- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #44.401
benimki kayınvalideme yardım etcem dedi 5 gün önce geldi..ama hiç bir iş yapmadı herşeye annem yardım etti..bende zaten yemek temzilik yaptım durdum.
geliyor mutfağa benim yapabileceğim bişey varmı diyor...ben ona tutupta evet var salatayı yap hadi çorbayıda sen yapmı dicem..girersin ve yaparsın
nitekim 15 gün boyunca sadece oturdu..ellerini göbeğinin üstünde bağladı çay içti yattı kalktı..
aman faydası yok zaten ben geriliyorum boş yere gelmesin hiç..
günaydın kızlar hepinize o güzel ve içten dilekleriniz için teşekkür ederim evet benim ve kızım için inş yarın büyük gün.yarın bu saatlarde büyük ihtimal hastanede olurum doktor 9-9:30 gibi burda ol dedi inş öğlende 12-1 arası beni ameliyata alacak..hepimizin hakkında hayırlısı olsun.bu sabaha karşı uyandım hiç uyuymadım birde bu gece uyuyamam artık...
erken doğum olmasının nedeni topikten bilenler bilir bana rahim ağzına dikiş atılmıştı o dikişler bende bir süre sonra enfeksiyone neden oldu ve o kadar antibiyotik içmeme rağmen geçmedi ve baştan beri olan tansiyon problemim vardı hamileliğin başından beri bunun içinde ilaç kullanıyordum ama oda son 1 haftadır hiç düşmemeye başladı bu da bebek ve benim için tehlikeliymiş..usg dede 1-1.5 hafta ilerde görünüyordu dünkü kontroldede kilosu 2900 civarında çıkınca doktor çok bekletmek istemedi neticede çarşambaya gün verdi. enfeksiyondan dolayı hasatnede kaldığı dönemdede bebğin ciğer gelişimi için iğne yapılmıştı ona güvenerekten ve doktora tabi doğuma karar verildi..işte netice bu kızlar hepimizin hakkında hayırlısı olsun inş güzel haberlerle döner ve kendimi toparlar toparlamaz sizlere bilgi veririrm...
En iyisini yapıyorsun bence.Günaydın biz geldik nasılsınız? kayınvalde mevzusumu yine:))bende dertliyim malum bundan üç hafta kadar önce acı gerçeği öğrendim kayınvaldemgilde doğumdan önce gelecekmiş kendi kendilerine karar vermişler sanki onları çağırdım annem doğumdan on gün önce falan gelicekti doğudansonrada on gün anca kalıcak çünkü babam yalnız kalamaz neyse ben çok strese girmiştim ağlamıştım eşimle iki gün konuşmadım baktım kimsenin umrunda değil eşimde tınmıyor kaynanma desen çocğuma bir çöp almadı daha ama koşa kaoşa geliyor yeter dedim ben üzüleceğime onlar üzülsün şimdi bekliyorum Allah nasip ederse nisan ayına girince kaynanama ben diyecem anne siz doğumdan önce gelmeyin annem gelicek zaten doğumdan sonra çok kalamıycak o zaman gelirsinizi bende yalnız kalmamış olurum diycem yapacak başka bişey yok kimse beni düşünmüyor ben kendimi düşündürtücem artık birde kayınpederimin kalıp kalmıyacağı hiç belli değil düşünün yani
kızlar günaydın...dün nihayet kontrole gidebildik :) herşey yolunda haftası ile uyumlu kızım. 