2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
gunaydın guzel anneler nasılız bakım bebıslerımız
bende ıse geldım sabah klımalar bozulmus bugun calısmıcakmıs cok sıcak buralar aksama kadar napacam bılemıom sımdıden bunaldım sıcaktan

günaydın kızlar...

kundaklamaya dr olan kardeşim karsı ama annem mutlaka kundaklayacaz diyor.. kıs bebeği kundaklnaması lazımmıs anneme göre .. bizde arada kaldık napcaz diye.. bel destekli kundaklardan bulduk ondan alcamm.. ikisinin de gönlü olsun .. cok sıkmadan ama kundaklı ... tek çözüm bu şimdilik...Eki Görüntüle 219377

bu cok guzelmıs cok begendım bole bı seyı nerden bulabılırım..

Herkese günaydın:)Sanıyorum her şey yolunda...Cumartesi gittim ben de doktora kızım olacağını öğrenmiş oldum sonunda:)Her şey normal kızıma dair.Yalnız bir sorun var benim plasentam doğum kanalını kapatıyormuş.Plasenta Previa deniyor bu duruma yani önde gelen eş demekmiş.
Sonuç itibariyle elim kolum kırıldı biraz ister istemez endişelendim.Diğer topiğe de yazdım bu rahatsızlığı olup da sorunsuz doğum yapan tanıdıklarınız var mı diye.Sizlerden de yardım bekliyorum arkadaşlar,sabah sabah canınızı sıkmak istemem elbet de hani dualarınıza eklerseniz mutlu olurum.
Rahatsızlık normal doğumu engelliyor.Hadi bunu geçtim:=)Sorun şu ki ani ve ağrısız kan kayıpları yaşanabiliyormuş(epey fazla)bu da anneyi ve bebeği tehlikeye sokabiliyormuş.
Doktorum endişelenmememi düzelebileceğini söyledi,ama internetten okuduklarımdan sonra korktum...
Şimdiden teşekkürler...Hepinize sorunsuz mutlu hamilelikler,doğumlar diliyorum.

[günaydın butun annelerimize endişelenme cnm allahın ıznıyle hıcbirsey olmaz dotorda demiş zaten endişelenme dıye ınternette yazıla pek kafana takma herkes aynı olucak değil]

aa ne güzel gezmişsiz canım yaaa...kızma kendine bence aksine bazı dr.lar çocuğun zeka gelişimi için bel,sırt ve kasık ağrılarına sebeb olmayacak şekilde dans etmemizi bile öneriyorlar....

günaydınlarrr herkesee

ay bilseydim bunu dansta ederdim neyse bi dahaki eğlenceye artık :))

herkese günaydın..

canım bencede endişelenme topiğimizde bildiğim kadarı ile aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var. kendinide bebişide üzme ALLAH yardım eder elbet.

arkadaşlar bebek odası bakan var mı? nerede güzel modeller var? ikea ya bakan varmı acaba? gitmeye değer mi

ben oyun parkı yataklardan alıcam onlar hem oyun parkı oluyor hemde ananeye babaneye kalmaya gidip kalıcak olursak canta halini adığı için ii olur maalesef evimizde bizim değil kendi evimize cıkınca oda yapıcam artık kızıma

birde çalışan anne kaçtane aramızda çok zorluk çekiyormusunuz ?

öncelikle kızın sağlıkla gelir inşallah..

plasentanın yeri hamilelikte önemli ancak biz daha yolun yarısındayız.. plasentanın yer değiştirebileceğini sanırım doktorun paylaşmıstır seninle.. zamanla dogum kanlından uzaklasabilir hatta normal yerine ulasabilir.. diyelimki olmadı.. yine panik yapacak bir durum yok.. sadece dogumunun şekli şimdiden belli olmus olur.. sezeryanla alırsın bebeğini kucağına ki bu da cok kötü bir şey değil..sen şimdilik kendini üzme biraz akısına bırak ve dua et ... Rabbim en güzelini hesaplamıstır senin için.. içini ferah tut..

