2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
dün gece bende sürekli uyandım. ama terleme falan olmadı. sadece uykum çok bölündü dogal olarak benimde uykum var. terleme ve sıcaklama olayına gelince,hamilerde hormonlardan dolayı vücut ısısı daha yüksek ondan olabilir.

Canım ben de öyleydim. Yastığım sırılsıklam oluyordu. Şimdi tatildeyim ve daha nemsiz daha serin bir yere geldim. Gece hiç terlemiyorum. Uyanmıyorum da. Çok iyi odlu benim için. Bulunduğun yerden de kaynaklanıyr o. Eşim terlemiyordu tabi ben sırılsıklam oluyordum. Hatta bir gün tv karşısında uyuyakalmışım. Eşim beni yerime yatırdı. Sonra benim yattığım koltuğa o uzanmış. Pikeyi de örtmüş. Pike sırılsıklamdı diyor. Görsen bardakla su dökmüşsün gibi. İnce bir pikeyle bile o kadar terliyordum. Ama şimdi çok şükür o sorunum kalmadı. Mışıl mışıl uyuyoruz kızımla.

kalsiyum demişken üçgen peynirler varya kızlar beyaz peynir yanında ondan tüketin çünkü en bol kalsiyumlu peynir onlarmış...

ben sureklı uyuşuğum zaten,
aksam 7 gıbı evde oluyorum,
yemek yerken daha uyuklamaya baslıyorum resmen:44:
o sofrayı toplamak nasıl zor gelıyor bılsenız
en gec aksam 9da uyumus oluyorum,
gece de 6-7 kere de uyanıyorum zaten kan ter ıcınde:44:

bu kraplar ağrılar vücudun durumu değiştikçe ortaya çıkan sorunlar sanırım. cumartesi bende sorucam bu durumu. doktornevra diye bi site var orda okudum. doğuma hazırlık olsun diye 5. ayda bacak kalça ağrıları başlıyormuş yani yerlerinden oynamaya başlıyorlar anladığım kadarı ile ne tuhaf dimi

Hayırlısı olsun canım,benim de büyük ihtimal sezeryan olacak,plasenta aşağıda olduğu için:)Dün ilk defa onlu ve beşli zıbın takımı aldım iki tane:)Çok sevimliler...

ohh ne guzel kurtulmussun
benım yasadıgım yer cok nemsız ve serın:44:
yanı bundan daha ıyısı ya daga cıkacam ya da yaylaya
boyle kalıtelı guzel bı uyku cekmek ıcın neler vermezdım

Çok ilginç. Ama tabi mutlaka oluyor vücudumuzda değişiklikler. Birisi bitiyor birisi başlıyor. Geçen gün benim göğsümden baya baya süt gibi bişey geldi. Korktum. İnternete baktık. 20.haftadan sonra normalmiş. Şimdi gelmiyor ama ilk gördğümde korktum. Daha neler göreceğiz bakalım. :)

iş yerinde yoruluyorsan canım çok normal. normalde bende şantiyede çalışıyordum. hamileliğimi öğrendiğimden beri şantiyi iş arkadaşıma devrettim sağolsun patronumda anlayışlı. şimdi masa başı ama günde 3-4 saat yol gidip gelmiş oluyorum o yorgunlukları bilirim bende. bende en geç 10-10:30 da sızıyorum :) hamileliğin 16-17 haftasına kadar aşırı yorgunluk bulantı hazımsızlık oldu. ama bu 4-5 . aylarım fena değil. son aylarda nasıl olucaz kim bilir.

Spinal ile epidural aynı şeyler mi?Bir araştırayım bakayım:)kipayı öğrendğim iyi oldu gerçi burada yok ama Isparta ya da Antalya ya gidersem bakarım:)
Kızınla emzirmeme mücadelesinde başarılar canım:)

ohh ne guzel kurtulmussun
benım yasadıgım yer cok nemsız ve serın:44:
yanı bundan daha ıyısı ya daga cıkacam ya da yaylaya
boyle kalıtelı guzel bı uyku cekmek ıcın neler vermezdım

Geçen haftasonu dağ evine gittik. O kadar soğuktu ki anlatamam. Üşüdük resmen. Ortası iyi yani. Ne o kadar soğuk olsun ne de sıcak. Tam ortası olsa ne güzel olur. Çok şey istiyorum biliyorum ama napıyım.

hergün yeni bi değişim yaşıyoruz. ALLAH ın insanlar için vermiş olduğu en büyük mucizelerden biri bebek. düşündükçe çok tuhaf geliyor, gerçekten çok muntazam bir düzen. ALLAHım sen ne büyüksün..

