2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Masko eyüpteki mi ?
Gitme ona kuzum ben çok gezdim inan
atla arabaya modakoya geç bende şişlideyim bana da uzak ama orası çok bariz farklı

kesin pembe :)

canım masko modoko'dan cok daha buyuk olan ikitelli'deki mobilya cenneti:)) hemen tem otoyolu giselerin yanında..
toplam 600-700 magazası var.. biz evlendigimizde her seyi oradan aldık..
bir tek cocuk magazalarının oldugu sokaga girmemistik Allah'im nasip etti insallah bu h.sonu oraya da girmeyi planlıyorum...

paradontax kullanıyorum zaten 12 haftalıkken vermişti bencede kalsiyum canavarı babsı diyoki bunca kalsiyuma bizim kız nasıl bir kemik yapısına sahip olcak merak ediyorum yani

ben pek fazla sevmiyorum yogurt peynir falan haftada bir sut icerim zaten, ama benimde dis problemim oluyor sizin de haksizlik dimi bu? :44::44:
bi de bu yakinlarda bir akrabamim cocugu oldu, kiz hamileyken balon balon sut iciyordu yogurt peynir falan yetisdiremez olmusduk bebek su an 8 aylik ve dogumdan kalsi eksikliyi var, doktor benden surekli soruyor artirdinmi diye ama ben cocukluktan yemem yiyeceyimi de sanmiyorum aslinda. :86::86: ama hic kemik problemim olmadi. demek ki bunye ile alakali anasina benziycek oglusum o da sevmiycek eminim

kızlar bebekleriniz kaç gram oldu :26: benim bebiş 24 haftalık 600 gram normal mi sizce :26:

Öncelikle ben foto yüklemeyi bilmiyorum topiğe:)
20.haftadayken 399 gr idi:)Bence şişko benim kızım:)Ve de çok çirkindi sıpacık:)Seninkini de bilemiyorum ki canım vardır belki nette hafta hafta kilo:)

ya evet bende bunu düşünüyorum ya beimkide inadına sanki göbek deliğime vuruyo yaramazlar hiç acıma yok pataküte tekmeler yiyorum hele rahatı bir bozulsun anında tekme atıyo.. geçmiş olsun cnm uzun süre aynı pozisyonda olmamaya çalış ben uzun süre oturunca yatınca yürüyünce aynı şikayetleri yaşıyorum herşeyi dozundayapmaya çalışıyorum

aynı ağrılar bendede var canım. kalça ağrılarım 10 günü geçti sanırım bel ağrımsa birkaç gündür çoğaldı. bacak kalça ağrısı için magvital (magnezyum )içiyorum hergün o biraz rahatlattı ama belim ağrıyor çokkkkk...

o zaman tamammmm :) ben bilmiorum orayı :) eyüpteki yer sandım ben
Allah gönlüne kesene zevkine ennn uygun olanını çıkartsın karşına

teyzesi oğlum maşallah çok iyi yaa ne günlerden buralara geldik değilmi yaradan öyle büyükki lunacım daha neler göreceğiz bakalım.tatlım mobilya için sormuşsun ben maskodaan aldım oğluşuma istanbul bebe var çok kalite bir mağaza tavsiye ederim.kızına allah sağlıklı uzun ömür nasip etsin inşallahhhh

Evet benimde aynen çok az pıtlatıyor. sanki baloncuk yuttum içimde oynuyor gibi....daha vaktimiz var yani tam hissetmek için..

doktor genisliyosun dedi bana, eee yolu epey yariladik hatta gectik bile vucudumuz kendini dogal olarak doguma hazirliyo demek ki,,,bana da bir suru ilac yazdi dun bi de sinirleniyorum agrim olunca sakinletirici yazdi uykum icin falan. ama en sabit aylardaymisiz dedi, en guzel aylar bu 5-6-gibilermis. insallah sonuna kadar bir tek sikayetimiz genisleme olsun hepimiz severek cekeriz eminim.

Evet benimde aynen çok az pıtlatıyor. sanki baloncuk yuttum içimde oynuyor gibi....daha vaktimiz var yani tam hissetmek için..

kaç haftalık cnm senin bebiş? 23 haftanın sonuna doğru dışardan bile görebiliyosun ben geçen gün yaşadım o duyguyu benimki tam 24 haftalık çoookkk güzel bir duygu hiç birşeye değişmem

20.Hafta: Bebek anne karnında uyku ve uyanıklık dönemlerine girer.Rahim yüksekliği göbek hizasındadır. anne, bebek hareketlerini hissetmeye başlar. Boy:25 cm, Ağırlık:340 gr.

21.Hafta: Boy: 28 cm. Ağırlık: 400 gr.

22.Hafta: Göz kapaklarını hareket ettirir. Boy: 29 cm. Ağırlık: 470 gr.

23.Hafta: Kulakları duymaya başlıyor. Boy: 31 cm. Ağırlık: 550 gr.

24.Hafta: Artık bebek gözlerini açabilir. Bebek algılama yeteneğine sahiptir,yani bilinçli hareket yapabilir. Doğduğu takdirde yaşam şansı yok denecek kadar azdır. Boy:32 cm, Ağırlık:600 gr.

25.Hafta: Boy: 33 cm. Ağırlık: 700 gr.

