2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
evet kesinlikle mucizeee.. benim aklım hamile kalmadan öncede almazdı bunu, hamile kaldım, bebeğimi kucağıma aldım, şimdi büyüdü bana anne demeye bile başladı ama aklım halaaa almıyor, bu nasıl bir mucizedir diyee..

ya kıskanma olayına gelince de, hiiç kıskanacağımı sanmıyorum.. hatta şuan bile, biraz daha büyüsün bi kıza aşık olsun düşsün yakamdan diye gün sayıyorum.. çook çook düştü bu ara bana.. sürekli yakamda, meme meme diyee... aaaa diyom bazı bazı.. illa görecek beni, evin içinde bile halimizi göreceksin, oynuyo kendi kendine, 10 dak bir beni kontrol ediyor mutfaktamıyım hala diye, resmen koridora çıkıp sesleniyo bana, bende ses veriyom görünüyom ona, gülüp devam ediyogirip odaya oynamaya.. bazen git gel sıkılıyo ya da yoruluyo diyelim, oyuncaklarını koridora taşıyo orda oynuyo beni görebileceği bir noktada.. canı sıkılınca mutfağa gelip paçalarıma yapışıyo, öle paçama yapışık iş yapıyoz geziyoz birlikte.. arada bi izin günüm olsa benimde diye aklımdan geçirmiyo değilim bu ara..
bazen bana anne değil, meme diye seleniyo zaten, çok bozuluyorum çook..

Siz demi 21.11.11 çocuğusunuz bakayımm...oğlumda 09:05 de dünyaya geldi..dedğin gibi onalrın hepsi birer mucize

asu canım hoşgeldin.zor olmuştur heralde o kadar uzun süre kalıp anneden ayrılmak.ahhh ahhh valla çok özledimm.:2::2:bizim oğlan şarkılarda hiç oynamıyo.sadece şarkı çok hareketliyse ellerini deli gibi sallar,çırpar.babası gibi oynamayı sevmeyen bi tip olacak heralde.anası gibi kapı gıcırtısına oynayan bi tip olmuyacak:2:ağır abi benim oğlum..
evet mucize olduğu kesin.doğduğunda nasıllardı kimderdi 10 ay sonra herşeye tepki verecek,herşeyden anlıyacak diye.oğluş o kadar çok şey öğrendi kii.bay bay yapıyo,gel yapıyo.öpüyo.oyuncaklarından top,farecik,tavuk,inek,kitap,arı nerde dediğimde onlara bakıyo,o oyuncağı eline alıyo.odadaki eşyalardan perde,lamba,klima,çiçek,halı,yüzük,2gündür de buzdolabı ile fırını öğrendik.hatta ay,kuşlar,ağaçları bile öğrendik.nerde diye sorunca onlara bakıp,hııı diyo.yapacak bişey bulamadığımızda çıkan bi oyundu.odaalara gezip teker teker gösterip anlatıyodum.sonradan farkettim eşyalrın isimlerini öğrendi.şimdi bi odaya gittiğimizde anlat diye yüzüme bakıpp hııı diyo.bebekler daha nasıl öğrensinler diyoruz,ama algıları,zihinleri o kadar açık kii...hatta şunu anlatayım size.televizyonu ben gündüzleri açmam.sadece koca geldiğinde haber izlemek için açar.ben mutfaktayken eşim odadan bana sesleniyo televizyonu açacam,kumanda nerde diye seslendi.o sırada da kumanda oğluşun yanındaymış.gitmiş babasının önüne kumanda atmış.çok şaşırdımm bi akşamdan akşama tv açılır.o da en fazla 1 saat görüyodur tvnu.sonra zaten uyku vakti geliyo yatırıyorum.babasından göre göre öğrenmiş.inanmadım tesadüf olmuştur dedim.ta kii ben gözümle görene kadar.öğlen görümcem geldi eve.çocuğu da felaket yaramaz.2de 1 yusuf denize karışıyo.çizgi film isteyince aman rahat bıraksın diye tvyi açtım.yarım saat sonra elektik gitti.oğluşş getirdi kumandayı bana verdi.açayım diyeezehir gibi akılları var.çok açıklar bişeyler öğrenmeye,daha taptaze,hiçbişeyle dolu değil.bizim vereceğimiz şeylerele dolacak o beyinler.

