2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
aynen bende sonda dan çok korkuyodum.. benim doktorda doğum yapan bi arkadaşa sordum anesteziden sonra takmışlar. spinalde bebeğin alınması için süre sınırı yokmuş ya, sonra takılabiliyomuş ama genel anestezide bebişi hemn almaları gerektiği için onda eken takıylarmış.. ıyy korkunç:( lavmanla ilgili hiç bi fikrim yok, planlı sezeryanda aç gidicez ya zaten yinede lavman olurmuyuz kiii,, ıyy iğrenççç
bu ne kız ıyy iğrenç, ıyy korkunç :)))

kızlar benım doğumum 9 kasım gözüküyor..eger sezeryan olursam bebeği ne zaman alırlar?

sezeryanı genelde 38 de yapıyorlar canım.

aynen bende sonda dan çok korkuyodum.. benim doktorda doğum yapan bi arkadaşa sordum anesteziden sonra takmışlar. spinalde bebeğin alınması için süre sınırı yokmuş ya, sonra takılabiliyomuş ama genel anestezide bebişi hemn almaları gerektiği için onda eken takıylarmış.. ıyy korkunç:( lavmanla ilgili hiç bi fikrim yok, planlı sezeryanda aç gidicez ya zaten yinede lavman olurmuyuz kiii,, ıyy iğrenççç

aslında bende öle düşünüyorum planlı olucagı için aç gidersek yapılmaz heralde kendimi böyle avutmak istiyorum haftaya doktorumla konuscam b u konuyu sen kaç haftalıksın bebişinin cinsiyeti ne?

geçmiş olsun canım benim de sabahları kalkarken ve yorulduğum zamanlarda ağrılarım oluyor, biraz biraz da içimi korku kaplamaya başladı doğum sancıları nasıl olacak acaba diye, umarım sorunsuz kavuşuruz bebeklerimize..

teşekkür edrim cnm.çok heycnlym bende. inşallah bebşlerimizi sağlıcakla kucaklarz.

yahu bu kızlar ne nanemolla
ANNE olcaz arkadaşlar aloooo
sonda mı derdimiz :)
neler gördük geçirdik bi sonda da mı takılcaz

ya en kotusu nesliş bunu cok zor dıye anlatan tıplerle bı arada olmak,
normal dogumunu anlatır öldüm öldüm dirildim der,
evlenır ılk gecesını kabus gıbı anlatır:57:
hep bılıncaltına yerlesıyor bunlar.

bekaretı gıdecek dıye korkmayan kız varmı bılmıyorum,
anlatılan hıkayeler yuzunden tecavuzcu coskun gıbı goruyordum kocamı:27::27:
hıc de bısı olmamıstı:55:

sonda da mutlaka keyıf veren bısı degıl ama komaya da sokmaz bızı herhalde:61:
dedıgın gıbı neler gorduk gecırdık:68:

Arkadaşlar inanın çok iyi geldi yazdıklarınız. Ben de normal doğum istiyorum ama inanın ablam dahil herkes korkutuyor beni. Sizin düşünceleriniz beni de cesaretlendiriyor. Peki sizler tamamen normal mi düşünüyorsunuz epiduralle normal doğum mu?

Canım ben de normal doğum istiyorum, gittiğim hastanede epidural normal yapıyorlar ama ne kadar iyi birşey bilmiyorum doğumda kasların çalışmasını zayıflatıyor diye duymuştum, keşke biraz cesaretli olsam da epidural olmayıp bi cesaret normal doğursam, ilk doğumum olacağı için ve nasıl olduğunu bilmediğim için haliyle korkuyorum ama düşününce annelerimiz ve ninelerimiz hep normal doğurmuş hem de çoğu evde doğum yapmış biz alıştık herşeyin kolayına hemen kaçmak istiyoruz, annem hastanede doğurmuş çok da kolay doğurdum diyor hiçbir sıkıntısı olmamış tabiki sorunlu normal doğum yapanlar var ama onlar azınlıkta onlara bakıp da caymamak lazım, zaten doğumda çatı ve çocuğun ters gelmesi gibi problemler olmadıktan sonra zor olan sancısıymış, yeni doğumlar hariç çoğumuz normal yolla doğduk biz de doğururuz Allahın izniyle, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

Çok giremiyorum geçmişide okuyamadım kızlar..bebeğimiz gelmiş ama hayırlı uğurlu olsunn inşş..
Bugün yazlıklarımı kışlıklarımı değiştiricem annemle üşüyorum artık..halılarım geldi evin temizliğide bitti oda geldikten sonra silip sercem halılarımı başkada bişey kalmadı şükür..

