Arkadaşlar merhaba. Sizlerden naçizane bir ricada bulunmak istiyorum. Herkes çok heyecanlı ve stresli, biliyorum. Son dönemece girdik pek çoğumuz. Topikte dikkatimi çeken bir şey var. Doğum şekli söz konusu olduğunda pek çoğumuz normal doğum istiyor. Bu ne kadar bilinçli anne adayları olduğumuzu gösterir. Gerçekten umut verici pek çok anlamda ama bazılarımız önceden belli bir şekilde, bazılarımız da normal doğum niyetiyle hastaneye gittiğimizde zorunlu olarak sezaryenle doğum yapacağız. Aslında en iyi doğum şekli yok, bebek ve anne için en iyi doğum şekli var ve onu da malesef o günkü koşullar belirliyor. Benim annem 5 kiloluk bebeği doğuracağım diye hem bebeğin canından olmuş, hem de kendi canını tehlikeye atmış. Lütfen birbirimizi demoralize etmeyelim. Kimin normal doğum yapacağı, kimin sezaryen olacağı belli olmaz. Doğuma girerken moral çok önemli. İki duruma da alıştıralım kendimizi ve buradan sezaryen yapanlar yarım insan, göbeği kalacak, asla eskisi gibi olmayacak gibi moral bozucu açıklamalar yapmayalım. Sezaryen yapıp da gayet sağlıklı hayatlarına devam eden bir çok insan tanıyorum. Normal doğum, iyileşme süreci açısından çok daha avantajlı evet. Ama bebek için en ufak bir risk varsa da tehlikeli. İnsanlar sağlıklarını geri kazanmak için ya da bazen yaşama şanslarını bir nebze olsun arttırabilmek için ne ameliyatlar oluyorlar. Biz ise dünyanın en büyük mucizesine kavuşmak için bu ameliyatı gerekirse oluruz. Nolur kendimizi ve birbirimizi şartlamayalım. Benim doğumum bir ihtimal sezaryen olacak. Bunu engelleme şansım yok. Etrafımdaki normal doğum yapan insanlar "Aaaaa sakın sezaryen olma, aman ha" deyince kızıyorum artık. Lütfen birbirimize karşı da daha duyarlı olalım. En yakın arkadaşım normal doğum diye gitti, suni sancıyla -kendi tabirine göre- müthiş acılar çektikten sonra sezaryene alındı. Her şey olabilir. Sonuca odaklanalım, o minik mucizeleri düşünelim ve son haftalarımızın tadını çıkaralım bence. Umarım kimseyi kırmadım. Hepimizin hakkında hayırlısı...