oğluşla bende yapışık ikiz gibi geziyoruz.yürümeye başladığından beri hiçbirşeye yetişemez oldum.bu 2 gündür biraz daha rahatım ama.artık yiice yürüyo diye arkasından dolaşmıyorum.kendisi odalar geziyo sonra yanıma geliyo.oyuncaklarıyla artık hiç oynamıyo.eğer yanında oturmuşsam en fazla 10dak.koltukta bile değil.yanında oturmam lazım.ama büyüdükçe,günden güne daha mı tatlı oluyolar ne

kiloya gelince kızlar.benim oğlanda kilo almıyo.öğünlerini güzelce yiyo.ama kiloya yansımıyo.çok hareketli bi çocuk yakıyo diyorum.bi de bizimkisi süt almıyo ya.hele geceleri hiç bi şey içmiyo.kabul etmiyo.ona bağlıyoruum benn.moralim bozulmuyo değil.millet demiyo mu çok zayıf,büyümemeiş diye.o zaman deliriyorum işte.

ya arkadaşlar sizin bu çocuklar nasıl kilo almıyor ya.. Emir her geçen gün kilo alıyor.. bende buna üzülüyom, obez olacak diye.. aslında günde 2 kez ek gıda veriyorum, sabah kahvaltısı öğlene doğru oda, bide akşama çorba, o kadar.. eğer dışarıdaysak emziremiyorsam yoğurt.. arada eline meyve veriyorum bir iki kemiriyo atıyo.. başka bişi yok.. nasıl şişiyo bu çocuk anlamıyorum.. hastalığından sonra doktor vitamin ve demir ilacı vermişti, yaklaşık 10 gün kullandık, sonra onlarıda bıraktık.. aslında 1 ay kullanmak gerekiyodu ama vermiyorum, vitaminlik bir ihtiyacı olduğunu sanmıyorum çünkü..
zaten ilaçları içtiği sürece nefesi kokuyodu zehir gibi, eminim onu da rahatsız ediyodu, belkide miğdesine mi dokunuyodu acaba.. neyse, bıraktık zaten..

hareketsiz de değil, 2 dakika durmuyo, sürekli ayakta zaten, hiç yorulmuyo, yere indiğinde ise sürekli emekliyor, oda oda geziyor.. ben anlamıyorum nasıl kilo alıyor.. ya napsam ki, bi fikri olan varmı?

alıntı yapamıycam telden girdim bilgehan toka yutmuş korkma annesi kakasıyla beraber atar onu merak etme. asucuk hoşgeldin bayıldım kuzuna valla hemen hemen sanki aynı şeyleri yapıyolar bizimki daha yürümüyo ama emeklemeyi gelliştirdi baya demir ilacı bizde kullanıyoruz demir eksikliği var baya ama benimki yemiyo zorla yediriyorum tuğba o kadarcık yemeylemi kilo alıyo? Valla bi ara iştahı iyiydi 2 ara 2 tam öğün veriyodum o zaman bile kilo az aldı zaten şimdide bir beni emiyo valla bazan millet diyoya ayyy sütün yaramamış en sonunda inanca,m valla baksana seninki yarıyo maşşallah tosuncuğa

