2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar ya Allah rızası icin biri su bebek icin listeyi tekrardan yazabilir mi yani anne ve bebek icin liste excel de dosya yapacagim hic bu kadar plansız organizasyonsuz olmamıstım.. ben bir kova burcuyum benim isim gucum plan daha bir cop almadım kızıma..

hatta ve hatta ana kucai oto koltugu mama sandalyesi vs vs onlar da yazsa mukemmel olurrr:18::18:

aa cnm banada bunu verdi doktorum ama ben hergün alıyorum ama kullanmaya başladıktan sonrada yine 1 kez kramp girdi yani.

ya kızlar bu arada telefondan müzik dinliyorum kulaklığın birini göbeğime koydum kızımda içerden eşilk ediyo tekmelerle

doktorum bol bol gürültülü müzikler dinlet,doğunca gürültüden rahatsız olmaz rahat edersin demişti...

evt doğru aslında doğduğunda uyuturken falan çok sessiz ortam yaratmayın bence yoksa her tıkırdamaya uyanır müzik olur,tv olur biyerlerden ses duymalı mutlaka.

cnm ya
baktım bulamadım
bulunca yollarım özelden

canım ben kendim bi liste yapmadım ama programlı gitmez herzaman iyidir. bende programcıyımdır hayret ediyorum kendime bi program yapmadığım için. forumdan bulduğum listeyi ekliyorum.aşağıya inş işine yarar. bende işlerimi toparlayım liste üzerinden geçsem iyi olur. listeni oluşturunca alırsın canım telaş yapma

eldiven- 3/4 adet tırnakları yüzünü çizmesin diye
bere- kış bebği için yün olanlardan 2-3 adet / 1-2 adet de koton olanlardan
corap- 3-4 cift
yün ya da polar hırka veya yelek ( kış bebekleri için )
hırka merserize - yaz bebekleri için
tulum uzun kol- 10 adet yeni doğanlardan ( ilk 20-25 gün için ) + 5-6 adet de 0-3 ay arası olanlardan
body kısa kol- 10 adet yeni doğanlardan ( ilk 20-25 gün için ) + 5-6 adet de 0-3 ay arası olanlardan
( body ve tulumlar cok sık kirlendiği ve alt açıldığı için 10 adete yakın alınsa iyi olur dedi arkadaşlarım )

tulum: yaz bebekleri için kısa kollu tulumlar ayak kısmı açık,( 10 adet yeni doğan, 5-6 adet 0-3 ay arası )
body: tulum içine kolsuz yaz bebekleri için ( 10 adet yenidoğan-5-6 adet 0-3 ay arası)
salya bezi -10 tane/ annenin omuzuna konan tülbent tipi
önlük-6 tane
ağız silme b.-10 tane
sac fırca-tarak
banyoda bebek yıkama bezi / süngeri
banyo havlusu
banyo küveti küçük
alt değiştirme plastiği
yatak kenarlarını koruyucu (bumper)
lastikli çarsaf-3 adet
nevresim-2veya 3 adet
yastık kılıfı-3 adet
merserize pike-yaz beebkleri icin
polar battaniye küçük-kış bebekleri için ( araba içine de konacak boyutta )
polar battaniye büyük
tırnak mak+törpü
hava nemlendirici
yatak koruyucu ( yatak çarşafı altına serilen kusma- çiş geçirmesin diye koruyucu muşamba)
bebek arabası
ana kucağı
araba koltuğu
gece destek minderi(hamileler için yan yatarken karın altına destek vermek için)
dönence -yatak başına asılan müzikli
göğüs pedi -anne sutyen içine konan
banyo kovası
silikon göğüskoruyucu
maşrapa
ateşölçer kulaktan veya koltuk altından
süt sağma pompası(ikizler için 2 li olanından)
banyo termometre
süt saklama poşetleri veya kapları( buzdolabına veya dondurucuya atmak için)
sterilazatör
emzik -1/2 adet
biberon 1/2 adet
kulak temizleme çub
küvet ağı ( portatif küvetin içine konan, bebek kaymıyor ve tek elle yıkayabiliyorsunuz)
bebek dolabı askısı
sallanan beşik
walkie talkie
emzirme sütyeni
loğusa gecelik- (dikkat edin mutlaka önden düğmeli ve açılan olsun)
göğüs kremi
bebek toz sabunu- kıyafetlerini yıkamak için, doktorlar asla deterjan kullanmayın diyor
bebek yumuşatıcısı- sabun yumuşatıcı
alt temizleme mendilleri
bebek şampuanı ve losyonu

saolun kızlarr..ayran içtim.oynadı anasının kuzusu.Allah ım nasıl da alışıverdim kuzuma.bigün tekmelemeyince ödüm kopuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…