2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Happy ve craft cevap için teşekkür ederim..
Kusma olayına Dr gelişim döneminde olabilir endişelenme dedi ben psikolojik olmasından korkuyorum ;
Alıntı yapamıyorum cepten yazdığım için öpüyorum bebisslerin gidisindan....

Selam kızlar.Canım çok sıkkın.Kuzum mini minnacık lastik tokalar var ya hani incecik ip gibi,onlardan birini yuttu sanırım.Benim hatam ahh...Banyo yaptırmadan çıkarmayı unutmuşum(hala küvetiyle odada yıkıyorum kızımı,banyom çok dar)Yıkarken aldım saçından televizyon sehpasının üzerine koydum işim bitince alırım diye.Ama banyodan sonra kızım kaka yaptı,altını değiştirirken her zamanki gibi huysuzluk etti,kaçmaya çalıştı falan,giydiremedim.Çıtçıtlı badisini giydirip bıraktım.Elimi sabunlayana kadar dursun öyle giydireyim bari dedim,oyalansın 2 dakika.Ama elimi yıkayıp döndüğümde hafif bir öksürdü yaramaz ve tv sehpasının önündeydi,toka da ortada yok...Ağzını açıp bakmaya çalıştım ama yok,yutmuş.Toka da yani parmak ucu kadar bile değil,minicik bir şey.Ama çok üzüldüm ya.Ağladım eşime çaktırmadan.O da kızdı haklı olarak.İçim de hiç rahat değil.Uyuttum kuzumu ama sanki bu gece uyumayacak gibiyim.Off ya ne salağım ben,çok kızgınım kendime.Bir zararı olmaz inşallah.İnternete baktım,bir doktor lastik mide asidiyle erir,kakadan çıkan kısmı da tanınmaz haldedir demiş,başka bir doktor da kakadan çıkar takip edin demiş.Gerçi o kadar ince ve küçük bir şey ki ben de erir diye düşündüm ama.Kakasından çıktığını görsem çok daha rahat olur içim.Ya of aptalım ben aptal!

meraketme inş. bişey olmaz . bizim kız da yerde ne var ne yok her seyı gorup atyr agzınaaa..... neler gordm nelerrrrr bezınde bişey olmaz inş. içini ferah tut

Canım ya..Suçlama kendini..Hepimizin başına gelebilirdi..
Ben birşey olacağını sanmıyorum..Muhtemelen kakasıyla beraber çıkacaktır..
İçin rahat olsun..
Gerçi muhakkak ki huzursuz olursun ama inan birşey olmaz..
Daha fazla üzme kendini..

ohhhhh be artkkkk mısss gıbı evımdeym. gercı evımı gormeyelı ıkı ay oldu. mislikten uzak kalmıs gorunuyorrr.....
allahtan kız kardesmle bırlıkte geldım de toparlanmaya calışıyoruz....
ev almış basını gıdıyordu kı son anda yetıştıkkkk....
KARDEŞİM SAĞOLSUNNN

annecm senı de unutmus degılım. erişteler,,,,kahvaltılıklar,,,,domates soslarıı,,,, tarhana,,,,hepsını tasıdım ankaraya valaaa... kızım ıcınnn hepsıı...

kemece gamze gorusek mı yıne....bebelerde ozlemıstır bırbırlerını... hazır kardesım de bızdeyken buyrun bıze gelınnnn...

artk sızınleymmmm

ushaaaaa
ya gelmıycen mı artkkkk
benım mesajlarımı kım begenecek artkkk

saka b ı yana da
ushacan ben de hıccc alamadm pc ı uzun zamandır
senı yanlız bıraktık mı acaba spreyle alakalı
ben uzak kaldm bayadır
gellllllll
lutfennnnnn

gerı donnnn gerı donnnn
nolur gerı donnnnnnnn
.........................

ben ozlerım senı

Sağ olun kızlar,gerçekten çok canımı sıktı bu iş.İnşallah dediğiniz gibi olur.Teşekkürler cevaplar için.Birilerinden "Bir şey olmaz"ı duymak bile azıcık da olsa rahatlatıyor.

ya rkadaslar soylemeden edemeyecegm

usenmeden okudum geçmısı
objektıf bı gozden dınlersenız aslında hepnız aynı seyden bahsetmıssınz
ama mesaj olayı ıste
farklı anlaşılmıs hersey

kımse kımseyı kırmak uzmek ıstemez burada
hepmızn ortak paylaşımları var
ben hepnızı cok sevyrm valla
ama yerı gerlıyor bazen cevp yazıyorz bazen yazamıyorz gozden kacıyo falan fılan,,,,
gereksız tartısmalar arkadaslar
ıncıtmeyelem bırbırımızı

kımse sanal alemde bırbırının ne dusundugunu, ne hıssttgını, nasıl bır ınsan oldgunu anlayamaz
yargılayıcı , suclayıcı konusmalardan sakınalım derimmm
nacızane

