2011 Nisan Anneleri

Yok canım 42. hafta olarak değil iddiası.
O kadar gecikmiş ki doğduktan kısa süre sonra diş çıkarmış.
Öyle anlattı valla :26:
Babası niye doğmuyor bu bebek diye doktora saldırmış falan :26:

Son düzenleme:
Selam kızlar park beşiğimiz geldi annemler almıştı kargo teslim etti bugün kurdum hemen:)) ay oyuncak gibi bişey yalnız kapıdan geçmiyor bir daha sökmem lazım:)) birde hışır hışır ediyor bu inşaallah bebeğim rahatsız olmaz yoksa yandım ben illa park beşik olacak diye tutturmuştum:))

olur o kadar canım, kemikler açılıyor

aynen cnm ya son 2 aydır sol kaşığım nasıl acıyor

kızlar ben çok uyuşuğum bu aralar ya.canım hiç birşey yapmak istemiyor.
ne yemek ne temzilik..sadece miskin miskin oturmak geliyor içimden..hiç enerjim yok

hep öyleyiz cnm işim gücüm uyumak

aa ilk kez duydum bak iyi oldu öğrendiğimiz

peki sizler dogumu kolaylaştırmak için hurma yemeye ne zaman başlayacaksınız
ben 36. haftada da dr kontrolundan sonra başlayayım diyorum

cnm nerden aldın güle güle kullan

hurmayı da ben duymamıştım, bi araştırayım yiyecek olsun da

güle güle kullan canım, sağlıkla uyusun bebişin içinde.. internetten mi sipariş ettiniz, öyle ise ne kadar sürede geldi ?

ben 36. haftada da dr kontrolundan sonra başlayayım diyorum[/QUOTE]

BEN BUGÜN 2 TANE YEDİM BAŞLADIM ARTIK KIZLAR YAVAŞ YAVAŞ OKUN MUŞ SULARINIZI DA AYARLAMAYA BAŞLAYIN MERYEM SURESİNİ 7 SEFER SUYA OKUTUP SAKLAYIN VE DOĞUMA GİDERKEN İÇİN

Kızlar bende size katılıyorum. Banada çok erken geldi.Usg deki ölçümler sadece bebğin iri olacağını gösteriyor. Normal zamanı beklemek bencede daha doğru. Ayrıca başka bir doktoroda danışmakta fayda var.

iyisini yapıyorsunuz canım yahu nasıl olsa evdesın bıraz yat dınlen bıraz gez bıraz ortalıgı yerleştir ohh ne guzel maaşallah
Sen daha izne ayrılmadın mı canım?

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

cnm nerden aldın güle güle kullan

sağol canım annemler sivasta ama bebefix varya ordan alındı yani bebefixin mağazası sivasta

hurmayı da ben duymamıştım, bi araştırayım yiyecek olsun da

güle güle kullan canım, sağlıkla uyusun bebişin içinde.. internetten mi sipariş ettiniz, öyle ise ne kadar sürede geldi ?

Canım bebefixten cumartesi alımışlardı bugün geldi üç gün içinde teslim ediliyor gayet sağlam geldi bebefixe bakabilirisin müşteri yorumları falan memnun

ben 36. haftada da dr kontrolundan sonra başlayayım diyorum

BEN BUGÜN 2 TANE YEDİM BAŞLADIM ARTIK KIZLAR YAVAŞ YAVAŞ OKUN MUŞ SULARINIZI DA AYARLAMAYA BAŞLAYIN MERYEM SURESİNİ 7 SEFER SUYA OKUTUP SAKLAYIN VE DOĞUMA GİDERKEN İÇİN[/QUOTE]

Bende başlıycam artık günde iki tane yiyeyim son hafta artık yüklenirim on onbeş:)) surelere bende başlıycam inşaallah eşimede dedim inşikak suresini ezberl ediye tamam dedi:))

ayy okuduğumu bile anlamayacak kadar yorgun dalgın olmuşum, pardon eflalim, annenler almış

canım yazdım:))

Kolay doğum için okunacak dua ...

İşte Peygamberimiz'in Hz. Fatıma'ya doğumu sırasında okuduğu dua...

Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştirilemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.
Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur. Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı temin edilir.
Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.
(A'raf suresi 54. ayet)
Meali :
Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'arf suresi, 54)
Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.
Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Doğuma Girmeden Okunacaklar
1.Meryem Suresi
2.Fatiha-Yasin-Tebareke-Amme
3.Ashâb-ı Kehf
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr'dir.(üstünde de taşınabilir)
4.Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın" A'raf suresi/54.

