- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #13.221
arkadaşlar bu gerilime üzüldüm, son verilmiş ama bende bişeyler yazmak istiyorum bu konuda. Ama kimseye cevap niteliğinde değil.
çevremdeki bazı kişilere hamile olduğumu söylediğim için o kadar pişmanım ki. Aynen anlatıyorum bakın. Hamileliğimin başlarında son derece yorgun olduğumu bile bile pat diye yemeğe misafirim geldi! Belki evi sermiştim belki buzdolabım boştu! Allahtan buzluğa bişeyler atmıştım da çıkarıp pişirdim perişan halimi gören sevgili akrabam hamileliğin abartılmaması gerektiğini ve benim eşime naz yaptığımı söyledi. Uğradığım dumuru düşünebiliyormusunuz? Benim göbeğim 2 aylıkken bile vardı, çünkü sigarayı bırakmıştım ve kabızlığım gazım hat safadaydı. Başka bir sevgili akrabam bu ne böyle 6 aylık gibisin. Kendine dikkat et bu gidişle kapılardan sığmazsın, kocan da seni boşar dedi!!! Topiğin birinde 1 senelik bi arkadaşıma üzülmek istemediğim için sırf kötü şeyleri ben doğurduktan sonra konuşalım dedim diye bana demediğini bırakmadı.hamilelik normal bi süreçmiş bunu kullananan insanlara sinir oluyomuş. Ve bu arkadaşım benden özür bile dilemedi. Onun bir sürü kötü günü oldu ve hepimiz yanındaydık o kadar nazını kaprisini çektik ama ben sırf bi laf ettim diye hem benim hem diğer kızların huzurunu bozdu, kaç ay geçti hala o topiğin tadı tuzu yok. Başka bi arkadaşıma bebeğime aldığım şeyleri gösteriyordum, bu kadar hevesli olma benim bi tanıdığım 8. Ayda bebğini kaybetti dedi! Benim eşim bebeğimizden bahsetmeyi çok seviyor bi arkadaş ortamında bebekle ilgili konuşuyoduk eşim bebeğin usg de gördüğü hareketlerini anlatıyordu adam eşimin lafını keserek amma da abarttın haa görmemişin oğlu olmuş .... Dedi. Birine bebeği hissetmiyorum diyorum kadın bana üstüne düşme hayattaki tekşey bebek değil diyor. Devamlı kpss soruyorlar, şimdi bebek de oluyor yatışa geçermişim de artık eve mahkummuşum daaa....eskiden kpssyi bu kadar sormazlardı hamile kaldım kalalı millet ne yaptın atandın mı diye soruyor. Bunlar bi kaçı kızlar. Artık akılllandım ama sokulan hiçbi lafın altında kalmıyorum
Yani ben mi alınganlık yapıyorum diye kendimi yiyorum ama yok yani. Sanki bazı kişiler hamileliğimden rahatsız gibi. Allah nasip etmiş, evlat vermiş, onun mutluluğunu neden doyasıya yaşamayayım? Istediğim kadar abartırım bunndan kime ne ya? Istersem hayatım boyu çalışmam ev kadını olurum ya bundan kime ne? Sanki hamile kaldım suç işledim vay anasını yaa!
Diyeceğim şu, şu an hamile miyiz? Evet. çok şükür bebeklerimizin sağlığı yerinde mi? Evet. Hem kendi psikolojimiz hem de bebişlerin huzuru için hepimiz hamileliğimizin tadını çıkaralım.
Günaydınn Çağanımın Gzl Teyzeleri..
Biz yoğun bi haftasonu geçirdik, cts oğluma mothercareden 2 tane hastane çıkışı takımı aldık ..
