- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #4.361
kızlar günaydın..çok özledim sizi yaff.. nasıl gidiyor hamilelik? bebişlerden ne haber var?
Günaydın Herkese:)
Nasılsınız?Her geçen gün bebeklerimiz büyüyor Tanrı onları korusun inşallah.Bu cumartesi randevum var benim.Yakınlarda doktor kontrolü olan var mı?
merhaba, gecmis olsun arkadaslar. i. a bisey olmaz.
benim set 17 temmuz muhtemel dogum tarihi 23 nisan.
ertesi gün kendi doktorum hastaneden ayrılmış mecbur başka yere gittik. o doktor da ben sata göre 10+1 diye hesaplarken 9+3 diye ölçtü. halbuki iki hafta önce doktorum iki gün önde demişti :1shok: hani tüp bebek olmasa anlayacağım da tüp bebekte gerileme değil ilerleme olur .. neyse bebişim insana benzemiş elleri kolları vardı oynatıyordu eşimin gözleri dolu dolu oldu ee az beklemedik sıpayı :asigim: doktor kırmızı önemli değil kahverengi leke önemli dedi akannehir ben hangi renk önemli anlamadım Allah göstermesin o renkleri bize. dünde tıp fakültesindeydim. heyete girmek istedim. kanamam var. yoğun iş temposuna dayanamam diye. doktorum bayaa bi gelişmiş cihazla sata göre 10+6 iken 11+3 ölçtü. bi de bebişim karnını yukarı kaldırıp vücudunu hoplatıyordu. ben zıplıyor sandım meğer yutkunmayı öğreniyormuş pek beceremediği için hıçkırıyormuş yerim o hıçkırığını beennn -maşallah-demem o ki ultrasonlara fazla inanmayın. rabbim hepimizn bebişlerini korusun aminnnnnnnnnnnnnnnn
canım geçmiş olsun.. amma stres yaşamıssın.. Allah bebişine ve sana sağlık versin.. acemi doktorlardan bozuk aletlerden bizleri korusun :)))
kızlar bende dün kontrole gittim.. bebişimin sağlığı gayet iyi görünüyor.. elleri kollar belli belirsiz çıkıntı halinde.. çok güzel yavrum yaa... 1 ay sonra ense kalınlığına bakılacak.. belki cinsiyetide belli olurmuş... şimdi 1 ay nasıl geçicek bilmiyorum..
mide bulantım için eğer günde 3 den fazla çıkarırsam serum takacağını söyledi.. ilaç ile yatıştırmaya çalışıyorum.. şimdi birde serum almayayım... mutfağa girme kokulardan uzak dur.. açık havada yaşa diyor doktorum bana :)))) benden bugünlük bu kadar kızlar... bebişinize ve kendinize iyi bakın... ultrason resmini tv dolabına koydum eşim görmemişin çocuğu olmuş diyo.. denyo ilk çocuğum herhalde görmedim dedim sabah sabah... :))))))))))) ama odadan çıkınca baktım resmi inceliyo.. nolduuuuu?????? ah bu erkeklerrrr.....
canım bende bugün gidicem doktora
inş. senin adına çok sevindim hayırlısı olsun
niye serum veriyorlar ki anlamadım
Sinirlenmemeye çalışıyorum ama bazen hassas anıma denk geliyor herhalde, geçen gün banyoda sebepsiz yere hıçkıra hıçkıra ağladım durduramıyorum kendimi.Böyle seyleri kafana takıp sinirlenme bence ..Her anın tadını çıkaralım.Bnimde hafifden büyüdü ve dışardan tepkilerde beni hiç rahatsız etmiyor Aksine özel hissediyorum.Bence sende bu günleri doyasıya yaşa...Anne oluyoruz daha güzel bişi yok Allah bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah..yerimseniben
Ne güzel yalnız değilmişim kendimi bir tuhaf hissediyordum sadece benim mi göbeğim var diye , zira hamilelik öncesi göbeksiz bir vücuda sahiptim.canım bebimde büyüdü karnım artık bol gömlekler giyiuyorum tabii bebek yanında rahimde büyüdü ondan birde ilk 3 ayda işikinlik çok oluyoır akşam yatarken benim karnım 4-5 aylık gibi 3 aydan sonra normal bebek büyüklüğüne dönecekmiş
bende hamile pantalonu baktım ama zayıf oldugmdan 36 beden bile büyük geldi kış iyice gelsede elbiselerimi eteklerimi fgalan giysem diyorum
canım buklantılar bende geceleri çok oluyırdu ilk başlarda sanah akşam aa baya azaldı akşam gene vardı ama daha az
Artık şişkinlik veya göbek fark etmez yavrum sağlıklı olsun yeter, kim nederse desin takmayacağım.canım şişkinlik ve gaz oluyormuş,3 aydan sonra şişlik inip yerini bişin şişliğine bırakıyormuş.Bende ilk ayından itibaren çıkmaya başladı araştırdım bu sonuca ulaştım.Soranlara gaz ve şişlik olduğunu söyleyebilirsin.fasulye tanesi kadar şey yer kaplamaz o kadarHayırlı olsun.
