amaaaaan,
edibeee kız ne çok birktirmişsin içinde, daha sık girsene canım yaa, sanada yazık sabahlamışsın pc başında, oku oku bitmedi..
yazdıklarından en çok şu dişçi korkulu kısımı dikkatlice okudum.. ben onların başındayım çünkü.. hayatımda o koltuğa hiiç oturmadım desem yeridir, bir kere arkadaşımla gittim onun işi için, doktora ben hiç dişçiye gitmedim diyince otur bi bakalım o zaman dişlerine demişti, bende oturdum ama sakın ağzıma bişi sokmaya kalkışma kaçarım demiştim.. neyse, doktor baktı ve hiç doktora gitmediğime inanmadı, sen kesinlikle ortopedik bi tedavi görmüşsün, bu kadar kusursuz olması mümkün değil dedi, deli..

neyse, iyimiş yani dişlerim, benim anladığım buydu en azından, o bahsettiği tedavinin ne olduğu konusunda bile en küçük bir fikrim yok.. çok şükür ihtiyacım da olmadı şimdiye kadar, bir çürüğüm bile olmadı hiç, diş ağrısı nasıl bişiy onuda bilmem, aman merak ta etmiyom.. neyse, ama epey rahatladım yazdıklarını okuyunca, sanırım ihtiyacım olursa senin gibi Allah korkusu olan bir diş hekimi bulup çalacağım kapısını..
tatlım bu gezme işiniz iyi hoşta, sen çalışıyoken yani eşinle gezemiyoken, Allah aşkına ne ara görüşüyonuz siz.. gezmeyi bende çok severimde bu kadarıda bana fazla gelir açıkçası, ben 10 gün tatile gitsem evim evim güzel evim diye sayıklamaya başlıyorum valla, özlüyorum düzenimi, temizliğimi, yemeklerimi.. sen halinden memnunsun yazdıklarından anladığım kadarıyla, ama ben yine de Allah kolaylık versin demek istiyorum..
balı kaymağı taşan oğlunun da beslenme düzenini öğrenmek için sabırsızlanıyorum, gerçi bizim pek ihtiyacımız yok ama, yine de belki farklı bikaç ince ayrıntı öğreniriz..
namık erdemi kocamaan kucaklıyoz, en sıcağından.. senide öpüyoz, saolasın yazdıkların için, eline emeğine sağlık..
Evet canım ya..herkese laf atıp herkesle konuşasim var..uzun oldu buralarda takılmayalı ..özledim ki ne özledim..sık giremiyom eve gidince girerim artık..
O bahsettigim tedavinin adi sürekli dişler sürme yönlendirmesi hayatım..
aklında bulunsun..
bu arada dis yönünden sanslilardansin..
o zaman oğlun da ,babası da öyleyse ,büyük bı ihtimal öyle olacak..
çünkü benim bu okuldan ,hastalardan bu meslekten öğrendiğim bı şey varsa o da dis ve ağız cene hastalıklarında en büyük etken genetik...yani soya cekim..
sende böyle sağlam ve Minesi kalın düzgün dişler varsa oğlunuzda büyük bı ihtimal öyle olacagidir..
genetik dedim ya..hani bı çok insan sabah aksam fircaliyorum yine de çürüyor der..
o insancagizlar haklı..çünkü temizlik hijyen sabah aksam dis düşünmek kar etmiyo..en önemlisi genetik faktör ve tükrük seroz mukozlugu..yani tükrüğün özellikleri..yani o da gene genetik..
ben mesela hastalarıma günde 2 kere fırçalayin derim..kendim mı..kendim 2 günde bir üstün körü uyuyarak offff pooofffff diyerek falan ve bende de hiiiiiccc bı çürük yok..hatta dislerimi fircalamadigim günler kac kere arkadaslar dislerini neyle beyazlattin dis hekimi oldugun için gizli bı şey mı kullanıyorsun falan diye soruyo herkes yaa duşun..oysa ben dişlerimle ilgilenmeyeli saatler olmuş..

)VİRÜS
esim benim dişlerimin duzgunlugu yüzünden ortodontik tedavi yaptırdı..o da benimki gibi düzgün olsun istedi baka baka..tabi bende de bı duzeltme hastalığı olunca..benim annemin cene yapısı kitaplarda anlatılan ornek cene gibi..yani biz proteze dis dizdirirken annemin ölçülerinin olduğu oranları kullaniyoz..duşun yani..genetik...
Ben seni görünce o zaman duzeltecek bı şey bulamicam ....ne olacak şimdi????
Çünkü bende öyle bı hastalık var..bu mesleği öğrendiğimden beri insanları felaket derecede düzeltesim var.dikkatim VİRÜShemen burnun altına kayıyor tanıştığım an ,gördüğüm an..sunu söyle yapsam bunu ordan oraya kaydırsam su protezi su renkle yenilesem...hastalık gibi...bütün kusurları bı saniyede görüp duzeltme çalısmaları yapıyorum beynimde..düzgün halini düşünüyorum falan filan..sende bişeyler elleyemicem o zaman yaaa..tuh... ama yine de bı bakmam lazım.. Estetik anlayış hekimden hekime kucuk nuanslarla değişebilir..sen yine de ağrı sizi ya da herhangi bı sorun yasarsan bana gel..seninde duanı alayım..

