2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bnm midem bulandığında az da olsa tuzlu kabak çekirdeği atıştırıyorum..biraz da olsa iştahı açıyor..kabak çekirdeğin ardından susadığımı hissederek mandalina ya da meyva suyu içiyorum..kabak çekirdeğinn çok faydası varmış. ayrıca kalsiyum eksikliği için ii bir besin..bn süt ürünleri içmiyordum ii gelir inş.

Kabak çekirdeği kelimenin tam anlamıyla çebinizdeki doktor
- Lifi bol bir sebze olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken sebzelerdendir. Kabak sebzesi potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağın buğuda pişirilmesi önerilir.Kavrulan çekirdekler, diğer çekirdekler arasında en fazla besleyici ve lezzetli olanıdır.. Sarı-beyaz renkte bir kabuk içinde bulunan kabak çekirdekleri kabuksuz olarak da üretilir.
Kabak çekirdeğinin hangi zenginlikleri var?
*Kabak çekirdeği, minerallerin mükemmel bir kaynağıdır.
*Bir bardağın ¼ ünü dolduracak kabak çekirdeği çinkonun tavsiye edilen günlük alımının %20 sini, magnezyum ve manganezin ise %50 sini sağlamaktadır.
* Bazı B vitaminlerini içerdiği gibi kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için ihtiyaç olan K vitaminini önemli bir miktarda da içermektedir.
* Yağ içeriğine gelince, kabak çekirdeği, hormon dengesi, beyin fonksiyonu ve cilt sağlığı için ihtiyaç olan omega 3 ve omega 6 esansiyel yağlarını birlikte almak için iyi bir kaynaktır.
Özellikle kimler yemelidir?
• Prostatı büyümüş kimseler
• Kısırlık veya hormonal dengesizliği olan kimseler
• Solucan ve tenya bulunan kimseler
• İdrar tutukluğu olan kimseler
• Mesane iltihabı olan kimseler
• Kemik erimesi olan kimseler Önerilen kullanma şartları ve miktarlar Kabak çekirdeği, çerez olarak yenebildiği gibi, musliye, salatalara veya fındık çekirdek kavurmalarına ilave edilerek te yenebilir. Günlük doz iki tatlı kaşığı veya 20-30 gr kadar olması uygundur. Sabah akşam devam edilir.
- Kabak Çekirdeği Erkeklerin Kemikleri için Koruyucudur Daha yaşlı erkekler için kemik erimesi (osteoporotik) büyük önem taşımaktadır. 50 yaşın üzerinde 8 erkekten birinde kemik erimesine rastlanmaktadır. 45-92 yaş arasına değişen yaşlarda 400 erkek üzerinde yapılan bir(American Journal of Clinical Nutrition) çalışmada düşük çinkolu diyetle, düşük kan seviyesi ile osteoporoz arasında bir korelasyon olduğu tespit edilmiştir. Kabak çekirdeği gibi çinko bakımından zengin bir diyetin prostat sağlığına yaptığı katkıya ek olarak kemik yoğunluğunun iyileştirilmesine de katkı sağlar Kabak Çekirdeğinin Mafsal İltihaplarında(artrit) Anti-enflamatuar Yararları Var Prof Dr.Ahmet Aydın
Kaynak:netten alıntı

Fdilek48 canım sen yazmıstın dimi nisan annelerinde cogunluk erkek bebekmiş diye..Bende kız hissedenlerdenim valla :)) bu kadar kusma ve bulantıya ve ekşi yeme istegine karşı hiç erkekmiş gibi gelmiyor bana....Saglıklı olsun da nolursa olsun dimi ama..ne de olsa daha ilk bebek...

