2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Günaydın asu usha bende dedim dişmi diye ama ne zaman huysuzlansa çok kaka yapsa diş dedim ama yok 7aylıkken 2 tane çıktı o kadar yani asu gibi dişe bağlamıyorum benim halim yoktu ya öle olunca daha çok yapıyolar kendimi bazen çok boş hissediyorum çalışmayı aktif olmayı özledim

ushaaa uyumamışsın bebiş uyanık galiba

2 gibi uyudu canım
6 ya kadar 4 saat uyudu bu sefer
ama ben uyuyamadım diş ağrısından
3 dişe aynı anda kanal tedavisi yaptırırsam olacağı buydu sanırım
6 30 da babamızı kaldırdım o ilgilendi 7 45 e kadar
o arada uyumuşum
bide bugün bi daha gitçem başka dişe kanal yaptırmaya

bende hep dişe bağladım gnelde diş çıktı
ya bende çok özledim çalışmayı
ben çalışırken sanki daha çok şeyi daha zinde bir halde yapabiliyodum
sanada öyle geliyomu nazo

Aynen usha yaaaa aktif olmak derken onu kastettim defne için doğum iznine ayrıldım 2hafta sonra defne doğdu dahada dönemedim aslına bakarsan o dönem bebeğede evede çok iyi adapte oldum hatta herkes bocalıycam sanıyodu öle olmadı o dönem annem sıksık geliyodu ama derende öle olmadı iki çocuk ev işleri derken bunaldım hafiften ve çalışmayı daha çok özledim

slm nazo :)

bende seninle aynı fikirdeyim çalışmayı özledim valla işe gitsem dinlenecekmişim gibi geliyo
benimde iremdeyken annem yakındı sık sık geliyodu çok anlamamıştım şimdi taşındık biraz daha uzağız yanı vesayit girdi araya çok sık gelemiyor iki çocukla bende çok bunaldım valla ev işi çocuk derken çok yoruluyorum iş arıyorum artık bulursam kafama göre gidicem

Slm nisan ne zamandır görüşemiyoruz malesef iş falan bakamıyorum çocuklara kim bakcak k.valdeyle aynı apartmandayız ama bakamaz bende istemem zaten annem desen anca pazar bırak cuma al olur ölede istemiyoruz üstelik annemde artık uğraşıyı şurda yazlıkta beraberiz ama çocuk açısından faydası yok defneyle daha ilgiliydi ama derenle hiiiç defneyle bile çekemiyo artık

Merhaba kizlar dün yazamadim birikmis baya.Usha´cim disin icin cok gecmis olsun.Bende hayatimda hic gitmedim disciyeama sükür bende olmadi hic agri filan.Ben pek anlamam öyle borsa falan ben direk altini aliyorum,euroda elimde zatenCanimcim gercekten zor uyukusuz bebis Allah kolaylik versin.
Kemece´cim gecmis olsun bebisine ins gecer.Bizim bebis odalar arasi gecislere gecen hafta basladi.Bizimki cekmece karistirirkenelini sIkIstIrdi o günden beri pek gitmiyor cekmeceye,gidersede elin sIkIsacak diyor geri kaciyor
Nazo´cum bebisinede sanada gecmis olsun.
Asu´cum en kisa sürede bekliyoruz tariflerini.

geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler arkadaşlar
dün ön dişlere özelde yapılan kanal tedavileri sonrasında yanları zorlayınca
kanal için sırada bekleyen dişlerden biri kırıldı bugün
diş hastanesine gittim onada kanal yaptılar
hepsinde geçici dolgu var ve zorlamamam gerekiyormuş
hepsibirden ağrıyo şimdi
yemek yiyebileceğim diş kalmadı resmen
allahtan kızım konusunda bir mucize oldu ve saat 13 30 dan beri uyuyo çok şükür
gündüz uyuduğu en uzun uyku oldu şimdiden
5 e kadar emzirmemem gerekiyo
1 saat daha uyusa çok güzel olacak

merhabaaaa, kızlaar çok özledim siziii çoook...

asu ve senem nasıl gidiyor spor.. hiç arayamadım da, inşallaah devam ediyorsunuz, yeni yemek tarifleri varmış sanırım, kaçırdım mı, tüüh..
benim oğlan izmirde ve erdek te tek bir kaşık yemek yemedi, sadece meme ile geçti bir hafta, bugün itibariyle evimize döndük, vee tarhana içti azcık da olsa, çook şükür.. yabancı yerde istemedi herhalde,kalabalıkta falan.. ne ilginç şu çocuklar..