öpüyorum kızını :)

günaydın kızlarr,
giriftcim bende dün nette okudum bu rahatsızlığı ancak fatmanında dediği gibi yer değiştirme olaslığı varmış bunu gözardı etme bence ve kendini strese sokma herşey olacağına varır nasıl sağlıklı gelecekse bebişin öyle gelsin..

gunaydin canim, bi de iyi yanindan bak erken dogum tehlikesi sifira beraber olucak , ama arkadasin dediyi gibi daha karsimizda kocaman aylar var insallah en iyisi neyse o da olur. bu problem son zamanlarda rastlanan bir durum. benim bir arkadasda vardi. sezaryan oldu. 2 ay sonra yine hamile kaldi
bi de canim senin kan grupun hangisi? esinle kan uyusmazligin varmi? onu muakkak kontrol etdir eyer negativse kan acilmasi durumunda annede antiteller yarana biliyo. o da malesef bebek icin cok tehlikeli mesela benim kan grupum negativ -1 esim ise pozitiv +2 . sizde nasil bilmiyorum. ama bizde kan uyusmazligi var 6 ci ve 9-cu ayda iyne yaptirmaliyim tam olarak ismini bilmiyorum ama baya pahaliymis bir tanesi 200 euro falan. en iyisi doktorlari dinlemen kendini uzme her sey duzelicek insallah.

Kan uyuşmazlığı bizdede var testin adı indirek cooms uyuşmazlık iğnesi ise doğumdan sonra 48 saat içinde vurulması gereken bi iğne.. 24 haftada sanırım test yapıyolar ama hamileykende ayrıca iğne vurulduğunu bilmiyodum..

Ben de yaşıyorum bu durumu. Ve amniyosentez olduğum için her geldiğinde o su gibi akıntı, aklım oynuyo yerinden amniyo sıvısı mı diye. Allah korusun bazen sızıntı şeklinde gelebildiğini okumuştum. Ama bu haftalarda normal bir akıntı olduğunu da, o yüzden sizleri korkutmak istemem. Ben biraz pimpirikli bir hamile olduğum için, bir de şu amniyosentezin riskinden korktuğum için her değişiklikte yüreğim ağzıma geliyor.Bu yüzden acile bile gittim, turnusol kağıdı kondu. Amniyon sıvısı ise rengi değişiyormuş ve bende renk değişikliği oldu. Aklımı oynatıyordum. Sonra doktorumun söylediğine göre enfeksiyonda da renk değiştirirmiş o kağıt, Amnisure testi ile anlaşılırmış, o yapıldı şükür ki temiz çıktı, vajinal enfeksiyonum varmış ve ilaç verdi. Bitti şimdi ilacım ama hala oluyor ara ara ve ben hala çok korkuyorum. Allahım korusun yavrularımızı...

geçmiş olsun prensesinde hayırlı olsun,, doktor sorun olmaz dediyse netten araştırarak kafanı çok karıştırma çünkü araştırdıkça daha çok endişeleniyor insan.. Allah yavrularımızı bizlere bağışlasın sağlıkla..içini ferah tutt bu sorunu yaşayan çok kişi var ben hiç bu yüzden sorunlu gebelik yaşayanla karşılaşmadımm..Sezeryan veya normal ne farkeder hayırlısı olsunn ..

günaydın kızlar konu dışında yardım istiyrm.eşimin doğum gününe az kaldı kaç yıldır doğru dürüst bi süpriz hazırlayamadım.bu sefer şaşırtmak istiyorum neler yapabilirim eşim için.fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

evet dogru ismi oyleydi, benim doktor da son 2 gun icinde iyne yapilmali dedi ama onun korumasi 90%, bazen annelerde erken aylarda 7-de falan antiteller yaranmaya baslar dedi. eyer bebek pozitivse. gerci 1 hamilelikte pek gorulmuyor ama risk almayalim dedi, onceden birini dogumdan sonra diyerini vuralim dedi ben de endiselenmisdim hamilelikte iyne diye ama net-den arasdirdim 100% koruma icin iki iyne sartdi yaziyolardi. biri 28 hafta diyeri sen yazdigin saatlerde. gebelik.org sitesine baktim bi de google-ya sordum ayni seyler cikti.
allah tum derdlerimize deva vesin insallah aminnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…