2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar hastane çantanızı ne zaman hazırlamayı düşünüyosunuz genelde 7. ayda hazır olsun diyorlar siz ne düşünüyosunuz ben kararsızım

6. ay bitmeden hazırlasak iyi olucak aslında ama ben daha kendime hastane için hiç bişi almadım.. pijama takımı bakıyorum bayağıdır ama kafama göre bulamadım ben için en önemli şu pijama sanırım. diğerleri kolay gibi geliyor bana

benimde bebek tamam ama kendimle ilgili hiç hazırlığım yok

anaaa adama bak yaa sinir şey anam saycam şimdi burdan olmıcak terbiyesiz yuhh yani

hihihihihi 1.5 kilo doğmuşum. el kadar ama şimdi maşallahım var. tosun paşa oldum 83 e fırlamışım. koskoca 3 kilo almışım

bende el kadarmısım .. annem bu halimi görünce .. bi gün böyle olacagını bilseydim o zaman o kadar aglarmıydım senin için diyo...

1,5 ay aman Allahım...daha bide 1 Ağustos.. o zamana 2 ay olacak..

kızlar hastane çantanızı ne zaman hazırlamayı düşünüyosunuz genelde 7. ayda hazır olsun diyorlar siz ne düşünüyosunuz ben kararsızım

ben hiiiiiç düşünmüyorum şimdilik...stresi 2 ay sonraya bıraktım

ama ben 7. 8. aylarda ne halde olacagımı bilmiyorumki.. şimdi daha kilo almadım ben belki son 2 ay 20 kilo alcam .. şimdiden nasıl alınırki..

ama ben 7. 8. aylarda ne halde olacagımı bilmiyorumki.. şimdi daha kilo almadım ben belki son 2 ay 20 kilo alcam .. şimdiden nasıl alınırki..

haklısın tabi canım o anlamda. ama ne olur ne olmaz bi hastane çantamızın hazır olması lazım diye düşünüyorum... bende alacaklarımı 1 beden büyük alırım şu halimden :). bebeğin dolabını ayarladıktan sonra hastane çantalarını hazırlamaya düşünüyorum bende. nereye gitsek gözüm pijamalarda sanki onu alınca çanta hazır olmuş olucak gibi geliyor...

evin tadilatı bitsin bayramda valizim hazır olsun die düşünenlerdenim

GEBE mağazasındaki gecelik sabahlık ve pijama takımını beendim ben şık ve sade
Eminönündeki dantelli mantelli olanları giyemem ben
( nasıl sabrettim bi de bana sor ama çok yaramaz olcak heralde teyzesi
sürekli tekme halinde bazen sıçrıyorum yerimden öyle kuvvetli tekme atıoki

maşallah sıpacanıma

alıver bi tane sende .. zaten bi göbişin cıkmıs.. normaldede giyersin hem.. büyürsen bi tane daha alırsın.. bu arada sezeryan olanlar için pijama önermiyolar...gecelik olmalıymıs.. dikişlere zarar vermesin diye..bilgine tatlım..

bende öyle dantelli falan düşünmüyorum hatta netten bi magazaya baktım disneyli takım vardı magaza ankaradaymış bulamazsam ordan sipariş veririm diye düşündüm...

kızlar ya ben çanta falan hiç düşünmemiştim daha.ama ben pijama almayı hiç düşünmüyorum iki gecelik koycam serin serin ohhh püfür püfürpijama beni oldum olası sıkar

Son düzenleme:
kızlar özellikle sezaryan olacaklar muhakkak gecelik koyun bir tane çünkü hem ameilyathaneden çıkarken giydirmeleri kolay hem sizin daha sonra çıkarıp giymeniz

ben normal düşünüyorum ama dünyanın binbir türlü hali var bir terslik falan olur falan o yüzden hem pijama hem gecelik düşünüyorum... birer takım yada toplamda 3 tane gibi çantada dursun :)

mrb arkadaşlar bende geçen perşembe şeke yüklememi yaptırdım.sonu.149 çıktı.doktor çok fazla değil ama yarın 3 saatlık 100gr bidaha yapalım dedi.gittik.neyse tam 12.30 a kadar aç susuz bekledim hastanede.açlık ilk 90 çıktı.yüklemeden sonra 1.saatte 154 2.saatte 131 3.saattte 117 .ıktı.doktor bakmış sekreteriyle bişey yok demiş sonuçlara.ama iki tane değer koyu renkliydi.gerçekten bişey yok mu acaba.doktora ilk başlayışımızdı.tatil nedeniyle değiştirmek zorunda kaldıkda.bilgisi olan varsa yorum yazarsa sevinirim.

