- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #11.781
valla bende neredeyse 5 aylik olmak uzereyim ve 5 kilo almis durumdayim.benim icin kilom fazla zaten hamilelik oncesindede kilom vardi,benimde vucut musait kilo almaya dengeli besleniyorum ama su siralar abur cuburu cok tuketir oldum.bakalim ben 85 olurum heraldehamileligin sonuna kadar
canım benim aynı duyguları yaşıyorum seninle..benim yavrumda tedaviden sonra doğal olarak geldi hiç beklemediğimiz bi andaa..
duygularım o kadar yoğunkii yazını okurken ağladım inan
5 aylık oldu kocaman bi erkek oldu ..
çok zor bulduğum için 5 aydır ailem elimi bişeye sürdürmüyor herkes peşimde pervane herkesin gözü yoldaa..
sadece risk olsada o kadar canım yandıkii anlatamam..
2 li test temiz çıktı 4 lüde NTD(nöral tüp defekti) riskli yazıyoo normal değer..1:506 yazıyoo işte ..
Umarımm hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız.. yavrularımızıı..
Ben tatlıyı çok seven birisi olarak ilk aylarda mide bulantısı yüzünden hiç yiyemedim. Ama şimdi sabah ekmeğe sürülen çikolatalardan kaşık kaşık yiyorum.Buna bir dur demem lazım yoksa 12 kilo sınırımı çoktan aşıcam. Son aylarda çok kilo almaktan korkuyorum. Yazın dondurma, karpuz, kavun gibi şeyleri çok tüketiyorum. Bunları biraz azaltmam lazım. Yemekle aram çok yok. Pilav ya da hamur işi çok yemiyorum. Benim tek korkum tatlıdan kopamamak. Umarım bunu ayarlayabilirim.
canım cumartesi gunu bir seminere gittim doktor dedi ki ilk basta sadece 4 lu tes yapılırdı sonradan 3 lu test de cıktı ama en guveniliri 2 li test oldu en sonunda yani 2 li testten sonra gerek yok diger testlere.. kolay degil biliyorum ama moralini bozmamaya calıs doktorunla konus.. ayrıca bu testler birebir sonuc bile degilmis biliyor musun sadece riskini gosteriyor 100% cıkacak diye de bir sey yokmus..
Allah sifa ve saglık versin canım..
helen ultrason konusunda neden vicdan azabı çektinki?ses dalgası ve bebeğe bir zararı yok
cts gittiğim doktor bu aylarda ayda bir girmek gerekir ultrason bebeğin ısısını artırıyomuşş ..ne bilim işte..
slm hamişler nasılsınız bakalım benden haberler hepmi kötü olur anlamadım
4 gün önce yüz felci geçirdim öyle bariz birşey yok ama hissizlik var hala sol tarafımda dr 10 güne geçecek dedi sabırsızlıkla geçmesini bekliyorum kendimi üzmemeye çalışıyorum rabbim ne verirse hayırlısını verir bu kadar üzüntüye çıkacaktı zaten birşey böylesiyle kurtulduğuma şükür ediyorum malesef 3 gün kortizon aldım endişeliyim dr önce senin sağlığın piskolojin rabbim korur bebeğimizi dedi rahatlattı beni 3lü sonucumu aldım bugün şükürler olsun iyi çıktı buda
kilo konusunda bende endişelendim iyice soruşturdum bebeğim iyi ben 74 kilo ile hamile kaldım bugünki kilom 68.5 ama herşey yolunda dedi bebeğim haftasına göre gayet iyi kafama takmıyorum kızımdada 7 kilo verdim 4 kilo aldım ve sonuç 3 kilo sağlıklı bir kız getirdim dünyaya inşallah buda öyle olacak rabbim bebeklerimi korusun kendinize dikkat edin canlarım şimdilik bıcı bıcı yapmaya gidiyoruz kızım ben ve bebiş banyo sefası yapacağız öptük sizi teyzoşlar
dondurma,kavun ve karpuz en zararsızları...bebişinin kıpırtılarını hissetmen için çikolata yerine dondurma daha doğru bir tercih çünkü içinde süt var
63,5 ile başladım şu an 61,5 kiloyum kilo almamaktan korkuyorummmmmm!!!!
ben daha önce bir kayıp yaşadığım için psikopat bir hamileyim ve ayda üç doktora gidiyorum ki bunlardan birisi prof...gerçi amerikada bi arkadaşım var kız ultrasona iki kere girdi biri sekizinci haftada biri 22. haftada hangisi doğru bilmiyorum
evet anlıyorum benimde haftada bir gittiğim çok oldu .. şimdi sen amniyosentez yaptırdınmı detaylı ultrasonda anlaşılamamışmıydı.. bana sadece detaylı ultrasondan bahsetti doktorum orda tanısı konabilecek bişey dedi.. bildiğim kadarıyla amniyosentez riskli ama %100 doğruluk sağlıyomuş,deneyimli kişiler yapıncada sorun olmuyormuşş çok geçmiş olsun sana ..
Ben tatlıyı çok seven birisi olarak ilk aylarda mide bulantısı yüzünden hiç yiyemedim. Ama şimdi sabah ekmeğe sürülen çikolatalardan kaşık kaşık yiyorum.Buna bir dur demem lazım yoksa 12 kilo sınırımı çoktan aşıcam. Son aylarda çok kilo almaktan korkuyorum. Yazın dondurma, karpuz, kavun gibi şeyleri çok tüketiyorum. Bunları biraz azaltmam lazım. Yemekle aram çok yok. Pilav ya da hamur işi çok yemiyorum. Benim tek korkum tatlıdan kopamamak. Umarım bunu ayarlayabilirim.
Evet çikolataya göre daha masumlar ama meyveyi de abartmamamız gerekiyormuş. Fazlasının şeker olduğu için kilo yaptığını duymuştum. Hatta hemşirem akşamları yeme, şekerin çıkar demişti ama ben hep meyveyi akşam yiyorum.Dengeli beslenmeyi ömrüm boyunca beceremedim ki hamileyken yapabileyim.:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?