2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
iyi hadi yavastan baslamisin almaya,heralde cinsiyet olunca durdurmayin beni diceksin :)
olsun canim unutmamisindir, zaten dikcegin iki sokuk duz dikis yani ,sen herseyi becerdinde onumu beceremezsin :)
sen masallah listeyi doldurmusun kendine bebege yer kalmamiski
bende aynen kendime bunlari hazirlicam ve kesin kocamin dicecegi sen doguma degilde tatile gidiyosun heralde olcak
ama tabi benimde her ihtiyacim olmasi gerek 4 gun kalincak bide

aslinda ben kendimden cok bebek icin liste yapmak istedim ,kendi malzemelerimiz ihtiyaclarimizi alirizda ilk bebek oldugu icin cok gerekli seyleri bilmeyizunuturuz falan diye

benim sevdicegimde listeyi ilk gordugunde tatilemi cikiyoruz demisti

valla bebek listesinde duzenlemeler yapacagim ama cinsiyetini bekliyorum ondan sonra insallah onuda yazarim canim.
ben
kucuk cek,cekli seyahat cantasi hazirlayacagim canim ancak beni o temizler

bebek icin alacaklarim cok Rabbim nasip ederse ilk bebek acemiliklerimiz olacak elbet ama insan butcesi yettigi kadar herseyi almak istiyor.hayirlisi diyelim.

bak listemi tekrar okuyunca eksilerimi fark ettim.

hijyenik pedler
rahat bir cift terlik
kagit,havlu ve selpak
gogus pompasi

bunuda netten buldum basit ve uygun geldi eklemeler yapilabilinir.

[h=1]Doğum Çantası - Bebek İçin Gerekenler[/h]

• 2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
  • 2 tane tulum
  • 2 tane çorap
  • 2 tane ağız mendili
  • 2 tane pijama altı
  • 2 tane şapka ve eldiven
  • 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
  • Yelek ve hırka
  • Battaniye
  • 3–4 tane bebek bezi
  • Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
  • Havlu, ıslak mendil
  • 2 tane önlük
  • 2 tane yelek
  • Bebe şampuanı
  • Saç Fırçası
  • Kirli çamaşır torbası
  • Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)

Son düzenleme:
bak erkeklerin genelinin oyle diyecegini biliyorum

bu hafta indirim basliyor burdaya oyuzden ilk bebek icin gerekenleri alcam ,sonrasinda ne olur ne olmaz cikamam hemde indirimlerde bulurum diye
ilk acemiligimiz olcak insallah herseyi tamamlariz eksiksiz, ve yine bizler cok sansliyiz elimizin altinda bilgisayar arastirip sorariz bide olmayanlar ne yapsin aklina ne gelirse alir artik bin sukur halimize

sizdede varmi bebek dogmadan para veriyolar alisveris yapilmasi icin ,biz dosyamizi gonderdik ama para ne zaman gelir bilmiyorum,artik gelene kadar kendi paramla alirim ben

bebek icin listeyide alim ben yindede ama onluk ise yararmiki :44: iste bilsem :)

Günaydıın millet:)
Kahvaltı hazırlamadan bir bakayım dedim,burası bağımlılık yapıyor insanda:)
Hepinize hayırlı günler...

gunadin annisler gunadin bebisler, nasilsiniz bakalim? ben allahima cok sukur iyiyim, doktora gitdik bebisimin beyin damarlarinda sistler kuculmus doktor o biri aya hic bir seyi kalmaz dedi coooook mutluyum suyu bir az fazlaymis bi de hafif cokuntuler varmis. insallah o da duzelir merak etme dedi. 5-ci ve -ci aylarda sik sik goruluyomus suyun artmasini ya da azalmasini
benim kanim negativ oldugu icin surekli kontrol olunmaliyim. aranizda negativ kani olan varmi???
bana immunel diye serum yazdi 3 gunden bir yapilacakmis, size de yazildimi hic?? ayy ne cok sordum hepinize hayirli gun dileyiyle... :79:

hayırlı sabahlar;
sirlicim güzek haberler almana sevindim..
Bende gebelik boyunca sadece 1 kğ alabildim 50 kilo ile başladım ve şu an 51 lerdeyim.18. haftamızdayız. gecen haftak,i kontrolumde dr gayet iyi herşey yolunda dedi elham.