Bende lekelenmeler devam ediyor ama çalıştığım için çok dinlenemiyorum evde olduğum sürede de uyuyorum zaten ,bulantılar için yeni hap kullanmaya başlıcam artık günde 3-4 defa olmaa başladı ve beni çok halsiz bırakıyorlekelenme içinde hiçbir ilaç vermedi doktor,ilaca karşı bir doktorum var,miğde bulantısı için bile zar zor tamam kulanabilirsin dedi.Lekelenmeler için tek tavsiyesi ilişki yasağı oldu ne kadar daha devam eder bu lekelenmeler bilmiyorum.:1no2:
Evet canım tam zamanı belli değil ama muhtemelen ultrasonda çıkan doğru yani bugün 7+3Sen de bendensin demekki benim de normalde 9+4 ama ultrasona göre 7+6. Adetlerim hep düzensiz ve gecikmeli olduğu için geç döllenme olmuş. Napalım geç olsun da güç olmasın:kedi:
Doktor herşey normal diyorsa tadını çıkar diğerlerini boşver. Kimse hamiş birinin canını sıkamaz, sıkmamalılmaz:şaşkın davrananlara sen de güzelce cevap ver:mymeka:senin strese girmemen herşeyden daha önemli
Ne kadar doğru bilmiyorum ama bazılarının iç karnı (tam olarak nedir, nasıl anlaşılır bilemiyorum) büyük, bazılarının dar oluyormuş. Dar olanların göbişler hemen belli oluyormuş ama geniş olanların çok daha geç belli oluyormuş. Bu doğru olsa da olmasa da herkesin bünyesi farklı, şikayetleri, gelişimi vs. herşeyi farklı. O yüzden tadını çıkar canım. Karnını gere gere göster:CüvCüv:
Bende hamilelik öncesine göre 2 kilo almış görünyorum artık ne akdar doğru bilmiyorum.Canım benimde 7.9.haftalar arası kocamandı göbeğim.zaten ayva göbekliydim hamilelikte gaz ve şişkinlikle kocaman oldum.hatta 1 kiloda aldım.Daha doğrusu öyle sanmışım.11.haftadayım ve herşey normale döndü.Şişlik gitti.Göbek hala şekilli ama normal yani.eski kilomada geri döndüm.Bu haftadan itibaren kilo alımları başlayacak sanırım çünkü yine obez günlere döndüm : Doymuyorum bir türlü sürekli kazınıyor midem :kedi:
günaydın, hoşbulduk.günaydınnn
yeni anne adayları gelmiş hoşşgelmişş
ben bayağıdır giremiyodum.ankaradaydım bayramda.o yuzden bi çoğunu genede tanımıyorum:)
günaydın kızlar...nasılsınız? umarım bebişler iyidir...
sabah pembe lekelenmem için başka doktora gittim, sorun yokmuş çok şükür..
bebik gayet iyiymiş.. benim dr'uma göre bebik 10+1, ama bu dr 10+4 dedi..
-+3 gün oynuyo yani günüm..
kızlar benım hıc mıdem bulanmıyor cok sukur:lepi:
Allah kolaylık versin canım benim o kadar şiddetli değil.Bel fıtığı kötü ya bilmem mi çevremde çok...Sor bakalım doktora iyi şeyler der inşallah...Evet canım ya bendede var 5-6 gündür daha da şiddetli.Kanama olmadığı sürece doktor normal demişti ama yinede ağrılar fazlalaştığı için korkuyorum .Biryandan da diyorum galiba bebeğim bu dönemde daha hızlı büyüyor diye düşünüp seviniyorum.ayrıca bende bel fıtığı var onun ağrısı daha farklı tabi ayakta durayım biraz iş yapayım ağrıdan duramıyoru .Doktor bana magnezyum verdi dedi ki ağrıların olduğunda da iç kas gevşetici özelliği var demişti onu içiyorum.İnşallah bi sorun yoktur çarşamba kontrolüm var bakalım nediyecek doktor ...
herkese günaydınnnnnnnn..
