2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Canım, ben 30 yaşındayım neredeyse..Önceden de yazmıştım, daha geç kalırsam cesaret edememekten de korkuyorum..Üstelik, zaman ne gösterir bilinmez tabi ama, annemden de çok yardım göreceğimi biliyorum..
Kolay olmadığı muhakkak, ki sen zaten bunu birebir yaşıyorsun..Hem iki çocuğunu üzdüğünü düşünerek yıpranıyorsun, hem çalışıyorsun, evin işleri malum..Allah yardımcın olsun..Hiç kolay değil..
Ben tek çocuğum..Hep "keşke bir kardeşim olsa" diye düşünürdüm, olmadı..Gerçi hala da düşünürüm "olsaydı ne iyi olurdu" diye..
Kendi çocuğum da böyle düşünsün istemiyorum, birbirlerine hem destek hem arkadaş olurlar gibi geliyor..
Şimdi ne söylesem tahmin olacak tabi ama şu anda kızın kardeşine kıskançlık gösteriyor da olsa zamanla geçecektir muhakkak..O da henüz bebek sayılır çünkü..Bir anda ilginin küçüğe yönelmesi onu etkilemiştir ama yaşları büyüyüpte birlikte oynayacak zamana gelindiği vakit bütün bunlar düzelecektir..Gerçi dediğim gibi sadece tahmin, ama ben böyle inanıyorum..
Hepsi geçicidir bence..Sıkma canını..Boşuna dememişler "kardeş kardeşi atar, yar başında tutar" diye..Ne kadar tartışmalar olursa olsun onlar kardeş..Kim bir insana kardeşinden daha yakın olabilir ki..

İlkim_aras geçmiş olsun, hepimizin bebekleri hareketli, allah beterinden korusun, düşe kalka büyüycekler napalım...

Valla benim oğlum emmeyi bıraktı ama gece yine çok sık uyanıyor, her kalktığında da acıktı diye mama yapıyoruz istemiyor:S 1-2 gecedir kucağıma alıp sakinleştirip yeniden yatırıyorum, ama 1 saat sonra yeniden uyanıyor kucağıma alınca ya da yanıma yatırınca yine susuyor, napıcaz bilmiyorum :S insanın hali kalmıyor gerçekten..

bende kasım annesiyim oğlum 21 kasımda doğdu. gece uyanmalarını bizde fazlasıyla yaşıyoruz tahammül sınırlarımı çok zorluyordu bu durum bi süredir. ta ki bugüne kadar çünkü bügün oğlumun alt dişinden biri patlamış gibi. umarım bu yüzdendir uyanmaları diye teselli ediyorum kendimi. inşallah sizdeki uyanma problemleri de bu yüzdendir ve geçicidir.

Hayırlı olsun canım..Darısı başımıza Bizde de gece uyanmaları çok fazla..Huzursuzluk, huysuzluk ve iştahsızlık da var 3-4 gündür
Bende diş yüzünden olduğunu düşünüyorum..

Kemece, canım sen çarşamba aşıya gideceğini söylemiştin..Merak ettim seni..Umarım sende bebişte iyisinizdir

aradaşlarım merhaba bi kafamı dağıtayım sizlerle istedim iklim aras canım yusufcuk düşmüş alah saklamış canım aman dikkat edin nolur gece kalkmal
arıda geçicek. inanın gece kalkmalarına bu güne kadar hiç şikayet etmedim gündüzde hiç uyumuyodu ama yine sabrettim bazan isyan ettim şu bi kaç gündür ama allah herkeze taşıyabilceği kadar dert veriemiş hep şükredin her dakika onların yavrularımızın bebeklerimizin gözünün ışığı hiç sönmesin varsın sabaha kadar uyumayalım elbet geçicek bu günler... spreycim allah kolaylık versin canım merak ediyodum senide noldunuz diye. öptüm hepinizi ve melekleri....

Son düzenleme:

Canım, umarım daha iyisinizdir..Birkaç gündür oğlumun da tadı yok İnsan "bebeğime olacağına bana olsun" diyor..Allah hep yüzlerini güldürsün bebeklerimizin

amin en yakın zamanda rahatlar hepsi umarım.bizde rahatlarız

evettttttttttt
arkadaslar bugun yogurtta çağ atladık
yogurdun hıçbir seklını(meyveli, pekmezli, bisküvili, devam sütlü) begenmeyen bebeğim bugun yogurt yedi.
her zamankı gıbı kendımıze yogurt mayaladm. bı kere daha deneyeym dedim belki yer.
kayınvaldem tatlandırıcı olarak doğal hurma suyu kullanıyordu.
ben de bir cay tabağına yogrt koyup uzrıne azcık hurma suyu ekledm.
sonuç???
afiyetle yenen İKİ(2) çay tabağı
ve
mutlu son

