2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar iştahsızlık sorunu bizde de var.biberonu su haricinde kullanamıyoruz.evde her markanın biberonu var.hiçbirini kabul etmiyo artık.tatlı şeylerle aramız hiç yok.kaşık maması,muhallebi yediğimizde artık midesini bulandırıyo.hatta kusmaya başlıyo.bi yediğimiz çorba ama onlara da son zamanlarda yol göründü gibi geliyo.

DENİSSSSSSSSSS YENİ GÖRDÜM YAŞADIKLARINI O KADAR ÜZÜLDÜM Kİ ANLATAMAM RABBİM DERMANSIZ DERT VERMEMİŞ BUNADA ŞÜKÜR İNŞ. GEÇECEK BUNLAR VE BEBEĞİNLE GÜZEL GÜNLER YAŞAYACAKSINIZ ..RABBİM SEVDİĞİ KULLARINA DERT VERİRMİŞ..SEN HER ZAMAN DİK DUR KIZIN İÇİN RAHAT OL.. BİZ HEP BURDAYIZ CANIM

o zamn genel olarak ilk başta çocucklar ikilemde kalıo galiba normal demek ki

Ya aslında Nehir de emmeyi seviyor. Hatta karnını doyurduktan sonra mutlaka emer, susuzluğunu gidermek için. Ben de su veremiyorum. Elleriyle itiyor. Formül mama hiç vermedim ama muhallebisine koymak için doktorumuz verdi. Bazen o tarifi yaptığımda koyuyorum. Çorbayı da neredeyse püre olacak şekilde yapıp, minik muhallebi kaseleri olur ya, onlarda veriyorum. Tamamına yakınını yiyor. Artık kıyma da koyuyoruz biz. Ama iştahı azsa, koyu yap bence. En azından daha doyurucu bişey girmiş olur midesine. Sulu çorba zor oluyor. Kızım da sıkılıyor içerken. Doktoruna katılıyorum valla, zaorlamamak lazım. Sonra iyice soğuyor bebekler. Bu arada Nehir de senin minnoş kadar boy-kilo olarak. 3 kilo doğdu. İlk aylar hep birer kilo aldı. 4. aydan sonra yavaşladı. 6 ay bittiğinde 7500 gr civarıydı. Boyu da 70 cm falan. Benimki ek gıdada açıldı çok. Doktor bana, yedirirken ilgisini kaybettiği anda bırak, verme dedi. Zorlamayı geç, ilgisini kaybedince bile vermemek lazımmış, düşün yani.Sağlığı yerinde maşallah, hiç canını sıkma. Nehir de geçen haftaya kadar az az yiyordu. Bu hafta başladı bitirebilmeye ama ben 1 su bardağını çok geçirmemeye çalışıyorum ek gıdada.

Benim oğlum da yoğurt ve muhallebiyi pek sevmedi. Muhallebiyi çeşitli markalarda aldım hazır aldım hiçbirini sevmedi evde kendim yaptım daha sonradan pekmezle tatlandırdım yine sevmedi son olarak 1 çay bardağı elma suyu sıktım içine ne tepeleme ne silme ikisinin arası pirinç unu koydum biraz soğuyunca 2,5 ölçek devam sütü koydum bayıla bayıla yedi daha sonra başka meyve sularıyla da denicem inşallah onları da sever. Yoğurda gelince bazı arkadaşların çorbaya koyduğunu okumuştum bazen çorbaya kokuyorum ya da biraz muzla karıştırıp yediriyorum o konuyu tam olarak aşamadık.

asu muhallebiyi sormuşsunya, hazır almıyorum, daha doğrusu aptamilin sütlü pirinçli kaşık maması dışında hazır hiç bir şey almıyorum, evde kız kardeşimden aldığım hipp kavanozları var yaptıklarımı onlara koyuyorum. Bu arada sütlü pirinçliyi oğlum sevmedi pek, evde yaptığım muhallebiyi de. Muhallebi konusunda aştım kendimi, o kadar çok tarif ve şaklabanlık denedimki yesinde uyusun diye, bi amuda çıkmadığımız kaldı:) en son 1 kaşık pirinçunu 1 kaşık irmik yarım elma rendesi, az tarçın ve 1 tatlı kaşığı pekmezle yapıyorum onuda çok sevmedi ama diğerlerinde ağzını kitliyordu bunu en azından severek olmasa da yiyor. farklı şeyler denemek lazım sürekli...

