıyoruz.evde her markanın biberonu var.hiçbirini kabul etmiyo artık.tatlı şeylerle aramız hiç yok.kaşık maması,muhallebi yediğimizde artık midesini bulandırıyo.hatta kusmaya başlıyo.bi yediğimiz çorba ama onlara da son zamanlarda yol göründü gibi geliyo.
Ya aslında Nehir de emmeyi seviyor. Hatta karnını doyurduktan sonra mutlaka emer, susuzluğunu gidermek için. Ben de su veremiyorum. Elleriyle itiyor. Formül mama hiç vermedim ama muhallebisine koymak için doktorumuz verdi. Bazen o tarifi yaptığımda koyuyorum. Çorbayı da neredeyse püre olacak şekilde yapıp, minik muhallebi kaseleri olur ya, onlarda veriyorum. Tamamına yakınını yiyor. Artık kıyma da koyuyoruz biz. Ama iştahı azsa, koyu yap bence. En azından daha doyurucu bişey girmiş olur midesine. Sulu çorba zor oluyor. Kızım da sıkılıyor içerken. Doktoruna katılıyorum valla, zaorlamamak lazım. Sonra iyice soğuyor bebekler. Bu arada Nehir de senin minnoş kadar boy-kilo olarak. 3 kilo doğdu. İlk aylar hep birer kilo aldı. 4. aydan sonra yavaşladı. 6 ay bittiğinde 7500 gr civarıydı. Boyu da 70 cm falan. Benimki ek gıdada açıldı çok. Doktor bana, yedirirken ilgisini kaybettiği anda bırak, verme dedi. Zorlamayı geç, ilgisini kaybedince bile vermemek lazımmış, düşün yani.Sağlığı yerinde maşallah, hiç canını sıkma. Nehir de geçen haftaya kadar az az yiyordu. Bu hafta başladı bitirebilmeye ama ben 1 su bardağını çok geçirmemeye çalışıyorum ek gıdada.maşallahnehir kızımıza. umarım hep oyle iştahlı bır kız olur. benm cmcme ıllede meme dyr baska bişey istemiyor. bazen devam sutu verymeye calısyrm onu bılle reddedıyor agzına azıcık devam sutu kacınca da tıtrıyor ya:-((((cimcime işte o yuzden de kılo alımı cok yavasladı. ılk aylar 1.200 kg alan bebek simdilerde hıc kılo almıyor.:-( dr da bazı bebekler memeye düşkün oluyor zorlama cok dedi. ben de yesin diye once altını acıyorm biraz da şaklabanlık yapıyorm ancak ole yıyor. nehir tahmını ne kadar corba yıyor? bir kase bitirebiliyor mu?
yas84 sana cevaben yazmıştım eklentiyi unutmuşum:) bu arada oğlunun gündüz emmeleri nasıl?[/Q
kemececiğim bende yalın interneti düşünmüştüm neyse başka bişi düşünmek lazım demekki.bebişimin emmesini sormuşsun arkadaşım sağolasın untmamışsın.Emmesi düzeldi gibi maşaallah ek gıdayı azlttım kahvaltı vermiyorum.Çorbayı filanda yarım çay bardağını geçirmeden yediriyorum.Kaşığı seven bi çocuk daha ver diye ağlıyo ama vermiyorum.Tek emsinde beni senden ne haber
gecms olsn arkadasm inş. ıyı haberler alırsın. bzdede hamile iken böbrekte polıskıstk var demştı ama merak atmeyn dogunca geceer demştı dr. sımdı senın yazını okuyunca hatrladm. ama biz 3 aylıkken böbrek ve kalca ultrasonu bırlıkte cektrmstk. bi problem cıkmamıstı
Selâm kızlar giremedim birkac gündür foruma h.sonu yatılı misafirim vardı.cok sevdiğim bir arkadasım geldi .onun de bebeği var 1 yasında .harara gürere gecti ..dün de anca evi topladım.canimmsikkin biraz 2 gündür birden sutum azaldı.anlamadim.oglum geceleri emmeye devam ediyor.gunduzleri sagiyorum ama cok az sut çıkıyor.anlamadim bıçakla kesilmiş gibi birden azaldı..oof of bıktım bu sut derdinden..emzirme çayimdan ictim,rezeneli ozel bı macun almıştım ondan yedim,dün soğan yedim bol bol ,bana misin demedi.bugun bulgur pilavı yapıcam bakalım..oyle iste.hepinize güzel günler..
Ya ben profil fotosuna oglusumla fotomuzu koymuştum gorumnuyor,niye acaba..bı de su altta sayaçları koyamadık ben ..dedikleri sitelerden hazırlıyorum oradaki linki kopyala yapıştır yapıyorum bı türlü olmadı..
yas84 sana cevaben yazmıştım eklentiyi unutmuşum:) bu arada oğlunun gündüz emmeleri nasıl?[/Q
kemececiğim bende yalın interneti düşünmüştüm neyse başka bişi düşünmek lazım demekki.bebişimin emmesini sormuşsun arkadaşım sağolasın untmamışsın.Emmesi düzeldi gibi maşaallah ek gıdayı azlttım kahvaltı vermiyorum.Çorbayı filanda yarım çay bardağını geçirmeden yediriyorum.Kaşığı seven bi çocuk daha ver diye ağlıyo ama vermiyorum.Tek emsinde beni senden ne haber
canım bizde de durumlar aynı, bende zorla emziriyorum, şimdi yine aç kucağımda göğsümü almasını bekliyorum, ek gıdayı zaten bizimki 2 çay bardağından fazla yemiyor ama zamanlama sorunumuz oluyor, gögüsle az boşsa beğenmiyor... allah kolaylık versin bize ve tüm annelere..
