2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Denis, canım seni gördüm, yazarsın diye bekledim ama yazmadın..Umarım sende, meleğinde iyisinizdir..Habersiz bırakma bizi
evt canım tam yazyosum deniz kalktı yarım bıraktım yazdıklarımda gitmiş bağlantı gidince dün doktora gittik dediğim gibi erken teşhis böbreklerin durumu iylmiş sintgrafi çekmiycek zaten diğer filmde x ışını baya almış yemek diyeti verdi aynı anda kalsiyum içeren şeyler yemiycek 3 satte 1 altı akan suda yıkancak ıslak mendil ok tansiyonu takip edilcek yanlız gece memeyi bırakcak emmiycek yani zaten gündüzde az emiyo o fena oldu bide 18 ay bactrim her akşam içicek bunlara dikkat edersek geçicekmiş mesane ve çift kapaklar gelişmemiş bol su da içicek 3 saatte bi böbreklere idrarı zarar vermesin ateşli enfeksiyon geçirmrdiği sürece böbreklerine bişey olmazmış bu dediklerinle beraber

bağlantı kopmasın diye parça parça yazıyom canım aarkadaşlarım okadar güzel teselilerde bulunmuşsunuzki ananın ağlayarak okudum hep bi yandanda çocuklara beli olmasın diyorum ama valla gözyaşlarım sel oldu o anlarda yas canım hastalıktan sebep emmiyo ve kilo alamıyomuş ama doktor buna rağmen iyi gelişimi dedi bide monoviti bırakcakmışız oda benim kafamı karıştırdı bakalım artık bide cerahpaşaya gidelim diyoruz. Karaca korkma gece aç kalmıyodur doktora onuda sordum bebekler memede uyuyunca her kalktığında tekrar memede uyumak istermiş yavaş yavaş azaltmalıymış emeyi mesale 4 kez deyilde 2 kez falan emzirmeli ve onuda tek sefere düşürmeliymiş anlıycanız açlık deyilde memeye düşkünlükmüş biz bakalım nasıl bıraktırcaz su er dedi doktor meme isteyince bu kadar kendinize iyi bakın zaman bulursam yine gelirim inşallah

Canım, ilgin için sağol..Deniz meleğin durumunun iyi olmasına çok sevindim..Gerçi senin işin kolay değil..Burada en büyük sorumluluk sana düşüyor tabi..Ama sen tecrübeli ve güçlü, iyi bir annesin..Eminim bu sıkıntıların üstesinden geleceksiniz..Hiç değilse erken teşhis edilmiş olması, olası bir çok problemden kurtarmış sizi çok şükür..
Sakın bizi habersiz bırakma..Deniz meleği benim için çok çok kokla..Her zaman dualarımdasınız..

Çanım geçmiş olsun, önemli birşey yoksa üzülme çoğumuzun başına gelebiliyor böyle şeyler.
Süt konusuna gelince yine üzme kendini. Göğüslerini küçülttürmemiş olsan bile sütün yine gelmemiş olabilirdi. Bu süt işi çok garip yeme içme, stres, doğum şekli, göğüs büyüklüğü küçüklüğü birçok şeye bağlı. Bunların hepsi tam olsa bile olmadı mı olmuyor. Napalım Allah başka dert vermesin. Hem bu işlemi yaptırmış olman gerçekten de senin sütünün olmasından daha iyi bi durumdur sütün olup da sağlıksız olsan oğluna iyi bir şekilde bakamasan daha mı iyi değil tabiki. Herşeye olumlu yönünden bakmaya çalış, olmuş bitmiş birşey için kendini suçlayıp boşyere üzme. Bu arada İki haftadır bizim de doğru düzgün uyku düzenimiz kalmadı çok sık uyanıyor, uyumuyor çoğumuzun başında aynı zamanlarda olduğuna göre diş sıkıntı yapıyordur büyük ihtimal. Huzursuz olduğu zamanlarda yatmadan bi calpol falan ver eminim işe yarar korkma bi zararı yok hem çocuk doktorumuz hem de sağlık ocağındaki ebe söyledi.

Canım tekrar geçmiş olsun. Üzme kendini artık Allaha şükür çaresi var ya olmayaydı. Seni yorucu günler bekliyor Allah bedenen ve ruhen dayanma gücü versin inşallah. Herzaman burada yanındayız.

