2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ne kadar garip bir dugu dimi hamilelik annelik :)

minicik bir noktadan derinizin karınınızın içinde kimse görmeden büyüyüp gelişen bir varlık canlı var orda hissediyoruz sizden bir parça doğucak büyüyecek okula gidicek ve bu sizin parçanız kanınız canınız inanılması güç Rabbimin büyüklüğü buda işte

Rabbim onları bize bağışlasın dert keder göstermesin hiç birimize

selam kızlar bişi sorcam..
detaylı ultrasonda dr size anlatırken parmakları elleri hakkında nasıl bilgi verdi..
tek tek saydı mı? benim kafama takıldı da?

Kubicim varis çorabını aldın mı? Bende de çıkmaya başladı.. Doktoruma sormadım henüz ama o da varis çorabını önerir büyük ihtimalle...

Kızlar ben birkaç gündür çok rahatım, yani fazla rahatım. Eskiden sanki karnım gergin olurdu, ne bileyim hamile olduğumu hissederdim bir şekilde. Birkaç gündür sanki karnımda bebek yokmuş gibi hissediyorum. Neden böyle bir hisse kapılıyorum bilmiyorum ama göbeğime dokunuyorum. Bebeğim tatildeyken daha sakinleşti, burada uykumu daha iyi alıyorum, daha iyi besleniyorum, geziyorum, mutluyum, dedim bebeğim bundan etkilendi, rahatladı sanırım. Daha az tekmeliyor. Bazen bütün gün hiç tekmelemiyor. İşte bu günlerde ben hamile değilmişim gibi hissediyorum. Aynaya bakıyorum, göbeğim yerinde duruyor. Hamile gibi gözüküyorum. Ama niye böyle hissediyorum sizce? Size de oluyor mu?:26::26:

Canım benimki tek tek saymadı ama gösterdi bize de bakın tam diye:)Senin kafana takıan ne?

yani baktı bi ölçüm yaptı teknik bi terim söyleyip normal dedi.
ama bana türkçe olarak 5 parmak vs. demedi benimde kafama takıldı
kendi drumun yanındaki uzman yaptı bende bugün kendi drumu aradım dedim böyle böyle
kafama takıldı o da dediki, 1-2-3.. gibi tek tek göstermez sana orda bi ölçüm yapmış ve normal görmüştür
sorun yok dedi, eşim benle gelmemişti tek gittim, bana da eşim ilk onu sordu; eli ayağı düzgün mü
parmakları tam mı? dedi bende kaldım öyle hiç dikkat etmemiştim :26: ondan sordum

selam canım.. seninle aynı topikte olmak güzel..
aynısı haftasonu bana oldu; 2 günlüğüne şileye gittik..
orada günde 1-2 kere zorla oynadı yani zor hissettim..
bende yedim,içtim,rahattım ama bebek hareketsizdi..
bende tedirgin oldum, eve geldim hopur hopur hoplamaya başladı yine
şuan durmuyo hiç, bence şundan; biz tatildeyken kafamız rahat ve bebeğe odaklanmıyoruz
doğal olarak da az hissediyoruz, ama evdeyken sessiz bi ortamda daha çok odaklanıyoruz ve bebek
daha çok hareket ediyo, ondan dolayı yani.. bence bebeğin çok mutluu hiç kafana takma..

Son düzenleme:

bebikim inşallah öyledir. Eskisiyle bariz farklı hareketleri. Evde çok net hissediyordum ki daha o zaman 17-18.haftasıydı. Şimdi diyorum daha güçlü tekmelemesi gerekiyor. 20 haftalık oldu diyorum. Ama tabi bu haftalarda hareketleri tutarlı olmayabilir onu da biliyorum da anne olmak böyle bir şey sanırım. Onların hep iyi olmasını istiyoruz. Bunu gözümüzle görmemiz lazım ya da hissetmemiz lazım. Sırf bunun için doktora gitsem mi diye düşünüyorum. Bebeğim sağlıklı mı ultrasonda görsem mi ki dedim. O kadar endişelendim. Düşünsene doktora "ben çok rahatım, hiç hamile gibi değilim, kendimi çok hafif hissediyorum, acaba kötü bir şey mi var?" desem bana ne der acaba? Allah'ım sağlıkla bize bağışlasın miniklerimizi. İnşallah iyidirler.

Son düzenleme:
Kubicim varis çorabını aldın mı? Bende de çıkmaya başladı.. Doktoruma sormadım henüz ama o da varis çorabını önerir büyük ihtimalle...