Gidenler varsa şu ikincisi %50 indirimli olanlardan ikisine 120 TL verdik bitanede çıkış görümcem alıcak ondan birini 0-3 diğerinide 3-6 aldımm Çağanın çok cicisi var tamamlandı sayılır anneannesi sağolsun battaniye bile ördürmüş oğluma ..giyecek olarak artık bişey almayacağım ..eksiklerimiz belki bi tane battaniye biberon seti gögüs pedi beşik(bu arada mothercarede beyaz sallanan beşik vardı bi tane çok hoşuma gitti) oda takımı kuvet ve benim için gecelik ve pijama bizde durumlar böyle İyi Haftalar olsun inşş..
merhaba arkadaşlar..
benimde bel ağrılaım var ara ara ama olacak onlar, göbek büyüdükçe omirilk dengesi bozuluyo..
benimde oğlum olacak, biz 2-3 aylıkken sünneti düşünüyoruz.. ama ürolog bi arkadaşımız var, ona danışıp, onun tavsiyesine göre fikir değiştirebiliriz..
Bu arada benim oğlum ilk tekmesini attı bugünnnnnnnnnn:):) çok güzeldi ağladım resmen:) dünde bişiler hissetmiştim ama çok net değildi.. bugün çok belirkin 3 tekme yedim peş peşe:) ayy yavrum benim büyümüş demekki:)
bugun sanirim fatma arkadasimizin verdigi bir link vardi bebek ihtiyaclari ile ilgili bir blog. o blogdaki diger yazilari okurken sizinlede su yaziyi paylasmak istedim. subat ve mart ayinda hamile kalmanin yararlarindan bahsediyordu arkadas. ne kadar sansliyiz hanimlar planlasak boyle olmaz.
Bu aylarda hamile kalındığında ve bunun farkına varıldığında kış çoktan bitmiş oluyor. Etrafta kar yok, don tehlikesi yok, kaydım düştüm üşüdüm şiştim mevzusu yok.. Sadece hamile olduğunu bilmenin verdiği o sarhoşluk hissiyle beraber güzel bir bahar başlangıcı var.
Havalar gayet serin. Güneş var ama yakmıyor. Rüzgar esiyor ama üşümüyorsun. Kat kat giyinmek zorunda değilsin. Toplu taşıma araçları henüz o bunaltıcı kokularına ve havasızlıklarına kavuşmamışlar. ( Özellikle bulantısı olan hamileler için )
İlk trimester bittiğinde yaz başlamış oluyor. İştahlar açılıyor, ama yaz olduğu için sıcaktan çok fazla yemek yemeyip kendini şişman bir hamile olmaktan alıkoyabiliyorsun.
Canım Türkiye’min çeşit çeşit meyve sebze stokları tezgahlara dökülüyor. Yazın çeşit bol. Yeterince iyi beslenebiliyor muyum endişesi taşımadan hepsinden misler gibi yiyebiliyorsun. Rengarenk pazarlar, buz gibi meyveler, yemyeşil salatalar, ohhhhhh…
Havaların sıcak zamanı hamileliğin balayı denilen bu ikinci trimestera denk geliyor. Çok şişko ve bezmiş olmadığın için rahat bir yaz geçiriyorsun.
Yaz ayları olduğu için harika bir son tatil yapma imkanı var. Henüz hantallaşmadığın için kocanla misler gibi tatilini yapıp hiçbir aktivitenden geri kalmıyorsun. ( Sıcak Bodrum gecelerinde içilemeyen kokteyller hariç)
Tatilde ya da oturduğun şehirde bol bol yüzebilme imkanı var. Saçım ıslak kaldı, belim üşüdü derdi olmadan doya doya kendini sulara atabiliyorsun. Hem bebeğe hem de kendine faydalı birşeyler yapmanın haklı sevinciyle dolabiliyorsun..
Doya doya gezip ihtiyaçları karşılayabilecek yeterli zamana sahip olabiliyorsun. Yazın alışveriş yapmanın keyfi bir başkadır.
Son trimestera girilip şişmeye başlandığında artık havalar da nispeten serinlemiş oluyor. Yağmurlar başlıyor. Şişko bir hamile olarak serin serin günlerin tadını çıkarabiliyorsun.
