2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Kızlar kilo topiğinde paylaşıyoruz ama merak ettiğim bir şey var, benim 4 ayım bitti çok şükür ve toplam 4 kilo aldım. Son 5 ayda kaç kilo alırım hiç bilmiyorum ama kilo almaya musait bir yapım var. Çok kilo almaktan korkuyorum. Abartılı yemiyorum ama az da yemiyorum. Sizce ilk 4 ayda 4 kilo normal mi? Hedefim en fazla 12 kilo ile tamamlamak. 8 kilo daha alabilirim, sizce 5 ayda 8 kilodan daha çok mu alınır?

valla bende neredeyse 5 aylik olmak uzereyim ve 5 kilo almis durumdayim.benim icin kilom fazla zaten hamilelik oncesindede kilom vardi,benimde vucut musait kilo almaya dengeli besleniyorum ama su siralar abur cuburu cok tuketir oldum.bakalim ben 85 olurum heraldehamileligin sonuna kadar

slm hamişler nasılsınız bakalım benden haberler hepmi kötü olur anlamadım
4 gün önce yüz felci geçirdim öyle bariz birşey yok ama hissizlik var hala sol tarafımda dr 10 güne geçecek dedi sabırsızlıkla geçmesini bekliyorum kendimi üzmemeye çalışıyorum rabbim ne verirse hayırlısını verir bu kadar üzüntüye çıkacaktı zaten birşey böylesiyle kurtulduğuma şükür ediyorum malesef 3 gün kortizon aldım endişeliyim dr önce senin sağlığın piskolojin rabbim korur bebeğimizi dedi rahatlattı beni 3lü sonucumu aldım bugün şükürler olsun iyi çıktı buda
kilo konusunda bende endişelendim iyice soruşturdum bebeğim iyi ben 74 kilo ile hamile kaldım bugünki kilom 68.5 ama herşey yolunda dedi bebeğim haftasına göre gayet iyi kafama takmıyorum kızımdada 7 kilo verdim 4 kilo aldım ve sonuç 3 kilo sağlıklı bir kız getirdim dünyaya inşallah buda öyle olacak rabbim bebeklerimi korusun kendinize dikkat edin canlarım şimdilik bıcı bıcı yapmaya gidiyoruz kızım ben ve bebiş banyo sefası yapacağız öptük sizi teyzoşlar

63,5 ile başladım şu an 61,5 kiloyum kilo almamaktan korkuyorummmmmm!!!!

daha öncede hamilelik yaşamış biri olarak kilo konusunda dikkatli olursanız endişelenecek bişey yok kızlar,20.haftadan sonra kilo almaya başlayacaksınız bariz bi şekilde ama ayda bir kilo almaya dikkat edin son haftalarda bunu sağlayamayacaksınız çünkü,bebeğiniz ve kendiniz için yararsız şeylerden kaçının mesela çikolata gibi,pilavda tercihiniz pirinç yerine bulgur olsun vs...

canım cumartesi gunu bir seminere gittim doktor dedi ki ilk basta sadece 4 lu tes yapılırdı sonradan 3 lu test de cıktı ama en guveniliri 2 li test oldu en sonunda yani 2 li testten sonra gerek yok diger testlere.. kolay degil biliyorum ama moralini bozmamaya calıs doktorunla konus.. ayrıca bu testler birebir sonuc bile degilmis biliyor musun sadece riskini gosteriyor 100% cıkacak diye de bir sey yokmus..
Allah sifa ve saglık versin canım..

Ben tatlıyı çok seven birisi olarak ilk aylarda mide bulantısı yüzünden hiç yiyemedim. Ama şimdi sabah ekmeğe sürülen çikolatalardan kaşık kaşık yiyorum. Buna bir dur demem lazım yoksa 12 kilo sınırımı çoktan aşıcam. Son aylarda çok kilo almaktan korkuyorum. Yazın dondurma, karpuz, kavun gibi şeyleri çok tüketiyorum. Bunları biraz azaltmam lazım. Yemekle aram çok yok. Pilav ya da hamur işi çok yemiyorum. Benim tek korkum tatlıdan kopamamak. Umarım bunu ayarlayabilirim.

dondurma,kavun ve karpuz en zararsızları...bebişinin kıpırtılarını hissetmen için çikolata yerine dondurma daha doğru bir tercih çünkü içinde süt var

kesinlikle katılıyorum ihtimalllerden bahsediyo bu testler bize...

cts gittiğim doktor bu aylarda ayda bir girmek gerekir ultrason bebeğin ısısını artırıyomuşş ..ne bilim işte..

ben daha önce bir kayıp yaşadığım için psikopat bir hamileyim ve ayda üç doktora gidiyorum ki bunlardan birisi prof...gerçi amerikada bi arkadaşım var kız ultrasona iki kere girdi biri sekizinci haftada biri 22. haftada hangisi doğru bilmiyorum