sağol arkadaşım inş iyi haberlerle gelirim gidicez bu hafta içi

Selâm kızlar giremedim birkac gündür foruma h.sonu yatılı misafirim vardı.cok sevdiğim bir arkadasım geldi .onun de bebeği var 1 yasında .harara gürere gecti ..dün de anca evi topladım.canimmsikkin biraz 2 gündür birden sutum azaldı.anlamadim.oglum geceleri emmeye devam ediyor.gunduzleri sagiyorum ama cok az sut çıkıyor.anlamadim bıçakla kesilmiş gibi birden azaldı..oof of bıktım bu sut derdinden..emzirme çayimdan ictim,rezeneli ozel bı macun almıştım ondan yedim,dün soğan yedim bol bol ,bana misin demedi.bugun bulgur pilavı yapıcam bakalım..oyle iste.hepinize güzel günler..

dönemsel oluyor böyle şeyler geçen hafta benim de öyleydi normalde 2-3 gün azalırdı bu sefer 4-5 gün sürdü hatta oğlum açlıktan çok sık uyandı gece uyayamadı doğru düzgün sabahına formül süt verdim ilk defa formül sütü reddetmeden içti nasıl aç kalmış yavrum ama şimdi çok iyi şükür bende bol bol emzirmeye çalıştım ne bulduysam yedim içtim neyle alakalıysa bu durum anlamadım gitti sen de üzülme en geç bir iki güne gelir

Ya ben profil fotosuna oglusumla fotomuzu koymuştum gorumnuyor,niye acaba..bı de su altta sayaçları koyamadık ben ..dedikleri sitelerden hazırlıyorum oradaki linki kopyala yapıştır yapıyorum bı türlü olmadı..

yazılarında çıkmasını istiyorsan profil resmine değil avatarına ekliyeceksin fotoğrafı

aynı durum 2 gündür bende de var, regl oldum ondan diye düşündüm birde keyfim yok, çocuk emdikçe gelecek ki artsın benimki de gündüz özellikle öğleden sonraları mızmız almıyor, sütte o saatte daha az oluyor sanırım. senin gibi bende yüklendim yiyorum içiyorum:) kolay gelsin bol sütlü günler...

bu arada karaca83 nerdesin? aşı oldumu bıdık? biz gittik dün hemşire kapıda karşıladı, teftiş varmış aşılarla ilgili sorun çıkmasın diye çarşamba gelin dedi:) benim de içime kurt düştü bozuk aşı falan yapmazlar inşallah, boş boşuna gittik yani

oğlum kucağımda rahat vermiyor, hepinizi öpüyorum. Benim gibi heyheyleri üzerinde olanlara gelsin bi lalala, bas oğlum

Canım, dün sabah olduk aşılarımızı..4 tane birden..Esasında çok ağlamadı oğlum, düşündüğümden iyiydi yani..Tek sıkıntım bacaklarını tutarken oldu..İnsan kendini kötü hissediyor Sağlık ocağından çıkar çıkmaz Calpol verdim..Ama gün içinde keyifsizdi, ateşi çıkmadı ama gece yataken yine yarım kaşık Calpol verdim..Bugün de yüzü pek gülmedi, iştahı azdı..Az önce yatırdım ama yatmadan önce sanki biraz daha iyi gibiydi..Bakalım uyanınca nasıl olacak? Sanırım diş çıkarması da yakın..Kulağını çekiştirip duruyor..
Bozuk aşı yapma konusunda rahat ol..Sağlık ocaklarında öyle bir problem olacağını sanmıyorum çünkü aşılar hızlı tükendiği için hep tazeleniyorlar..
Umarım aşılarınızı kolaylıkla olur, kurtulursunuz..Sağlık ocağından geldikten sonra haber verirsin canım..Allah yardımcınız olsun..

