2011 Nisan Anneleri

ben biraz aceleciyim, kendim söylemiştim dra o da yaptıralım o zaman demişti.
tekrar yaptırmamızın sebebi de erken yaptırmış olmamdır.

testleri doktorlarla görüşerek ve gerekli araştırmayı yaparak
ihmal etmeyelim arkadaşlar..

şimdi gelelim başka bir mevzuyaa...
çatlaaak delikafadulden

bir süredir araştırıyorum,nasıl,ne zaman başlamalı,ne kullanmalı diyee..
ama ben 12.haftadan itibaren bişeylere başlamaya karar verdim ama tabiki
dr.unda fikrini alacağım..
şimdi yaptığım araştırmalar sonucu krem olarak en çok tavsiye edilen
lierac,fiyatı 60-70 tl civarlarında,birde bitkisel yağlar varki ben bunun üzerine daha çok
eğildim..en çok kullılan badem yağı,bu tek de kullanılabiliyor diğer yağlarla karıştırarak da...
işte önemli kısım,hangi yağlarla?
bir yöntem; bebe yağı+badem yağı(bunu tuttum)
diğeri;badem yağı+kakao yağı+susam yağı
bunlara yağlar eklenerek gidiyor...biraz kafa karıştırıcı,hangisi en doğrusu,:uhm:
ne yapmak gerekiyor?

bende 12. haftada başlamayı düşünüyorum hem o hafta dr kontrolümüz var,lierac benimde çok duyduğum bir marka ben krem kullanırım galiba,hamilelik boyunca 2-3 kutu anca gider diyor kullanan arkadaşlar...

her iki yerdeki doktorda artık folik asidi içmene gerek yok bebeğe bi yararı yok dedi, bende bıraktımm
bi kaç gün önce..
Bana doktorum 12.haftada bırakcaz dedi ama kan değerim sınırın 1 değer altındaydı onun için başladık demir ilacına.gyno ferro sanol verdi ama o nasıl iğrenç bir hap öyle dilime değdiği anda çıkarıyorum affedersiniz.Kendimce bir yöntem buldum suyun içine atıp direk yutuyorum.folik asitide pazartesi bırakcam.

Canım öncelikle geçmiş olsun...
Badem yağı tüylenme yapıyor öncelikle onu belirteyim:) Arkadaş şikayetçiydi bu konudan ama ben bile bile yinede bebek yağı aldım kendime,doğal badem yağı katkılızemuszemus haftaya başlıycam kullanmaya.
Birde vazalin kullancam bunuda bu forumda bir yerlerde okumuştum iyi geliyormuş çatlamalara.Hoş bende basenlerde zaten genç kızken sık kilo alıp vermekten çatlaklar var ama çoğalmasın diye sürcem bakalım.:CüvCüv:

çok saol canım,
bunu ilk defa duydum ilginçtir..ama doğru olma ihtimali çok yüksek besleyici özelliğini
düşünürsek..hangi bebek yağı canım,acaba dogru mu gördüm joh.. dimi,bende geçen
markette gördüm alim dedim,sonra vazgeçtim biraz daha araştırayım diye...

bende dr uma sordum çatlak için ne kullanayım diye ben 16. haftada vericm size krem dedi ama 12. haftadn itibaren vazelin sürücem

yok canım nivea bendeki.daha kullanmadım ama

cnm gözünaydın rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin.

cnm bende senin gibiydim kabızlık konusunda ama şimdi sabah kalkar kalmaz activa yiyorum probiotik yoğurt kayısılısını tercih ediyorum.öğle veya akşamda bir armut yiyorum.işe yarıyor dene derim.

slm kızlar. şöyle bi geçmişi okudumda ikili test için herkesi 12. haftada çağırmışlar beni 11+2 de çağırdı yani salı günü niye beni 12 de çağırmadı acaba?

cnm 11+2 demek 12. haftadan gün almış demek oluyomuş ondan öle çağırmıştır.

Bendede kansızlık çıktı 1 hafta önce yaptırdığım kan testinde ama daha kansızlık apı vermedi...Sadece elevit ve folik asidi kullanmaya devam et dedi...

cnm 3 aydan önce vermiyolar kan hapı.bendede kansızlık çıkmıştı.pekmez ve siyah üzüm ye dedi bunlar fayda eder dedi.

cnm benden doktorum gebelik öncesinde istemişti kızamıkçık testini allah korusun gebelikte geçirilirse bebeği öldürebiliyomuş.eğer bağışıklığın yoksa iğnesini yaptırcaz demişti.ama benim bağışıklığım varmış.bi dahada istemedi.

dün doktordan sonra giremedim kızlar çünkü anneanneme gittim.
doktorum uzun uzun gösterdi bebeğimi.ellerini ayaklarını tamamen oluşmıuş artık.dün 12+4 çıktık ultrasonda.biraz ilerde gidiyoruz son adet tarihime göre.ama belkide değişir ilerde bilemiyorum.kalp ritmine baktı çok ii dedi dakikada 140 atıyomuş.baş çevresi ense kalınlığı hepsi normal çıktı.
cinsiyeti söylemedi bişi benzetemiyorum dedi.15 gün sonra gel o zaman söylerim kesin dedi.
bana çatlak kremide yazdı Lierac Phytolastil Jel verdi.
bide folikasidi kesti elevit verdi.kan hapı demir hapıda vermedi sanırım hepsi içinde elevitin.