büyükler daha ilginç ya.. kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoz ya, Emiri gördü, aldı bi kucağına iki öptü kokladı, hemen bana sorular sormaya başladı, ne giydin, naptın, ne taktılar,bilmem ne bilmem ne, baktı ben doğru düzgün cvp vermiyom ki hiiiç sevmem dedikoduyu bilir, ay bu çocuk kaka yapmış herhalde al götür değiştir tuğba dedi verdi çocuğu elime.. şaştım kaldıım.. sabah akşam telefon edip özledim diye bi huzur vermeyen kadındı bunu yapaan.. şimdi de anneme geldik, Emiri nasıl minik parçalara ayırırımda içime sokarımın hesabını yapmakla meşgul, o kadar çok özlemiş işte, Emirde onu, çığlık çığlığa öpüşüp koklaşıyolar bi saattir, Emir artık yoruldu da arada ayyyyyyyyyyyyyyyyyy yapıyo kuzum.. sevginin bile organiği lazım bu çocuklara, nasıl da biliyolar ağızlarının tadını.. göstermelik sevecekler sevmesin zaten hiiiçç sevmem öle yapay işleri, hiiç bana göre değildir zaten, ben ya severim ya sevmem ki karşımdakine de her ikisini de çekinmeden hissettiririm, hemde dibine kadar..

neyse, mübarek günlere giriyoruz hayırlısı ile, dualarımızın kabul olmasını diliyorum herbirimizin.. Allah herkesin gönlüne, yüreğine göre versin inşallah.. hastalara şifa, dertlilere deva versin inşaaallaahhh.. ben oruç tutamayacağım sanırım, annem tv de hocalar emziren anneler tutmasın diyo dedi.. orucun kazası var ama çocuğun kazası olmaz demişler.. evet dedim bende doğru demişler.. çok mantıklı geldi, yaşından sonra, kısa günlerde kaza yapacağım nasipse.. hoca öle demiş valla, ben bilmem hocam bilir...

neyseeee, çook şükür sağ salim döndük evimize, emeklemeyen yürümeyen dişsiz şebek oğlumla birlikte artık EmrinizeAmadeyiizz...
çook özledik sizi, eşim halaa izinde bu bikaç gün çok sık giremesem de takipteyim.. sıcacııık kucak dolusu sevgiler hepinizeee...

çookkkk tşk arkadaşım ben ancak bakabilsem de.tarifleri toplamış olman ayrı bir kolaylık olmuş gerçekten.zahmetlerin için çok sağol.ben büyük kızımda blandırı bakıcımız yüzünden biraz fazla kullandık.yani ben pütürlü bıraksamsa da o uğraşmamak için blandırdan çekip vermiş hep.ben biraz geç farkettim şimdi pütürlü de hala zorlanıyoruz nerdeyse 2buçuk yaşında olcak.o yüzden şimdi küçükte nerdeyse hiç blandır kullanmadım desem yeridir.mercimek falan hariç yani..ama çok tşk ..

iyi akşamlar herkese.yine moralim bozuk yaaaa. az önce bakıcımla konuştum. eylülden itibaren kızıma bakacak. kadıncağız dün göğsünden kitle aldırmış. iyimi kötümü olduğu da belli değil daha. öfff bi de kötü çıkarsa napcam ben yaaa. biraz kasap koyun meselesi gibi oluyo ama napim. yeni birini nasıl bulurum diye düşünmeye başladım. nihayet birine kanım ısınmıştıki. sırf bakıcıya yakın olim diye evimi bile değiştirmiştim. herzamanki gibi beddualımıyım diye düşünmeye başladım yine. hiç bi işim yolunda gitmiyokiii

Umarım işinize yarar. Küçük gurmem genelde severek yiyor bunları. Kahvaltı sonuna kadar bitiyor. Yoğurtlu mamayı ve atom bombasını da öyle. Emmesi de azalmadı. Sabah 8'de emiyor. 10'da kahvaltısını yapıyor. 12 gibi sağıp bıraktığım 150 cc sütü içiyor. Öğlen 3'te etli sebze püresi, 6'da emziriyorum. Akşam 8.30 gibi de atom bombası veya yoğurtlu mama. Bazen de muhallebi. Gece 12 gibi emiyor uyanıp. Bir de sabaha karşı gibi. İşte bu ay 900 gr. almış. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek[/QUOTE]

gelişiminiz güzel gerçekten allah bozmasın.bizim 8 ay bitti ama daha 8 kilo bile değiliz.bu aralar çok huzursuz ateşleniyoruz dişe bağladık ama hala çıkmadı..ayda en fazla 300 gr falan alıyor.yemiyor ağzında tutuyor yediğini tükürüyor yemeyen çocuğa bakmak zor yanii...

