2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
5.AYDA anne KARNINDA BEBEK:

Bebeğiniz aktif duruma gelmiştir, çok tekme atar, döner.

- Bu dönem duyusal gelişim için çok önemlidir. Beyinde koku, tat, görme ve dokunma için özelleşmiş alanlar gelişir.

- Bebeğinizin cinsiyeti belirlenmiştir, isterseniz öğrenebilirsiniz.

- Saçları vardır ve onu saran amniyotik sıvı içinde cildini koruyan vernix denen yağlı, beyaz bir madde gelişmeye başlar. Bazı bebekler doğduğunda da üzerinde hala beyazımsı bir örtü bulunur.

- Düzenli aralıklarla uyur ve uyanır.

- Göz kapakları tamamen gelişmiştir, hala kapalıdır.

- El parmak tırnakları büyümeye başlar.

- Doktorunuz kalp atışlarını duyabilecektir.

- Organları büyümeye ve gelişmeye başlar.

- Diş kökleri gelişmeye başlar.

- Bebeğinize şarkı söyler, kitap okur veya onunla konuşursanız belki sizi duyabilir. Bazı çalışmalar, bebeklerin rahim içindeyken okunan kitabı duyunca beslenme sırasında daha hızlı emdiklerini göstermiştir.

- Bebeğinizin boyutları geçen ayların iki katına çıkmıştır. Boyu yaklaşık 20 cm, ağırlığı 500 g civarındadır.

6.AYDA anne KARNINDAKİ BEBEK:

- Bebeğiniz artık minyatür bir bebek görünümündedir, dudakları daha belirgindir, gözleri gelişmiştir. Gözlerini açıp kapayabilir, kaşlarını çatabilir, yan bakabilir ve sesleri duyabilir.

- Karnınıza ışık kaynağı yöneltilirse, bebeğiniz başını çevirir.

- Bebeğiniz bazı solunum hareketlerini yapmaya başlar, ama akciğerlerinde henüz hava yoktur.

- El ve ayak parmak izleri şekillenmeye başlamıştır.

Öksürebilir, hıçkırabilir, hareketlerini hissedebilirsiniz. Bebeğiniz karın muayenesinde hissedilebilecek kadar büyümüştür.

- Cildi hala kırmızı ve kırışıktır.

- Amniyon sıvısı yaklaşık 4 saatte kendini yeniler, bebeğin ısını düzenler ve darbelerden korur.

- Bebeğinizin ölçüleri, boyu 28-35 cm civarında, ağırlığı 700-900 g civarındadır..

5. AY

Gebelik ilerliyor;

Memelerden ilk süt gelebilir, bu sadece silinmeli, meme sıkılmamalıdır.
Cilt koyulaşması artabilir.
Sırt ağrısı, kasıklarda gerilme, vajen akıntısı, dişeti kanaması gibi yakınmalara sık rastlanır.
Bebeğinizin hızlı büyüdüğü ve sizin de hızla kilo alacağınız bir döneme girdiğinizden sağlıklı beslenmeye çok dikkat etmelisiniz
Bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler;

Kendinize özen göstermelisiniz
Rahat giysi ve ayakkabılar giymelisiniz
Bebek eşya ve giysileri düşünmeye başlamalısınız
6. AY

Gebeliğin en iyi zamanları;

Bu dönemde kendinizi daha iyi ve zinde hissedeceksiniz
Kilo artışı hızlanabilir

Her fırsatta ayaklarınızı yukarı kaldırarak dinlenmelisiniz
Belinizi ve bacaklarınızı sıkan giysilerden kaçınmalısınız Sıcağa duyarlılığınız artacağından bol bol su içmelisiniz
7. AY

Gebelik ilerlemeye devam ediyor

Sindirim güçlüğü ve kramplar görülebilir
Karında çatlaklar oluşabilir
Uyku bozuklukları olabilir

Doktor kontrollerini sıklaştırmalısınız
Gün içinde sık sık dinlenmeli, gece erken yatmalısınız
Her fırsatta ayaklarınızı yukarı kaldırarak dinlenmelisiniz
8. AY

Bebek her an gelebilir

Kendinizi ağır ve hantal hissedebilirsiniz
Rahat uyuyamayabilirsiniz
Neler Oluyor?