Gözün aydın diyeyim o zaman umarım devamı gelir. En kısa zamanda ben de deneyeceğim inşallah bizde de işe yarar.

arkadaslar ayrıca bılındığı uzere tarçının ştah acma gıbı bır ozellığı var
ben de bir elmayı dograyıp azıcık suda kısık ateşte yumusatıyorm
daha sonra ezip uzerine cok hafif tarcın eklıyorm
ben faydasını goryrm arkadaşlar
duyurulurrrrr

Gözün aydın diyeyim o zaman umarım devamı gelir. En kısa zamanda ben de deneyeceğim inşallah bizde de işe yarar.

evet canm bencede dene
hem hurma suyuu araştırırsan zaten cok faydasını okursun
dogal tatlandırıcı
ama her yerde satılmıyor
ben ankarada daha özel marketlerde buldm
fiyatları da cok degsyr dıkkat et
ben bir yerde 9 lıraya buldm başka yerde 18 lıraydı
200 ml kadar bişey

onun yerine hurmayı ezip karıştırsak nasıl olur acaba?

kızlar desteğiniz için tekrardan teşekkür ederim.atlattık çok şükür.bi daha da başımıza gelmez umarım.tabi ki düşe kalka büyüyecekler hatta bu son düşmesi de olmuyacak.ama hem ilk olduğu için hem de yataktan düştüğü için korkmuştum.geçtiii...gece kalkmaları çok zorluyo,eskiden de kalkardı ama yatarması kolay olurdu,şimdi tekrardan yatırmak çok güç oldu.bi sıkıntımız var ama anlamadım gittti.bi kaç tanıdık gazdır diyo,bi daha koca bebeğe zinco kullanmaya başladım.hadi hayırlsı.bi de bu günlerde suya takmışşş durumdayız.suyun adını da öğrenmiş.su diyorum çıldırmaya başlıyo.bi seferde 50 cc su içiyo,bitince tekrardan ağlamaya başlıyo.gece uyanınca da aynısı yapıyo.bakalım nasıl atlatacaz.aç o yüzden mi suya saldırıyo diyorum.aç bırakmıyorum ki 3-4 sattte bir besleniyoruz.anne sütü yok,formül sütü de içmiyo artık.ek gıdaya yüklendik.menümüzü yazacam eksik gören,ekleyip çoğaltmak isteyen bi fikir verin,düşüncelerinizi alayımm.

07-7.30 arası 90cc formül süte tahıl karıştırıp,1tane yaptığım bebek kurabiylerinden katıp yedirmeye çalışıyorum(sırf süt almış olsun diye)
10-11 arası 1yumurta saırısı,1 izmir tulumu,ıhlamur çayıyla beraber yediriyorum(karıştırmadan ayrı ayrı yediyiriyorum)şeftali-muz püresi(içine bazen bebek kurabiyesi)
14.00-15.00 arası sebze çorbası ya da tarhana,
17-18 gibi yoğurt
20 gibi muhallebi

evet kızlar menümüz bu.menüye göre oğlumun gün içersinde suya saldırıyo olması açlıktan mıdır?1kase çorba içtikten 1 saatt sonra 30ccye yakın su içebiliyoruzz.fikirlerinizi bekliyorum.

bi de bu gece uyandığında su istiyo ya benim oğlum.her istediğinde vermeli miyim.alışır diye korkuyorum.yatırmadan önce mutlaka su içirip öyle yatırmış oluyorum zaten

cnm biz de ek gıdaya başladığımızdan beri kızım acayıp emmeye başladı. hiç boyle duskun değildi. bız suyu sevmedk ama onun yerine emzryrm. inan senn bebeğin de o yuzden susuyordr endıse etme bence. ek gıdalar bebegn sıvı ıhtyacını karsılamyr yeterince. adından bellı degil mı ' KATI GIDA'

Ayrıca yeni bır bılgı daha paylaşaym hemn
bebeklerde demr eksıklığı iştahhsızlığa , uyku problemlerine, huzursuzluğa, buyumede ve gelişmede duraklamaya neden olabılıyormuş.
Demir ilacını ıhmal etmeyelm derimmm
nacizane....

Bence de sut almadığından sıvı ihtiyacı duyuyordur.benim de bu ara birden sutum azaldı.korkarim yakında kesilecek.bir süredir sağip verdigim için biberondan anne sütüne alıştı.eskiden formül içerdi simdi icmiyor.biz de sizin gibi oluruz yakında..farklı markaların formüllerini denedin mı belki alır..ben oyle yapıcım.hep aptamil denedim ..sma,herobaby ,hipp vb denicem..bence suyu ver her istediğinde ..istemese icmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…