- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #37.321
tatlım o prematüre doğan bebek anneleri için oluyor biliyorum.yani 40. haftadan önce doğum yaptın sonraki haftaları ekletemiyorsun sanırım..ama onu bi araştırır haber veririm sana tatlım..canım aslında 32. haftama10 gün var ama ben 37 ye kadar çalışmak istiyorum. bi mani çıkmazsa. ya mesela 39. haftada sezeryan olduk diyelim. 1 hafta kalıyor ya doğum öncesi izinden. yeni çıkan yasaya göre onu izne ekletebiliyoruz diye duymuştum ama şirket yok öyle bişey diyor. bi bilgin var mı canım bu konu ile ilgili
HOŞGELDİN canım :))Günaydın kızlarr
Nasılsınız
Kontrole gidecek arkadaşlar hadi güzel haberlerle gelin inş.Ne güzel bebişlerinizle hasret gidereceksiniz kıskandım bak şimdi
Eşlerle problemler bu ara zirvede herhalde.Biz de arada yiyoruz birbirimizi ama gelip geçici çok şükür...Boşverin takmayalım kimseyi...Kayınvaldeydi...Eltiydi...Yok görümceydi...Sallayın gitsin
Afiyet olsun..şifa olur inşallah canım2 tabak çorba içtim şimdi tatlım
haklısın valla kendi anan baban yoksa yanında gerisi hikaye
bide ıhlamur kaynatıym valla ayakta gezecek halim yok ya bayılıcam şimdi
narla portakalıda karıştırır sıkarım artık inşallah toparlanırım yarına kadar
Sultangazi medicalparka gidiyorum canım , doktorumdan da çok memnunumCanım hangi medicalparka gidiyorsun?
ay canım yaa sorma işe filan gitmedim sabah aradılar uyumuş kalmışım zaten benden ses çkmıyo baktılar borazan gibi ötüyom telde sen gelme bugün dediler yatıom evde
allah rahmet eylesin tatlım çok üzüldüm
allah babana uzun ömür versin evet varlıkları bile yetiyo ama şimdi arayamyorum bile üzülürlr diye
aynı o moddayım işte annemi istiyorum diye ağlyorum sabahtan bu yana bakmaya çalışıyorum tatlm valla allah bebişlerimize zarar vermesinBenim de ailem başka şehirde, normalde de hastalanınca çok hassas ve çekilmez olurum, üzerine bi de hamilelik durur durur ağlarım artık ''annee'' diye.. Allah acil şifalar versin dscopur, çok iyi bak kendine canım..
valla aradım şunu al bunu al getir diye şyeri eve yakın nasılsa alsın gelsin bananebiraz ceksin canım nazını hem hamilesin hemde hasta..
erkekler pek anlamıyor hastalıktan doğaları böyle galiba..
ben de bi ara cok grip oldum ama öksürük olmadı şükür kasık fıtıgım olduğu için dr söylediğimde drum öksürmek yok dedi sanki elimdeymiş gibikarın içi basıncım artyormus..
bal iyi gelir canım öksürüğe pekmez de iyi
aminnn canım benimdidemciğim Allahım şifalar versin ve kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Yakında olsak kaynatırdım çorbanı canım ama maalesef birşey yapamıyoruz bizde.Bol bol dinlen canım,dinlenmeden geçmiyo bu meret:2:
tatlım o prematüre doğan bebek anneleri için oluyor biliyorum.yani 40. haftadan önce doğum yaptın sonraki haftaları ekletemiyorsun sanırım..ama onu bi araştırır haber veririm sana tatlım..
HOŞGELDİN canım :))
Afiyet olsun..şifa olur inşallah canım
Sultangazi medicalparka gidiyorum canım , doktorumdan da çok memnunum
haklısın valla dün bütün evi temizledim benim koca şişe şişe yattı sonra bide haklıymış gibi surat ediyo bazen bi kaşık suda boğmak istiyorum bu adamıkızlarr naz yapın nazz. ben şimdiye kadar aman üzülmesin aman şöyle olmasın diye ağrımı sancımı hiç belli etmiyordum. eşim de sanıyordu ki eskisi gibiyim. sen söyleyeceksinki bileceğim. sen sesini çıkarmadıkça ben de yorulmuyor ağrısı olmuyor diyordum dedi. haklı adam söylemeyince nerden bilsin. önce kendi canının kıymetini kendin bil dedi. ee o da doğru. şimdi ağrım olsa ayy şutram ağrıdı buram ağrıdı diyorum artık. söylemedikçe bişeyimiz yok sanıyorlar gerçekten de.ağrıdı dedikçe şimdi peşimde pervane kocişşşnaz da değil hem gerçekleri söylüyorum.