Sağ olun kızlar,gerçekten çok canımı sıktı bu iş.İnşallah dediğiniz gibi olur.Teşekkürler cevaplar için.Birilerinden "Bir şey olmaz"ı duymak bile azıcık da olsa rahatlatıyor.

canım bısey olmaz inş. dıyoruz, bişey olmaz dye net soylemıyorz tabııı
bebek bu, her bebekte farklı tepkılere yol acabılır, benm bebekte bısey oömuyor
cunkuuuu her gun bıseler kacıryor mıdeye kaşla goz arasında
biz alıstk yanıııı

endıselnme derım ben sadece
zten bısey olsa ıdı vucudu bı sekılde tepkı gosterırdı dye dusunuyorm
allahtan bogazına falan takılmamıs cok sukurrr

cunku o daha kotu
benm kız bı kac kez cok kotu olmustuuuu
elım ayagım tıtremıstı
allahtan yanımda baskaları vardı da onlar cıkardı

senın bebekte kakasında cıkarır inş. ama zaten kucucuk sen goremezzsn belkı de
rahat uyu olur muuuu

ya rkadaslr benım kızm guzel yemek yıyor ama cok az kılo alıyor
bazen dyrm onun yedklerını ben yesem sımdıye kurbanlık tosn olurdm valla
yanlıs anlamayn kılosuna takmıyorm
ama acaba baska bı nedenı olabılır mı onu soryrm
not:ben demır ılacı vermyrm ama istahında bı sıkıntı yokkk

Canım uyuyabilir miyim onu bile bilmiyorum ki.Benim kıza da oldu öyle bir iki kere.Ama hep çıkardık bir şekilde,hiç bir şeyi yuttuğu olmamıştı.Dediğin gibi her bulduğunu ağzına atıyor.Artık sürekli sabah akşam demiyor süpürüyorum evi sık sık.Yerde bir şey bulup yutmasın diye.Bu olaydan hemen önce de zaten akşam akşam süpürmüştüm her yeri.Sabah ben okuldayken babasını uyutup mutfağa kaçmış,mercimeği bulmuş poşetiyle(normalde hepsi kavanozlardadır bakliyatlarımın,o yeni alındı diye kalmış.)Düşürmüş yere,patlamış paket,mutfak tamamen mercimek.O düşüp her yere dağılınca da korkmuş ağlamış da babası sesini duyup gelmiş.

Bir de zaten siz kesin bir şey olmaz deseniz de ben tam olarak rahatlayamam ki o zımbırtıyı bezinde bulmadan.İnşallah hemen yarınki kakasında çıkar.Her gün yedirdiğim üzümler akşamına çıkıyor çünkü.:26:

Canım, sıkıntı yapman çok normal..Ama bak internette ne buldum..

"Eğer yutulan cismin büyüklüğü sindirim sisteminden geçebilecek düzeyde ise cismin çıkması beklenir"

Bence çıkacaktır..

Artık çok hareketlendiler, durdukları yerde durmuyorlar.
Şimdi iki kat daha dikkatli olmak zorundayız..
Ama yine de bu tip olaylar oluyor, olacaktır da..Çok fazla üzme kendini..

Karahan'da öyle..
Hastalandıktan sonra uzun bir süre çok iştahsızdı ama şimdi iştahı yerinde
Yine de kilosu oldukça az..
Sağlık ocağında ebeye sordum bu durumu..Bana "yazın az kilo almaları normal" dedi..

Bu arada bende demir ilacı vermiyorum ama bir problem yok iştahında şimdilik..

arkıdıslerrrrr
sızlerle bı sey daha paylasayım

benım kız nerde bı muzık sesı duysa başlıyor oynamay
ole bole degl yanı olursuzunuz gulmektennn
eger muzık caldıgında ayakta ıse bacaklarını kıra kıra poposunu sallaya sallaya oynuyor
eger yerde oturuyorsa dırek kedı pozısyonunu alıp poposunu yukarı kaldırıp bı oyana bı buyana sallıyor cımcımee

ha bırde ALOOO dıyınce elını kulagına gotruyor
ama bunu bız ogretmedk
kendı gozlemlemıs vallaaa

etrafındakılere teyze nerde, baba nerde, ananne nerde falan deyınce de bakıyor artkkkk

biz de durumlar boleee
sızden ne haberr

bennde demır ılacından oldugunu sanmıyorm
ama neden az kılo alıyor acaba
karsı komsunun bebegı kahvaltı bıle yapmıyor ama maş. cok kıloluuu
o da demır ılacı kullanmıyor
cozemedm kendımce bu meseleyıııı