Sezeryanda lavman popodan fitille yapılıyoo sanırım bana laparoskopi olunca yapmışlardı çok işkenceli bişey değil kızlarr..

ben asıl sondadan korkuyorum nasıl takılacak o ,uyuştuktan sonra taksalar bari..

Bu arada aranızda var mı ?aranızda spinal sezeryan olacakk..

bu sabah kızımı görmeye gittim..

2350 gr 45 cm olmus..

dr teyze aferin dedi..

akıntımı sordum normal dedi.

kasılma olursa haberimiz olsun dedi.. kasıllmadan kastınız nedir nerde oluyro dedim.. karnımın orta kısımlarını gösterdi.. e oluyor ama ben onu kızımın poposu diye düşünüyorum sertleşiyor kızım harekett ettiği zamanlar oluyor dedimm.. olabilir bebeğin hareketleride karnını sertleştirebilir kasılma hareket olmadıgında olursa haberimiz olsun dedi.. tmm dedim..

suyumuz kilomuz boyumuz yerinde.. kafamız asagıda .. ama arkası dönük oldugu için poz vermedi sıpa...

2 hafta sonra gel dedi... 22 sinde gitcem .. o zaman nstye alacakmıs beni.. 35+6 iken olmus oluyor yani...

ay hafta sonu Sarenin tüm kyafetlerini yıkadım ütüledim..dolabına yerleştirdim.. öyle cok kıyafeti yokmus megerse.. ya da dolabı büyük diye bana az geldi.. anneannesi duramamıs bir sürü sey almıs doguma getirecekmiş .. alma diyor bana .. bekliyoruz..

kendime gecelik takımı sipariş ettim rengi yoktu .. cumartesi gidip alcam..1 tane annem almıs.. bi tane ev için aldım ..1 tane de alt üst pijama aldım.. bebekli mebekli bişi.. toplam 4 tane olacak yeter sanırım..emzirme sütyeni atleti geniş iç çamasırı aldım .. canta için..

kızımın perdesini de sipariş ettik.. o da cumartesi gelecek.. ay bayagı bişeyler tamamlandı sanki..

bebek sekeri kapı süsü kaldı.. onlarıda haftaya tamamlarsam .. işim bitmiş olcak hayırlısıyla..

bizden böyle hatunlar..

maşallah sare hanıma :nazar: işlerde bitmiş gibi, darısı başımıza...

kızlar bişey sorcammmmm
yarın üniversiteden arkadaşım gelecek. istanbulda eğitimi varmış. 3 aylık bi bebeği var burda bırakacak kimsesi olmadığı için beni aradı. emzirdiği için de evinde bırakamaz sonuçta. bende bayıla bayıla kabul ettim. yarım gün bebek benimle kalacak, sonra annesi gelecek. 10 gün falan kalacaklar. sorun şu: 3 aylık bebeği kaldırabilir miyim? sorun olur mu acaba?

bişi olmaz cnım, gönlünü ferah tut, en güzel tecrübe sana :34:

ipektoşun hıc sesı cıkmıyor bugun:26:
aksama kadar bole devam ederse doktora gıderım:25:
cok hafıf kımıldanıyor sankı:26:

uzanabileceğin bi yer varsa soluna yat bişiler yiyip, accık sıkışınca vuruyo benm danam :34:

bişey sorucam kızlar netten bebek için alışverişi nerden yapıyosunuz?:64:

ben e-bebekten yapıorum

Doğru valla. Hatunlar siz sondadan korkacağınıza 40ınız çıktıktan sonra kocalarınızdan korkun.:18::18::18::18::18:

kocam benden korksuuuuuuuuuunn:):):)

geçen bi film izliyoruz, bi çift var ikisinden de zeka problemi var.. birlikte olmak istiyolar ama nasıl yapacaklarını bilmiyolar.. yanlarına bi kitap alıp önce ondan okuyup öyle deniyolar, arada da gelip tekrar kitaba bakıyolar.. benim kocada bana takılıyo, bizde bulalım bu kitaptan, bi hatırlarız diye:)

kızlar bugn oğlişimi gördm.çok hareketsiz nts ye girgik saatlerce uğraştırdı çikolata yiyip, meyve suyu içtik bol bol.bende normal doğm taraftarıyım ama sağlık problemlerimden dolayı nasıl gelişecek doğum bilmiyrm:( sezeryandan da korkuyrm normaldende.epidural normal doğmda 4 cm açılmadan sonra iğne vuruyolar oda riskliymş,nasıl olcak yaaa:(

geçen bi film izliyoruz, bi çift var ikisinden de zeka problemi var.. birlikte olmak istiyolar ama nasıl yapacaklarını bilmiyolar.. yanlarına bi kitap alıp önce ondan okuyup öyle deniyolar, arada da gelip tekrar kitaba bakıyolar.. benim kocada bana takılıyo, bizde bulalım bu kitaptan, bi hatırlarız diye:)

:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:

Çok giremiyorum geçmişide okuyamadım kızlar..bebeğimiz gelmiş ama hayırlı uğurlu olsunn inşş..
Bugün yazlıklarımı kışlıklarımı değiştiricem annemle üşüyorum artık..halılarım geldi evin temizliğide bitti oda geldikten sonra silip sercem halılarımı başkada bişey kalmadı şükür..