Biliyor musun kuzum bana bu bile kokuyor..Nasıl bişey bu yaaa:sinifsinif:

GÜLESRAM...bu aylarda hangimiz isteyerek bunca tuzlu ve ekşi gıdaları tükettik kieyvahedigeldismilehemen hemen yediğimiz çoğu şeyi bulantılarımıza iyi geldiği için tükettik...bence bu kıza alamet değil...ancak 3.aydan sonra yediklerimiz belki bebiş cinsiyetine göre olabilir...örneğin ben hiç ekşi yemedim canımda istemedi ama mandalina bulantıma iyi geldi..hemen akabinde canım bal kaymak sarelle helva ve reçel istedi... ye tatlıyı al hakkıyı olacakmı bilemiyorum :lepi:

haklısın canımm..bekleyip görecez..Valla cok merak ediyorum hem kendi bebegimin cinsiyetini hemde sizinkilerinkini...

cinsiyet konusunda psikolojim bozuldu arkadaşlar remen ya ben eşimin memleketine gelin geldim ailem istanbulda burda çok yalnızım onun için hep önce sağlıklı olsun bide olursa kız istedim öle dua ettik hep ne yalan diyim kendi kanımdan hiç kimsem yok burda kızlar anneye daha bi arkadaş oluyo.neyse kayın validemin ilk torunu olcak 1 aydır rsmen süünüyorum annem geldi istanbuldan bana bakmaya kayınvaldem 2 kere anca aradı misafir gibi geldi 1 kere. her gördüğünde laf sokuyo erkek olsun muhammed olsun diye ya sanki cinsiyetini biz ısmarlıyoruz kadın beni deli etti bide bu çevrede kız olduğunu duyunca eh olsun gibi saçma sapan konuşuyolar.inanın şimdi cinsiyetini öğrenmeye korkuyorum kız olursa çekeceğim var zaten beni sevemedi o zaman nolucak bilmiyorum

bu arada bebişini benim kadar çok gören varmı bilmiyorum:)dr kanama varmı diye sık sık bakıyor bizde o sayede görüyoruz

merhaba hoşgeldin nasıl güzel bir sürpriz olmuştur sizin için.umarım herşey güzel gider .tebrikler

canım benim bozma moralini..yaşlılar ve kayınvalideler ne istediklerini nede ne söylediklerini bilmiyolar...kim ne söylerse söylesin duyma..o bebiş senin canın kanın olacak..yaşlı insanlar ee bazılarıda geri kafalı oluyor zaten şurda kaç ylllık ömürleri varki bırak istediklerini söylesinler ama sen laflarının altında kalma tatlı tatlı cvp ver ama kırıcı olmamaya çalış...

bu arada bebişini benim kadar çok gören varmı bilmiyorum:)dr kanama varmı diye sık sık bakıyor bizde o sayede görüyoruz

Canım kayınvaliden cahil bir insanmış demek ki...
Hayla cinsiyeti kadına bağlayan insanlar var yani şu dünyada....
Ne akla hizmet....:hulya:

Rabbim sana en hayırlısını versin...
Kız olursada seviniceksin tabi,takma etrafını,sonuçta sen büyütüceksin onlar değil....
Herkez bir konuşur,iki konuşur sonra susucaklar mecbur....

rainmistik hiç umursama yaa inan ben muğladayım burdakiler bile erkek çocuğu manyağıı..Sen kendine ve eşine bak ne olursa seviceksiniz tabikii..Benim annem kız istiyo eşimin ailesi erkek ama ilk sağlıklı olsun diyolar varmı böyle bi mantık yaa Allah hayırlı evlatlar versin kız erkek ne farkeder..

