2011 Nisan Anneleri

bakkal emziği nasıl kızlar markası ne hep topiklerde yazıyo?

ben evime kim gelirse küveti hazır edip bebeğimi yıkatıyorum. duşta yıkamak çok güzel ama bebeğe birinin su dökmesi lazım. sonra havlusunu mermerşahını banyonun içinde sarması lazım. gerçi beceriksiz biri bile yardım edebilir eşiniz mesela :)) yalnız mart annelerinden birinin bebeği yıkanırken su yutmuş günlerce küvezde kalmıştı. doktor yaşamasını güçlü olmasına bağlamıştı. onu okuduğumdan beri bebişimin başını yıkayamıyorum. hep birilerini bekliyorum. ama gelen gidenim var bebişi gün aşırı yıkayabiliyorum.

kızlar bebeği kaç günde bir banyo yaptırıyorsunuz?nasıl yaptırıyosunuz?kucaktamı küvettemi?tekmi yıkıyosunuz
ben kaynanamla bebek küvetinde yıkıyoruz.2 günde bir

kızlar bebek emziğe nasıl alıştırılıyor, bilen var mı?
ben 20 günlükken vermiştim.
avent le wee ninkini almadı. chicco nunkini emiyor bütün gün.
yoksa sürekli ağlıyor.

Bugün maşallah rezeneden midir anlamadım gazları potur potur çıkarıyo kızım, bugün de sevinçten ağlayacam galiba :) Umarım ilaçları boşuna almışımdır...

rezeneden kaç ml veriyosun,ne kadar atıyosun rezeneden?
ben kendim 2 3 brdak içiyorum.oda ii geliyor

kızlar bebek emziğe nasıl alıştırılıyor, bilen var mı?
Valla ben de veriyorum ağzına ısrara ama benimki de almıyor

kızlar bebeği kaç günde bir banyo yaptırıyorsunuz?nasıl yaptırıyosunuz?kucaktamı küvettemi?tekmi yıkıyosunuz

Cnm biz eşimle 2 günde bir yaptırıyoruz hatta doktorum bebeğin hergün banyo saati olsun dedi ama dur bakalım havalar accık da ısınsın

rezeneden kaç ml veriyosun,ne kadar atıyosun rezeneden?
ben kendim 2 3 brdak içiyorum.oda ii geliyor[/B]

çay bardağına 1 tatlı kaşığı milupanın rezenesinden koyup yapıyorum; kendim içip dibinde az bırakıp onu da kıza içiriyorum emzirmeden önce.. toplam 4 ya da 5 çay kaşığı kadar. kendim içmeyeceksem tatlı kaşığının ucuyla rezene ve dibinde bıraktığım kadar su koyuyorum canım.. ml olarak ölçmüyorum toplam günde 4-5 kez ve 1 çay bardağını geçmiyor

Valla ben de veriyorum ağzına ısrara ama benimki de almıyor

Bizim kız emiyor ama süt gelmediğini anlayınca sinirlenip ağlamaya başlıyor ve atıyor emziği..

Merhaba kızlar sık sık giremiyorum bende benim canavardan dolayı sürekli gaz sancısından yıldım artık çözümü hafif ısıtığım havluyla karnına vede ayaklarına koyarak buldum sizinle paylaşmak istedim ne zinco ne rezene hiç işe yaramadı ısıtılmış havluyla çözüm buldum ancak kızlar öneririm sizlerede allah hepimize sabır ve güç versin meleklerimize bakabilmek içinn...

kızlar maşallah bir hafta giremeyince baya ilerlemiş topiğimiz
bizdeki sorun gaz c.tesinden beri kakamızı yapamıyorduk en son çarşamba sabahı zeytinyağına sabunu batırıp poposuna koydum 1 dk da yaptı yoksa kıvranıyordu yavrum
emziği nasıl verdiniz benimki almıyo ya biraz emiyor süt gelmediğini hissedince atıyor emziği ama mama verdiğim biberonu çıkarmak istemiyor bitsede

