2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Günaydın herkese,,,
sabah sabah böyle bir haberi okumak pek günümüzü aydın yapmıyor ama allahımıza dua etmekten başka keşke elimizden bir şey gelse..allah onları korusun yanlarında olsun.. inş kesin teşhis böyle olmaz diye dua edelim..allahım sen yavrularımızı koru...onların acısını bize gösterme..allahım sprey e güç versin..dualarımız hep onlarla...konuşan arkadaşlar lütfen iletin spreye..ve yapabileceğimiz bir şey varsa her zaman burdayız yanlarındayız...

okuyamadım hepsini, yine şişmiş bir günde sayfalar.. valla bu topiğin hiç ayarı kalmadı, bazen günlerce kimse uğramıyo, bazen bir günde şişiyo sayfalar..

neyse, biz dün gece evimize döndük, orADA da uyuyamadık sesten, üst komşuya bol çocuklu misafir gelmiş, bi aşağı bi yukarı koşuyolar, napsın yavrular canları sıkıldı herhalde, yapacak bişi yok, akşam 10 gibi paşa paşa döndük evimize, babamız geldi almaya, aslında araba bendeydi ama dur ben sana yardım edeyim dedi.. deli bi mutlu bi mutlu eve dönüyoz diye... geldi aldı bizi.. hep beraber bi uyumuşuz dün geceee, off offf... evimin gözünü yiyim yine ben yaaa.. valla ev gibisi var mı.. turp gibi kalktık oğlumla bu sabah, ee ne zamandır böyle uyumamıştık..

gelelim Gökçe kıza.. üzüldüm hastalığı lösemi çıktığı için, ama itiraf etmeliyim bir teşhis konabildiği için de oh bee dedim..çünkü bu belirsizlik çook çook daha kötü.. şimdi teşhis konulabildiği için hemen tedaviye başlanır ve tez zamanda İnşallah tedavi olur.. iyleşecek minik peri hiiç merak etmeyin siiz.. yeterki ne olduğu bilinsin, tedavi kısmı şimdi çook daha kolay..
telefonla destek işi de kesinlikle çook iyi düşünülmüş.. ama şuda var ki şimdi hep birden aramak da olmaz yani, kızın telefonu hiç susmaz.. sürekli aynı şeyleri anlatacak kız da üzülecek daha çok.. şöle yapalım bence, arayacak olanlar aramızda anlaşalım, her gün birimiz arasın.. hem topikçek her gün gelişmeleri öğreniriz, hemde spreyi çok bunaltmamış oluruz.. happy sen bir görüşte bizide haberdar et tatlım..

Spreyin numarasını bana da yollarsanız sevinirim arkadaşlar. Arayıp konuşabilmek hiç kolay değil ama aramak lazım.
Belki bilirsiniz salati tefriciye duasını eğer siz de isterseniz Gökçe'nin sağlığına kavuşması için okumaya başlayalım. Herkes okuyabileceği kadar bir sayı söylesin biri bunları takip etsin başlama duasını yapsın ben ya da isteyen bir başkası ne dersiniz? Gözünüze çok gelmesin sayı ben kendi aileme ve arkadaşlarıma da dağıtırım yardım ederler okunup bitiverir. Düşüncelerinizi bekliyorum. Bilmeyenler varsa aşağıda açıklaması var bir siteden alıntı yaptım.

İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle buyurmuş: “Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için “Salât-i Tefriciye”yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir.”

Salati Tefriciye
“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”

Salati Tefriciye duasının anlamı
“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

Son düzenleme:
Sevdalinka, canım, çok güzel düşünmüşsün..Ben de okurum..Yalnız ne kadar zamanda bitmesi gerekiyor bu duanın?
Bir de başlama duası nasıl oluyor ki?
Bence başlama duasını sen yap..