35.haftada 2700 olmuş, boyuda yaklaşık 47cm doktor 14 marta kadar doğurmak yok, ondan sonra ne zaman isterse gelebilir prensesimiz dedi. ama aynı zamanda kafa doğum kanalına yönelmiş dedi. ve kasılmalarım başlamış. nazlı kızım yine göstermedi yüzünü. profilden poz verdi cadı. haftaya nst ye gircem, öbür haftada çatı muayenemiz var... vakit daraldıkça bizde geriliyoruz. akşam eşim tutturdu e biz nasıl anlayacaz bunun gelmeye karar verdiğini diye. suratım şekli her değiştiğinde panik oluyor adamcağız yazık. merak etme ben basarım çığlığı anlarsın dedim. bizim doktorda bizde merkeze uzakta oturuyoruz. doktor yarım saatlik yoldan gelcek yetişemezse diye panikledi adamcağız birde bizim cimcime bu kadar nazlı olunca ismi yeniden düşünmeye başladık : ECENAZ mı olsa dedik. iki isim sevmiyoruz ama bu ikisi bir arada kullanılabilir sanırım değil mi ???Birlikte yazdırmayı düşünüyoruz : Nazlı Prenses olsun adı Yoksa sadece ECE mi olsun yine. :44:
Günaydın biz geldik nasılsınız? kayınvalde mevzusumu yine:))bende dertliyim malum bundan üç hafta kadar önce acı gerçeği öğrendim kayınvaldemgilde doğumdan önce gelecekmiş kendi kendilerine karar vermişler sanki onları çağırdım annem doğumdan on gün önce falan gelicekti doğudansonrada on gün anca kalıcak çünkü babam yalnız kalamaz neyse ben çok strese girmiştim ağlamıştım eşimle iki gün konuşmadım baktım kimsenin umrunda değil eşimde tınmıyor kaynanma desen çocğuma bir çöp almadı daha ama koşa kaoşa geliyor yeter dedim ben üzüleceğime onlar üzülsün şimdi bekliyorum Allah nasip ederse nisan ayına girince kaynanama ben diyecem anne siz doğumdan önce gelmeyin annem gelicek zaten doğumdan sonra çok kalamıycak o zaman gelirsinizi bende yalnız kalmamış olurum diycem yapacak başka bişey yok kimse beni düşünmüyor ben kendimi düşündürtücem artık birde kayınpederimin kalıp kalmıyacağı hiç belli değil düşünün yani
İyiymiş seninki de.
Sorarsa tabii söyleyemezsin.
Valla kendi kızı geçen ay doğum yaptı, kızının her iişini yaptığına göre bana da aynısını yapar diye düşünüyorum.
En azından şimdiye kadar ki tavrı öyleydi.
Bizde anneler arasında benim dediğim olsun tarzında bir zıtlaşma olmazsa başka sorun olmz herhalde.
Ben de ondan korkuyorum.
Bir de büyüklerin gereksiz adetleri vardır ya ona tahammül edebilir miym bilmiyorum :44:
kızlar günaydın...dün nihayet kontrole gidebildik :) herşey yolunda haftası ile uyumlu kızım. 35.haftada 2700 olmuş, boyuda yaklaşık 47cm doktor 14 marta kadar doğurmak yok, ondan sonra ne zaman isterse gelebilir prensesimiz dedi. ama aynı zamanda kafa doğum kanalına yönelmiş dedi. ve kasılmalarım başlamış. nazlı kızım yine göstermedi yüzünü. profilden poz verdi cadı. haftaya nst ye gircem, öbür haftada çatı muayenemiz var... vakit daraldıkça bizde geriliyoruz. akşam eşim tutturdu e biz nasıl anlayacaz bunun gelmeye karar verdiğini diye. suratım şekli her değiştiğinde panik oluyor adamcağız yazık. merak etme ben basarım çığlığı anlarsın dedim. bizim doktorda bizde merkeze uzakta oturuyoruz. doktor yarım saatlik yoldan gelcek yetişemezse diye panikledi adamcağız birde bizim cimcime bu kadar nazlı olunca ismi yeniden düşünmeye başladık : ECENAZ mı olsa dedik. iki isim sevmiyoruz ama bu ikisi bir arada kullanılabilir sanırım değil mi ???Birlikte yazdırmayı düşünüyoruz : Nazlı Prenses olsun adı Yoksa sadece ECE mi olsun yine. :44:
En iyisini yapıyorsun bence.
Madem söyleyebileceğini düşünüyorsun söyle.
Tabii eşini kırmamaya çalışarak söyle.
Gözün aydın canım, maşallah cimcimeye.
Naz eklenen çocuklar sanki gerçekten nazlı oluyorlar gibi geliyor bana.
Ben sadece Ece yi tercih ederim.