26.Hafta: Akciğerler çalışmaları için çok gerekli olan, surfaktan denilen maddeyi üretmeye başlar. Boy: 34 cm. Ağırlık: 820 gr.

27.Hafta: Bu haftadan sonra bebek daha hızlı büyüyecektir. Boy: 35 cm. Ağırlık: 1000 gr.

28.Hafta: Eşiniz elini karnınıza koyduğunda hareketleri hissedebilir. Doğarsa, çok iyi bakımla yaşatılabilir. Zayıfca ağlayabilir.Hıçkırır.Vücudu yağ depolamaya başlar.Bebek sesleri tanımaya başlar.Kişiliğin bu haftadan itibaren oluştuğu düşünülmektedir. Boy:36 cm. Ağırlık:1100 gr.

29.Hafta: Duyuları tamamen gelişmiştir,ışık,ses,tat ve kokuyu algılayabilir. Boy: 38 cm. Ağırlık: 1300 gr.

30.Hafta: Lanugo tüyleri kaybolur. Boy: 39 cm. Ağırlık: 1400 gr.

31.Hafta: Oldukça hareketlidir. Boy: 40 cm. Ağırlık: 1650 gr.

32.Hafta: Doğacağı zamanki haline benzer ama zayıftır. Boy:41 cm, Ağırlık:1800 gr.

33.Hafta: Erkek fetuslarda testisler yumurtalık kesesi içine girmiştir.Cilt rengi kırmızıdan pembeye döner. Boy: 42 cm. Ağırlık: 1950 gr.

34.Hafta: Bebeğin tüm hamilelik boyunca en hızlı kilo aldığı haftadır.Ayrıca bu hafta dolduğunda,bebeğin akciğer gelişimi hemen hemen tamamlanmış demektir. Boy: 43 cm. Ağırlık: 2200 gr.

35.Hafta: Boy: 44 cm. Ağırlık: 2500 gr.

36.Hafta: Artık olgun bir bebektir.Boy:46 cm, Ağırlık:2700 gr.

37.Hafta: Günde ortalama 25-30 gr kilo almaya devam eder.doğum yoluna girer. Boy: 47 cm. Ağırlık: 2850 gr.

38.Hafta: Bu hafta ile birlikte doğumun beklendiği günler başlar. Boy: 48 cm. Ağırlık:3000gr.

39.Hafta: Boy: 49 cm. Ağırlık: 3200 gr.

40.Hafta: Doğumun en muhtemel olduğu haftadır. Son derece hareketlidir ve kuvvetli ağlar. Tırnaklar parmak boyunu geçmiştir. Ayak tabanında çizgiler oluşmuştur. Boy: 50 cm. Ağırlık: 3350 gr.

Yukarıda belirtilen boy ve ağırlık ölçümleri ortalama rakamlardır.Sizin bebeğiniz bu rakamların biraz altında ya da üstünde olabilir,bu onların sağlıksız olduğunu göstermez. Gününde doğan bebekler için 2500-4000 gr arası, tamamen normal doğum kilosu olarak kabul edilir .

kaç haftalık cnm senin bebiş? 23 haftanın sonuna doğru dışardan bile görebiliyosun ben geçen gün yaşadım o duyguyu benimki tam 24 haftalık çoookkk güzel bir duygu hiç birşeye değişmem

benimki disaridan 21 haftadan hiss edilmeye basladi, artik esim de hiss ediyor, surekli soruyor oyle mutlu ki,,, esimin sesine bile tepki veriyor bazen tesadufi zamanlama diye dusunuyorum ama esime bak seni duydu diyorum. allah esimizle bebislerimizle mutlu mesut yasatsin hepimizi. simdi de faaliyyetde oglusum

Allah razı olsun olsun canım.. hepimizi nazarlardan korusun..yasadıgımız acıların en buyuk mukafatlarını saglıkla korusun insallahhh

tamam tatlim ben de h.sonu kısmetse gidecegim dedigin magazaya da bakarım kesin cok heyecanlıyımmmm

kendine ve bebise dikkat et.. Allah'a emanet ol..

Öncelikle ben foto yüklemeyi bilmiyorum topiğe:)
20.haftadayken 399 gr idi:)Bence şişko benim kızım:)Ve de çok çirkindi sıpacık:)Seninkini de bilemiyorum ki canım vardır belki nette hafta hafta kilo:)

evt canım kızının mahşallahı var araştırdım netten :80::80::80::80:

Amiinnn cnm amiiiinnn....hehehe yerim ben onu , buarada ben kilolu bir hamileyim ve bebek derinde dedi doktorum nasıl oluyorsa elbette yüzeye yakınlarda daha rahat hissediliyordur diye tahmin ediyorum valla kim bilir belkide duyuyordur benimki babasına inat babası elini koyunca tekmeleri kesiyo gözle görmese inanmıycak adam bende ona teselli veriyorum bak seni seviyo sana tekme atmıyo diye

haha benim eşimde kendisini terbiyeli benim çocuğum bana tekme atmıyor diyor kendini öyle avutuyor :)) ama ben hissettiğimi söyleyincede kıskanıyor gibi geliyor :))

Kızlar bebişine günlük tutan varmı?? ben ilk baştan beri tutuyorum çok eğlenceli oluyo adım adım anlatıyorum ona bazen duygusallaşıyorum bana ne oldu zaten bilmiyorum sulugözlere çok kızardım şimdi amma sulugöz oldum ben yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…