uyku bozukluğum yine başladı. ne güzel bol bol uyumaya alışmıştım. yine kargalar kahvaltılarını yapmadan ben ayaktayım
çoktandır gelmemişim. umarım herkes iyidir. benim geçen salı günü kanamam olmuştu. o gün biraz hayvani bir şekilde hareketlerle gün boyu kendimi yordum :mymeka: bulantılarım felan da yoktu kendimi çok iyi hissediyordum kii akşam kırmızı leke gördüm. bi de bulantılar kesilince dondum kaldım hemen hastaneye koştuk. yanımızda doğum hastanesi var. aman yarabbim allah kimseyi düşürmesin vaginal ultrason ile abdominal bakmaya çalıştı. abdominal ultrason bozuk diye :umursamaz: göremeyince yeni tamir edilmiş ultrasonun yeni keşfi zamanından kalma alet ile baktı. sonra bebek canlı ama 10 hafta yok anca 7 haftalık felan dediler kafamçokkarıştı . ısrar edince yok ben ölçmedim yok bunda pek belli olmuyor. e belli olmuyorsa ne konuşuyon yaa. neyse orda bi de kan aldılar kan grubuma ve b-hcg ye bakacaklarmış allahım ya o neydi öyle. 30 yaşıma gelmişim ne kan grubu dedim kartımı gösterdim ikna edemedim. b-hcg ye ne bakıyosunuz 10 haftalığım görünüyor dedim ama kan bir kere alınmıştı. zorla yatış yaptılar. bi de düşük öneleme amaçlı 50 mg lık progestan getirdiler -ben günde iki kere 200 mg kullanıyorum- bi de seruım takacaklarmış damar yolu açık olsun diye allahım dedim sana geliyorummm . hemen kaçtım hastaneden. yok anacım biz özel sektörü bi de beğenmiyoruz valla çok şımarmışız. neyse o günü öyle geçirdik.
Anacım geçmiş olsun.Stresi yetmiştir valla.Ben artık devlete gitmiyorum Allah ellerine düşürmesin inş. Demek yutkunmaya başlamış miniğin ne güzel :))) Ultrasonlara çok güvenmemek lazım.Hele bu zamandan sonra bebek gelişimi hızlanacağı için sat a göe çok değişiklik gösterir ve doğum tarihi her seferinde değişir diye okumuştum netten.ertesi gün kendi doktorum hastaneden ayrılmış mecbur başka yere gittik. o doktor da ben sata göre 10+1 diye hesaplarken 9+3 diye ölçtü. halbuki iki hafta önce doktorum iki gün önde demişti :1shok: hani tüp bebek olmasa anlayacağım da tüp bebekte gerileme değil ilerleme olur .. neyse bebişim insana benzemiş elleri kolları vardı oynatıyordu eşimin gözleri dolu dolu oldu ee az beklemedik sıpayı :asigim: doktor kırmızı önemli değil kahverengi leke önemli dedi akannehir ben hangi renk önemli anlamadım Allah göstermesin o renkleri bize. dünde tıp fakültesindeydim. heyete girmek istedim. kanamam var. yoğun iş temposuna dayanamam diye. doktorum bayaa bi gelişmiş cihazla sata göre 10+6 iken 11+3 ölçtü. bi de bebişim karnını yukarı kaldırıp vücudunu hoplatıyordu. ben zıplıyor sandım meğer yutkunmayı öğreniyormuş pek beceremediği için hıçkırıyormuş yerim o hıçkırığını beennn -maşallah-demem o ki ultrasonlara fazla inanmayın. rabbim hepimizn bebişlerini korusun aminnnnnnnnnnnnnnnn
geçmiş olsun güzelim dikkat et kendne...Ultrason resmini doktor direk eşime verdi bu babamızın dedi:) Eşimde eve gelince yatak odasında aynaya astı:)) Videomuz var durup durup izliyoruz pc de özledikçe :))) Benim eşim benden daha duygusal...Senin kide yiğitliğe laf getirtmiyor ama içi gidiyor desene:)))canım geçmiş olsun.. amma stres yaşamıssın.. Allah bebişine ve sana sağlık versin.. acemi doktorlardan bozuk aletlerden bizleri korusun :)))
kızlar bende dün kontrole gittim.. bebişimin sağlığı gayet iyi görünüyor.. elleri kollar belli belirsiz çıkıntı halinde.. çok güzel yavrum yaa... 1 ay sonra ense kalınlığına bakılacak.. belki cinsiyetide belli olurmuş... şimdi 1 ay nasıl geçicek bilmiyorum..
mide bulantım için eğer günde 3 den fazla çıkarırsam serum takacağını söyledi.. ilaç ile yatıştırmaya çalışıyorum.. şimdi birde serum almayayım... mutfağa girme kokulardan uzak dur.. açık havada yaşa diyor doktorum bana :)))) benden bugünlük bu kadar kızlar... bebişinize ve kendinize iyi bakın... ultrason resmini tv dolabına koydum eşim görmemişin çocuğu olmuş diyo.. denyo ilk çocuğum herhalde görmedim dedim sabah sabah... :))))))))))) ama odadan çıkınca baktım resmi inceliyo.. nolduuuuu?????? ah bu erkeklerrrr.....
Böyle dedin ya yandın yarın kesin bulanır :))) Kaşı bir taraflarını arkadaşım kaydirigubbakcemile3kızlar benım hıc mıdem bulanmıyor cok sukur:lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?