2011 Nisan Anneleri

esracım bende kötü haber var sandım(allah korusun)
şükür herşey yolundaymış...sadece annesine şimdiden yaramazlık yapmış...

merhabalar ben topiğe yeni katılanlardanım.Öncelıkle herkeze hayırlı gebelıkler inşallah hepimiz saşsalim alırız kucagımıza bebişlerimizi.Benım sat ım 07.07.2010 dogumun beklendıgı tarih 13.04.2010 :sm_cool:

gun aydin herkese! bende okurken cok heyecanlandim, e doktorun ya iyiymis vereliniortak

Günaydın hanımlar nasılsınız,memleketteyim hala yarın inşaallah yola çıkıyorum,yolculuk için endişelenen arkadaşlar çok rahat geçti yolculuğum hiç sıkıntım olmadı çok şükür ailemle güzel vakit geçirdim.

Bu sefer gittiğimde sorucam landsracçım saolasın Şeniz

Doktorum hangisini önerirse onları yaptırıcam kaydirigubbakcemile5

Bende araştırıyorum önemli olan cildi hem içten hem dıştan nemlendirmek diye düşünüyorum..

Bol su içmekle beraber
Bebek yağı, Bepanthol Losyon, susam+badem+kakao yağı karışımını düşünüyorum
Biraz pehlivan gibi olucam ama guclubacismile
kaydirigubbakcemile3

Bi arkadaşım lireac kremini kullandı çatır çatır çatladı eyvahedigeldismile
Ve çoğu yerlerde lireac'ın işe yaramadığını okudum buyüzden onu almayı düşünmüyorum

benim ilaçlarım da biterse bırakacağım da daha çok var sanki

Banada çok gibi gelmişti ama saydım, önümüzdeki hafta bitiyor
Günde üç tane folikplus alıyorum :hulya:

2li testini mi yaptırdın?
Ne güzel bebişin gayet sağlıklıymış

Bende çatlakları önlemek için ne bulursam sürmeyi düşünüyorum

Bebişin korkutmuş ama çok şükür herşey yolundaymış

Günaydınn eflalim opuyorumnanaktan yolculukta sıkıntı yaşamamana sevidim :1hug: yarında hayırlısıyla evine geçersin inşallah

Günaydın kızlar nasılsınz umarım herşey yolundadır
esrayağmıur heyecanla okudum valla canım bebiş şimdiden yaramazlık yapıyor çok sevindim herşeyin yolunda olmasına

bende sonunu zor getirdim mesajın,kimbilir sen ne yaptın o anlardaa...
sıpaa,şimdidenbaşlamış annesiyle oynamaya..
çok şükür birşey yokmuş,amaan olmasında...

hoşgeldin balküpü,
Allah sağlıkla tamamına erdirsin,cümlemizi..
bu arada seninle satlarımız ve beklenen doğum tarihleri aynı..
gerçi son kontrolde 2 gün önde çıkmıştı bebek,ama daha çok değişir sanırım..

kızlar,ben dün bir çatlak önleyici yağ karışımı aldım..sürümü çok güzel,
ben gögüslerden başladım şimdilik...kokusu da gayet güzel..sonuç için çok erken tabi..
hem biraz genel bilgi hem de ürün ile ilgili bilgi olsun diye bir yazı paylaşıyorum...
sanıyorum reklama girmez...

