- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #45.181
biz on senelik evliyiz 8 yaşında oğlumuz var ama insan yaşadıklarını unutamıyor ilk doğumda yaşananlar aklıma geldikçe öyle olmayacak diyor ama ben inanmııyorum kendi kendimi motive ediyorum keyfine bak naparlarsa yapsınlar diye ama olmyor işte.....
seninle aynı fikirdeyim benim sinir olduğum konu şu laf olsun diye bana bir sor demi ailem şu tarihte gelecek şu kadar kalacak ne dersin de yok emrivaki ailesi desen zaten bi çeşit
senin dediğin gibi eşimin ailesine ben bir laf söylesem vay halime neler yapar bana bende kendimi kötü hissediyorum ailesi olarak onları görüyor heralde zaten onları görünce huy değiştiriyor kötü davranıyor bize ne bu ya
şekerim bizim nişanlılıkta başlamıs tı anlaşmazlığımız burnumuzdan gelmişti eşimle ben bir yatak odasına evlendik evimizde ne fayans vardı ne muıtfak dolabı eşim mutfağa metal bir lavoba çaktı tuğlalardan masa yaptık 8 ay gazetenin üzerinde bulaşık yıkadım 2 taraftan da birşey görmedik zaten tamam herkesin durumu belli maddi olmadılarsa keşke manevi olsalardı eşimle nişanlıyken başladık babasının evinin üzerine ev yaptık 2 yıl içini yaptırırp eşya almakla uğrastık benim çeyizim de yok gibi birşeydi şükür bitti gönlümüze göre bir evimiz oldu bugün e kadar ailem den maddi bir destek görmedim hep manevi destek aradım evlendikten sonra da hiç birşey olmamıs gibi sürekli gittim eşim benden önce hadi annen e gidelim deyip durdu..herşey gayet iyiyidi anenm hiç birşeyimde yanımda olmadı doğumumda olur diye hep hala kurdum aylar öncesinden anne doğuma soyle gideriz boyle gideriz gecenin bir yarısı ararsam korkma falan dedim .. sonra bir öğrendim umreye gidiyor hayal kırıklıgına uğrayıp kendimi önemsiz hissettim nasıl olurda benim için endişelenmez diye düşündüm hatta ağır konustum masrafını teyzem karsılıyor diye gidiyorsun (bu arada 2.gidişi) bir anne para için evladından vazgeçiyor diye tabi o da kızdı bana kırıldı aradan bir hafat gecti aradım çok kötüyüm beni bir piskoloğa götürün nereye gideceğimi bilemiyorum diye kendi kendine kapris yapıyorsun dedi ben de tamam kötü günümde yanımda değilsen iyi günümde hiç olma sakın gelme dedim o da hastaneye yattıgım da ve sonrasında hiç gelmedi her aradıgında ağladım benim boynumu bükük bıraktın diye dün de görüşmek istemediğimi söyledim bu kadar ağlamama taş olsa çatlardı hani allah annenin içine merhamet verirmiş dediğim halde yumusamadı ,,,sağlık olsun ihtiyacım olunca yanımda olmayan anneyi ne yapayım artık
canım üzülme nolur
bu hamilelikte insan özel ilgi istiyor belki sen başka bir zaman olsa bu kadar umursamazdın yaptıklarını ama görüyorumki bi birikmişlik var.
annen ilerisini de düşünmeli çünkü düşmez kalkmaz bir Allah
belki sana muhtaç kalacak belli olmaz
etle tırnakta birbirinden ayrılmaz annen hatasını anlayacaktır boşver üstüne gitme sen kendine ve yavruna yuvana bak canım herkesin bir derdi var içinde bunlar hep sınav
Allah yardımcın olsun
bebişimi bir an önce kucağıma alsam hiç kimseyi umursamıcam unutturacak bana herşeyi ,,son bir ay kaldı iyi olmak için elimden geleni yapıyorum dediğin gibi hamilelikten de çok takıyorum ,,allah annemin yaptığı hataları bana nasip etmesin
bunlar denenmiş altın öğütler düşününce haklısın aslındacanm bende esimle ilk zamanlr esimle ailesi yuzunden cok kavga ettik.hatta ayrilma noktasina geldk.benm esin evin tek erkek cocugu hele bi ablasi var sanki kendi cocugu gibi duskun esime.esimi kisakniyolardi.beni seviyo diyo.hazmedemiyolardi.bende cenm dusuk esime dirdir ediyodum.ve basliyodu kavga.onlarin ekmegine bal surmus oluyodum.sonra dusundum bu bole olmuycak.esimin ailesi ile arama mesafe koydum.zaten bi ablasi burda .digerleri turkiyede.burda olan ablasi ben mesafeli olunca bize gelemez oldular.esimede ailesi ile ilg.hic laf etmez oldum.ama gozlerimle ablsini sokuyodum resmen.eeeee her nekadar kardesinin evide olsa.rahat edemediler.simdi sende hic esinin ailesi ile ilg.yorum yapma.sessiz ol.evinede gelirselar yuz verme.soguk davran.kibar bi sekilde istemedigini belli et.vucut dilinle yani.bi sure sonra esin seni tutar.ailesini ikinci plana koyar.ama hic onalri esine kotuleme.iyileri oyna.
