2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

nasıl yaniii..95 beden olan göğüslere 80 beden taksak kaburgalarımız kırılır yawwwwwkaydirigubbakcemile3

Subura gögüsler ne kadar rahat olursa o kadar büyürmüş. yani çamaşırın bedenini büyütürsen gögüslerde büyüyor ve 1 beden büyüğüne ihtayaç duyuluyormuş. doktor bana belki zorlanırsın ama çamaşırını hiç çıkarmazsan yani banyodan banyoya değiştirmek amaçlı çıkartırsan sadece ve hemen takarsan gögüslerin çok fazla büyümez ve asla sarkmaz dedi. ilk dönemde biraz rahatsız ediyordu çok hassasdı çünkü ama şuan gayet rahatım. büyüme var tabiki ama aşırı değil. yani 80numaranın içine halen sığıyor, biraz taşıyor ama rahatsız etmiyor..

Rica ederim..
Allah razı olsun öyle komşulardan..
Bizim komşular apartmanda karşılaşınca günaydın, iyi akşamlar demekten acizler, bi karşımdaki komşum iyi bu konularda sağolsun.. Köyümü çok özlüyorum ben..senağlama

Bende duymuştum çamaşırları büyütmemek gerektiğini,hiç dokunmadım sorun olmadıkçada büyük beden takmayı düşünmüyorum..:ecrin_bebek:

Valla sağolsunlar...kaydirigubbakcemile5

Herkez özlüyor geldiği yerleri, yada vefanın oldugu yerleri...
Ama işte sabredicez mecbur....

Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın her zaman....

özlemcim, inşallah sen de görürsün o çıkıntıyı. nprmalde benim göbeğim yoktur.dümdüzdür. şimdi bi yumurta gibi sivri sivri büyüyor:asigim:

merhaba kızlar. inşallah ben de mayıs annesi olacağım. 8 mayıs olarak görünüyor bebişimin doğum tarihi. 29 yaşındayım ve 5,5 yıllık evliyim. 15 aydır uğraşıyordum hamile kalmak için çok şükür Allah dualarımı kabul etti ve aşılama için adet olmayı beklerken hamile olduğumu öğrendim. Şimdilik her şey yolunda. ama yarım rahimli olduğum için sanırım ilerleyen haftalar biraz zor geçecek.

Aminn Gezgin amin..
Benim göğüslerim zaten ufacıktı, zonox'un dediği gibi limon kadardılar, şimdi az dolgunlaştılar, sütyenimi tam dolduruyorlar şimdi, daha bile yer var 80 bedende o kadar küçüklerdi yani.. zemuszemus Geceleri sutyenle yatamıyorum ben hiç yaa.. Keşke dahada büyüseler bu vesileyle :lepi:

meraba hoşgeldin karaman81.. Umarım sağlıkla alırsın bebişini kucağına, Allah isteyen herkese nasip etsin evlat sahibi olmayı, kimselere aratmasın inşallah.. :teselli:

hiç sarkmadı nereye sarkıolar limonlarımsempatiksalakcinni

yok benim sütyenlerim hala oluo. göğüslerim büyüdü ama en fazla yarım bedendir. sütyelerim hiiiç sıkmıobilmiyorumkismile

limonlarım diyosun....pekiiikaydirigubbakcemile3

Allah razı olsun demek istiyorum yaaa.....

Allah tamamına erdirsin canım...hşg....Rabbim zorluk varmesin inş...:Saruboceq:

mrb mayıs anneleri
bn dayanamadım dr. gittim..15 gün kala
karnım içine girmeye başlayınca bebeğe bişey mi oldu acaba dedim
dr. ilk gittiğimde tartıldım birde ne göreyım hayli kilom düşmüş
korktum birden..usg ye girdim..neyse bebk hareket ediyordu
ama beslenmene dikkat etmen gerek dedi dr.
omega 3 balık yağını sordum kullanayaım mı diye
bn hamilleikten önce kullanıyordum zaten
bana ilaç tan ziyade taze tüketmemi söyledi
balık yiyemiyuorum ki dedim
o zman her gün ceviz yememi tavsiye etti
çok iştahsızım ne yapacam bilmiyorum
açlıktan artık elim ayağım titriyor
inş. bir an önce iştahım yerine gelir

Hoşgeldin canım aramıza...opuyorumnanaktan
Rabbim sağlıkla sıhhatle,kolaylıkla geçen bir hamilelik versin sana....
Zorlanmassın inşallah hiç bir konuda....:Saruboceq:

Canım hoşgeldin...