çok saol canım benimmmmmmcanımm hoşgeldinnn , çok geçmiş olsunnnn
ciddimisin ay dur ben suçlandım şimdi ben aldırmıştım onları sana offf inşallah bi sorun olmadan iade alırsın paranıKızlar kirazbabyden alışveriş yaptık,kredi kartımdan iki kere çekim yapmışlar,tabii döndün şimdi araştırıyorlar ama internetten alışveriş yaparken dikkat edin ve internetten yapmamaya özen gösterin
selam kızlaar,:92:
3-4 gündür yoktum,giremedim..geçmişe şöyle bir baktım amma birikmiş,
okuyabilrmiyim bilmiyorum..
cuma günü(30+2) kontrolümüz vardı,oğluşumu gördüm
kocaman oluyor gitgide,bu sefer hep yüzünü gördük bir de pipisini,
inmiş mi diye özellikle bakıyordu dr.
43,5 cm ve 1856 gr.dı yine 11 gün ilerde,doğum 2 nisan görünüyor hala ama dr.23 mart ile 27 nisan arası bir zamanda olacak dedi..normal süreleri bu 3 hafta önce 2 hafta sonra..
nstye girdim,15-20 dk.sürdü,ama dr.bu hafta tekrar istedi,kalp atışları fazla düz çizgi çizmiş,bir daha bakalım dedi..ben yine evham yapmadan birşey yoktur diye kendimi telkin ediyorum tabi..
bu cuma yada cmt tekrar giricem bakalım..:18:
aynı o moddayım işte annemi istiyorum diye ağlyorum sabahtan bu yana bakmaya çalışıyorum tatlm valla allah bebişlerimize zarar vermesin
valla aradım şunu al bunu al getir diye şyeri eve yakın nasılsa alsın gelsin banane
ya sabah bende bende bi öksürdüm sanki kasığımda bşey yırtıldı nasıl canım acıdı fıtığım filanda yok neden oldu ki acaba kafama ooda takıldı
aminnn canım benim
saol tatlım yakın olsak isterdim senden çorba ama maalesef
düşünmen bile yeter
çok geçmiş olsun canım. benim de yok burda kimsem.yalnız değilsin merak etme. aynı durumdayız.
canım aslında 32. haftama10 gün var ama ben 37 ye kadar çalışmak istiyorum. bi mani çıkmazsa. ya mesela 39. haftada sezeryan olduk diyelim. 1 hafta kalıyor ya doğum öncesi izinden. yeni çıkan yasaya göre onu izne ekletebiliyoruz diye duymuştum ama şirket yok öyle bişey diyor. bi bilgin var mı canım bu konu ile ilgili
selam kızlaar,:92:
3-4 gündür yoktum,giremedim..geçmişe şöyle bir baktım amma birikmiş,
okuyabilrmiyim bilmiyorum..
cuma günü(30+2) kontrolümüz vardı,oğluşumu gördüm
kocaman oluyor gitgide,bu sefer hep yüzünü gördük bir de pipisini,
inmiş mi diye özellikle bakıyordu dr.
43,5 cm ve 1856 gr.dı yine 11 gün ilerde,doğum 2 nisan görünüyor hala ama dr.23 mart ile 27 nisan arası bir zamanda olacak dedi..normal süreleri bu 3 hafta önce 2 hafta sonra..
nstye girdim,15-20 dk.sürdü,ama dr.bu hafta tekrar istedi,kalp atışları fazla düz çizgi çizmiş,bir daha bakalım dedi..ben yine evham yapmadan birşey yoktur diye kendimi telkin ediyorum tabi..
