2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
iyi gunler kizlar.

ay burasi cok sicak bayilazagim he

sabah kalktigimda alyansimi pamagimdan cikartamadim oysa daha sIkmaya bile baslamamistisicaktan sisiyorum galiba

Fatmacigim bende alacagim o bel destekli kundaklardan cok hosuma gidiyorlar kizimi saracagim bend eonun icine ipek bocegi gibi misil,miisl uyacak insallah.

plasentata sorun yasayan arkadaslar benimkide asagida ve icindede galiba kistik birsey var bakalim hayirlisi persembe gunu doktora gidecegim detayli ultrasona bir degisme olacakmi plasentada.

ayrica bizimde kan uyusmazligimiz var. ilk bebegim dustukten sonra bana anti d yaptilar,bu hamileligimdede 28.haftadada ve dogumdan sonra 48 saat icinde bir daha yapilacak.olurda doktorlariniz unutursa lutfen hatirlatin durumunuzu

burayada geldim 19+3 haftalık hamileyim ve bir kızım olucak Allah nasip ederse özel mesaj atıcam benide eklerseniz sevinirim :))

mesaj atamıyorum yeni olduğum için :))
merhaba benide listeye alabilirmisin 19 şubat sat doğum yapıcağım tarih 26/11/2011 kız bebiş 55 kiloyum 26 yaş ve bebeimin adı janef olucak

Son düzenleme:

nasıl geçti randevun bebein nasılmış meysacım? birde hangi doktora gidiyordun cankata değilmi

merhabalar arkadaslar

bende kan uyusmazligi magduru igneler bizi bekliyor 28. haftada. Bebekler saglikli olsunda ignelere katlanicaz artik.
Bende artik bebegimi gormek icin gunleri sayiyorum haftaya bugun randevu var tam tamina 2 ay omus olacak gormeyeli Allah nasip ederse cinsiyetinide ogrenecegiz heyecanimiz dorukta.

birde kizlar tam 4 gun olacak bende acayip bir bas agrisi var hani normal agri gibi degil. sol tarafima birden bir agri giriyor ve sol gozum basimin butun sol yani aciyor sanki birsey batiriyorlar. bu 30 sn suruyor ve 10 15 dk da bir oluyor. saglik ocagina gidip randevu alma derdi olmasaydi simdiye giderdim doktora ama sicakta cok usendim . simdide kotulesti ve korkmaya basladim.

Son düzenleme:
web site adresini verirsen çektiğin fotolara bakarız..

hangi saat olursa olsun gelebiliyorsun demii ayrıca bahçelievler medicanaya gelebilirmisin..ve flaşsız oluyoo değil mi çekimler..

Canım Güldenin profilini kapatmışlar reklam amaçlı üyelik oluyor diye istediğin saatte gelebiliyor ve istediğin hastaneye . Kendinin gelemediği durumda yedek fotograçı arkadaşı var onu yönlendiriyor.

Ya şimdi doğum fotosu çekilicez ya kısmetse saçlarımı boyatayımmı doğumdan önce , dayanırım diyodum ama doğumdan sonrada belli bi süre boyatılamıyomuş ne yapıcaz fikir verinn..

Benim saçlarımda çok beyaz vardı ve 3 ay sonunda doktorum bitkisel boya ile boyatabilirsin bn hamilelik boyunca 3-4 kez boyattım ve allaha şükür bir problem yaşamadım.

çok geçmiş olsun yubacım ama ihmal etme muhakkak dr a git baş ağrısı çekilmez bişey hele hamilelikte bu arada kan uyuşmazlığı bendede var iğnemi ilk düşüğümde oldum tesimide 2 kez yaptırdım negatif çıktı iğne işinide hatırlattığınız ii oldu bende sorayım dr.uma... bebişine kavuşmana az kalmış inşallah sağlıkla merhaba annecim der sana ultrasondan:))

çok geçmiş olsun canım. ihmal etme ne olur ne olmaz. hava değişimi, uykusuzluk, tansiyon vb.. olabilir. biran önce doktorunla görüş.

bayağıdır görmemişsin bebişi de, görmek için geri sayım başlamış canım inş cinsiyetinide öğrenirsin. benimde 1 ay olucak nerdeyse cumartesi kontrolüm var heyecanla bekliyorum...

