2011 Nisan Anneleri

Sezeryan da ne güzel gün belli keşke normal doğumda da belli olsaydı ne zaman temizlik yapacaz ne zaman kıl tüy işi ile uğraşacaz ayy insallah doğum a giderken her işimiz bitmiş kendimiz de temiz oluruz

Kız valla ben de hep bunu düşünüyorum..temizlemek de zor oluyor artık göbüşten birşey göremiyoruz ki

valla canım nedenini bende bilmiyorum ama genelde hep 10yada 15 gün önce alıyolar ayy bak bende merak ettim niye acaba.

Canım tam şu anda şu yazıyı okuyordum ; denk geldi

Çeşitli nedenlerle (bebeğin ters veya yan durması, daha önce sezaryan ile doğum yapmış olmanız, plasentanın doğum kanalının girişini tıkaması, bebeğin iri olması ve diğer birçok nedenle) doktorunuz size "planlı sezaryan" önermiş olabilir. "Planlı sezaryan" belirlenen bir tarih ve saatte henüz doğum eylemi başlamadan uygulanan sezaryandır. Doktorların çoğu sezaryan ile doğumu 40. haftanız dolmadan önce ve bir çoğu 38+0 - 39+0 arasında yapılmasını önerir. Sizin bu durumda aklınıza ilk gelecek sorular "bebeğin henüz zamanı dolmadan önce doğması uygun mudur?", "biraz daha kilo alması beklense daha iyi olmaz mı?" şeklinde olacaktır. Doğrusu şudur: Bebeğiniz 38. haftadan itibaren artık doğmaya hazırdır. Daha fazla beklendiğinde daha "kilolu" doğacağı doğrudur ancak bebeğiniz rahim içinde günde 25-30 gram alırken doğduktan sonra, doğal olarak kaybedeceği tartıdan sonra günde 40 gram civarında alır. 40. haftaya yaklaştıkça sizin doğum sancılarınızın beklenmedik bir şekilde ortaya çıkma ihtimali artacak ve "planlanan sezaryan" "acil şartlarda gerçekleşen bir ameliyata" dönüşecektir. Bu nedenle sezaryan planlanmışsa doktorunuzun size 40. hafta dolmadan önereceği "planlı sezaryan" tarihini gönül rahatlığıyla kabul edebilirsiniz.

valla canım nedenini bende bilmiyorum ama genelde hep 10yada 15 gün önce alıyolar ayy bak bende merak ettim niye acaba.
sancı başlama ihtimaline karşı doğumun ne zaman olacağı belli olmuyo çünkü
onunu için genelde 38 dolunca alıyolar benim başından beri 1 hafta 10 gün önde gittiği için doktorum sezeryan tarihini ona göre ayarlayacak

Kızlar herkese selammm :80:

Dün 4 boyutluda kızımı gördümmm çok mutlu oldum, devamlı ağzını açıp kapıyordu, dudak hareketleri yapıyordu, çok şekerdi
Doğum pozisyonuna geçmiş, ama sonra bir daha döner mi yukarı bilmiyorum :26:
biraz göbekli olacakmış prenses, 3500 ün üzerinde olabilir dedi, sezeryan daha rahat olur dedi ultrasonla bakan doktor. Dedim zaten benim doğum doktorum da sezeryandan yana.. Bizim büyük olasılıkla sezeryan olacak yani.. Ama daha tarih konuşmak için erken.. Birkaç hafta sonra inşallah o konuşmaları da yapıcaz

sağol canım dr.a sormaktan kurtulduk

Sezeryan da ne güzel gün belli keşke normal doğumda da belli olsaydı ne zaman temizlik yapacaz ne zaman kıl tüy işi ile uğraşacaz ayy insallah doğum a giderken her işimiz bitmiş kendimiz de temiz oluruz

bu benimde şu aralar kafama taktığım dertlerden biri..geçen hafta yapmak istedim ben yapamadım eee kuaföre bu halde nsl gidicez ki ister istemez akıntı falan oluyor daha sonra cıdığı için ister istemez kasıyorsun kendinide zaralı falan olmaz mı bu tüy alma işleri

Canım maşallah bıdıklığabizim çocuklar hep göbekli olacak demekki...benim oğlumun da koco göbeği ve tombul yanakları vardı bizimki de doğum pozisyonunda duruyordu ama 37.haftaya kadar pozisyon değiştirebilir dedi doktor bir de doğum kilosu 3.900 civarı olacak dedi acaba öyle olursa sezeryan mı olur?ben normal istiyorum ama

aynen benim de çok çekindiğim şeylerden biri bu, normal düşünüyorum bi de kısmet olursa.. hazırlıksız yakalanırım diye çok korkuyorum :18:

canım maşallah bebişline ben 1ay önceki kontrolüme gittiğimde bebeiş ters duruyodu 15gün sonra gittim ozamn dönmüştü bebiş bügünkü kontrolümdede gene ters dönmüş doktor bile şaşırdı şu anda kafasını kaburgalarıma dayamış durumda duruyo neyse çok sorun değil benim için ters olması zaten ben mecburi sezeryan olucam.

aynen benim de çok çekindiğim şeylerden biri bu, normal düşünüyorum bi de kısmet olursa.. hazırlıksız yakalanırım diye çok korkuyorum :18:

bende normal düşünüyorum..inşallah hazırlıksız olmayız yoksa öbür türlü doktorun karşısında bi de o sancımla valla ben orayı da düşünürüm reezil oldum diye:18:

maşallah prenseseegözünaydın cnmm darısı başımızaa

canım doktor son haftalarda yönlendirir... Normal olabilir mi olması riskli mi o duruma göre söyler.. Allah hepimize hakkımızda hayırlısını versin.. Sağlıkla alalım da kucağımıza inşallah
Mart ayına da başlıyoruz az kaldı; çok heyecanlıııı

hem de nasıl heyecan artıyor sürekli;yaklaşıyoruz bebişlerimizi koklamaya

bende normal düşünüyorum..inşallah hazırlıksız olmayız yoksa öbür türlü doktorun karşısında bi de o sancımla valla ben orayı da düşünürüm reezil oldum diye:18:

inşallah yaa, sancı falan umurumda değil zaten, bu saçma endişeler daha sancılı geliyo bana göbeğimden görünmüyo nasıl sinir oluyorum, strese giriyorum.. gönül rahatlığıyla doğuma gitmek nasip etsin Allahım hepimize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…