Sezeryanda lavman popodan fitille yapılıyoo sanırım bana laparoskopi olunca yapmışlardı çok işkenceli bişey değil kızlarr..

ben asıl sondadan korkuyorum nasıl takılacak o ,uyuştuktan sonra taksalar bari..

Bu arada aranızda var mı ?aranızda spinal sezeryan olacakk..

epidural ve spinal sezeryan arasında ne gibi bi farklılık var

hahaha çok iyimiş :1::1:

ya ben şu sezeryanda sonda ve lavman olayını ögrenmek istiyorum her sezeryanda mecburimi

ben düşünmemeye calısıyorum.. aklıma geldiğinde hemen baska seyler düşünüyorummm.. kendimi korkutursam daha cok kasılırım çünkü.. ve arastırmıyorum... ne demiş ünlü büyük düşünür crafty.. CEHALET MUTLULUKTUR ....

kızlar bişey sorcammmmm
yarın üniversiteden arkadaşım gelecek. istanbulda eğitimi varmış. 3 aylık bi bebeği var burda bırakacak kimsesi olmadığı için beni aradı. emzirdiği için de evinde bırakamaz sonuçta. bende bayıla bayıla kabul ettim. yarım gün bebek benimle kalacak, sonra annesi gelecek. 10 gün falan kalacaklar. sorun şu: 3 aylık bebeği kaldırabilir miyim? sorun olur mu acaba?

ay ne ii staj olur sana..
keske sevdebilgenin de böyle bi sansı olsaydı.. panikliği giderdi en azından..

3 aylık bebek cok hafif oluyor ya .. anlamıyosun tasıdıgını .. zaten uzun süre ayakta olmazsın ...

afferim sareme akıllı kızım benimmmm
benim de çok kıyafetim olmuş :( sadece 32 mi ne tulumu var anammm dedim
Allah'tan hepsi sıfır değil yoksa israf vallahi

ii toparladı ama sona dogru..
hep meyvenin etkisi diye düşünüyorum..

32 tulum aman Allahım.. bizim kızın 10-12 filan sanırım saymadım ama..

güzel günlerde giysin inşallah..

ipektoşun hıc sesı cıkmıyor bugun:26:
aksama kadar bole devam ederse doktora gıderım:25:
cok hafıf kımıldanıyor sankı:26:

kız tosun oldular ondan.. yeri dar oldu.. uzandıgında anlarsın artık hareketlerini..

bişey sorucam kızlar netten bebek için alışverişi nerden yapıyosunuz?:64:

ben kızımın kıyafetlerini hep dokunarak almayı tercih ettim..

ama ıvır zıvır olanları.. alt acma bezi.yan yatıs yastıgı gibi şeyleri annebebek magazası diye bi site var orda indirim vardı ordan aldık burdan bi cok arkadas..

)))) katılıyorum ibo sana.Bunları böyle büyütüp büyütüp anlatanlar aslında kendileri bile inanmıyorlar ya neyse.Birazcık içimize mazoşistlik kaçsa herşeyden zevk alacağız aslında.Korktukça korkular daha da büyüyor o yüzden korkulacak hiçbirşey yok arkadaşlar.Herşey evlat için...Allah daha büyük sıkıntılar vermesin.

:60::60::60::60:

Doğru valla. Hatunlar siz sondadan korkacağınıza 40ınız çıktıktan sonra kocalarınızdan korkun.:18::18::18::18::18:

:60::60::60::60:

haklısın, kadının en büyük düşmanı yine kadın galiba. bide millet olarak herşeyi abartmayı severiz. buda malesef bilinç altımıza yerleşiyor ve kaslarımız o şekilde çalışmaya başlıyor.
bu arada sabahki haşırt the 492 tl ye çok güldüm :60:
kaynanaya da fazla yüz verme ne olur ne olmaz.

maşallah sare hanıma :nazar: işlerde bitmiş gibi, darısı başımıza...

bişi olmaz cnım, gönlünü ferah tut, en güzel tecrübe sana :34:

uzanabileceğin bi yer varsa soluna yat bişiler yiyip, accık sıkışınca vuruyo benm danam :34:

ben e-bebekten yapıorum
:71::71::71:

Back
X