Büyüyen bebek iç organlarınıza baskı yaparak solunum güçlüğüne, sıkidrara çıkmaya neden olabilir
Koşarken, gülerken ya da öksürürken idrar kaçırabilirsiniz.
Olabildiğince dinlenmeli, gün ortasında uzanıp yatmalısınız.
Kilo artışınız fazla ise karbonhidratları azaltmalısınız. Gebelikte alınan ortalama kilonun 10-12 kg arasında değişmesi idealdir.
Bebeğinize gereken temel malzemeleri şimdiden alabilirsiniz.
9. AY

Tatlı heyecan

Çalışıyorsanız doğum iznine çıkmış, doğum hazırlıklarına başlamış olmalısınız
Bu dönemde anne olmanın vereceği sorumluluklar nedeniyle heyecanlı olabilirsiniz.
Neler oluyor?

Bu dönemde bebeğin başının leğen kemiği boşluğuna girmesiyle mide yanması, sindirim, solunum güçlüğü yakınmaları azalır.
Bebeğin başı idrar torbasına baskı yaptığından idrara çıkma sıklığı artabilir.
Sizi yorabilecek işlerden kaçınmalısınız.
Artık bebek geliyor

Doğum heyecanı başlar, biran önce doğumun gerçekleşmesini isteyebilirsiniz.
Neler Oluyor

Yalancı doğum ağrıları sizi yanıltabilir, doğumun başladığını sanabilirsiniz. Bunlar düzenli ve sık değildir.
Bu dönemde bolca dinlenin
Doktor kontrollerini aksatmayın, her an doğum gerçekleşebilir.
Doğum

Hazırlık ve beklemeyle geçen onca aylardan sonra artık bebeğinizi kucağınıza alabilirsiniz. Giderek onu daha iyi anlayacak, hergün yeni bir şeye tanık olacaksınız.

guanydın tum annelere ve kuzucuklarına
neguzel baya bı alısverısler hızlanmıs artık hastane cantaları hazırlanmaya baslanmıs ... bende yavas yavas bebıse almaya basladım ama kendıme daha bısey alamadım bıde bu hamıele pısamaları suan hep yazlık ınce bıraz daha bekleyıp sezonluk bulabılırsem daha ıyı olur dıe dusunuom sonucta dogumdan sonra hastanede usutmemek gerekıo

ayy hepınızın kuzucuklarınızın cıcılerıde cok seker benım kuzumunda yuklemek ıstıom ama foto mak. kablosunu kaybettım bulabılırsem bende koymayı ıstıom

Son düzenleme:
Günaydın tatlı anneler ve içlerinde kocaman yürekleri taşıyanlar.....İşteyim...şükür sağlıklıyım ....bebeğimde sağlıklı ....umarım tüm anneler ve bebekleride sağlıklıdır. Bu hayatta ne lazımki...Önce sağlık o olmazsa hiçbirşey yamayız....Biz bu hafta sonu 1 haftalığına annenemize gidiyoruz Edirne Keşana....1 hafta köy yiyecekleri yedireyim tatlı bebişime. Çok tekmelemiyor zaten...Anneannesinin yemeklerini yedimi çok tekmeleyecek biliyorum....Ben sizi takip ediyorum ama çok yazamıyorum. Herkez giysi ve eşya işininin büyük bir kısmını halletmiş çok sevindim. Ben daha 2 tane badi aldım. Ama daha ben 21 haftalığım az biraz daha geçsin diye bekliyorum. ramazandan sonra nasip olursa alıcam....Şimdilik kalın sağlıcakla....İşime döneyim ben...

günaydın anneler ve onun miniklerii
oooo herkezler alışverişe baslamıs bilee
ben daha bir iğne almadım
inş 7. ayda baslıcam yani 1 ay sonra

günaydın tatlı anne adayları günaydınnnn

ben bugün kendimi çok iyi hissediyorum servise kadar normalde onkere durup dinlenirdim bugün bir kere bile durmadan geldim alışıyorum duruma sanırım inşallah doğumun sonuna kadarda böyle iyi hissederim

Günaydınn

Dün salak komşularım yüzünden Yavrumu üzdüm sanırımm.. Allahın işi işte ben sinirlenip cvp verdikçe oda içerden tekmeliyoo ..Ay Allahım insanlara meşgaleler ver birbirleriyle uğraşmasınlar..