21 hafta yaşındayım; bir keresinde ben çok yaramazlık yapıyordum sonra tanımadığım bazı sesler duydum, çok güzeldi, sessizce dinledim, anneciğim babacığıma “galiba senin gibi sanatçı olacak, Vivaldi’yi çok seviyor” dedi, o sesin adı “müzik”imiş, Vivaldiyi tanımıyorum ama, artık annemle hep müzik dinliyoruz, müzik dinlemeyi çok seviyorum, bazen dinlerken uyuyorum, annemde mutlu oluyor. Anneciğimin ayak ve ayak bilekleri benim büyümemden dolayı şiştiği için hep dinleniyoruz. Babam dedi ki eğer yüzünde ve ellerinde şişme olursa doktora gitmemiz gerekirmiş. Kalbim çok çalışıyor, sürekli kan pompalıyorum ama yine de bu aralar yavaş büyüyorum, sadece 400gram oldum.

22 hafta yaşındayım ; Ben bir muz kadarmışım, muz denen şey mide yakar mı annemin midesi yanıyormuş, bir de diş etleri şişiyormuş, babam “bu kadınlar hep böyle, her şeyden şikayet ederler” diyor. Kendi kendine de “sabırlı ol, hepsi geçecek” diye tekrarlıyor sürekli, o böyle kendi kendine konuşunca çok komik oluyor. Ben yaklaşık 500 gr. olmuşum, anneciğim uzun süre ayakta duramıyor, ve yürümeye gittiğimizde o alçak topuklu ayakkabı giyiyor. Çünkü beli ağrıyor, hamileyken vücudunun ağırlık merkezi sürekli değişirmiş, biraz oturuyoruz sonra ayağa kalkıyoruz, biraz ayakta duruyoruz sonra tekrar oturuyoruz, ben daha çok yoruluyorum. Omurgalarım ağrıyor. İyi ki otururken dizlerini kalçasından yukarıda tutuyor, böylece ağrılarım geçiyor.

23 hafta yaşındayım kocaman oldum ama annem hala şikayet ediyor ne zaman büyüyecekmişim, bacakları şişiyormuş şimdi de , o da yatıyor, benim için daha iyi oluyor yine müzik dinliyoruz hatta kitap bile okuyoruz, anneciğim anne karnında çocuğun eğitilebileceğine inandığından sürekli okuyor, bir çok şey öğrendim. Bazen müzik onu çok etkiliyor ve ağlıyor, ben de kızıyorum ters dönüyorum, doktor da hemen ona bunu söylüyor, çok üzüldüğünü görünce yine dönüyorum, neden üzülüyor ki, hep aynı şekilde duramam tabi ki canım sıkılıyor. Doktor ona benimle konuşmasını onu duyabilmem için orta kulağımın gelişimini tamamlamaya başladığını söyledi, ben bunu zaten biliyordum, o kadar çok gürültü var ki burada kendimi bile duyamıyorum, bağırdım ama beni hiç dinlemiyor, sonra neden tekmeliyormuşum. Tekmelerim işte….

24 hafta yaşımdayım artık çok hareket edince terliyorum ve hasta olduğum içinde öksürüyorum, bir de şu tatlı parmak yok mu hep onun yüzünden hıçkırıyorum. Ben hıçkırınca anneciğim de tekme attığımı zannediyor. 33 cm boyu 570 gr. ağırlığı olan biri buraya nasıl sığar, ne kadar daha var öteki dünyaya gitmeme öfffff bir an önce anneciğimi ve babacığımı görsem, dün gece anneciğim uyurken babacığım beni okşadı benimle konuştu, hatta anneciğimin huysuzluklarını anlatıp beni uyardı. İkisini de çok seviyorum. Bir de şu doktoru çok merak ediyorum, düzenli olarak onu görmeye gidiyoruz. Şimdi de anneciğimin şeker tarama testi olması gerekiyormuş.

25 hafta yaşındayım; anneciğime kramp denen bir şey gelip ağrı yapıyormuş o da ağlıyor, futbol topu kadar büyüdüm, anneciğim diyor ki beli ve bacakları zonkluyormuş, zonk ne demek? Zonk sesini duyunca bacaklarına buz koyuyor ya da duş alıyoruz. Yine de geçmezse doktorumuzun verdiği ilaçları alıyoruz. Babam çok heyecanlı bir şekilde geldi bu akşam. Anneme bağıra bağıra “ biliyor musun üç boyutlu ultrason varmış” dedi. Yani benim çeşitli açılardan görüntülerimi alıyor, bu
görüntülerin arasını bilgisayar kendi dolduruyor, bana benzeyen bir görüntü ortaya çıkarıyorlarmış. Ama doktorumuz bunu bize söylemişti çok önemli bir şey değilmiş. Babacığım beni görmek için sabırsızlanıyor herhalde.

ana meslektasımm..

ne sinir adammıs o öyle.. bizdede terlik giysm olurmu dedim birimden cıkarkern ayakkabılarını giyeceksen olur dediler.. yasak ya acık ayakkabı giymek..

ayy kızlar 15 dk. geçmişi okuyorum ne çok yazmışsınız ya evt cnm bende kapalı ayakkabı konusunda mağdurum ne yazıkki çok zor oluyo şiş ayaklarla ben hiç sormadım bile giyebilirmiyim diye bu pislik adama sorulacak gibi değil daha çok dikkatini çekmeyim yani babetlerle idare etmeye çalışıyorum valla ama baya sıkmaya başladı yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…