Çarşamba kemik iliğinden ornek alincak
kesin sonuc icin onu bekliyoruz cnim
umarım güzel haberler alırız, sonuçlar ne zaman çıkar acaba, ben tekrar aramayı düşünüyorum ama numara da yabancı açar mı bilemiyorum.
Demir eksikliği için geçmiş olsun canım dişlerini hiç düşünme arkadaşların dediği gibi süt dişler nasılsa yenileri çıkacak ama demir eksikliği herşeyi etkiler ona dikkat etmek lazım, kusma olayı psikolojik mi gerçekten acaba yoksa mevsim geçişlerinden biraz üşütüyor mu acaba bu ara benimki de iki üç kere kustu da, Ama senden ayrıldığına muhakkak ki üzülüyordur ben henüz işe başlamadım ama yarım gün ayrı kalsak küsüyor sıpa
Alınma alınma, bazı yanlış kelimeler, bazı yanlış anlaşılmalar hiç kimsenin kötü niyeti yokken iş gereksiz yere uzadı işte, gökçe için de dediğin gibi şimdi bir teşhis konulmuş değil umarım korkutuğumuz kötü sonucu da almayız, biz ama birlikte ama ayrı sürekli duamızı yapıyoruz umarım masum yavrularımız hatrına dualarımız kabul olur
üzülme canım büyük ihtimal bezinden çıkar ben düğme yutmuşum o çıkmış o kesin çıkar benim oğlan da gazete peçete ne denk gelirse koparıp çaktırmadan yutuyor bazen
hoşgeldin canım biz de seni özledik, ben de annemden kardeşimden yana çok şanslıyım sağolsunlar temizlik kış hazırlığı hepsine yardım ederler
haklısın kimseyi neden yazıyon yazmıyon diye yargılamak çok doğru değil ama bir an da sizin duymak istemediğiniz şeylerle uğraşıyorum diyerek yargılanınca gerildik sanırım
çok hareketli belki de ondan kilo almıyordur, benim oğlan da 3700 doğdu yaşını doldurmasına 40 gün var 9 kilo doktoru 10 kilo olmasını istiyorama bizimkinin pek niyeti yok az yiyiyor hareketli olduğu için de yediğini yakıyor

canım kilosunu hatırladığım kadarıyla senin oğlan da bence ideal kilosunda hiç dert etme

Son düzenleme:
tuğba kilosuna takma canım.demek senin sütün yarıyo.allah korusun zaten en ufak hastalıkta kilo milo kalmıyo.dert etme yani.ben kilosuna takmıyorum da milletin dediklerine takıyorum.4aylığa beznettiler biliyosun.sen gördün oğlumun fotosunu faceden 4aylığa benziyo mu??yine de insan üzülüyo işte milletin laflarına.

canım benim hiç takma kafana sağlığı yerinde mi önemli olan o, insanlar o kadar çok şey söylüyor ki, eltimin 8,5 aylık bebeği var geçenlerde komşusu rüyasında görmüş bizim yeğeni demiş ki oğlana iyi bak ben rüyamda hiç iyi görmedim kaybedebilirsin kızcağız donmuş kalmış çok üzülmüş öyle birşey olacağına inanmıyor ama moralini çok bozmuş ben bile sinir oldum gidip söylenesim geldi insan öyle kötü rüya görse bile söylemez, hadi söyledin iyiye yor bari..

Son düzenleme:
benim oğlan da nezle oldu yazık ya 5 dk da bir burnunu siliyorum tahriş olacak yazık, bir de geceleri çok zorlanıyor dalamıyor rahat nefes alamadığı için, okyanus suyunu da doğru düzgün damlattırmıyor, petidus veriyorum umarım işe yarar..

ayyy allahım ya dediği lafa bak.ne düşüncesiz insanlar var yarabbim

.oğluşun deniz tuzuna izin verbilseydi o biraz rahatlatırdı,nefes alırdı yavrucak.geçmiş olsun canımm.havalar değiştii.dikkat etmek lazım artık

evet canım o kadarcık yemeğe kilo alıyor.. hastayken de kilo almaya devam etmiş üstelik.. doktorumuz bile şaştı kaldı.. tuğba nasıl becerdin kız, bebekler zayıflar hastalanınca seninki kilo almış dedi.. sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.. aslında öle şişko dobi dobi görüntüsü yok, sizinkiler gibi görünüyo, face den resimlerini gördüklerim gibi yani, aynı hiç bir farkı yok, ama yerinden kalkmıyo.. karşıdan gören kucağına almak istiyo, alan oha diyo resmen suratıma karşı, hele yaşlılar aldığı gibi bırakıyo, çok ağırmış diyip.. şimdi bende şaştım kaldım, sevinsem mi dediğim gibi, yoksa bi sorunu mu var acaba diye düşünmeden edemiyom işte.. doktorumuza gitsem bu sebepten dolayı, valla kovar beni, kız deli misin sen diye.. offf.. neyse, dur bi yaşına girsin bakalım.. hayırlısı hakkımızda...