Canım senle aynı yöntemleri uyguluyoruz:) ben ekstradan iki gündür milupanın rezenesini veriyorum tavsiye ederim

milupanın rezenesini bende veriyorum ama yazmak istemedim tercih sebebi olduğu için
ama gerçekten günden güne maşallah düzelme var sendede etkili oluyomu rahatladınmı sende biraz

milupanın rezenesini bende veriyorum ama yazmak istemedim tercih sebebi olduğu için
ama gerçekten günden güne maşallah düzelme var sendede etkili oluyomu rahatladınmı sende biraz

canım etkili oluyordu ama bugün doktor kontrolümüz vardı doktor vermeyin dedi bebeğin anne sütünden başka bişey almasını istemiyoruz enfeksiyon riskini artırıyor dedi sonuçta verdiğiniz şeyin besleyici bir etkisi yok ama midede yer kaplıyor ve bebek emme gereği duymuyr dedi sadece biogaiaya izin verdi kolik bebeklere yapcğınız şey masaj yapmak şarkı mırıldanmak ninni söylemek dedi yani 3-4 hatta 5 ay böyle olacak ben gece sütümü sğıp veriyordum biberon kullanma şimdi bırakmaz ama üç dört ay sonra memeni istemez dedi vericeksen kaşıkla ver sütünü kaşık kaynatılıp soğutulmuş olsun dedi enfeksiyondan dolayı o da sağlık ocağında ebede biberon hakkında aynısını söyledi

Eveet, her gün başka bi macera... Dün rezene mi işe yarıyo nedir, gazları çıkarıyor bizim kız dedim, bugün onun da işe falan yaramadığını gördüm.. sabah 10:30'dan beri hala uyumadı yine bizimki, yemek yiyemedim yine dermanım kalmadı. gazını çıkaramıyor ama acısı benden çıkıyor. en son kollarım titremeye başladı artık, ben de şalımı sling gibi bağlayıp içine yatırdım son çare olarak, ve zaten uykudan bitap düşen kızım ilkel sliginin içinde sakinleşti ve azıcık uyudu. tabii gaz sancı yapmadığı süreceeee.. bu askerlik biter mi yaa??? :92:

ya canım ama ben anlamıyorum ya kimi doktor ver bşey olmaz diyor kimisi verme diyor aslına bakarsan biz ne kocakarı ilaçları ile büyümüşüzde bişey olmamış ama benimde öle dediğime bakma bende korka korka kullanıyorum herşeyi neyse bende vermeyim artık rezeneyi allah yardımcımız olsunda en kısa sürede geçsin inşallah.

bide ayrı olarak bişey soracağım arkadaşlar yaa dün çıldıran oğlum bugün nerdeyse hiç ağlamadı anlamadım neden acaba hergün huy değiştirir dedikleri bumu olsa gerek kılanmaya başladım iyice:18:

selam kızlaar..nasısınız bebişler nası bakalım??benimki gazlı galiba..ya da doymuyo ah bi anlasam ne olduunu..aç bu çocuk aç lafını duymaktam sıkıldım artık..günde 2 veya 3 kere de mama veriorumm..kolik ne demekti kızlar??çok ağlıyo kızım sadece kucakta susuyo ve emerken..e çok emiyo boş emiyo bu sefer de gazlanıo...emmese bağırıo..uyumuyoo..böle bi kısır döngü yani..şimdi benim kızım kolik mi??kolik bu mu demek??

sizler nasısınız??tek benim bebiş mi çok ağlıo her bebiş mi ağlıyo??kilo da az alıo..çocuğun ağzına ha bire yemek tıkan psikopat annelere döndüm..çok kızardım aslında..emio da ama yetmio demekki..kaşıkla mama mücadelesi veriorum..bazen biberon veriom ohhh o zaman benim kızımdan mutlusu yok..ayy ayy annelik zormuş valla..

kızlar gazlı bebeklere ilkel bir yöntem önericem valla bizde işe yaradı. özellikle soğuk dolayısıyla oluşan gaza (hani biz üşüttüğümüzde sütten dolayı oluşan) ve bebeğin karın ağrısına iyi geliyor. az, ılık şekerli su. ben biberona 10-15 ml su, bi silme çay kaşığı toz şeker koyuyorum. içiriyorum yada kaşıkla veriyorum içtiği kadar artık ama şekeri çok koymuyorum genzini yakmasın dye. annemler bizi o yöntemle büyütmüş eskiden rezene, sab simplex mi varmış. hem ilaç gibi katkı maddeli değil. bizde işe yaradı gibi.

cnm kilo alması az ise açtır.
ama mesela bnmkide ağlıyor. sağlık ocağına götürdüğümde 1400 gr almıştı en son ay. 2. ayında yani.
açlıktan diil dedi huyu böyle dediii hemşiremiz.

canım iyi diyorsunda şeker vermekde zararlı o dediğini annemin zoruyla bizde yaptık pek işe yaramadı bu gazın çaresi yok 3-4 ay böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…