Cilt çatlağı nedir?
Cildin dermis tabakasında, cildin dayanıklılığını, diriliğini ve yapısal bütünlüğünü sağlayan kolajen ve elastin lifler vardır. Daha ince olan elastin lifler, kolajen liflerle birlikte cildin esnemesine ve orijinal konumuna geri çekilmesine izin veren ve cildin elastikiyetinde önemli rol oynayan balık ağı benzeri bir yapı oluşturur. Kolajen ağları düzensizleşip, elastin lifleri koparsa cildi sıkılaştıran tüm yapı yıkılır ve cilt yaraya benzer çizgili bir hal alır. Skar görüntülü cilt çatlakları oluşur. Yani cilt çatlakları hasar görmüş elastin yapılardır. Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olan büyüklü, küçüklü bu çizikler zamanla sedefi beyaz bir renge dönüşür.
Cilt çatlağı neden oluşur?
Cilt çatlaklarının gerçek nedeni hormonlardır. İnsanlar kilo aldıklarında hormonlar üretilir ve yağ hücrelerinin metabolizma sürecine dahil olur. Gelişme çağında, kadınların hamilelik döneminde, erkekler ağırlık kaldırırken veya ergenlik çağındaki gelişme sırasında hormonlarımızda ve cilt metabolizmamızda değişiklik olur. Cilt çatlaklarına neden olan şey gerilme değil, hormonlardaki değişikliklerdir.
En çok kimlerde görülür?
Hamile bayanlarda karın ve göğüslerde, vücut geliştirme ile uğraşanların omuzlarında, ergenlik çağında en çok karın, kalça, baldır ve göğüsler gibi ani gelişen vücut bölgelerinde oluşabilmektedir. Ayrıca uzun süreli ağız yoluyla veya sürerek kortizon kullanımı ve vücutta fazla kortizon üretilmesine neden olan Cushing hastalığında deri çatlakları gelişebilmektedir. Uzun süreli kortizon kullanımında, diğer deri çatlaklarından daha derin, geniş ve yaygın şekilde ortaya çıkabilmektedir Görülme sıklığı nedir? Gelişme çağında %25, erkeklerde %10, hamile bayanlarda %95 oranında görülür. Çatlaklar neden herkeste görülmez? Bu çatlaklar her hamile kadında ya da her kilo alıp-vermiş kişide görülmez, çünkü genetik yapının da bu olaya katkısı vardır. Kimi ciltler diğerlerine göre daha dayanıksız olabilir. Yine de deri çatlaklarının oluşum mekanizması halen tam olarak anlaşılamamıştır.
Çatlaklara engel olunabilir mi?
Çatlaklara engel olabilmek için karın, göğüs ve bacakları esnemeye alıştırmak gereklidir. Çeşitli losyon ve yağlar cildin esnemesine yardımcı olur. Ayrıca bu bölgelere masaj yapılması kan dolaşımını hızlandıracağından çatlaklara karşı koruyucu olabilir. Düzenli egzersiz cilt ve kasların oksijenle beslenmesi ve hücrelerin güçlenmesi açısından önemlidir. Güçlü hücreler çatlamazlar. Ayrıca dengeli beslenmek ve bol su içmek de cildin sağlıklı bir yapıya sahip olmasında ve kendini korumasında önemli bir faktördür.
Peki çizgiler belirdikten sonra ne yapılabilir?
Ciltteki çatlamalara engel olan her türlü önlem, oluşan izlerin de aynı şekilde solmasına da yardımcı olacaktır. Fakat izlerin tam anlamıyla kaybolmaları imkânsızdır. Özellikle hamilelik döneminde vücudun hızla büyüyen bölgelerini cilt bakım kremleriyle beslemek hem cildi dinlendirir, hem de çatlakların oluşmasını engellemede yardımcı olur. Çatlakların oluştuğu bölgelerde cildi germeye yönelik tedavi ve bakımlar da çizgilerin belirginliğini kaybetmelerinde yardımcı olacaktır. Oluşan çatlakları tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir. Ancak çatlaklar başlangıç evresinde ve ince ise büyük ölçüde hafifletilebilir. Çatlaklara karşı uygulanacak hemen her yöntemin mutlaka UZMANLARIMIZA danısılması önerilir.
Siz neler yapabilirsiniz?
Cildinizi her gün retinoik asit ve alfa hidroksi asit içeren bir kremle nemlendirin. Kremler hem çatlamaya karşı cilde gereksinim duyduğu suyu verecek, hem de cildin esneme kapasitesini artıracaktır. Bol, bol su için. A, E ve C vitaminleri yönünden zengin yiyeceklerle beslenin
İÇİNDEKİLER:Avakado yağı,Badem yağı,Buğday yağı,Calendula yağı,Jojoba yağı,Nar çekirdği yağı,Papatya yağı,Susam yağı,Kakao yağı,EveninG primrose
KULLANIM:Günde 1 kere olmak üzere sorunlu bölgeye pamuk vasıtası ile masaj yapılarak sürülür
SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI
Faydaları : Düzenli kullanıldığında; Gebelik sırasında ve sonrasında cildi beslemeye, cildin elastikiyetini arttırmaya, kuruyup çatlamamasına faydalı olabilir.