2011 Mayıs annelerine tavsiyeler bölümünde yazdığım yazımı sizlerlede paylaşmak istedim :)

------------------

Çok uzun zamandır buraya yazmıyordum ama sizleri görünce eski heyecanım aklıma geldi. Bence çok alışveriş yapmayın çok çabuk büyüyorlar çünkü.

Zor bir hamileliğin sonunda 22 mayısta canım oğlum dünyaya geldi hayatımda ki en anlamlı dklardandı. Epidural sezeryan oldum eğer nırmal olmuyorsa herkese tavsiye ederim. Ben yeditepe univ. hastanesinde doğum yaptım herşey çok güzeldi inanılmaz ilgili bir ekip vardı. Ben inanılmaz fotograf düşkünü olduğum için doğum fotografçısı ayarlamıştım.(Doum Fotorafs - Doum Fotorafs, Glden ieki) sizlere de tavsiye ederim.

Ben oğlum için bol body almıştım(hepsinden en az 7 ad.) sıfır kol - kısa kol - ve uzun kollu en güzelli mothercareden aldıklarım çıktı şuanda indirimde 7 ad. 35 TL idi geçenlerde baktım . 3 tane hastane çıkışımız vardı idilden aldılarım çok güzel çıktı ve ayrıca sadece alt üst olacak şekilde 2-3 parça penye almıştım. Geçen yıl hava çok sıcak olduğu için ben 40 ı çıkmadan oğlumun üstünü incelttim ( büyükler kızsalarda. tüm yazı ince bodylerle geçirdik sadece akşamları uyurken altıma bir patikli veya patiksiz penye giydiriyordum. Ağız bezleri çok işinize yarayacak mutlaka bol bol edinin.

banyo malzemeleri doğal olsun istedim bilinen markaları değil 99 isimli ürünü kullandım (99 Doal Bebek Bakm Serisi - bebek, bakm, doal, ampuan, ya, losyon, piik nleyici) çokta memnun kaldım.Bez olarak huggies kullandım bu güne kadar ne pişik nede bir sızıntı yaşamadık. Sanırım onlarda artık organik bez üretmeye başladılar istelerinde gördüm : Huggies ::) tavsiye ederim. Yeni doğduğunda 2 ay sadece pamuk ve su ile alt temizliğini yaptım daha sonra eslak mendilde de huggies kullandım sanrım onunda yeni doğanını çıkarmışlar.

Biz oğlumu önce park yatağında yatırdık daha yaklaşık 6 ay kadar şimdi ise kendi yatağında yatıyor ve çok mutlu odasına girdiğinde gözleri ışıl ışıl oluyor .Not: Park yatak uzun süre kullanmayacaksanız çok pahalısını almak gerekmiyor bence biz baby max 104 modelinden memnun kaldık 6 ay kullandım daha ilk günkü gibi duruyor.(en ucuz Babymax 104 Park/Yatak fiyat akakce.com'da).

Ateş ölçer olarak braun aldım . telsiz de alınması gerekenlerden onuda wewell ( ama çok memnun kalmadım) . ayrıca olmazsa olmaz Arzum AR860 Bebbe Nem ve Sıcaklık Ölçer Saat
(Arzum AR860 Bebbe Nem ve Sıcaklık Ölçer Saat : Mutfak Terazileri | Bimeks - Teknolojinin Kalbi Burada Atıyor) hem çok ucuz hemde çok kullanışlı iyi kide almışım :). Hatırlatma : yapacağınız tüm alışverişlerde mutlaka pazarlık edin. bu teknosa media market vs. bile olsa. Bu arada ben hala nem makinası almadım yazın lazım olmadı daha sonrada evimizin nemi sürekli olması gereken standartlardaydı .

Mama sandalyesine gelirsek :) ben 6 aydan sonra aldım ama yeni doğduğunda alan arkadaşlarımda çok memnun kaldılar chiccodan.

