- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #43.581
ushaaa uyumamışsın bebiş uyanık galiba
Günaydın asu usha bende dedim dişmi diye ama ne zaman huysuzlansa çok kaka yapsa diş dedim ama yok 7aylıkken 2 tane çıktı o kadar yani asu gibi dişe bağlamıyorum benim halim yoktu ya öle olunca daha çok yapıyolar kendimi bazen çok boş hissediyorum çalışmayı aktif olmayı özledim
Aynen usha yaaaa aktif olmak derken onu kastettim defne için doğum iznine ayrıldım 2hafta sonra defne doğdu dahada dönemedim aslına bakarsan o dönem bebeğede evede çok iyi adapte oldum hatta herkes bocalıycam sanıyodu öle olmadı o dönem annem sıksık geliyodu ama derende öle olmadı iki çocuk ev işleri derken bunaldım hafiften ve çalışmayı daha çok özledim
Aynen kopyalıyorum Canım eski mesajı.
1-ATOM BOMBASI :) 3 Kuru kayısı, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, yarım su bardağından biraz fazla su kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Bir tepeleme çorba kaşığı irmik eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Sonrasında bir tatlı kaşığı pekmez,yarım çay kaşığı tarçın eklenerek blendırdan geçirilir. Kıvamını bebeğinin zevkine göre ayarlamak için de bir miktar anne sütü ekleniiiiir. Daha önce muz ve elma ile yapılanı denemiştim bi sitede görüp. Bunu biraz kendim uydurdum. Nehir çok seviyor. Özellikle hafif serin verirsem.
2-YOĞURTLU AKŞAM SEFASI :) 3 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt, bir şeftalinin rendesi, bir çorba kaşığı milupa 7 tahıllı kaşık maması, bir tatlı kaşığı ev yapımı kayısı reçeli(doktorumuz boş enerjiye de ihtiyacı olduğunu ve şekeri direkt koymazsak zararlı olmadığını söyledi) Mazemelerin hepsi iyice karıştırılır. Serin serin akşam muhallebisi olarak yedirilir. En favori yemeğimiz bu. Milupanın tahıllı karışımını tahıl ihtiyacını gidermek için çok rahatlatıcı buluyorum. Ekmekten ve bebek bisküvisinden daha besleyici. Kahvaltısında da anne sütüyle hazırlıyorum. Tavsiye ederim.
3-KAHVALTI : 2 Çorba kaşığı milupa 7 tahıllı kaşık maması, 100 ml. anne sütü, bir tatlı kaşığı pekmez, bir minik parça tereyağı ve bir elma,muz veya şeftali püresini karıştırıyorum. 2 Çorba kaşığı labne peyniri ve bir yumurta sarısını, bir de bu mamayı ayrı ayrı veriyorum. Labne peynirine bayılıyor. Tatlar karışmayınca daha tatlı yiyor. Yumurta sarısını tam veriyoruz artık.
4-KABAK PÜRESİ : 1 kabak, biraz dereotu ile birlitke bir su bardağından biraz az suyla haşlanır. Bir çorba kaşığı labne peyniri ve bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla blendırda püre haline getirilir.
******* Bir de artık tavuğa başladık biz. Köy tavuğu aldım. Güzelce haşladım ve üzerinde biriken yağın büyük kısmını attım. Kalan suyu pet bardaklara doldurarak içlerine 50'şer gr. kadar didiklenmiş tavuk koyup dondurdum. Bugün bir enginar göbeğiyle ve biraz soğanla pişirip püre yaptım. Bayılmadı ama yedi. Farklı sebzelerle de olabilir.
