2011 Nisan Anneleri

Kolay değil canım günlerimiz azalıyor iyice hepimizde var biraz depresiflik...olacak o kadar..

duygusallık ve bu defresif halimiz en çok son ayda oluyormus ..dün bir arkadasımıza gittik 3 aylık oğlu var ,,eşi son zamanlarda şurdan kalk suraya otur desem ağlıyordu. telefonla dayımla konusup sesi kötü geliyor diye ağlıyordu baktım hala ağlamaya devam ediyor gittik dayıma oturmaya meğer adam yatarak konusuyormus dedi

geçmiş olsun canım, Allah bebişinle,sevdiklerinle upuzun sağlıklı bir ömür nasip etsin. darısı artık bizlerin başına

mesacım nasılsın geçmişi okurken annenle ilgili konuşmama kararı aldık demişsin mahsuru yoksa neden böyle yaptı ya tam senin desteğe ihtiyacın varken diyorumya çevredekiler biz hamileyiz depresifiz de size noluyor ya bi anlasam.......

Günaydınn kısssssssssslarrrrrrrrrrrrrrrrrr
herkese hayırlı cumalarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
çalışanlara iyi tatillerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Çok haklısın canım seni anlıyorum..bilmiyorum belki de bizim ruh halimiz bazı şeyleri büyütüyor..bana da eşim bazen öyle batıyor ki!!!bir şey yaptığı yok adamın gözümün önünde olmasını istemiyorum...Sonra da düşününce üzülüyorum adamcağız ne yaptı ki diye işte böyle canım..biz sakin olmaya çalışalım bebeklerimiz için...bir de eskiyi düşünme canım ben de senin gibi yapardım o zaman herşey daha kötü oluyor en iyisi düşünmemek.

mesacımmm malesef hamilelik depresyonu olduğu gibi doğum sonrası depresyonu da var...yani bir müddet devam ediyor bu sıkıntılı hal..ama tabi herkes yaşayacak değil bunları..ben kızımın doğumundan sonra allahım bu dünya kötüye gidiyor nasıl korucam ben kızımı falan diye gece gündüz düşünüyordum bu da bir depresyondu ama geçiypr çok şükür zamanla..

Sanırım bu aralar herkes depresif ben de öyleyim geçen gün eşimle ailesi için tartıştım hala iletişim kurmuyoruz doğru düzgün barışmadık, 3. kişiler yüzünden bu duruma düşmemiz hem üzüyo hem de öfkelendiriyo beni halbuki biz bir saat bile küs kalamayan bi çifttik bakalım hayırlısı o benden bekliyo ben ondan, bazen kısslar yazıyo ya hani eşin ailesi konusunda birşey söyleyince eşim beni destekliyo diyorlar çok şaşırıyorum eşim ailesi konusunda öyle hassaski şakayla birşey söylesem bile ciddiye alıp tepki veriyo bu da bende hala aile olamadığımız düşüncesini oluşturuyo,

Öyle düşünme canım..siz hem daha yeni evliymişsiniz zamana ihtiyacınız var..zamanla aileniz daha da kuvvetlenecek hem bebiş de geliyor hayırlısıyla...sabret zamana bırak evliliklerin başında herkes yaşıyor böyle şeyler sonra insan gerçek hayat arkadaşının yanında olduğunu anlıyor...

seninle aynı fikirdeyim benim sinir olduğum konu şu laf olsun diye bana bir sor demi ailem şu tarihte gelecek şu kadar kalacak ne dersin de yok emrivaki ailesi desen zaten bi çeşit
senin dediğin gibi eşimin ailesine ben bir laf söylesem vay halime neler yapar bana bende kendimi kötü hissediyorum ailesi olarak onları görüyor heralde zaten onları görünce huy değiştiriyor kötü davranıyor bize ne bu ya

biz on senelik evliyiz 8 yaşında oğlumuz var ama insan yaşadıklarını unutamıyor ilk doğumda yaşananlar aklıma geldikçe öyle olmayacak diyor ama ben inanmııyorum kendi kendimi motive ediyorum keyfine bak naparlarsa yapsınlar diye ama olmyor işte.....