bu arada ben daha öncedende krem kullanmaya başlamıştım ama normal günlük vucud nemlendiricisiydi.bide arkadaşım johnson ın vazelinini kullanmış onu tavsiye etmişti ondanda aldım.ama biraz yağlı.geceleri sürüyorum aklıma geldikçe.

ben ilk gebeliğimde kakao yağı sürdüm bi de bepanten ama
son anda son ayımın son günleri çatladığını farkettim
dışardan müdahele pek çare değil
önemli olan içerden
o da su içmek bol bol

benim ilaçlarım da biterse bırakacağım da daha çok var sanki

canım benim seninkini okuyunca gülümsedim bi deli ben değilmişim:)buzdolabımı bende açamıyorum eşim aBARTIYORUSN DİYOR,BULAŞIK MAKİNESİNİDE ÇAAMIYORUM,EŞİM YERLEŞİTYOR BOŞALTIYOR,HATTA GECE YATARKEN ÇALIŞTIRIYOTUM,MAkine çalışırkewn mutfkta yanında duramıyorum çok rahatsız ediyor dışarı koku verirmi diyor eşim ama veriyor işte

pmega 3 hapı hamileler için özel olanı varmış balığın gövdesinden yapılması gerekiyormuş,karaciğerinden üretilen beyni için çok zaralıymış.ben hamile kaldığımı öğrendiğimde doktora içebilirmiyim diye sormuştum iç demişti hiç böyle bir açıklama yapmadı,evde teyzemin almanyadan gnderdiği vardı onu içtim biraz sonra zaten su içemediğim için içemedim iyikide bırakmışım

kızlar slm...ev taşıdığımız için giremedim int..kocacıma sağolsun benim üzülmemem için evi 3 günde btirdi...annemde sağolsun oda baya yardım etti....bide temizlikçi aldımmı bitmiştir bu iş...neyse asıl konuya gelim..bugün doktora gittim..yüreğim ağzıma geldi..ugs den baktı doktor bebek yok..baya baktı her yerime garip tarafı rahimide görmedik doktora dedim sağ tarafımda olablir die hissettim..baktı orda ama bu sefer kalp atışı yok ne olduğumu şaşırdım o anda dondum..ama doktorum o kadar iyi ki üstüne kimseyi tanımam...dediki bi alttan bakalım.ufaklk bizimle oyun oynuyo dedi..alttan baktık veeeeeeeeeeeeeebayanssul usmile bebişim orda..sıpa bizimle dalga geçmiş..meğer rahmim arkadaymış benim..ondan görememişiz..rahmin dışındaki kan gitmiş..tertemiz bizimki 2 cm olmuş...kollar görnüyo kıpırdıyo dedi ama emin değilim...doktorum dediki..seni seni bi doğ senin popona iki şaplak atıcam dedim bende seni sıpa bi doğ anneyi üzmek neymiş gör...meğersem göz rengi gibi siyah yeşil nasıl oluyosa kiminin önde;kiminin arkada yada çarpık olurmuş....oh eşimde bi tedirgin oldu...çok şükür...çük şükür...ELHAMDÜLİLLAH..ARTIK 4 HFT SONRA GİDİCEM..RASK YOK ÇOK ŞÜKÜR...

kızlar slm...ev taşıdığımız için giremedim int..kocacıma sağolsun benim üzülmemem için evi 3 günde btirdi...annemde sağolsun oda baya yardım etti....bide temizlikçi aldımmı bitmiştir bu iş...neyse asıl konuya gelim..bugün doktora gittim..yüreğim ağzıma geldi..ugs den baktı doktor bebek yok..baya baktı her yerime garip tarafı rahimide görmedik doktora dedim sağ tarafımda olablir die hissettim..baktı orda ama bu sefer kalp atışı yok ne olduğumu şaşırdım o anda dondum..ama doktorum o kadar iyi ki üstüne kimseyi tanımam...dediki bi alttan bakalım.ufaklk bizimle oyun oynuyo dedi..alttan baktık veeeeeeeeeeeeee bebişim orda..sıpa bizimle dalga geçmiş..meğer rahmim arkadaymış benim..ondan görememişiz..rahmin dışındaki kan gitmiş..tertemiz bizimki 2 cm olmuş...kollar görnüyo kıpırdıyo dedi ama emin değilim...doktorum dediki..seni seni bi doğ senin popona iki şaplak atıcam dedim bende seni sıpa bi doğ anneyi üzmek neymiş gör...meğersem göz rengi gibi siyah yeşil nasıl oluyosa kiminin önde;kiminin arkada yada çarpık olurmuş.RAHMİ..... eşimde bi tedirgin oldu...çok şükür...çOk şükür...BU ARADA 6+2 DE KARINDAN KALP ATIŞINI GÖRDÜK VE DUYMUŞTUK..:ELHAMDÜLİLLAH..ARTIK 4 HFT SONRA GİDİCEM..RİSK YOK ÇOK ŞÜKÜR...

esra yüreğin ağzına gelmiş ama şükür ki iyiymiş
benim kese de boş gibiydi bizim ufaklık sen tut ennnn yukarı duvara yaslan
sanki başka yer yok
neyse iyi olsunlarda

Okurken bi an içim bir tuhaf oldu.eyvahedigeldismile Allah iyiliğini vermesin Esra. Aman herşeyin yolunda olmasına çok sevindim hadi gözün aydın. Oyuncu bebişinide aşk olsun yani

Bak bak ufaklığa...benimkinin kalp atışı 165 çıktı 180 e kadar oluyomuş...ben anlamadım 140 ın altı erkek üstü kız derler ama :)...bu ilk kontrol içinmi geçerli acaba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…