selamun aleykuuum herkeze hayirli sabahlar dileyruuum benim datlu cadi bugün erkenci ve kahvaltimizi yaptuk simdi ev isine baslamadan bi ugrim didim

sirlicum ALLAH daim eyler insaALLAH cok sevindim doktorun dedigi gibi de bir aya bir sey kalmaz ALLAHin izniyle ins.
bende haftaya doktora gidicem insaALLAH bakalim efendi ne alemde iyidir insaALLAH bazen hissediyom onu bazen hissetmiom kipirdamadimi ister istemez acab bisey mi oldu diye düsüniom dua edin insaALLAH cici anneciklerim

tüm annelere ve bebişlerine günaydınlarrrr..

geldim kızlar..

dinlenmiş annesini görmüş ve yanmıs olarak döndüm istanbula..

ilk kez fethiyeye gittim ve hayran kaldım.. eşimle emekliliği orda gecirmeyi hayal ettik..

gecmişi okumadım.. yavas yavas okuyacagım.. umarım hepiniz iyisinizdir ve bu gectiğimiz 1 hafta sorunsuz gecmiştir..

hepinize ii haftalar...

hoşgeldin canım fethiyemiz güzeldir.benimde en büyük hayalim oraya taşınmak tayinimi oraya istemeyi düşünüyorum...hem annemlerde orada...hemde ölüdeniz gibi deniz var mı yaa...

amin canım inş en büyük dileğim bu. Ben böyle dua ettim hep seneye bu acıyı yaşadığım zaman bebeğim kucağımda olsun inş rabbim dedim. Dayanıcaz hiç mrk etme Allah istedimi değil kasımı aralığı bile görürsün doğmuyor diye alırlar

gunaydin kizlar hayirli ve sorunsuz haftalar dilerim hepinize

hosgeldin Fatmacigim oh sefan olsun cok guzel bir tatil olmus senin icin darisi bize diyecegim ama malesef imkansiz,neyse saglik olsun.

sempatim bebe onlugu zaten alacagin hastane setinin icerisinde olacak yani mecburen alacaksin,benim aldigim setin icinde 2 kucuk onluk var cok tatlilar

o onlukler bebek sut ictimi kusar bazen gazini felan cikarttigin anda onun icin,ben bir set daha alacagim cinsiyeti belli olunca onun icindede olur onluk baskada almam.birde agiz mendilleri alindimi tamamdir biraz buyup mama yemege baslayana kadar onluk almam sanirsam.yinde hosuma giden birsey olursa lairim tabikiburalarda henuz iucuzluk/indirim yok ama bazi magazalarda bazi urunlerde herzaman bir indirim olur.

yok canim burada dogmadan vermiyorlar para dogduktan sonra veriyorlar,ben kendim icin 1 yildir para biriktiriyordum onu harcayacagim,kiyafetlerine ivirina,zivirina esimde harcar ama onun maasina dokunmak istemiyorum.Allah nasip ederse dogumdan sonra kucuk bahceli bir eve tasinmak istiyoruz hem bebek,hemde bizim icin iyi olacak bakalim hayirlisi

günaydın hepinize.. geldik biz çağan la ..geçmişi okuyamadım henüz..

kafam allak pullak :44:dörtlü testimde nte riskli çıkmışş test elimde yok şuan ama sanırım 1:506 yazıyooduu. tabi ben düzgün beyi direk aradım sorun yok dedi eşim sonucu maille istemiş orda riskli çıkınca aradık bu çok riskli bi değer değil dedi ..

detaylı ultrasonda tanısı koyulabilecek bişey dedii...ayrıca geçen hafta dayanamayıp düzgün bey tatilde olduğu için bende tatile çıkmadan başka bi doktora gittimm çağan 261 gr ..

oynuyoo yavrum artık .. çok büyüdüler yaa.. o kadar kötü hissediyorumki anlatamam..
akşam randevum var medicanada 3 boyutlu ultrason varmış artık başka yeremi yönlendirir yoksa ordamı ister bilmiyorum..
mucizem o benimm ..hepinizin dualarınızı bekliyorum ..Allahım onları sağlıkla bizlere bağışlasın..

o ne demekmiş ki ?
nte

Sirli cim güzel haberler alman çok güzel Hızla bebişin iyileşir inşallah.