Selâm kızlar giremedim birkac gündür foruma h.sonu yatılı misafirim vardı.cok sevdiğim bir arkadasım geldi .onun de bebeği var 1 yasında .harara gürere gecti ..dün de anca evi topladım.canimmsikkin biraz 2 gündür birden sutum azaldı.anlamadim.oglum geceleri emmeye devam ediyor.gunduzleri sagiyorum ama cok az sut çıkıyor.anlamadim bıçakla kesilmiş gibi birden azaldı..oof of bıktım bu sut derdinden..emzirme çayimdan ictim,rezeneli ozel bı macun almıştım ondan yedim,dün soğan yedim bol bol ,bana misin demedi.bugun bulgur pilavı yapıcam bakalım..oyle iste.hepinize güzel günler..
bu arada karaca83 nerdesin? aşı oldumu bıdık? biz gittik dün hemşire kapıda karşıladı, teftiş varmış aşılarla ilgili sorun çıkmasın diye çarşamba gelin dedi:) benim de içime kurt düştü bozuk aşı falan yapmazlar inşallah, boş boşuna gittik yani
şu an titriyorum.oğlum yataktan düştü.bizim yataktan.şu japon tarzı mı diyolar,ne tarzsa işte.etrafı çerçeveliiyere yakın yataklar var ya ondan düştü ben de yanında yatıyodum halbuki...kaç gündür çok huzursuzdu.gece uykusu diye bişey kalmamıştı.yatırıyorum gecenin bi yarısı uyanıveriyo ondan sonra yatırmak mümkün değil.3saat yatır kaldır nafile uyumuyo.ve şiddetli ağlama.bugün de aynısını yaptı.akşam 8gibi yatırdım.yarım saat sonra ağlama sesi.gittim 1ssat uğraştım uyudu 20dak tekrardan aynı şey.10buçuğa kadar yatırmaya çalıştım.neyse hadi uyudu dedim.2de ve 4te tekrardan uyandı.ama 4te uyandığında 6buçuğa kadar yatır kaldır.baktım olacağı yok.allah ne verdiyse kolla ayakla sallamaya başladım.en son yatakta ayağımda sallayarak uyutabildim.o şekilde yatakta bıraktım ben de yanına geçtim.önceden yatağımızda yattığında yanına yastık mastık koyuyodum.oğlum emeklemeye başlamış düşer diye.bu sefer ben yanında yatınca ihtiyaç duymadım duyarım diye kalksa.bu kezde oğlumun ağlamadan uyandı.sesini duyuyorum ama gücüm kalmamış ki artık.baygın gitmişim uykusuzluktan gözümü açamıyorum.nerdeyse 1haftadır bu şekildeyiz çünkü.pat düşme sesiiii geldii.arkasından oğlumun çığlığı...........çok kötüüü oldummm.benim yüzümden diyip diyip duruyoum.herşeyi sütüme bağlıyorummmm sütüm olsaydı belki böyle olmazdı.süt yok derecek kadar azaldı.formül sütü de oğlum nerdeyse 3haftadır ağzına sürmüyo.açlıktan mı yapıyo diyorumm.ama açlıktan da olsa akşam 8gibi karnını doyurup yatırıyorum.yarım saat sonra başlıyoo.ama yine de sütttt diyorum.
hayatımın dönüm noktası olarak o günü seçiyorum.benim annem kanser hastası.gögüs kanseri.şu an iyi çok şükür.üniversite zamanında ben de kitle rastlandı ve amelyat dendi.iyi huyluydu.göğüsleriminde maşallahı vardı.ve beni rahatsız etmeye başladı.sütyen yara bere içinde bırakır.şiddetli bel ağrsı çekerdim.dr madem amelyat olacaksın göğsünü de küçültelim hem göğüs ne kadar büyükse o kaadar risk alanı büyük ya annemden dolayı.biz de risk altındayız çünkü.kitle de çıkınca kabul ettik.ki hani o zaman şunu düşünemiyorum.bebeğime ilerde süt olacak mı olmuyacak mı.bebeğim olmadan bu sorunun cevabını almış bile olsam şu an ki hissettiklerimle aynı şeyi hissetmeyeceğim ortada.neyse işte sonuçta oldumm şimdi oğluma sütümm yokk.bu beni kemirdikçe kemirdi.ve herşeyii saçma sapan şeyleri bile süte bağlar oldum.oğlumun gündüz uykusu çok az bu ona yetiyo.apaçık ortada ama onu bile sütüme bağlıyorummm..
okulda 30 tane öğrenciyle baş ediyorum.benim oğluma çözüm üretemiyorum.uyku,yemek yeme alışkanlığı öğretilecek bişey.ama şunu öğrendiğim ki o çocuğun mizacıyla da ilgiliii.
canıı acıdı oğlumunnn.aşılardan sonra ilk kezzz oğlumun canıı acıdıııı.onun canı acıdı,annesinin canı gittii.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?