şekerim bizim nişanlılıkta başlamıs tı anlaşmazlığımız burnumuzdan gelmişti eşimle ben bir yatak odasına evlendik evimizde ne fayans vardı ne muıtfak dolabı eşim mutfağa metal bir lavoba çaktı tuğlalardan masa yaptık 8 ay gazetenin üzerinde bulaşık yıkadım 2 taraftan da birşey görmedik zaten tamam herkesin durumu belli maddi olmadılarsa keşke manevi olsalardı eşimle nişanlıyken başladık babasının evinin üzerine ev yaptık 2 yıl içini yaptırırp eşya almakla uğrastık benim çeyizim de yok gibi birşeydi şükür bitti gönlümüze göre bir evimiz oldu bugün e kadar ailem den maddi bir destek görmedim hep manevi destek aradım evlendikten sonra da hiç birşey olmamıs gibi sürekli gittim eşim benden önce hadi annen e gidelim deyip durdu..herşey gayet iyiyidi anenm hiç birşeyimde yanımda olmadı doğumumda olur diye hep hayal kurdum aylar öncesinden anne doğuma soyle gideriz boyle gideriz gecenin bir yarısı ararsam korkma falan dedim .. sonra bir öğrendim umreye gidiyor hayal kırıklıgına uğrayıp kendimi önemsiz hissettim nasıl olurda benim için endişelenmez diye düşündüm hatta ağır konustum masrafını teyzem karsılıyor diye gidiyorsun (bu arada 2.gidişi) bir anne para için evladından vazgeçiyor diye tabi o da kızdı bana kırıldı aradan bir hafat gecti aradım çok kötüyüm beni bir piskoloğa götürün nereye gideceğimi bilemiyorum diye kendi kendine kapris yapıyorsun dedi ben de tamam kötü günümde yanımda değilsen iyi günümde hiç olma sakın gelme dedim o da hastaneye yattıgım da ve sonrasında hiç gelmedi her aradıgında ağladım benim boynumu bükük bıraktın diye dün de görüşmek istemediğimi söyledim bu kadar ağlamama taş olsa çatlardı hani allah annenin içine merhamet verirmiş dediğim halde yumusamadı ,,,sağlık olsun ihtiyacım olunca yanımda olmayan anneyi ne yapayım artık

Son düzenleme:

Yani belki biraz fazla tepki veriyorum ama sanırım ailesine bu kadar bağlı olmasına dayanamıyorum önce biz gelelim isityorum ama o yok annemin hastalığı yok babamın sigortası yok bilmem ne hergün defalarca arar zaten aramazsa onlar küserler, eşimin bir abisi daha var ama eşim hayırlı evlat aslında onların bana yaptığı hiç kötü bir şey yok bana karşı çok iyiler ama eşimde problem var sanki ben nefret ediyorum onlardan hep ben yanlış anlıyorum, ben yanılıyorum ben art niyetliyim bilmiyorum ya aslında bakılırsa ailesi başka şehirde 2-3 ayda bir görüşüyoruz bu bile bence iyi bişey ama ben bazen gerçek bir aile gibi birbirimizi benimsemediğimizi düşünüyorum önce can sonra canan derler ya ben kim can kim canan kestiremiyorum bu günlerde

canm bende esimle ilk zamanlr esimle ailesi yuzunden cok kavga ettik.hatta ayrilma noktasina geldk.benm esin evin tek erkek cocugu hele bi ablasi var sanki kendi cocugu gibi duskun esime.esimi kisakniyolardi.beni seviyo diyo.hazmedemiyolardi.bende cenm dusuk esime dirdir ediyodum.ve basliyodu kavga.onlarin ekmegine bal surmus oluyodum.sonra dusundum bu bole olmuycak.esimin ailesi ile arama mesafe koydum.zaten bi ablasi burda .digerleri turkiyede.burda olan ablasi ben mesafeli olunca bize gelemez oldular.esimede ailesi ile ilg.hic laf etmez oldum.ama gozlerimle ablsini sokuyodum resmen.eeeee her nekadar kardesinin evide olsa.rahat edemediler.simdi sende hic esinin ailesi ile ilg.yorum yapma.sessiz ol.evinede gelirselar yuz verme.soguk davran.kibar bi sekilde istemedigini belli et.vucut dilinle yani.bi sure sonra esin seni tutar.ailesini ikinci plana koyar.ama hic onalri esine kotuleme.iyileri oyna.

canım çok zor olmalı.zaten hassas dönemdeyiz bide bizden alayış bekliyorlar..dilimi ısırayım eşim beni çok savunur söylediklerimin değeri çok onun için.sağolsun Allah razı olsun hiç üzmez beni hamileliğim boyunca daha dikkat eder.hele lohusayken çok anlayışlıydı.
kayınvalideme çok sinir olmuştum bişey dememeişti ama ben sinir olmuştum işte.gideceği günden bir gece önce çok ağladım kötü davrandım çok surat astım diye birden merhametmi geldi içime neeşim sordu neyin var diye zorla söyletti
bende çok sert ve suratsız davrandım dedim.şimdide yaptığıma üzülüyorum dedim.
boşver hırpalama kendini..şuan sen en hassas dönemindesin,sen değil,millet sana karşı anlayışlı olmalı dediAllahım bozmasın,herkesinkiside böyle anlayışlı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…