Doğum zamanı tam kışa denk gelmiyor. Sonbahar sonunda yine kar, don, kış olayları başlamadan doğurup kurtuluveriyorsun.
Bebeğin ilk ayları kışa denk geldiği için evden yaza nispeten daha az çıkıp minik bir bebekle sokaklarda olmanın zorluğunu çok sık yaşamak zorunda kalmıyorsun.
Bir sonraki yaza gelindiğinde bebek ele avuca gelir bir şekilde 6-7 aylık olduğundan rahatça gezmeye tozmaya, tatile denize, oraya buraya gidebiliyorsun. Yaz tatilinden geri kalmak zorunda kalmıyorsun.
Hamilelikte alınan kilolar kışın kalın kıyafetlerin arakasında saklana saklana yazlıklar ortaya çıkmadan yavaş yavaş atılıp, yazın yine fit incecik bir görünüme kavuşmuş olabiliyorsun. Doğum kilolarını vermek için altı ay yeterince makul bir süre…
arkadaslar hamıleler denıze gıremıyomu[/QUOT
Ben de merak edip doktoruma sordum girebilirsiniz dedi.
gunaydin hanimlar herkese mutlu haftalar dilerim
sagolun kizlar icimi rahatladi biraz insanin cani herbirsey istiyor hamileyken yemegim dedim ama yedim iste craftycigim dedigin gibi abartmamak lazim canim.
helencigim ne kadar pahaliyaalmisin ya hastane cikislarini burada o kadar pahali degil caganimiz gule gule giysin insallah.benimde bebek icin fazla eksigim kalmadi.senin yazdiklarin alinacak bendede
tatile gidecek arkadaslar bol,bol eglenin bize bu sene herbirsey yasakneyse Rabbim saglik,sihhat versin bizde seneye prensesimle gideriz.
offf burasi acaip sicak olmaya basladi gece,gunduz fark etmiyor nemden durmadan terliyoruz uyku dene birsey kalmadi bende.
ayaklarim,bacaklarim davul gibi
crafty sen demistin galiba canim deniz tuzu iyi geliyor diye kozmetik magazalarinda kavanozlarda olu deniz tuzu var onlardan alip eritsem suda olurmu cicegim ya?
Selam kizlar herkese gunaydin
Biirazdan seker testi yaptircam aceba bisey yemedenmi gitcem yoksa biseyler yiyipmi aranizda yaptiranlar varsa soyleyebilirmi doktorum bisey demedi.
gunaydin hanimlar herkese mutlu haftalar dilerim
sagolun kizlar icimi rahatladi biraz insanin cani herbirsey istiyor hamileyken yemegim dedim ama yedim iste craftycigim dedigin gibi abartmamak lazim canim.
helencigim ne kadar pahaliyaalmisin ya hastane cikislarini burada o kadar pahali degil caganimiz gule gule giysin insallah.benimde bebek icin fazla eksigim kalmadi.senin yazdiklarin alinacak bendede
tatile gidecek arkadaslar bol,bol eglenin bize bu sene herbirsey yasakneyse Rabbim saglik,sihhat versin bizde seneye prensesimle gideriz.
offf burasi acaip sicak olmaya basladi gece,gunduz fark etmiyor nemden durmadan terliyoruz uyku dene birsey kalmadi bende.
ayaklarim,bacaklarim davul gibi
crafty sen demistin galiba canim deniz tuzu iyi geliyor diye kozmetik magazalarinda kavanozlarda olu deniz tuzu var onlardan alip eritsem suda olurmu cicegim ya?
sempatim sen baya erken yaptiriyorsun seker testini galiba, ben agustosun sonunda gidecegim 28 haftalikken.bana verdikleri randevu mektubunda normal yemeginizi yiyebilirsiniz testten once diyor.
kızlar günaydın..ya karnım acaip kaşınıyo benim nivea bebe yağı sürüyorum ama banamısın demiyo çok mu çatlıcam ne:18:siz ne kullanıyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?