Ben de hiçbir şey almamıştım düne kadar ama çatlayacaktım yani almasam:)Bi onlu bi de beşli zıbın takımı aldım pek tatlılar:)Sanırım denk geldikçe ufak tefek alırım artık açılışı yaptım:)

saol iyi dileklerin için..
spinal ve epidural aynı şeyler değil..
yalnızca ikisi de lokal anestezi, belden aşağı uyuşturuluyor...
spinali öneriyorlar genelde ama detayını bilmiyorum açıkçası..
ben antalya kipadan aldım..
geçen hafta yeni doğacak yiğenime de alıp gönderdim..
o kadar şirin yeni doğan oyunncakları var ki..
çıngıraklar felan..
hayatımda ikinci defa kipaya gidişim :))
hiç ummazdım bir markette bu kadar güzel bebek ürünleri olabileceğini açıkçası :))

hangi siteye bakıyosun vildancım?eğer yabancı olansa malesef alışveriş yapamıyosun,yurt dışında olan arkadaşlara bir tavsiye carters da harika ama malesef türkiyeye shipping yok

Ama bu çok can sıkıcıPeki Türkiye'den tavsiye ettikleriniz var mı ya da hiç sipariş verdiğiniz site oldu mu?

2 saat yol da ben gıdıyorum,
gun ıcınde de bazen seyahatlerım oluyo,
ben kamuda calısıyorum aslında amırlerımde suc,
bı suru saglıklı normal adam varken tutup benı goturuyorlar,
gecen gun soyledım artık yeter dıye de bu hafta rahatım bıraz :78:

son aylarda nasıl olacagımı ınan tasavvur edemıyorum kafamda,
cunku eylul ayında tasınacagız eylulun sonuna dogru hatta,
ramazanda sıcak zaten ve ıs yerınde yemek vs cıkmıyor,
sehıre cok uzak yemek soyleyebılecegım bı yer yok mecburen evden getırıcem bısıler.
baktım gordum cok zorlanıyorum gıdıp rapor alıcam:97:

Ama bu çok can sıkıcıPeki Türkiye'den tavsiye ettikleriniz var mı ya da hiç sipariş verdiğiniz site oldu mu?

ben genelde e-bebek mağazasına bakıyorum. netten bakıp mağazaya gidiyorum ordanda alıyorum. ama nette indirimde olup magazada indirimde olmayan ürünler var nettende sipariş verebilirsin.joker var netten bakıp alışveriş yapabileceğin. bide civilim diye bi magaza var. pendiktede büyük bir yerleri var onada netten baktım. magazasına gitmeye fırsatım olmadı.

Ya bende de bunalma fazla ama öyle terden sırılsıklam olma durumu yok,sabaha doğru kalkınca odayı değiştiriyorum camı açıyorum,eşim üşüyormuş çünkü camı açınca...Ben yanıyorum çok fena...

ALLAH yardımcın olsun canım. insanların biraz anlayışlı olmaları lazım. olan enerjimizin zaten büyük kısmını bebişler alıyor üzerine bide ağır görevler alıp çalışmak zor. iş kanununda var aslında hamilelikte daha hafif işlerin verilmesi ile ilgili olmadı iş kanunun amirine gösterip biraz insiyatifini kullanmasını iste. insanlar ne acımasız. yemek konusuna gelince benim doktorumda mümkün olduğu kadar evden götür dedi. bende evde haftasonu dışında pek yemek yapmam halam yapar ondan alırım. getirebildiğimde getiririm vede çok iyi oluyor. sanada tavsiyem zamanın varsa sende getir mideni rahatlat dışardan yediğim zaman midem yanıyor benim. hamilelik önce hep dışardan yerdim ama şimdi mümkün olduğu kadar ev yemeği yemeğe çalışıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…