Geçmiş olsun canım Allah geçmiş etsin dikkat et kendine oh ne güzel çok buharda kalmayın havalar sıcak tansiyonun düşmesin

dondurma,kavun ve karpuz en zararsızları...bebişinin kıpırtılarını hissetmen için çikolata yerine dondurma daha doğru bir tercih çünkü içinde süt var

Evet çikolataya göre daha masumlar ama meyveyi de abartmamamız gerekiyormuş. Fazlasının şeker olduğu için kilo yaptığını duymuştum. Hatta hemşirem akşamları yeme, şekerin çıkar demişti ama ben hep meyveyi akşam yiyorum. Dengeli beslenmeyi ömrüm boyunca beceremedim ki hamileyken yapabileyim.:44:

offf dün geceden beri yarım saatte bir tuvalete gidiyorum susuz kalacağım diye bugün şişe yanımda hep su takviyesi :97: benim gibi olan varmı aranızda

63,5 ile başladım şu an 61,5 kiloyum kilo almamaktan korkuyorummmmmm!!!!

Herkesin derdi ayrı işte.. biz çok kilo almaktan muzdarip sen alamamaktan:) ben alamsam hiç dert etmem valla, beim stoklar bile yeter bebişimi.. ben de hamileliğe başladığım kilodan 1,5 kilo eksiğim... 3 kiloya yakın verdim önce ( hiiiççç bulantım olmamasına rağmen) sonra biraz aldım.. ama memnunum böyle, ilerledikçe çok alacağıma eminim çünkü, bünyem çok müsait.. bende kendime 10-12 kilo arası sınırladım ama pek uyabileceğimi sanmıyorum ( ablam 27 kilo aldı, kuzenim 30 kilo) ailecek var bizde:)

helencim ne kadar kendini üzme desekte takmamk zor biliyorum.. ama bilimsel gerçeklere güven, sonuçta en güvenilir olan 2 li vee bunlar sadece ihtimal hesabı... olasılıkları hesaplmıyor.. kesinlik yok, Rabbime dua edicez hp birlikte, onun kudretine sığınıcaz, bebişlerimize sağlık isticez.. hiç canını sıkma, bebişide üzmeee!!!

benim doktorumda ultrasona ayda 1 den sık almıyor.. riskli bir gebelik değilse daha sık girmene gerek yok bebişe zararlı olabilir diyor.. hele kalp atışını dinleme işine çok karşı, sadece ilk gittiğimizde duyduk onuda 3sn filan..

evet anlıyorum benimde haftada bir gittiğim çok oldu .. şimdi sen amniyosentez yaptırdınmı detaylı ultrasonda anlaşılamamışmıydı.. bana sadece detaylı ultrasondan bahsetti doktorum orda tanısı konabilecek bişey dedi.. bildiğim kadarıyla amniyosentez riskli ama %100 doğruluk sağlıyomuş,deneyimli kişiler yapıncada sorun olmuyormuşş çok geçmiş olsun sana ..

Son düzenleme:

sana bir soru

Allah korusun bişi çıksa aldıracak mısın ?
ona göre yorum yapçam

arkadaslar ben su anda 18 haftamdayım 4,5 kilo aldım ama kabızlıktan da fazla cıkıyorum yine de 4 kilo kesin aldım yani..
doktoruma en son gittigimde 3.5 kilo aldıgımı soyledigimde beni baya bi kalayladı..
neden aldın dedi?
almak zorunda mısın dedi?
hocam dedim gercekten bir sey yemiyorum zaten anca istahım yerine geldi deyince.. bebegin 160 gr geri kalan kiloları bana bi acıklar mısın dedi..
e dedim goguslerim sisti goberigm cıktı bi de normal yemegime devam ediyorum dedim..ekstra hicbir sey yemiyorum dedim..
neden devam ediyorsun? gerekirse aksam 6 dan sonra bile yemeyebilirsin .. hamilelik tıka basa yemek yenmesi sart bir donem degildir asla ve asla kendinizi kandırmayın dedi.. sonra basıma şeker di tansiyondu cıkarma ben binlerce kadın dogurttum hepsinde bir sure sonra ekstra şişmeler tansiyon seker cıkıyor biraz kontrol edin kendinizi gerekirse salata ile gecistirin dedi ogunlerinizi.. bulantı gecince hemen yemeye baslıyorsunuz..
lutfen dikkat et dedi sonra kendine yazık edersin.. yediginin ne kadarı bebege yararlı, o senin depolarının ne kadarından yararlanıyor bir bilsen bosuna kendini kandırma.. yemeden kilo alınmaz dedi..
bir de sakın meyveye de yuklenmeyin sırf sekerdir meyve dedi.. sadece erik bol bol yenilebilir dedi..

ben de dut yemis bulbule dondum

Son düzenleme:

Al bendende o kadar:) az ve sık yemeyi beceremiyorum bende, bütün gün bişey yemeyip akşamları yumuluyorum mesela:) tatlı ya acayip zaafım vardı benimde, ama hamilelikte fazla tatlı yemedim, içimi baydı hemen.. yazda geldiği için artık karpuz işini abartıyorum biraz galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…