önce iyi düşünki kadıncağızın bişeyi olmasın canım.inş birşeyi çıkmaz seninde problemin kalmaz.inş beklenildiği olmaz ama umutsuz da olma belki daha iyi birileri çıkar allah iyilerle karşılaştırsın ama inş eski bakıcınızla devam edersiniz

SLm tipik bugün sessiz kalmış:) usha uykusuz bebek cok zor insaallah uykunun rasını alır bebeğin bir site var biliyorsundur belki uykusuz anneler kulubü diye orada anneneler yazıyorlar belki işine yarar bir bilgi bulursun ben o site sayesinde oğluma uyku saati düzeni oturtdum sayılır bizim bebekler aylarına göre en fazla 3 saat uyanık kslabiliyorlarmis bu uç saat geçerse yorgunluktan uyuyamazlarmis... Ben su an uyanık 3 saat tutuyorum sonra hemen yatağa http yatak odasında uyutuyorum artık ne zaman odaya girse uyuyacagini biliyor hatta odaya girerken ağlamaya başlıyor uyumak istemediğinde... Benim sorunumda beslenme oğlum düello ağzını kitliyor acmıyor anne şutu yetmiyor artık bugün mana aldım onuda icmiyor zorla ağzına tiktim 30 cc ancak içirdim ağladı cok biberon almıyor sulukla vermeye çalıştım tadı beğenmedi sanırım ne yapacagını şaşırdım ( kilosu düşük gidiyor... Emekleme yok bizde de yurutecle evi geziyor :))) altta iki dış var baskada yok :))

son dönem bebekler böyle doğuştan tok bunlar.ağzı kilitli doğup yutmaya korkuyorlar sanki .kazaran ağzına kaşığı sokup verebildiysen bir süre ağzında tutup sonra çok güzel alnının ortasını hedef alıp tükürebiliyor ve pis pis sırıtıp ağzında kalanları da yanağından aşığa süzebiliyor.yani bu modeller böyle..bizim de dişimiz çıkmadı asker gibi sürünerek evi dolaşıyoruz ama daha çocuk elinden tutulsun yürütülsün istiyor.yürüteçle çok hızlı gittiği anda eşikte yürüteci devirdiği için artık korkuyorum...bu kadar açlıkla nasıl bu kadar enerjileri oluyor anlamış değilim.

aslında ben artık bu ufaklığın yediği herşeyi beni hedef alarak yüzüme üstüme tükürmesine gıcığımmm..kendime bir zırh edinip bu gidişle beslenmeye başıcaz..

Hava cok sıcak nemli benimde iştahım yok ama gelişimi için yenesi lazım dOktorum idrar baktı bazen idrar enfeksiyonu iştahsızlık apar diye temiz çıktı edepsizliğinden yemiyormuş zorlama bir ogünde yemezse digerinde yer ac kalmaz dedi aksama kadar vermesem zorlamasam ac kalacak 4 saat bisey vermedim sebze çorbası içirmeye çalıştım yemedi o kadar inatçı mamayı içirsem en azından yatarken icim rahatlayacak 7,5 kilo olmadı henüz o kadar yani gecede 5-6 kez kalkıyor 3-4 dakika emiyor geri yatıyor cok yorucu ( böle böle büyüyecekler iste...

heheee
bende diyodum niye kimse yazmıyo
eskisi gibi yapçam ben yine
üye girişi yapmadan okucam sadece yazdıklarınızı bööle güzel oluyo

Sİze bir soru bebeğinizle beraber yatmalı mı yaymamalı mı? Bu günler geri gelmeyecek kokusunu icine ceke ceke uyumak ustiyorum ama alışmasından korkuyorum kendi yatağında uyusun istiyorumsabaha karsı kalktığımızda alıyorum koynuma ama benim oğlan sıkıştırılmayı ve sarılmayı sevmiyor arkasını dönüp yatıyor :))

heheee
bende diyodum niye kimse yazmıyo
eskisi gibi yapçam ben yine
üye girişi yapmadan okucam sadece yazdıklarınızı bööle güzel oluyo

Ben cepten okuyorum yazmak zor oluyor benimkisi ile pc acmak cok zor cok yogun geçiyor gunün gece uyumadan önce takip ediyorum sizi :))

başladım bi kere yazmadanda duramıyomki

böyle durumlarda hep şu geçer aklımdan;
bize her hayır gibi görünende bir şer,her şer gibi görünende bir hayır vardır
bakalım mevlam neyler,neylerse güzel eyler

bakmadığım site denemediğim yöntem kalmadı canım
aslında bizim sorunumuz uykumuzun çok hafif olması
uyusabile en ufak sese uyanıyo sonrada o uyku yetiyo ve uzun süre uyumuyo

nasıl biz yetişkinlerin boyları kiloları birbirinden faklıysa
biz ne yaparsak yapalım bebişlerinde öyle olacak elbet
merak etme aç kalınca uyumaz ve sürekli huysuzluk yaparmış
bana doktor söylemişti
o yüzdenmi uyumuyo diye 1 gün zorlaya zorlaya yedirim
hiç kusmayan çocuk habire kustu

ben bi hafta kadar önce aldım bi kez oda ateşlenirse yine diye
ondan önce hiç almadım yanıma
valla ben uyurumda ezerim çoocumuu diye korktuğumdan almadım
alanada bebişi ezmediği sürece saygı duyarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…