-Alıntıdır.

merhaba kızlar ben de aranıza katılmak istiyorum.
benim sat 14 temmuz beklenen doğum tarihi 24 nisan
medicine hospital meltem hanıma gidiyorum.
benim bi kızım daha var. o da nisan doğumlu:)
kızım iki yaşına girdiğinde bi çocuğum daha olcak inş.:)

çatlak kremleri filan konuşulmuş ben ilk hamileliğimde hep zeytinyağı sürdüm çok şükür hiç çatlamadım. bebe yağı şişesini boşalttım zeytinyağı doldurdum her banyodan sonra ve aklıma geldikçe fıs fıs sürdüm karnıma. bence zeytinyağı mucizevi bişi.

Günaydın nisan anneleriiii inş hepinizin bebişleri iyi ve sağlıklıdır. Dün dra gittik sata göre 11 haftalıktık ultrasonda 11+3 çıktık drum +-3gün yanılma olabileceğini söledi. 2li test yapıldı salı günü sonucu alıcaz inş. Ense kalınlığına bakıldı 0,5 çıktı. herşeyi şükür normal ilerliomuş bebişimizin. cinsiyeti öğrenmek isterseniz 2 hafta sonra daha sonra derseniz 1 ay sonra gelin dedi bizde 3 hafta sonrasına randevu aldık 8 ekimd gidicez tekrar. O kadar garip olduk ki her şeyi oluşmuş şükürr eller ayaklar kalp atışlarını tekrar duyduk. Allahım bu mutluluğu herkese nasip etsin.
Folik asiti drum bıraktırdı. Elevit verdi. Bu zamandan sonra yediklerine çok dikkat edeceksin dedi ve bir dünya şey sıraladı. ama ben bunlara uyamıyorum 3 gündür feci bulantım var her yediğimi çıkartıyorum tam geçti derken tekrar başladı. İnş kısa zaman içinde geçer çalıştığım için çok zor oluyorr.
Diğer anne adaylarımızdan da böyle güzel haberler almak dileğiyleee...

canım hadi bakalım faydasını görürsün inşallah.Benim gögüsler büyük zaten herhalde çatlamaz yeterince esnektir diye düşünüyorumkaydirigubbakcemile3 Ha bu arada aklıma gelmişken ilerleyen zamanlarda gögüslere krem sürmek erken doğumu tetikleyici uyarıcı etki yapabiliyormuş onun için masaj yaparken dikkatli olmak lazımbilmiyorumkismile
Hoşgeldin aramızaolumunekankayizsmile Tecrübe konuşuyor dikkate almak lazım desene yerimseniben eh artık bize yol gösterirsin. Bu arada zeytinyağını bende bir iki kişiden duymuştum denenebilir:CüvCüv:
Hadi gözün aydın Duygu.Darısı başımıza bakalım.Bende pztesi gitcem.Ya bu bizim topicte var birşey herhalde bebişler çok nazlı kimse cinsiyet öğrenemiyor ha bir tane arkadaş vardı sadece 10 haftalıkken dr u kıza benziyor demişti.Daha gerisi yok...Benim dr da söylemez korkarımm:çok üzgünüm: neyse sağlıklı olsunda elbet öğreniriz cinsiyetleri

inş bizimde herşey yolundadır cnm bende salı günü gitcem ikili test için. rabbim güzel haberler almayı nasip eder inş

Bu arada kızlarrr ben nezle olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum korkarım eyvahedigeldismile Dün eşim sesin değişti senin dediydi bugünde hapşırık başladı ve burnum tıkalı... Limonlu çay içtim kahvaltıda gün içinde portakal mandalina takviyesi yapcam. Okullarda açılıyor atlatırım inşallah çabucak :bbo:
Sizler nasılsınız bakalım????

bu arada bende çatlak için mustela double action diye bi krem aldım çevremde kullananlar var ve hiç bir tane bile çatlakları olmamış inş ii gelir

aman cnm dikkat et kendine ve bebişine bu hava geçişleri bizleri baya zorlucak anlaşılan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…