Eskiden tarlada ırgat parası vermemek için erkek isterlermiş :))))(erkek diye tutturanlara bunu söyleyin)kızlar başa bela tabi adı çıktı kaçtı sevdi diyee artık ne tarlalar var nede okadar katı insanlar çoğumuz severek evlenmişizdir..Takmayın bunları cinsiyetini beğenmeyen kendi bilir Yaradanın gücüne giderr erkek olup sağlıksız olsa yaa Allah korusunn.bu ne cahillik yaaa

Son düzenleme:

Sakın sıkma canını arkadasım..Bırak ne isterse ne dusunurse dusunsun..Benim eltimin ikizleri var biri kız biri erkek..Farkettim kaynanam oglanı daha cok seviyor..Bi de oglan bunlara benziyor kız eltimin tarafına yaa..Bunların hepsini kazana koyup kaynatcan..Bana daha bişey diyemiyo ama eminim kendi tarafına benzemesi için dua ediyordur..Agzıyla kus tutsa bana yaranamaz artık..O ki ben bu kadar kötü oldum bi geleyim edeyim demedi..Kuru kuru bi tlf etti..Ben biliyom ona yapacagımı..
Sende kuzucum guclu ol ne derse desin guzelce ver agzının payını..Kimse için ama kimse için canını sıkıpta uzme bebişini..Ögrendigin gun cinsiyetini gule oynaya söyle ona..Sonuc ne olursa olsun..Baktın laf söylüyo sende altta kalma..Cok biliyosa kendi dogursun hayret bişey yaa

ya bende çok merak ediyorum..yarın dr gidicem dr.ma yalvarıcam cinsiyetini söylesin diye:jeyyar:

Seni gidi hınzır..Sıkıstırcakmıs bide doktorusempatiksalakcinni
Bak göremiyosa ya da emin diilse sakın zorlama be yavrum..Kız der oglan cıkar sende bi garip olursun.Tabbiii ki hepsi evlat ayrı olmaz ama emin olup görmesi daha iyi bence.

yyaaaa baanane benim daha cok var ama bebişin ne oldugunu görmeye yaaaadelikafadulden
böle diyonuz kuduruyom bende:lepi:

Bu KAYgANALAR için toplu bir çözüm olsa keşke.. kötükedihüso
Acaba bizde böyle olurmuyuz ya.. Olmayız dimi?? :mymeka:

selam kızlar.bugün annemle gezmeye gittik şunu gördüm ki dışarda o kadar da çok midem bulanmıyor.kendi mutfağıma girince başlıyor benim evde bişey var sanırım :)) arkadaşlar 8+5 oldum hala süt içemiyorum yumurta yiyemiyorum.peynir ve yoğurt yiyebiliyorum.sizler içebiliyor musn süt ? içmem lazım dimiii

Bu KAYgANALAR için toplu bir çözüm olsa keşke.. kötükedihüso
Acaba bizde böyle olurmuyuz ya.. Olmayız dimi?? :mymeka:

İlk önce bi kazan siparişi verelimkötükedihüso
hehehehehe:roflol:
ayy bide yıllar yıllar sonra buraya gelinleri cekiştirdigimiz bi topik acarmısız ayy ne gulerim ayooollll:roflol:

Üzüzlem canımm süt benim hayatımdan cıkalı haftalar oldu..doktorda zorlama kendini hele bi 3 ay dolsun ben biliyom o zaman sana yapacagımı dedi..3 ay dolana kadar anneyi sıkmak yok ne istiyosa onu yicek onu içcek zorlama yok ama 3 aydan sonra bakmama gözünün yasına diye de uyardı..Bu arada ben yogurt ve peynir yiyom ama bi kediyi bile doyurmaz yanii o kadar az..dun akşam meyveli yogurt aldık pek hosuma gitti..Bence sende bi dene canımm

Oh canım mis gibi temiz hava almışsındır....kaydirigubbakcemile5

Bende kendi mutfağıma karşı öyleyim canım,hafif geçiyor elh girip yemeğimi yapıyorum ama dışarda,mutfaksız ortamlarda daha mutluyum....:lepi:

Ben içiyorum canım süt,şuan ne kadar faydası olur bilmiyorum,4ü aya girince dikkat etmekte fayda varmış....
Bir kaç haftaya daha dikkatli besleniriz inşallah....kaydirigubbakcemile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…