Biz bu arada akşam anneannemize gidicez metrobüsle ,, umarım millet kendini uykuya vermezde yer verir..
zaten koca göbeğimii öne doğru çıkartınca veriyolar..:))

Son düzenleme:
günaydın cici anneler hepinizi oğluşum ve ben öpüyoruz kocaman ....

gerçi benim yavru hala uyuyo amaneyse uyanır birazdannnvarya bu komşu olayı beni bitiriyor resmen insanlar nasıl bu kadar bencil düşüncesiz oluyo anlamıyorum...rabbim karşımıza ii insanlar çıkarsın düzgün komşular...

günaydın kızlar dünden beri topiğinizi inceliyorum..sohbetleriniz hoşuma gitti..listenize benide ekleyebilir misiniz??
sat:8 şubat
beklenen doğum tarihi:15 kasım 2011
cinsiyetğlan
isim: mert

günaydın kızlar dünden beri topiğinizi inceliyorum..sohbetleriniz hoşuma gitti..listenize benide ekleyebilir misiniz??
sat:8 şubat
beklenen doğum tarihi:15 kasım 2011
cinsiyetğlan
isim: mert

Günaydın hoşgeldiniz,

Sat benimde 8 şubat aynı gün doğum tarihimiz gözüküyor..Allah sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin..

sizler ne güzel alış veriş yapmışsınız ben daha bişi alamadım ama cumartesi anneme gittim o hazırlanmış bir sürü kadın bana aldırmıyo kendi stok yapmış bile :)) bana masraf olmasın diye aldırtmadı sanırım canım yaaaa lastikli çarşaf almış üç tane bir sürü yeni doğduğu gibi giydirebileceğim yelek örmüş daha öncede yiğenim için zıbınlar falan almıştı yengem çok diye götürmemiş bir kısmını beş altı aylıktan sonra giydirebileceğim penyeleride var iki ayrı karton yapmış son aylarda getircem diyo izne cıkınca yıkar ütüler hazırlarsın dedi bişeyim yok diyip duruyodum ama bir kaç yenidoğan kıyafeti alsam yeticek bebişime

günaydın kızlar güzel bir gün geçirmeniz dileğiylee..biz gece uyuyamadık bu saattede baş agrısıyla uyandık bakalım bugün nasıl geçicek aynen benimde komşulardan çektiğim var 3 dört gündür matkap seslerinden duramıyorum evde bugün bide başım agrıyo dışarı çıkıym desem hava sıcak bakalım napıcaz bugün onlarada kızamıyorum mecbur tadilat yapıyolar ama bitmedi gitti

Günaydın Güzeller güzeli anneler ,prens ve prensesler...umarım bol tepikli güzel bir gün geçiririz:))benim sağ ayağım çok ağırıyor üstü kızardı,zaten ayaklarım çok şişti bir de ayak ağrısı çekiyorumçok ilginçtir ayağımın altı değil üstü ağırıyor aramızda varmı tek ayağı ağrıyan:))))

günaydın kızlar

sabah sağlık ocağında tetenoz aşımızın 2. dozajını vurulduk geldik vatanımıza milletimize hayırlı olsun şimdi beklemedeyim ne zaman ağrı başlıcak diye saat 5 tede kendi druma randevum var şeker yüklemesini sorucam yaptırıcakmı acaba bana aranızda 50 gramlığı yaptıran varmı

Son düzenleme:

geçmiş olsun umarım fazla ağrın olmaz...ben cuma günü dra gidecem şeker yükleme testini yapacağız demişti..tetenozun da 2. dozu 1 ağustosta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…