Bizi bebişim dün çok korkuttu ama benim yüzümden bir haftadır temizlik yapıyorum kendime dikket ettiğimi sanıyordum ama etmiyormuşum heralde dün kanamam geldi :18: ona birşey olsaydı kendimi hiç affetmezdim neyseki çok uzun sürmedi gelmesi pazar diye bir yerede gitmedik bebeğim çok hareketli Allahtan tekmelerini hissediyorum Akşam çok dua ettim yatağımda Allahım ne olur onu benden alma diye bebişlerinize çok iyi bakın kızlar Allahtan gelene amenna ama kendimizden kaynaklanan birşey olunca vijdan azabı çok kötü oluyormuş

Son düzenleme:
Ya kızlar bu kilo alma konusunda bende tuhaflık var sanırım. 60 kilo ile başladım, 4 ayda 65 oldum, Şimdi 4,5 aylık olduk nerdeyse ve bir anda 2,5 kilo verdim. Bebişte sorun yok maşallah haftasına göre ileride bile. Ama ne oldu da 15 gün içinde 2,5 kilo kaybettim bilmiyorum. Benim de testlerim yeni yapıldı, her şey normal çıktı çok şükür ama doktor da anlam veremedi. Hamile pilatesi yapıyorum 1,5 aydır ama onun kilo verdirdiğini sanmam hiç.

tesekkur ederim amin canim, cok sukur hareketlerini hiss etmissin ama lutfen dikkatli ol, doktora gitmeyi ihmal etme bugun ugra mutlaka. bende dun baya is yaptim ama dinlenerek, once yemeyimi pisirdim 10 dakka dinlendim, sonra evi supurdum 5 dakka dinlendim tozlari aldim bir az oturdum meyve falan atisdirdim, camasirlari makineye attim surekli kendimi dinledim ne zaman yorgunluk hiss etsem durdum, banyoyu falan filan derken esim geldi yemek yedik ve 1 bucuk saat uyuduk sonra uyanip cicilerimizi giyinib dolasmaya gitdik. sakin ama sakin bir sey yaparken kendinizi koyvermeyin kizlar akliniz surekli bebislerde olsun. koruyan tabii ki Allahdir ama biz de dikkatli olmaliyiz. allah hepimizin bebislerini miniklerini korur insallah.

Herkese merhabalar.. Ben pek yazmıyorum ama genelde takip ediyorum sayfayı, herkesin hamileliği yolunda çok şükür, hep de öyle gider inşallah.
Helenn seni okuyunca özellikle yazmak istedim, o tarama testlerinden müzdarip biri olarak. Benim ikili testte 1/216, üçlü testte 1/50 risk çıktı ! Çok zor günler geçirdim, amniyosentezin riskini almak istemiyordum, çok zor ulaştım ben bebeğime, tüp bebeklerden sonra doğal yolla gelen mucizem o benim... Ama o korku, o kuşku ile 40 hafta nasıl biter dedik, Allah'a emanet dedik olduk amniyosentezi. Çok şükür Allah'a ön sonuçlarımız temiz geldi down sendromu vs yok binlerce şükür, asıl sonuçlar da ay sonunda gelecek. Diyeceğim o ki, bunlar adı üstünde sadece tarama testleri ve sadece risk istatistiğini belirliyor. Demiyorum ki boşverelim , tabi ki bebeklerimizin sağlığını merak ediyoruz, yaptırıyoruz ama çok da kafaya takmayın nolur, ben kabus gibi haftalar geçirdim. O çok beklediğim hamileliğin tadını çıkaramadım bu yüzden. Ya amniyosentezde bişey olursa bebeğime, ben kendimi nasıl affederim diye yaptığım vicdan muhakemesinin haddi hesabı yok. Hala her gelen akıntıda Allah korusun amniyo sıvısı mı diye ödüm kopuyor. Allah kimseyi zor durumda bırakmasın, beterinden korusun. İnşallah bundan sonrası çok güzel olur, sağlıkla alırız kucağımıza meleklerimizi ve güle güle büyütürüz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…