))kucuk bı hediye verirsen tedavi sonrası bilmem artık nası özenirim nası...
Gelelim su gezme olayına..
aslında var ya yüzyuze tanisip görüşsek nasıl insanlar oldugumuzu, ne fıtratlara sahip oldugumuzu daha rahat anlarız..
İnşallah o da nasıpolur..VİRÜS
Biz esimle gezmeyi Cook severiz..yani kayniyo bı seyler duramıyoruz yerimizde..yeni yerler görelim yeni seyler yiyelim tadalım.hatira alalım..mesela halen oturduğumuz özel cafelerin ,üzerine yazılar yazariz o anki notlar ,gezilerin kağıt pecetelerini saklarız bı albümde.. Muze giris belgeleri, buzdolabi susleri , seyahat defterimiz var ozel ciltli,, , ruh halimize VİRÜSişlemiş..ruhumuz göçebe..esim elinde telefon sürekli son dakika fırsatlar ,haftasonu kaçamaklari 4gece kal 3gece ode otelleri, onlar bunlar ,uçak biletleri ,onlarla uğraşır ..aklımız heeeeeppp böyle seylerde..fıtrat bu olunca bunu hiç yadirgamiyosun çünkü ruhun bunu istiyo..evini her insan gibi seviyorsun ama iki gun aynı odada kalınca çığlık atıp hadiiiiii ne yapabiliriz bugün hiç degilse sahile inelim modunda oluyoruz..
Ama doğumdan sonrası nedenler bı başka tatlım....
Ben dogum oncesi yaşantımda çok yogun bı tempoda çalışan bı hekimdim.duşun yani Türkiye'nin gercekleri..günde 40 hasta bakıyordum.sabah 7 de evden çıkıp 17 ye kadar iste oluyodum.isimi ve is arkadaslarimi ,öğle yemeği sohbetlerimi ,yoğunluğu, bı anlamla surup giden günlerimi seviyordum..
eşli buluşmalar mangallar çorbalar çay partileri yoğunluk gezmeler görüşmeler derken o kadar hareketli ve soluksuz bı yaşamımız vardı ki...gel gelelim dogum sonrasına....
Bütün gun evde ben ve bebek.....
Sessizlik...
televizyonumuz yok sevmeyiz biz esimle..
duvarlar kitaplar....
mutfak banyo salon yatak odası...
emzir alt değiştir gaz çıkar emzir alt değiştir gaz çıkar..
evi temizle yemek yap kocanı bekle...
bunlar asla kötü seyler değil ama bana uygun değil..
birden o kadar ani bı manevra oldu ki benim ruhum sıkıldı ,icim bunaldı..
hersey guzel olmasına ,
sağlıklı Nur topu gibi bı bebegim olmasınaVİRÜS
ertesi gun ayağa kalktığım bı normal dogum yasamama,,
VİRÜSsevene sayana,,yalniz bırakmayan dost ve akrabaya rağmen bende devreler attı..
eşimde benim bu kadar mutlu bı ortamda bu kadar mutsuz olmama üzüldüğü için 18 mart tarihi itibari ile Gaziantep gezisi ile gezdirmeye ,eski yaşantımızı yeniden yaşatmaya çabalamaya başladı..
gun geçtikçe daha iyi oldum.orasi burası derken havalar iyileşti bende kaynanamin yanına antalya ya gittim..hergecen gun erdem büyüyor.antalyadan düğünümüz oldu Ankara ve Konya'ya..mecburi ziyaretler oldu Eskişehir'e..
zaten yogun ve her kaçamagi fırsat bilen biz artık gezmelere erdem i de alıştırdık..tabi dediğim gibi anane dede olayı, biraz erdem i ek gıdaya alıştırma ,biraz daha benim onu evde yalniz basıma büyüyüp sıkılmamam adına yapılmış girişimler..bu cuma eve donüyoruz artık ama annemlerde bizlere misafirliğe geliyo bu sefer..sonra ...
Sonrası gezmeye devam..ama tabi kısa kaçamaklar halinde..artık esimin yanında olmayı özledim..cocuk ta yemeye alıştı..eve temizlik ve yemeğe yardımcı da geliyo..
bundan sonra da tempolu ,gezmeli bı yaşantımız olacak evet çünkü biz boyleyiz..
yani fena mı..
senin de böyle durmadan gezen bı arkadasın oldu bak..
değişik değişik hayatlar var iste..
bize, esimle geleceğe dair ne planınız var bu dünyalık diye sordukları an..dunyayı gezmeeeeeeekkk diye haykırıyoruz tanıştığımızdan beri..
tabi benim bı de emeklilik için bodrum sevdam var ama o başka..
yani bundan sonra uzuuuunn uzun anne baba kaynana da kalma gibi durumlarımız olmaz ama haftasonları hep başka başka yerlerde olmaya ,,cumaları birleştirip bı yerlere kaçma bizde hep olacak..
diyorum ya sana da gelecez..yalan değil..
Sizi de ordayım buradayım diye anlatıp sıktığımı düşünmemiştim hic..sonuçta bizler arkadasız burda..iyiyi kötüyü herseyi paylasiyoz..baksana Alasehir e gitcegimi paylasmasam devkule ile tanisamicaktik ..şimdi gun sayıyoz...
Offf amma konuştum ya...
Görüşmek üzere tatlım..ben seni, erdem pasa da en kısa zamanda tanisacagi dostu emir i çok cooookkk öptük.....
Bu arada aklıma bı şey takıldı..
senle ben aynı kisimiyiz yaaa..
sen ben mısın ben sen miyim????
1.80 boy diyen sendin di mı gecmis sayfalarda..
1.80 boy
59 kiloVİRÜS
Geniş omuzlar yüzme ve tenisten (sende de spor vardı)
Düzgün ve çuruksuz dişler
Allah alllaaahh ten renkleri de aynı..göz renkleri de..
Acaba biz aynı kisi miyiz..??????
Yalniz senin saclar kısa demiştin di mı ,,benim uzun..ordan bı fark yakaladım..
Resimdeki 7farki bulun bulmacaları bize uymuyo sanırım..
7 fark bulamicaz....

))))