Umarım işinize yarar. Küçük gurmem genelde severek yiyor bunları. Kahvaltı sonuna kadar bitiyor. Yoğurtlu mamayı ve atom bombasını da öyle. Emmesi de azalmadı. Sabah 8'de emiyor. 10'da kahvaltısını yapıyor. 12 gibi sağıp bıraktığım 150 cc sütü içiyor. Öğlen 3'te etli sebze püresi, 6'da emziriyorum. Akşam 8.30 gibi de atom bombası veya yoğurtlu mama. Bazen de muhallebi. Gece 12 gibi emiyor uyanıp. Bir de sabaha karşı gibi. İşte bu ay 900 gr. almış. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek
iyi akşamlar herkese.yine moralim bozuk yaaaa. az önce bakıcımla konuştum. eylülden itibaren kızıma bakacak. kadıncağız dün göğsünden kitle aldırmış. iyimi kötümü olduğu da belli değil daha. öfff bi de kötü çıkarsa napcam ben yaaa. biraz kasap koyun meselesi gibi oluyo ama napim. yeni birini nasıl bulurum diye düşünmeye başladım. nihayet birine kanım ısınmıştıki. sırf bakıcıya yakın olim diye evimi bile değiştirmiştim. herzamanki gibi beddualımıyım diye düşünmeye başladım yine. hiç bi işim yolunda gitmiyokiii
SLm tipik bugün sessiz kalmış:) usha uykusuz bebek cok zor insaallah uykunun rasını alır bebeğin bir site var biliyorsundur belki uykusuz anneler kulubü diye orada anneneler yazıyorlar belki işine yarar bir bilgi bulursun ben o site sayesinde oğluma uyku saati düzeni oturtdum sayılır bizim bebekler aylarına göre en fazla 3 saat uyanık kslabiliyorlarmis bu uç saat geçerse yorgunluktan uyuyamazlarmis... Ben su an uyanık 3 saat tutuyorum sonra hemen yatağa http yatak odasında uyutuyorum artık ne zaman odaya girse uyuyacagini biliyor hatta odaya girerken ağlamaya başlıyor uyumak istemediğinde... Benim sorunumda beslenme oğlum düello ağzını kitliyor acmıyor anne şutu yetmiyor artık bugün mana aldım onuda icmiyor zorla ağzına tiktim 30 cc ancak içirdim ağladı cok biberon almıyor sulukla vermeye çalıştım tadı beğenmedi sanırım ne yapacagını şaşırdım( kilosu düşük gidiyor... Emekleme yok bizde de yurutecle evi geziyor :))) altta iki dış var baskada yok :))
son dönem bebekler böyle doğuştan tok bunlar.ağzı kilitli doğup yutmaya korkuyorlar sanki .kazaran ağzına kaşığı sokup verebildiysen bir süre ağzında tutup sonra çok güzel alnının ortasını hedef alıp tükürebiliyor ve pis pis sırıtıp ağzında kalanları da yanağından aşığa süzebiliyor.yani bu modeller böyle..bizim de dişimiz çıkmadı asker gibi sürünerek evi dolaşıyoruz ama daha çocuk elinden tutulsun yürütülsün istiyor.yürüteçle çok hızlı gittiği anda eşikte yürüteci devirdiği için artık korkuyorum...bu kadar açlıkla nasıl bu kadar enerjileri oluyor anlamış değilim.
heheee
bende diyodum niye kimse yazmıyo
eskisi gibi yapçam ben yine
üye girişi yapmadan okucam sadece yazdıklarınızı bööle güzel oluyo
iyi akşamlar herkese.yine moralim bozuk yaaaa. az önce bakıcımla konuştum. eylülden itibaren kızıma bakacak. kadıncağız dün göğsünden kitle aldırmış. iyimi kötümü olduğu da belli değil daha. öfff bi de kötü çıkarsa napcam ben yaaa. biraz kasap koyun meselesi gibi oluyo ama napim. yeni birini nasıl bulurum diye düşünmeye başladım. nihayet birine kanım ısınmıştıki. sırf bakıcıya yakın olim diye evimi bile değiştirmiştim. herzamanki gibi beddualımıyım diye düşünmeye başladım yine. hiç bi işim yolunda gitmiyokiii
SLm tipik bugün sessiz kalmış:) usha uykusuz bebek cok zor insaallah uykunun rasını alır bebeğin bir site var biliyorsundur belki uykusuz anneler kulubü diye orada anneneler yazıyorlar belki işine yarar bir bilgi bulursun ben o site sayesinde oğluma uyku saati düzeni oturtdum sayılır bizim bebekler aylarına göre en fazla 3 saat uyanık kslabiliyorlarmis bu uç saat geçerse yorgunluktan uyuyamazlarmis... Ben su an uyanık 3 saat tutuyorum sonra hemen yatağa http yatak odasında uyutuyorum artık ne zaman odaya girse uyuyacagini biliyor hatta odaya girerken ağlamaya başlıyor uyumak istemediğinde... Benim sorunumda beslenme oğlum düello ağzını kitliyor acmıyor anne şutu yetmiyor artık bugün mana aldım onuda icmiyor zorla ağzına tiktim 30 cc ancak içirdim ağladı cok biberon almıyor sulukla vermeye çalıştım tadı beğenmedi sanırım ne yapacagını şaşırdım( kilosu düşük gidiyor... Emekleme yok bizde de yurutecle evi geziyor :))) altta iki dış var baskada yok :))
Hava cok sıcak nemli benimde iştahım yok ama gelişimi için yenesi lazım dOktorum idrar baktı bazen idrar enfeksiyonu iştahsızlık apar diye temiz çıktı edepsizliğinden yemiyormuş zorlama bir ogünde yemezse digerinde yer ac kalmaz dedi aksama kadar vermesem zorlamasam ac kalacak 4 saat bisey vermedim sebze çorbası içirmeye çalıştım yemedi o kadar inatçı mamayı içirsem en azından yatarken icim rahatlayacak 7,5 kilo olmadı henüz o kadar yani gecede 5-6 kez kalkıyor 3-4 dakika emiyor geri yatıyor cok yorucu( böle böle büyüyecekler iste...
Sİze bir soru bebeğinizle beraber yatmalı mı yaymamalı mı? Bu günler geri gelmeyecek kokusunu icine ceke ceke uyumak ustiyorum ama alışmasından korkuyorum kendi yatağında uyusun istiyorumsabaha karsı kalktığımızda alıyorum koynuma ama benim oğlan sıkıştırılmayı ve sarılmayı sevmiyor arkasını dönüp yatıyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?