Karahan bir süredir "anne nerde, baba nerde" deyince bakıyor..Hatta "kitaplar nerde" deyince kitaplara bile bakıyor..Babası öğretti onu
Bu aralar alkışlamaya başladı..Müzik duyduğu vakit alkışlıyor hemen..
Poposunu kaldırıp oynama bizde de var
Yalnız çok göstermemize rağmen hala el sallamıyor..Herhalde vedalardan hoşlanmıyor diye düşünüyoruz

İnşallah çıkar canım,zaten yuttuğu tokadan üç tane olsa da geçer sindirim sisteminden sanırım,incecik bir şey.Haklısın çoook çok daha dikkatli olmak şart.

Bilgehan hep iştahsız desem yeridir,ben de demir vermiyorum.Ama demirle iştahın o kadar yakından ilişkisi olduğunu da sanmıyorum.Kiloya gelince Bilgehan hep normal değerler içinde ama ortalamanın altında bir kiloya sahip oldu.Her ay alınması gereken asgari miktar neyse onu alır,ne bir gram eksik ne fazla.Yani 9.ayda 300 gr alınması yeterli diyorsa doktorlar Bilgehan 305 gram dahi almaz,net 300.

Yani canım,benim kızım da müzik duyunca poposunun üstünde ritmik hareketler yapıyor ama maşallah seninki aşmış,bildiğin dans figürleri yapıyor desene.
İlk bay bayını Bilgehan biz öğretmeden yapmıştı.Bir de artık hayır,yapma deyince anlıyor ve duruyor,izin verin de karıştırayım diye gözümüzün içine bakıp dudağını büzüyor ama tamam demezsek ellemeyip vazgeçiyor.Geçenlerde kapıların arkasında stoper olur ya onun ucundaki topuzu çıkarmış oynuyordu yakaladım."Napıyorsun kız sen?" dediğim anda elindekini atıp bir kaçışı vardı görmeliydiniz.Yakalayıp ısırmamak için kendimi zor tuttum.

asuuuuuuuuuu hoşgeldin canım yaaa, nerelerdesin özlettin valla kendini.. oohh toplanmış enerji, valla yazdıklarından bile belli nasıl bir enerji depolamışsan ailenin yanında.. burdan hissettim yani..

fıstığına da maşaallaah.. bizimkide oynuyor müzikte, yaklaşık 5 aydır.. babanesi korkuyor, bu çocuk kesin popçu olacak diye..
Emirin bu ara yaptığı en komik şey, elini dudaklarına götürüp ses çıkarıyo, hani şu deliler falan yapar ya, tek tek parmaklarını dudaklarına sürtüp büüü büüü diye ses çıkarıyo.. tarif edebildim mi acaba, bu nasılda anlatılır bilemedim şimdi ama.. öle işte.. çook komik yapıyo, bide mesela uykusu geldi, esniyo falan, hadi yatalım uyuyalım diyorum, başlıyo onu yapmaya, resmen dalga geçer gibi uyumam ki uyumam ki der gibi..

hoşşşşşşşş buldkkkkk tubacm
yerım ben onuu annesı
masallh kocaman ona
valla kaynvalden sozu cıkar mı cıkar
soyle yakısıklı bı sanatcı olsa guzelll olur valla
ama o zaman cok kıskanırsınnn oglunu degıl mııı
hayran kıtlesı falen
anladın sennn

ya nasıl anlıyorlar kucucuk bedenlerı kocaman zıhınlerı varrrr
soyle dogum oncesınden bugune kadar gecırdıgı evrelerı dusunuyor da ınsan
algılayamıyor
sınırları zorluyor zıhnmız
ama oteye gecemıyor işte
buyuk seyyyy

dun dogum raporuu gecmıstı elıme okula gıtmıstm ıznımı uzatmakk ıcn
bı baktım ' 21.11.2011 12:10 DA CANLI BIR KIZ COCUGU DUNYAYA GELMISTIR' yazısına ılıstı gozlerımmm
cook duygulandmm
bazen dogum vıdeolarına falan bakıyorm de aklım almıyor ınan kııımu
mucızeee bebeklerımız
tek kelıme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…