Sen baya takatten düştün yani...bilmiyorumkismile
Rabbim güç kuvvet versin sana,uzun sürmez inşallah atlatırsın en kısa zamanda bu yaşadıklarını....
Doktorun dediği gibi ceviz çok önemli ihmal etme..
Ve zorlada olsa senin gücünü artırıcak şeyler yemeye çalış....
kaydirigubbakcemile5

ben hiç çıkarmamanı tavsiye ederim. çok riskli. sarkabilir. normalde böylesi daha sağlıklı ama hamileyken ve emzirirken mutlaka takman gerekli.

kızzlarr bugun gec kaldım sizlere merhaba demek için..
Okuyayayım dedim yapamadım.cok oturunca karnım kasılıyo var mı benim gibi olan???
Ctesi günü bebegimi görmeye gittik..Maaşallah cok iyi dedi doktor..Büyümüş benim kuzum..Burdaki çizelgeden bir gün önce gidiyorum bu arada...Doktor öyle söyledi..Cuma ctesi yine kustum hayatım kaymıs bi sekilde doktora gittik doktor dedi bu ne hal böyle..Kilomu ölçtü 3 kilo vermişim,tansiyon yerlerde..Ama saolsun o ve eşim cok destek oluyorlar bana...Yeniden Metpamid' e basladım..Cok sukur dun ve bugun kusmadım..Bi de nasıl bir cesaret ki dun akşam balık yemege gittik..Bi tava cıtır cıtır kızarmıs hamsi ve salata yedim..Allahım bu nasıl bi mide..Bi kusuyorum bi yiyorum..Kendimden igrendim vallasempatiksalakcinni
Bir de ben cok uyuyorum kızlar yaa..Dun akşam 8 den 11 e kadar uyuyudum..Kalktım eşim hala oturuyor..Dedi sen kesin uyuyamıcaksın..Valla yatak odasına bi gittik ben yastıga bi karıs hala uyumusum..bu sabahta 8 de kaldırdı beni yarım paket eti form yiyip ilacımı içtim..yine yattım 11 de zor kalktım...Bu arada Elevit' i gece içiyorum sabahları agzımda camur gibi bi tat oluyor hiç sevmiyorum bu ilacı ama mecburum..yemek yiyemedegiim için hiç enerjim yok..biraz yürüsem hemen yoruluyorum..Bu ilaç su an beni hayatta tutuyor..Bu arada doktoruma sordum tetanoz asısı ne zaman olcak diye..Ben söylicem 5.ayda olacak bu ası dedi..1-2 haftaya bulantılarda kalkacakmıs..3.aydan sonra kus gibi olcan dedi inanması cok zor valla bıktım kusmaktan...allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

Evet bende bazen çok rahatsız olmama rağmen özellikle geceleri çıkartmıyorum....
Katlanıcaz artık kızlar...boshayallersmile

Kızlar doğmamış bebeklermizden mektup getirdim sizlere.. Çok hoş bakın..

Bölüm-1:
İçerisi loş, kızıl bir karanlık... Dokuz ay boyunca gerçek ışık yüzü göstermediler bana. Yo, öyle bildiğiniz gibi F tipi bir hücrede filan değilim. Aksine her şey çok eğlenceli. Buraya düştüğüm ilk günden bu yana ekmek elden su gölden... Huzurlu, güvenli bir ortamda yaşamımı sürdürüyorum diyebilirim. Bu zamanı uzun bir tatil olarak bile düşünmek mümkün. Siz hiç günde 24 saat keyifle yüzdünüz mü? Dilediğiniz zaman, dilediğiniz kadar yemek yediniz mi? Daha ne isteyebilirim ki! Zaman zaman sıkıntılar yaşamıyorum değil hani. Ama bunlar gelgeç şeyler. Atlatıyoruz hepsini. Atlatıyoruz diyorum çünkü her şeye rağmen tek başıma değilim. Bir kadının sevgi dolu sesi her zaman yanımda! Arada bir 'anne olacaksın' diyen başka sesler de duyuyorum. Onun yüzünü henüz görmedim, yani gıyabında tanıştığımızı söyleyebilirim. Gözlerinin içine bakacağım anı sabırsızlıkla bekliyorum... Ayda bir gittiğimiz, sesi beraber yaşadığımız kişiye benzeyen bir kadın da ilk günden beri hep aynı şeyi söylüyor. "Çok güzel bir anne olacaksın. " Doktormuş galiba. Onu da hiç görmedim.