canım çok zor olmalı.zaten hassas dönemdeyiz bide bizden alayış bekliyorlar..dilimi ısırayım eşim beni çok savunur söylediklerimin değeri çok onun için.sağolsun Allah razı olsun hiç üzmez beni hamileliğim boyunca daha dikkat eder.hele lohusayken çok anlayışlıydı.
kayınvalideme çok sinir olmuştum bişey dememeişti ama ben sinir olmuştum işte.gideceği günden bir gece önce çok ağladım kötü davrandım çok surat astım diye birden merhametmi geldi içime neeşim sordu neyin var diye zorla söyletti
bende çok sert ve suratsız davrandım dedim.şimdide yaptığıma üzülüyorum dedim.
boşver hırpalama kendini..şuan sen en hassas dönemindesin,sen değil,millet sana karşı anlayışlı olmalı dediAllahım bozmasın,herkesinkiside böyle anlayışlı olsun inşallah
Allah yardım etsin ya bizi bi rahat bıraksınlar ya ne bu ailelerden çektiğimiz tamam Allah başımızdan eksik etmesin ama görüyorumki yaranılmıyor..... yapmayan evlat daha çok geçiyro..Haklısın tatlım biz ne dersek diyelim yaşadıklarını sen biliyorsun...Anlamıyorum yaa rahat bıraksınlar seni hamilesin işte görmüyorlar mıı..sinir oluyorum böyle insanlar zaten sen kendi derdindesin bir de onlar dert olmasınlar...benim eşimin annesi babası öldü bir üvey annesi var o da tabi kendi oğlu olmadığı için benimle daha iyi geöiniyor hatta öz annemden daha iyi davranıyor bana.Benim de sorunum annemle bir haftadır bana küs beni aramıyor ben aradım açmadı tel.ben de aramıyorum artık halbuki 4 kardeşten ona en yakın olan bendim bu halimle bile gidip evini ben temizlerdim sen yaşlısın yapma diye..takmamaya çalışıyorum ama üzülüyorum geceleri rüyama bile giriyor..herkeste bir sorun var işte.
canm bununda ustesinden soyle gelebilirsin.esinin ailesi size geldiginde deki onlara.kendi ailenden ornek ver.yada ne bilim at biseyler.bir eve misafir gidilirken o evin hanimi aranir musaitmi diye.biz abimi deilde yengemi arariz de.kibarca kocan atarfina bu sekilde laf sok.
canım ya çok üzüldüm valla yzdıklarına..gerçekten insan inanmak istemiyor..annen neden böyle davranıyor olabilirki????
bebişimi bir an önce kucağıma alsam hiç kimseyi umursamıcam unutturacak bana herşeyi ,,son bir ay kaldı iyi olmak için elimden geleni yapıyorum dediğin gibi hamilelikten de çok takıyorum ,,allah annemin yaptığı hataları bana nasip etmesin
bunlar denenmiş altın öğütler düşününce haklısın aslında
eşine Allah bizim eşleride böyle yapar inşallah ama nerde insan 7 sinde neyse 70 indede odur dün çocuğun okulunda konferansa gittik bunlar hep çocuk yetiştirilirken yapılan hataların sonuçlarıymış kadın anlattıkça eşimi gördüm
Allah yardım etsin ya bizi bi rahat bıraksınlar ya ne bu ailelerden çektiğimiz tamam Allah başımızdan eksik etmesin ama görüyorumki yaranılmıyor..... yapmayan evlat daha çok geçiyro..