sevdaaaaaaaaaaaaa, ibocuğumada iyi bak.. iyileşsin yavrucak tez zamanda.. geçmiş olsun..

gecmış olsn canm
valla dıkkat etmek lazm dycem ama ne kadar dıkkat etsek de bı sekılde hasta olyr bu bebeler
ankara da evmz bızım cook soguk yelek patık gyorz valla
yorganları da cıkardkaıl
ecek yorganda yatyrzzzan
anca ısınıyrz ne yapalm

ben nezle olnca petıdus veryrm ıkı gune gecyr
inş. gecer

bı de su burun damlası cooook etkılıııı
bıraz pahalı ama dırek burnunda ne var ne yok hapsırtarak cıkartyr
bızım dr vermıstı
clearkıds

Yanına bir varıp eşek sudan gelene kadar dövesim geldi şu komşuyu.Şuursuz...

valla tubacan bız zayıflıktan sen kılodan endıselısın
ben buldm cozumu
sen emırın etlı kısımlaından azıcık zayf bebelerımze ver
o zaman eşitlenebılırz ancak

saka bı yana benm kız hele annemlerde kaldgm ıkı ay boyunca her gunnn ett ve kalorılı yemekler yemesıne ragmen sadece 200 gr almış
onca yedgı yemek nereye gttı bılmıyorm

Karahan'da çok az kilo almış..Gerçi ebe normal olduğunu söylüyor..
Durduğu yerde durmuyor ki..Az önce zorla uyuttum
Gerçi hastalıktan sonra kilo verdi asıl..Öncesinde bugünkü kilosundan bile fazlaydı..

Canım, toka çıktı mı?
Merak ettim seni..İyi değil mi Bilgehan?

Sağol canım,Bilgehan iyi çok şükür.Ama toka çıktı mı bilmiyorum.Bezlerini kontrol ettim ama bir şey bulamadım.Çıkmış olabilir belki ama o kadar küçük bir şeyi kuru fasulyeler,üzümler vesaire arasında görebilmem çok zor.Eşimin dediğine göre sabahki bezi yanmış paket lastiği gibi kokuyormuş.(Ben burnumu tıkayarak kontrol ettim.Bir de zaten ben okuldan döndüğümde o bez değişeli saatler olmuştu.)Neyse bizde durumlar böyle.Daha fazla mide bulandırmayayım ben.Kuzum iyi çok şükür.Sanırım o kadar da kötü bir durum değilmiş ama ben yine de artık daha dikkatli olmaya çabalıyorum.Allah korusun daha kötü bir şey de yutabilirdi.:26:

kızlar ben yoldayım size bol sohbetler oğlan kucağımda uyuyor dayanamayıp bilg. açıp ta size bakayım dedim öğüldünüz
ushaaaaaaaaaaa
hapyyyyyyyyyyy
sabaha evdeyim buyrun temizlik yapalım
ben grip oluyorum bu arada
iyi geceler

kız öle etli butlu bi yeri yok kii, olsa dükkan sizin..

ya sanırım bu çocuğa üzümler kilo aldırıyor.. vermiyecem artık üzüm.. çok seviyo ama napalım.. biraz ara verelim bakalım bi değişiklik olacak mı? kilo sıkıntısı olanlarda bol bol üzüm yedirsin bakalım gerçekten kilo yapıyo mu?

Canım, hayırlı yolculuklar..
Ne güzel, eşine kavuşuyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…