En güzeli canım boşver sen düşüneceğine onlar düşünsün
kendi kızları başka canım bak benim kayınveldem iş konusunda erinmez herşeyi yapar sağolsun şimdi o konuda hakkını yiyemem ama mayısda kızının düğünü var benim doğum 26 nisanda kızının çeyizi tek derdi benim evimde bir çöpü yok ama kızının herşeyi olsun istiyor üstelik yedi aydır bir kez sormadı eksiği var mı bebeğin diye böyle olunca işe yarıyacağını bilsemde gelmesini istemiyorum birde benim evimi sahiplenicek kendi evi gibi annemde varken o zaman ben yapacağımı biliyorum sende misafirsin diycem içimde kaldı çünkü:))) birde düğün 19 mayısda benim o düğüne gitmemi bekliyor eşimde onlarda daha lohusayken 12 saatlik yol gidecekmişim
kendi kızları başka canım bak benim kayınveldem iş konusunda erinmez herşeyi yapar sağolsun şimdi o konuda hakkını yiyemem ama mayısda kızının düğünü var benim doğum 26 nisanda kızının çeyizi tek derdi benim evimde bir çöpü yok ama kızının herşeyi olsun istiyor üstelik yedi aydır bir kez sormadı eksiği var mı bebeğin diye böyle olunca işe yarıyacağını bilsemde gelmesini istemiyorum birde benim evimi sahiplenicek kendi evi gibi annemde varken o zaman ben yapacağımı biliyorum sende misafirsin diycem içimde kaldı çünkü:))) birde düğün 19 mayısda benim o düğüne gitmemi bekliyor eşimde onlarda daha lohusayken 12 saatlik yol gidecekmişim
Maaşaallah kızına ecenaz çok güzel amam gerçekten adıyla yaışyor çocuklar çok nazlı olur:))
eksiğiniz neler kaldı kızlar yaa?beni heyecan bastı herşeyim acaba hazırmı diye telaş oldum sankii:18:
benimkine ilk hamileliğimde sordum babannesi neler yapıyorsun torununa dedim..oda hiçbişey yaptığım yok dedi..nasılsa doğumdan sonra bir sürü hediye gelir anneannesiide almıştır gerek yok dedi
bende lafımı esirgemedim..sanane milletin getireceği hediyeden,aldığından.senin yaptığın yapmadığın kendine dedim.öyle deyince bir yelek örmüş onuda uzun ve daracaık örmüş hiç giydiremedim.yeni doğduğunda beden oluyordu ama uzunluğu ayaklarını geçiyordu..giyebilceği uzunluğa eriştiğinde zaten bu sefer bedeni mümkün değil olmuyordu..
doğuma geldi 5 tl lik dandik ötesi bir tulum..eşim bile bu ne ya giydirmem ben bunu kızıma dedi.(tabi bana dedi)
sonra annemler kızıma hep hediyeler aldıkça kıskanmaya mı ne başladı..1.5 yıl sonra ilk defa bir tişört ve pantolon almışlar lütfedipte..
Kızlar bugün kontrolümüz vardı gülerek, eğlenerek gelmek isterdim ama değil ne yazıkki moralim çok bozuk
Bebeğimin ac değeri 3 hafta geri çıktı doktor 15 gün sonra tekrar bakalım dedi.Diğer ölçümleri uyumlu ama bu ac değeri neyse işte o geri çıkınca ben yelkenleri suya indirdim çok fena oldum zaten gözyaşlarım hazırda bekliyor.Doktor üzülecek bişey yok takip edeceğiz dese de ben çok fena oldum
Bebeğimin kilosu da hiç öyle çok değil sizin yazdıklarınız gibi...Ne bileyim yaaa yediklerime, içtiklerime o kadar dikkat ediyorum ki anlatamam.Çok moralim bozuldu yaaaa.Nasıl toparlayacağım bilmiyorum
kızlarrr dr a gittim bugün çok mutluyumdr kistler artık zor seçiliyo korkma ameliyatlık bişi söz konusu değil dedi veeee beni mutlu eden diğer gelişmeyseeeeee geçen hafta 1700 gr olan kızım bugün 2.368 gr çıktı hep kafama takıyodum kilosunu bursaya geldiğimden beri yediklerime hiç dikkat etmedim ama kızıma bursa havası yaradı sanırım dr bugün bana '4 hafta daha bekle sakın doğurma' dedi,inşallah dedim sanki elimde olan bişi alla alllaaaaaa neyse geçmişi okumadım ama face den takip ettiğim kadarıyla tatlişoğlum anne oluyomuş herkesten önce allah kurtarsın inşallah
Bu arada günaydın kızlar...
Dün gece yine kötü rüyalar gördüm hala etkisindeyim
Her gece bir film yazıyorum zaten rüyamda, garip garip rüyalar aman işte off...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?