bu cuma yada cmt tekrar giricem bakalım..:18:
Kızlar merhaba nasılsınız
cumartesi günü eşimle havuzlu hana gittim ve kızımın ilk kıyafetlerini aldım
kendimi kaptırmışım baya birşeyler aldım gelmişken alayım dedim bir daha ne zaman gelicem dedim ama çok yoruldum eşime söylemedim ama karnım ağırdı bir ara. aldıklarım da 2 tane hastane çıkışı, 4 adet 0-3 çıtçıtlı body,3 adet 3-6 çıtçıtlı body 2 adet tulum, 2 adet zıbın, 2 adet şapkalı havlu, 1 adet polar battaniye, 12 li yüz silme bezi, 1 tane fırfırlı kilot( çok tatlı),1 adet pijama takımı, banyo küveti, filesi,lifi, tırnak makası, tarak fırça, burun aspiratörü, kulak temizleme çubuğu toplam da 290 tl tuttu hepsi fiyatlar gerçekten çok iyiydi inşallah hepimizin bebeğine hayırlısı ile aldıklarımızı kullanmayı allahım nasip eder
aynı o moddayım işte annemi istiyorum diye ağlyorum sabahtan bu yana bakmaya çalışıyorum tatlm valla allah bebişlerimize zarar vermesin
valla aradım şunu al bunu al getir diye şyeri eve yakın nasılsa alsın gelsin banane
ya sabah bende bende bi öksürdüm sanki kasığımda bşey yırtıldı nasıl canım acıdı fıtığım filanda yok neden oldu ki acaba kafama ooda takıldı
aminnn canım benim
saol tatlım yakın olsak isterdim senden çorba ama maalesef
düşünmen bile yeter
kasların gerilmiştir canım meraklanma ama yinede ayaktayken özellikle öksürmemeye calıs o zman daha gergin olduğu için kaslar bende yaptım bir kere yarımsaat iki büküm kaldım snra..
canım ben özel deterjanla yıkamadım,eğer bebek için özel deterjanla yıkarsan sürekli aynısını kullanmak zorunda kalıyormussun,kendı deterjanına ddöndüğünde bebek alerji oluyormus diye duydum bi yakınımın kızı öyleydi,ben bıde yıkadıktan sonra düzgünce katladım hiç ütülemedim,mikrobu kırılmasın bebeği o kadar hijyene alıstırmayın dıe bı yazı okumustum netten,ya ben çok rahatım yada cok ince düşünemiyorum anlamadım gitti
haklısın valla dün bütün evi temizledim benim koca şişe şişe yattı sonra bide haklıymış gibi surat ediyo bazen bi kaşık suda boğmak istiyorum bu adamı
çok saol canım benimmmmmm
ciddimisin ay dur ben suçlandım şimdi ben aldırmıştım onları sana offf inşallah bi sorun olmadan iade alırsın paranı
merhaba cnm. yeni çıkan torba yasanın içinde bu bahsettiğin durum var. doğum iznine ayrıldın diyelim ve 35. haftanda doğum yaptın önceden o 5 haftan yanıyordu şimdiki yasayla o 5 haftayı doğumdan sonra kullanacağın 8 haftanın üzerine ekleyebiliosun. ama bu sadece 657 liler için geçerli sanırım özeldeysen bunu uygularlarmı bilemiyorum. bu konuyla ilgili bilgi memurlar.net adresinden alıntıdır
MADDE 104- A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
Kızlar merhaba nasılsınız
cumartesi günü eşimle havuzlu hana gittim ve kızımın ilk kıyafetlerini aldım
kendimi kaptırmışım baya birşeyler aldım gelmişken alayım dedim bir daha ne zaman gelicem dedim ama çok yoruldum eşime söylemedim ama karnım ağırdı bir ara. aldıklarım da 2 tane hastane çıkışı, 4 adet 0-3 çıtçıtlı body,3 adet 3-6 çıtçıtlı body 2 adet tulum, 2 adet zıbın, 2 adet şapkalı havlu, 1 adet polar battaniye, 12 li yüz silme bezi, 1 tane fırfırlı kilot( çok tatlı),1 adet pijama takımı, banyo küveti, filesi,lifi, tırnak makası, tarak fırça, burun aspiratörü, kulak temizleme çubuğu toplam da 290 tl tuttu hepsi fiyatlar gerçekten çok iyiydi inşallah hepimizin bebeğine hayırlısı ile aldıklarımızı kullanmayı allahım nasip eder
sırt üstü yatarken öksürdüm ondan oldu sanırım ama çok korktum yaaa
ay içimi rahatlattın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?