Bebek arabası da en çok ihtiyaç olanlardan. mutlaka indirim takip etmek gerekiyor bence haaa birde bunların üretim yılana göre desene göre fiyatı değişiyor dikkat :) puseti bebe confor loola aldım çok memnunum. ( Bebe Confort Loola Full Baston Puset - Anne ve Bebek - joker.com.tr) ana kucağını da yine aynı marka aldım ki bebek arabası ile birlikte kullanabileyim.(Bebe Confort Gr0+ Creatis Oto Koltuğu - Anne ve Bebek - joker.com.tr).
Ana kucağı pusete monte edilebiliyor (Bebe Confort Loola up | Va)

En önemli konuyu atlıyordum süt sağma makinası :) ben bir akrabamdan ödünç aldım ama en iyisi bence Ameda Lactaline bir bakın derim ( Anne Süt pompası, Anne sütü pompası,Anne Süt sağım Pompası,Ameda,Spectra ,Anne Göğüs Pompası)

Sanırım çok yazım :) aklınıza takılan her ne olursa olsun yardımcı olmaya çalışırım :)

bayanlar tetanoz aşısı yaptıran var mı aranızda.dr.aile hekimine yaptırırsın dedi ama çok uzak bana.sağlık ocağında yaptırsam olur mu acaba.2 tane yaptırcak mışım.birini şu sıralar diğerinini de bir ay sonra yaptır dedi.

saç boyası konuşulmuş...
bende doktoruma sordum hevesle İzmire gidiyorum ya şöyle bir bakıma girerim demiştim...
ama malesef kesinlikle müsade etmedi...
ben biraz mırın kırın ettim ama "bende böyle cevabım net izin vermiyorum " dedi...
benim beyazlarım tutam şeklinde önlerde....
kestirip dışardan geçici kapatıcı sürmeye devam...

Son düzenleme:
kızlar merhaba benim 2.düzey ultron ve fetal kardiak değerlendirmesi yaptırmam gerkiyo bu hafta. balıkesirde oturuyorum ama özel hastanelerin hiç biri yapmıyo.nerde yapılır bilgisi olan varsa cvp bekliyorum ltfn.yaptıranlar fiyat ne kadar acaba? bursa da burtom aradık 350tl civarı dedi. normal mi bu fiyat? balıkesire yakın yerlerde yaptıranlar varsa acil cevap bekliyorum...

kızlar merhaba benim 2.düzey ultron ve fetal kardiak değerlendirmesi yaptırmam gerkiyo bu hafta. balıkesirde oturuyorum ama özel hastanelerin hiç biri yapmıyo.nerde yapılır bilgisi olan varsa cvp bekliyorum ltfn.yaptıranlar fiyat ne kadar acaba? bursa da burtom aradık 350tl civarı dedi. normal mi bu fiyat? balıkesire yakın yerlerde yaptıranlar varsa acil cevap bekliyorum...

Canım Güldenin profilini kapatmışlar reklam amaçlı üyelik oluyor diye istediğin saatte gelebiliyor ve istediğin hastaneye . Kendinin gelemediği durumda yedek fotograçı arkadaşı var onu yönlendiriyor.

oy kuzum.. egenin resmini görüncenasıl özlediğimi farkettim.. yarın gelirim görmeye inşallah..

kızlar mislina benim kuzenim ... daha önce söylemiştim .. kuzenimin dogum fotografcısı gelecek bana diye .. sizde bana sorun demiştiniz.. kuzenime söyledim o da gülden le yani fotocuyla konusmus...onunda burda kullanıcısı varmıs ama reklama girmiş diye kapanmıs.. ben burda kendisinin web sitesini yazmıstım.. ama o da yasak herhalde..

,

canım bu 2.düzey ulrason ve kardiak değr.ne? benim gittiğim hastanede 4 boyutlu ult.var.bu 4 boyutlularda gerek oluyor mu kardiak değr. dediğin

2.DÜZEY ultrson ve fetalkardıak nedır cnm ya bıraz açarmısın ben bursayım doktoruma sorayım doktorum benım en ufak tahlıllerı bıle atmamıyo ama bunları anlamadım ben

2.DÜZEY ultrson ve fetalkardıak nedır cnm ya bıraz açarmısın ben bursayım doktoruma sorayım doktorum benım en ufak tahlıllerı bıle atmamıyo ama bunları anlamadım ben

2.düzey ultrason ayrıntılı ultrason oluyo yani. benim doktorumda sürekli 4boyutluda bakıyoama bunu sadece radyologlar bakıyomuş. kalp odacıklarını ve diğer organları inceleniyormuş. fetal kardiakta kalp ritmini ölçüyomuş. bunları rapor şeklinde veriyorlarmış. 20-22 haftalar arası ölçülüyormuş. yaptırman iyi olur elimizde roporu olsun dedi. detaylı inceleniyo bebek yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…