aynen geldiklerinde çok güçlü olacam tavır yapacam kadın bi akıllı bi akıllı görceniz beni sulu götürür susuz getiririr ama bende artık cevap vermeyi öğrenmeliyim size bişey dicem inan utanıyorum k.valide bana şey diye hitap ediyor adımı unutuyor eşim kaçkere anne napııyorsun ddedi eşimin adı .... neden böyle yapıyorsun dedi kadın eşimin yanında ismimle yalnızken hala bildiğini okudu bende herseferinde hatırlattım neyseki vazgeçti unutuyormuş lan komşunun ıdığının adını hatırlıyorsun ama
ah bi uyanık ama bu sefer gösterecem onlara bide gelir evimi eşik eşik eşer bide derki kızı telefonda demişki fazla kurcalama evi demiş ama huyu buymuş
bunlar bir kısmı Allahım bana sabır ve güç ver....
çünkü bıktı artık yedi çocugu 5 torunu var ablamlar da hevesini aldı bana birşey kalmadı ben öyle düşünüyorum... çok şükür eşim tarafında ilk herkes heyecanla bekliyor
Evet canım ben de aynı şeyi düşünüyorum,bebeklerimiz bize tüm sıkıntılarımızı unutturcak inşallah...bak benim annem hiç olmayacak nedenden küstü bana..geçtiğimiz pazar günü temizlik yapacaktık yengem eşim ve ben..annem kardeşimin çocuğuna bakıyor 4 yaşında o da hastaydı ateşlenmiş öksürüyor falan biz de gelelim dedi annem.ben de anne gelme sen bak çocuk hast hem iş de yapamazsın yaşlısın sen en iyisi evde otur çocuğa bak hem biz camları falan silcez cereyan yapar çocuğa daha çok zarar verir dedim.Neyse pazar günü sabah abim yengemi bize bırakmaya geldi çocuklarını da almış yengemi bırakıp o dönecekti çocuğuyla beraber..ama eşim dedi ki gitmeyin gelin kahvaltı yapalım hem yatak odamızı düzenleyelim karyola falan yer değiştirelim beşiğe yer açmak için dedi.iyi de oldu 2 erkek onlar odayı değiştirdiler biz de işlerimizi yaptık tabi akşam oldu..akşam eve gittiklerinde annem barut gibiymiş sizin ki çocuk değilmi o hasta olmazmı sanki yeşim beni istemedi bir daha da istenmediğim yere gitmem demiş.onlar anlatmaya çalışmışlar abim biz de dönecektik ama oda değiştirdik mecburen yardım için kaldık planımız bu değildi diye ama dinlememiş bile onları..pazartesi ben aradım kaç kere açmadı telefonu..sanki biz gezmeye gittik de onu almadık ne saçma demi??
benm evime benden habersiz kimse gelemz.esimde kabul etmez zaten.bence is sizde bitiyor kizlar.hic guleryuz gostremeyin.esim artik ailesini bile gormek istemiyo.ben ne dersem onu yapiyor.esinize iyi olun.ailesi tarafina eger evinizde istemiyuposaniz bunu net olarak onlara belli edin.ikramda felan bulunmayin.suratinizi asin.
sabahtan beri tüm okuduklarımız yazdıklarımız gösteriyorki bu dünyada güçlü olmak lazım çünkü biz anneyiz bize muhtaç olan yavrularımız var....
kimse için değmez üzülmeye önemli olan kendimiz ve yavrularımız
ağlamakla yakınmakla bir yere varılamayacak içimi döktüm rahatladım ama onlara pabuç bırakmayalım. eşlerimizde bizi böyle güçlü görmek ister bazen onlar arada kalıyor çaresiz oluyor sueylülün dediği gibi davranmak en akılllıcası
nacizane fikrim....
senin iyi niyetli düşündüğün şeyi yanlış anlamıs .ne kötü fena
canm ben esimin ailesi benle bir yil ugrasti.esimle beni birbirimize dusurduler.simdi evimin 100 metresine bile yaklasamiyolar.esine karsi iyi ol.hatta esinin ailesinin iyi old.sole.dilin kirilmazya.ama onlara lafi yapistir.suratini as.senden yuz bulmasalar bi sure sonra rahat edemiycekleri eve gelemzler.esine ailesini ov dememdeki amacim .eger kaynanan felan seni esine sikayet ederse esin benm karim sizi ovuyo bana.yapmaz der.sana inanir.politikaci ol biras.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?