hiç aklımdan çıkmıyorlar..
çaresizlik ne zor, hep gözümün önündeler sanki..
ananın yaralı yüreği, derman olmaya çalışıyor miniğin yorgun bedenine..
gözyaşı ile yardım olmaz bilsemde, engel olamadan çaresizce düşünüyorum sadece..
gözümün önündekine bakıp, daha da acıyor içim..
bilmesem evladı, canı hissetmemiş olsam, belki bu kadar üzülmezdim..
şimdi daha bir başka anlıyorum halinden, daha bir acıyor içim..
ana yüreği, geride bıraktığına mı yansın, elindeki bebeciği ile bir savaşa mı girsin..
çook zoor..
canı veren, o cana bu derdi veren, bu derde dermanını verecektir inşallah..
dualarımız seninle minik Gökçem..

sevdalinkacım ben okurum, ne zamana kadar.. yarına kadar 100 tane okurum ben.. hemen başlıyorum.. hemen ekle beni listeye.. daha devam ederse süre, ben okumaya devam ederim..

Sevdalinka, canım, çok güzel düşünmüşsün..Ben de okurum..Yalnız ne kadar zamanda bitmesi gerekiyor bu duanın?
Bir de başlama duası nasıl oluyor ki?
Bence başlama duasını sen yap..

Açıkçası ben şimdiye kadar hep başkası için okudum hiç kendim için okumadım. Ama annem bilir öyle şeyleri internetten de araştırırım.

canım bende 100tane okurum şimdilik.ama yarın başlayabilirim herhalde.kaç günde bitmesi gerek.sonra yine alırım inşallah.başlama duasını da sen yap

bende okurum canım
hatta belki çevremden birilerinede okutabilirim
sen öğren ayrıntıları sonra yaz bize hepberaber başlıyalım

Ben çalışıyorum. Bir de taşınma telaşı... Zamanın yok hiç ama her aklıma geldiğinde dua ediyorum Gökçekız'a. Sprey'le konuşanlar sorsunlar bakalım, elimizden gelen başka ne var. Ne gerekiyorsa yaparız elimizden geldiğince.

Arkadaşlar öyle başlama duası ya da süresi yokmuş. Ama hep süre koyuyorlar biz isterseniz 7 gün diyelim.
Duaya başlayacak kişi (keşke spreyle görüşebilsek annesi olarak o başlasa görüşemezsek ben başlarım)
* önce, ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziym ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
* Sonra, ne icin okunuyorsa kalben ona niyyet edilir. Mesela; " Borcumdan kurtar,şifa ver..." diye niyyet edilir.
* Sonra: "Euzu billahiminesseytanirracim, Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim" denir.
* Sonra, salavat-i serife okunmaya baslanır.
Bu dua adetli iken, yatarak, oturarak, ayakta okunabilir ama imkanlar dahilinde abdest alarak yüzümüzü kıbleye dönerek ve hiçbir işle meşgul değilken okursak daha da iyi olur herhalde. Duanın sayısı çok önemli buna dikkat edelim. Biz duamızı edelim inşallah Güzel Rabbim kabul eder.
Şimdilik 7 kişiyiz. Sevdalinka84, Karaca83, Emire Amade, Usha, İlkim Aras, Denis3, Serapblc.
Herkes ne kadar okuyabileceğini yazsın bu akşam başlayalım. Ben 7 gün diye düşündüm herkes rahat rahat okusun diye. Ama 3 günde 500 tane rahat okurum derseniz ya da sayımız artarsa cuma saatine kadar bitirebilirizsek daha güzel olur mübarek gün. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
cumaya bitsin,uzatmayalım bence..
ben okumaya başladım bile, yarısından çoğu bitti, birkaç kişiye de söledim, onlarda okuyacak.. bugünlük rakamı toplar akşam yazarım, olur mu?

dediğim gibi çok uzatmayalım, ne kadar kısa zaman o kadar kısa sürede şifa inşallah..
sevdalinkacım sen madem araştırdın buldun, sen başla canım duaya.. spreyin bunun için vakti olacağını sanmıyorum, hiç beklemeyelim.. sen duasını yap canım..

sevdallinkacım bende 450-500 okurum heralde
bence nasıl yapalım biliyomusun herkes akşamları okuduğu sayıyı yazsın ona göre devam edelim ertesi güne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…