Doğum Anında Tekrarlanacaklar: ( Doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından)
1.Lailahe illa ente kuntuminezzalimin

2.İnşirah suresi

3.Rabbiyesir duası
Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr.

4.İnşikak suresi ilk üç ayet:
üye olmadan linki göremezsiniz üye olmak için tıklayınız]

5. Abese suresi 20. Ayet:
Sümmmessebile yesserah (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)
Anlamı:Sonra ona (doğmasında, hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı

Kızlar ben daha yemek yemedim beşik kurucam diye acıktık biz yemeğe gidiyoruz hoşçakalın:))

cnm benimde öyle olmaya başladı çok sık acıkıyorum.bende meyve felan atıştırıyorum.

hayırlı olsun cnm güle güle kullanın.resim isteriz ama.

Balık burcu çocuğu (20 Şubat-20 Mart)

Çok inatçı ya da tuttuğunu koparan bir yapısı olmasa da istediğini yaptırmayı bilir. Bunu tatlı gülücüklerle yapacaktır. Sıradan bir yaşam ona göre değildir, hayal gücü onu rahat bırakmaz, sürekli o rutin hayatı aşmaya zorlar. Bu nedenle yapmaları gereken işleri ya da ihtiyaçlarını programlamak zordur. Belki geceleri onunla sabahlamak zorunda kalacaksınız, gece gündüz oyun oynamak zorunda da kalabilirsiniz. Sakin görünebilir ama hayal gücü o kadar hareketli ki işiniz çok zor. Bu kadar çok hayalin peşinde koşarken yeteneklerinin farkına varmayacak ve yetenekleri konusunda teşvik edilmediği zaman kendini kötü hissedecektir. Ona güven verin, kendini keşfetsin. Hassas ve duygusal olduklarından sert davranışlarınız kırılmasına ve gözyaşı dökmesine sebep olabilir. Sempatik ve zeki çocuklardır, çok yalan söylediklerini düşünmeyin, onlar sadece inandıkları hayalleri dile getiriyorlar. Gerçeklerin acımazlığından kaçışı sona erecek ve dünyaya karşı durmayı öğrenecektir.

Koç burcu çocuğu (21 Mart-20 Nisan):

Dikkatleri üzerine çekmek için çığlıklar atan bir bebek tabii ki koç bebeği…Diğer bebeklere göre aceleci, çabuk konuşup, çabuk yürüyecek. İdare etmekte zorlanacaksınız, zor günler sizi bekliyor, bu ufaklık inatçı kişiliğini daha küçücükken ispatlamaya çalışacaktır. Dolayısıyla her an kazalar olabilir. Tabii müdahaleler onu yıldırmayacaktır. Sevgisini gösterdikçe siz de kızgınlıklarınızı unutacaksınız çünkü sevgi gösterilerini çok sever. Bir işiniz olduğunda onu kimseye bırakmamayı tercih edin, insanları pes ettirebilir. Cömert olduğundan paylaşmakta zorluk çekmeyecektir. Ama istedikleri olmayınca cömertlikten vazgeçebilirler. Küçükken derslerden kaçabilirler ama dikkat ederlerse herşeyi iyi öğrenirler. Büyük ihtimalle de kitaplara düşkün iyi bir okuyucu olacaktır. Övüldüklerinde başarılı olurlar, saldırgan davranırsanız çalışma güçlerini kaybederler. Düş gücü kuvvetlidir, sert, pratik, idealist ve hayalci… Sabırsızdır, doğum günü hediyelerini açmak için acele edecektir.Onlardan beklediklerinizi genellikle alırsınız. Sürekli ilgisini çekecek işlerle meşgul ederseniz, başınızı daha az derde sokarlar. Hayal gücü dolayısıyla büyüdüğünde batıl inançları olabilir. Küçükken de perilere, cadılara inanır, masallarda yaşar. Ona bütün şefkatinizi ve sevginizi verin, asi karakteriyle baş etmenin tek yolu onu sevgiye boğmaktır.

Kızlarrr bebeklerimiz koç burcu olacak erken gelecekler de balık...iki durumda da yandık.

Sen daha izne ayrılmadın mı canım?

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

sağol canım

cnm benimde öyle olmaya başladı çok sık acıkıyorum.bende meyve felan atıştırıyorum.

hayırlı olsun cnm güle güle kullanın.resim isteriz ama.

ah bende istiyorum ama önceden resim çekemiyordum şimdi çekiyorum kablosu yok pc ye bir atsam bende yüklüycem:))

hulya85,laurelindorenan,Canikim,300110,landsarc,Sarissa,leegorkemm,berinal,cmleyrtsvr,blues13

Selam kızlar...Nasılsınız...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…