Canım benim ya kıyamam sana. Bak kendin diyorsun, Japon tarzı yatak diye. Alçak onlar, korktuğundan ağlamıştır. Hemen öyle canı yanmaz. Kızımı da ben dün yatağın ucunda yakaladım. Bacakları sarkmış aşağıya... Nasıl ağlıyor, kendini kontrol edemedi de korktu herhalde. Bişeycik olmaz Allah'ın izniyle. Süt de onun rızkı. Olduğu kadar. Bak artık ek gıdalara başladılar. Birkaç ay sonra daha iyi yiyecek. Sütü anan bile olmayacak o zaman. Kendini suçlama. Veletler bizim mutsuzluğumuzdan etkileniyorlar asıl. Sen kendine ve ona mutlu mesajlar ver olur mu? Hiç anne sütü almadan büyüyen bebekler de var. Misler gibi büyümüşler. Benim eşim bir yudum bile emmemiş annesinden. Sağlığında da zekasında da sorun yok. Boy desen 1.90 Şartlama kendini bu kadar. Ay biz de kendi kendimize yapıyoruz bunu. Yok sütüm bol yok sütüm az. Konuşa konuşa bunları olmazsa olmaz hale getiriyoruz. Varsa ne ala. Yoksa canımızı mı vericez, napalım. Sen ona ne iyi anne olmuşsun da her şeyini düşünüyorsun. Daha ne ister? Düşme konusunu da takma. Daha çooooook düşecek annesi. Düşe kalka büyüyecek.

Çok sevindim Tatlım. Her şey yoluna giriyor demek. Bu kadarcık olsun sıkıntılar. Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi; Denizciğin senin gibi annesi olması ne büyük şans. Misler gibi öpe koklaya bakacaksın, o da iyi olacak. Vitmini bıraktırma nedeni böbreklerine daha fazla yüklenmemek içindir. Güneşten de alınabiliyor ne de olsa. Memede uyuma konusu bizim de sıkıntımız. Dediğin doğru. Uyandıkça meme arıyor. Bakalım ne yapıcaz. Öpüyorum miniş bebeğini.

Son düzenleme:

arkadaşım çok geçmiş olsun yatak alçak olduğu için bişey olmamıştır korkmuştur sadce.bir de süt önemli tabiki ama miktarın meme büyüklüğüne bağlı olduğunu sanmıyorum kendim de dahil çevremden bildiklerim örnekler de var küçük olanların da süt rezervi fazla olabiliyor.kuzenim bebeği yokken 95 bedendi bebekten sonra iyice büyüdü ama 1 ay emzirebildi.bence kafana çok takma ilk 6 ay çok öenmli omu da içmiş zaten

deniscim çok geçmiş olsun çocuğun hastaysa hayat duruyor.neyseki tedavisi varmış sabredip uygulamak lazım.rabbim beterinden saklasın çocuklarımızı.

ben okul iki çocuk ev dağılmış durumdayım arada bir hepsini olmasa da okumaya çalışıyorum yazdıklarınızı.şimdi dayanamayıp yazdım.aradaki yaş farkı az iki çocuk ne zormuş.ilkinde hiç zorlanmamışım meğer.diğer arkadaşları da takip etmeye çalışıyorum okul biterse rahatlıcam inş hepinizi çok öpüyorum.

Sprey, canım, iki çocuğun arasında ne kadar yaş farkı var ki?
Allah yardımcın olsun

Merhaba arkadaslar
Doktorumuz görüştüm bebekler 6. Ayda annelerinden ayrılma korkusu yasarmış bu nedenle geceleri sık uyanırmış her uyandığında sakın meme verme yoksa alışkanlık yapar ve her zaman memede uyanmak ister saat bası kalkmaları bir bir buçuk yaşına kadar sürer pis pislayarak uyut dedi bı donem hepsi aymı bebeklerimiz.. Benimkinde memede uyuma alışkanlığı oldu uyanında meme vermezsem cOk ağlıyor uykusu kaçıyor ben mecburen veriyorum ama vermemek gerekirmiş... Sık kalkma olayları böyle... Bir arkadas yataktan düşürdüğüne üzülmüş bende aynı şeyi yasadım yatağın ortasına bıraktım arkamı döndüğüm anda yere düştü benim yatak yere takın değil kendi beşiği ve yatak arasında sikisarak düştü cok üzüldüm ama düşe kalka büyüyecek artık dikkat şart cok hareketlendiler...

Ben varım canım.Benim kızımın kilosu da 7200gr,boy 67cm.Ama hiç ama hiç dert etmiyorum,sağlıklı ya çok şükür,bin şükür.