şu an titriyorum.oğlum yataktan düştü.bizim yataktan.şu japon tarzı mı diyolar,ne tarzsa işte.etrafı çerçeveliiyere yakın yataklar var ya ondan düştü ben de yanında yatıyodum halbuki...kaç gündür çok huzursuzdu.gece uykusu diye bişey kalmamıştı.yatırıyorum gecenin bi yarısı uyanıveriyo ondan sonra yatırmak mümkün değil.3saat yatır kaldır nafile uyumuyo.ve şiddetli ağlama.bugün de aynısını yaptı.akşam 8gibi yatırdım.yarım saat sonra ağlama sesi.gittim 1ssat uğraştım uyudu 20dak tekrardan aynı şey.10buçuğa kadar yatırmaya çalıştım.neyse hadi uyudu dedim.2de ve 4te tekrardan uyandı.ama 4te uyandığında 6buçuğa kadar yatır kaldır.baktım olacağı yok.allah ne verdiyse kolla ayakla sallamaya başladım.en son yatakta ayağımda sallayarak uyutabildim.o şekilde yatakta bıraktım ben de yanına geçtim.önceden yatağımızda yattığında yanına yastık mastık koyuyodum.oğlum emeklemeye başlamış düşer diye.bu sefer ben yanında yatınca ihtiyaç duymadım duyarım diye kalksa.bu kezde oğlumun ağlamadan uyandı.sesini duyuyorum ama gücüm kalmamış ki artık.baygın gitmişim uykusuzluktan gözümü açamıyorum.nerdeyse 1haftadır bu şekildeyiz çünkü.pat düşme sesiiii geldii.arkasından oğlumun çığlığı...........çok kötüüü oldummm.benim yüzümden diyip diyip duruyoum.herşeyi sütüme bağlıyorummmm sütüm olsaydı belki böyle olmazdı.süt yok derecek kadar azaldı.formül sütü de oğlum nerdeyse 3haftadır ağzına sürmüyo.açlıktan mı yapıyo diyorumm.ama açlıktan da olsa akşam 8gibi karnını doyurup yatırıyorum.yarım saat sonra başlıyoo.ama yine de sütttt diyorum.
hayatımın dönüm noktası olarak o günü seçiyorum.benim annem kanser hastası.gögüs kanseri.şu an iyi çok şükür.üniversite zamanında ben de kitle rastlandı ve amelyat dendi.iyi huyluydu.göğüsleriminde maşallahı vardı.ve beni rahatsız etmeye başladı.sütyen yara bere içinde bırakır.şiddetli bel ağrsı çekerdim.dr madem amelyat olacaksın göğsünü de küçültelim hem göğüs ne kadar büyükse o kaadar risk alanı büyük ya annemden dolayı.biz de risk altındayız çünkü.kitle de çıkınca kabul ettik.ki hani o zaman şunu düşünemiyorum.bebeğime ilerde süt olacak mı olmuyacak mı.bebeğim olmadan bu sorunun cevabını almış bile olsam şu an ki hissettiklerimle aynı şeyi hissetmeyeceğim ortada.neyse işte sonuçta oldumm şimdi oğluma sütümm yokk.bu beni kemirdikçe kemirdi.ve herşeyii saçma sapan şeyleri bile süte bağlar oldum.oğlumun gündüz uykusu çok az bu ona yetiyo.apaçık ortada ama onu bile sütüme bağlıyorummm..
okulda 30 tane öğrenciyle baş ediyorum.benim oğluma çözüm üretemiyorum.uyku,yemek yeme alışkanlığı öğretilecek bişey.ama şunu öğrendiğim ki o çocuğun mizacıyla da ilgiliii.
canıı acıdı oğlumunnn.aşılardan sonra ilk kezzz oğlumun canıı acıdıııı.onun canı acıdı,annesinin canı gittii.....

Çok geçmiş olsun canım..Ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum..Bebeklerimizin tırnağının ucu acısa bizim canımızdan can gidiyor ama lütfen kendini suçlama..Sen zamanında sağlığın için gerekli olanı yapmışsın..Hem inan bana uykusuzluk sadece sütle alakalı değil..
Benim sütüm gayet iyi, oğlum da hala emiyor..Ama her gece en az 4-5 kere uyanıyor..Gece yatarken muhallebi de veriyorum oysa ama yine de doymuyor sanki..En azından ben böyle düşünüyordum ama şimdilerde sadece süte bağlamıyorum çünkü çok yerde bebeklerde gece huzursuzluğunu okudum..Sanıyorum diş çıkarmanın ve şu malum büyüme ataklarının da etkisi var..Bende çok uykusuzum, yorgunum..Kolay değil..Ama hepsi geçici diyorum kendi kendime..Yememiz de uykumuz da..Hepsi düzelecek..

Canım, yine söylüyorum..Sakın kendini suçlama..Sen iyi bir annesin..
Allah yardımcın olsun..Allah anneciğine de sağlık sıhhat versin..Allah görünmez kazalardan hepimizi korusun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…