Bölüm-2:
Burada sıkılmaya başladım. Monotonluktan başka bir şey değil hayat! Artık istediğim gibi yüzemiyorum. Hiç mutlu değilim, hiç! Yerim daraldı. Ekmek elden, yiyecek gölden olunca başıma bunların geleceğini bilemezdim tabii. Hareketsizlik işte, artık küçücük evimin içinde kocaman bir tombulum sanki. Oysa istediğim gibi oynamalıyım. Işıktan yana şansım hiç açılmadı; içerisi hala çok karanlık!

Bölüm-3:
Sürekli sevgi dolu sözlerini duyduğum o ses de benden şikayetlere başladı. Çok ağırlaşmışım, beni karnında taşımakta zorlanıyormuş. Ah evet, size onun karnında yaşadığımı söylememiştim. Yo, benden bu denli şikayet edilmesinin ağırlığı altında ezilmekten bir an önce kurtulmalıyım. Yaşadığım yerde imar yasağı olmasa evime ikinci bir kat çıkacağım ama ne yazık ki bu mümkün değil. Arada bir kaçak çıksam diyorum ama önceden ayda bir yapılan denetimler iyice artırıldı. Artık on beş günde bir yapılıyor. Her ay gittiğimiz o yerde, sesi anneme benzeyen kadın 'artık zaman yaklaşıyor kontrolleri daha da sıklaştıracağız' diyordu, ne demekse... Tabii bu sözlerden sonra bana yapacak bir şey kalmıyor. Kaçak yapı demek: boşuna zaman kaybı, boşuna yorulmak demek! Yer sorunuma en kısa zamanda çözüm bulmalıyım!.. Annem olduğunu sandığım kadın bugün bir şarkı dinliyordu, çok hoşuma gitti. Sanki benim için yazılıp bestelenmiş: Her yeeer karanlııık!

Bölüm-4:
Aman allahım! Bu de ne! Hayatımda böyle sancı görmemiştim. Dört bir yanım kasım kasım kasılıyor, evimin duvarlarından gelen baskılar yerimi iyice daraltıyor, aşağılara doğru sıkışıyorum. Tutunacak bir dalım bile yok. Bir kuvvet beni aşağılara doğru itip duruyor. Neyse ki uzun sürmedi. Bir daha olmaz umarım. Olamaazz! İşte yine başlıyor. O tatlı ses artık bas bas bağırıyor. Nasıl dayanılır buna. Yeter artık zaten yerim dardı, istediğim gibi oynayamıyordum, üstüne bir de bu dert! Bu arada bizim yüzme havuzundaki su boşaldı. İlk kez böyle bir şey oluyor! Ağrıların sıklığı artıkça annem daha çok bağırıyor. Bizi galiba değişik bir yere götürdüler. Tanımadığım bir dolu insanın sesini duyuyorum.

Aman allahım! Gözlerime inanamıyorum. Şu dehlizden bir ışık geliyor galiba. Oraya doğru ilerlesem mi acaba!..

Süleyman Gül

Öyle diyorlar gülesram,4e gelince bıçak gibi kesiliyor bulantılar,sonra iştah patlaması yaşanıyormuş..:lepi:
İnşallah iştah olayını abartmayız...sempatiksalakcinni

Bu arada eşim bugün sevindirdi beni,doktora götürücekmiş inşallah bir iki haftaya,miniğimi çok özledim diyip duruyorum dayanamadı garibim...sempatiksalakcinni
Abartmıcam inşallah,şimdi göreyim sonra beklerim....
Belkiiiiiiiiiiiiiiii:jeyyar:

gülesram..4 dediğin 4.aymı eyvahedigeldismile

ciesra nekadar güzel bi mektup çook şirin yazılmış paylaştığın için teşekkürler canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…