evt cnım eczaneye sordum doktora danışılıp kişiden kişiye farklı çorap oluyomuş nasıl oluağını kağıda yazcakmış doktor sipariş verilcekmiş anlamadım gitti eczanedeki kız dedi yararı şöle olur kaybetmez ama hızını keser dedi canım yarın aaştırcam heralde fiyatı biraz fazlaymış olsun sağlık olsunda bakalım yarın belli olcak canım

merhaba kasım anneleri öncelikle Rabbi bebeklerinizi sağlıkla dünyaya gtrmeyi kısmet etsin.ben aralık annelerindenim 19 haftalığım bugun doktorum kontrolda bebeğin suyunun çok azalmış olduğunu ve yuzukoyun aşağıda yanlış pozisyonda durduğunu söyledi.haftaya tkrr gel suda ve pozisyonda değişme varmı kontrol edelim dedi pek olumlu gelmedi sesi sorun olabilir gb konuştu sizde böyle sorun yaşayan oldumu birde 19 haftalıkken bebişiniz kaç grm dı gelişmede sorun varmı diye korkuyorumda. Allaha emanet olun hepiniz

selam kızlar nasılsınız benim biraz canım sıkkın. bugün şeker yüklemesi yapıldı ve sonuç 165çıktı.sınırı aşmış. doktor 2. yüklemeyi yapacak şimdi 15gün sonra. bu arada dikkat et tatlı hamur işi uzak dur dedi, çok karpuz yiyorum acaba o etkilemişmidir diyorum. uff kafam karışık. sizlerde şeker yüklemesi yaptıran var mı? kaç çıktı değeriniz??

arkadaşlar merhaba bu konuya ilk defa yazıyorum , 33+0 dayım hamileliğimde, doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum ezken in mesajını gördüm yukarıdaki, medistate hastanesini araştırıyorum şu an ... ezken cevap verebilir misin doktorun kim özay bey mi sultan hanım mı ve memnun musun, hastaneden ve doktorundan? yardımcı olursan çok sevinirim açıkçası biraz paniklemeye başladım zaman azaldıkça....

slm canım öncelikle ne güzel inşallah sağlıkla sıhatle bebeğini kucağına alırsın.. Benim doktorum sultan hanım aslında doktora 2. gidişim yeni değişti,rdim ama bir çok insanın tavsiyesi üzerine gittim ilgi ve alakadan çok memnunum hemde tam teşekküllü temiz bir hastane aycıca yaklaşımları nazik ve samimi sana hayırlı doğumlar diliyorum bizede çok dua et canım kendine iyi bak

nasılsınızz guzel anneler...?

uzun zamandır gıremedımm fırsatım olmadı pek kaynımın rahatsızlıgı dugunler nısanlar evdekı tdılatlarımız vs derkenn... bırde ızmır sıcakları baya yorulmusuzz .. evet gecelerı bnde sıcaktan fenalasıyorumm ya klımanın altnda uyuyorum uzerıme vurmadan yada dusa gırıp gırıp oyle yatıyorumm ... sımdıye kdr 2.5 kg aldım gunde en az 3 lt su ıcmeme baglıyorum ve hala ara arada olsa yedıklerımı cıkarıyorum.. kızımın ttekmelerını ıcımde kaymasını donmesını cok net hıssedıyorum ve ozellıkle belırlı saatlerde uyanık oluyo o zaman dahada hareketlı oluyor kızım.. acı yedıgımde cok hızlı hareket edıyo ya sevıyo yda rahatsız oluyo anlayamadım :)

hepınızı opuyoruzz babamız sehır dısında komsularımzla serın serın oturmaya cardagımıza ınıyoruz cayları demledık..

Merhaba annecikler, Bugün kontrolümüz vardı oğlum çok şükür iyi umarım hepimiz doktorlarımızdan güzel haberler alırız. aramızdan çoğunuz ayrıntılıya girmiş sanırım kaçıncı haftada giriliyor. doktorumuz demedi bir şey. bende çok aceleci davranıp sormadım bugün. bir daha ki randevuda şeker yüklememiz var. daha önceden şeker sorunum çıkmıştı benim ilaç verilmemişti ama dikkat etmem söylenmişti. bugun doktorum büyük olasılıkla seker çıkacak sende dedi.. ama hamilelikte şeker ne gibi sorunlar yaşatır bana bilmiyorum. bebeğime zararı olur mu kii...test yaptırmadan kafaya takmaya başladımmm..

selam cnm aynı dertten bende muzdaripim malesef benimde 172 çıktı ve acaip karpuz yiyorum ama bir etkisi varmı bilmiyorum benimde yine yapılcak bu kez 75 cclik sanırım ve bana perhiz verdi dikkat et cnm ben zaten pco hastasıyım hamilelikten öncede şeker problemim vardı dikkat etmekten başka çare yok

Canım bu konuda bir bilgim yok hiç.Ama paniğe kapılmamanı tavsiye ederm,bak buradaki arkadaşlar neleri neleri aştılar,aşıyoruz Allahın izniyle.Her şey ypluna girecektir.İçin rahat değilse bir doktora daha görün derim.

Günaydııın canlar:)Sabah erkenden kalkıyorum,sonra da uyu uyuyabilirsen,ne olacak böyle bilemiyorum.Akşam arkadaşlarla dışarı çıktık.Açıkhavada bir yere,ama yok benden geçmiş.Oturduğum yerde yine içim bunaldı,midem tuhaflaştı,kalabalık ve gürültü beni hasta ediyor,eve döndüğümde daha iyiydim.Sanırım bu süreci böyle böyle geçireceğiz.:)Hepinize mutlu,huzurlu,sağlıklı günler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…