Canım, biz dün gece yine 3 kere uyandık..Dediğin gibi bu dönem hep aynı bebeklerimiz..Ama ağladığı vakit insan dayanamıyor..Memeye çok fena alışık, bakalım nasıl vazgeçireceğim memede uyuma alışkanlığından

Bu gün aşımız var napıcaz inş ateş olmaz kilosunu yazıcam ama arkadaşalar 8kg olsaydık zil takııp oynuycam.kadi bakem kolay gelsin bana

Sevdalinka cok gecmis olsun..2gece önce benim de oglum cok korkuttu beni.ayni sekilde hic uyumadı miz miz sabaha karsı ben de o memedeyken artik gözlerim kapanıyor.birazcik yanıma dogru yatırayım hem emsin hem dalsın.dalinca yatağına alayım diye düşündüm .birakmamla bir ciglik yükseldi.bi baktım yatırırsın kolu altında kalmış .eyvah dedim kırdım cocuğun kolunu .deliricem sandim.esimde fırladı yataktan ..baktık sagına soluna birsey yok.megersem çingene memeden ayrılınca basmış feryadı koluna da birsey olmamış..Allah korusun hepsini..hepsinin gece uykuları düzensiz.demir de aynı ..artik bunyem alıştı galiba ..gece hep memede..gündüz meme istemez..cok huysuz ..
Deniz size de Allah açlık şifalar versin insallah.bir gun gelip bu günleri hatırlarmayacaksınız bile ..her şey bitecek insallah.allah daha büyük dert vermesin..Allah yardımcın olsun..

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederimm.duygusal bi anımda yazdımm size.ağlaya ağlaya.evet yatak yere yakın allahtan ama yatağın çerçeve kısmı var ya tahta kısım oğlum en başta oraya çarpmıştır,ordan yere düşmüştür.o tahta kısımdan korktum.neyse geçti artıkk.ama hala gece uyanmalarımız çok fazla bakalım nasıl çözecez.bi de 3 gün yetiyo bişeye alışmaları için.bu duruma alışmasından korkuyorum.su hastası oğlum her uyandığında su istiyo.tamam su içsin güzel ama her yarım saatte her saatte su içmekk için gece uykusundan uyanıveriyo.bakalım nasıl atlatacazzzz.tekrardan teşekkürlerrr.sizi seviyorummmm

arkdsm ucuz altmşsnz cok sukur. her an bızm basımıza da gelebılır. cunku o kadar hareketlıler kı. arka arkaya gdp yatgn kenarna kadar gelyr bzm cımcıme. hepmzn dıkkatlı olması gerekn bı konu. umarm tekrar yasamassnz

gece uyanmaları bız de de cok sıkılastı. eskıden 1-2 kez kalkan cocuk sımdı durmadan kalkıyr. esmle bırlıkte cok yorlyrz valla. bı o bı ben kalkıyorz. sebebini bı turlu cozemdm. gundz uykularmz da oyle olmaya basladı. kızm onceden ıkı saatte bı ıkı saat uyurdu. şimdi ne oldu anlmdm. en fazla yarm saat uyuyor. uyanırken de cığlık cığlıga uyanıyor. umarm cok uzn surmez. yoksa bzm pestlımz cıkacak valla

maalesef 20 ay canım.

Çok zor olduğuna eminim ama ikisinin bir arada büyümüş olması da çok güzel aslında..Gerçi sen bu sözü muhakkak çok duymuşsundur Benim de ikinci bebeğe niyetim var ve bende çok fazla bekleme taraftarı değilim..Yaşım daha fazla ilerlesin istemiyorum ve zaman geçtikçe tekrar bebek sahibi olmaya cesaret edemeyebilirim..Tabi burdan da hemen çocuk istediğim düşünülmesin, sezaryan sonrası zaten 2 yıl beklemem gerekecek..
Gerçi maalesef dediğine göre senin bebeğin sürpriz olmuş galiba

Son düzenleme:
evet canım sürpriz oldu.büyük olan hala istemiyor kardeşi doğmadan önce çok araştırdık nasıl davranmamız gerektiğini ama nafile.kıskançlığımız sürüyor.kaç yaşındasınki...yine de iyi düşünmek lazım ama belki sen benimki gibi problem yaşamassın seninki daha kolay olur korkutmayayım .ikincisine zaten kıyamıyorum ama bilseydim büyüğü de bu kadar mutsuz edicem(kendi mutsuzluğumu hiç saymayayım) 2.çocuğu hiç düşünmezdim.büyük küçüğü seviyor gibi yapıp yapıştırıveriyor, bazen uyurken vuruyor .küçük çığlık çığlıga aglıyor aradan 2 dk geçmeden ablaya yine çığlık çığlıga gülücük ...ne hissedeyim bilemiyorum ruhen çok yoruldummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…