2011 Nisan Anneleri

anladım canım listede ne testleri varki?ayy ben drma birşey sormasam söylemycek ya.. diyebet içinde test yapılır bildiğim kadarıyla bir de guatr benim dr hiç birini istemedi ya:sinifsinif:

ne demek canim birbirimiz icin burdayiz.fikir ali$veri$i yapiyoruz,birbirimizden bilgi aliyoruz.

ilk kontrole bile nerdeyse 6 veya 7.haftada cagiriyolar bebek kesesi görünüp kalp atislari baslayinca nerdeyse.belkide zit pirt cagirmamak icin.hersey icin öyle acele etmiyolar gercekten.birazda saglik burda pahali oldugu icin midir bilemem ama.banada burdaki doktorlar böyle olunca cok ilgisizmis gibi geliyo.sanki bizim doktorlar daha cok sey biliyomus gibi yada ben öyle hissediyum.önemli birsey oldugunda es gecmiyolar tabiki ama hersey yolundaysada, oglumda ayda 1 cagiriyodu kontrole..

Benim doktorumda ultrasonda burun kemiği normal,omurgada normal,ense kalınlığıda normal dedi..Yinede içimiz rahat olsun ikili test yaptıralım dedi..SSK da yaptırdım para vermedim...O da iyi çıktı şükür..Başka teste gerek yok dedi...

11-14.hafta ıkılı test(11-14 testi)

16-20.hafta - üçlü test

20-23.hafta-1.detaylı ultrasonografi
2.renkli doppler ultrasonografi

24-28.hafta şeker tarama testi

30i.haftadan sonra-NST

34-36 hafta-tam kan sayımı,TIT,HBsAg vd.icelemeler

36-38.hafta - pelvik muyene

bilgınız olsun ıstedım

bu pelvik muayene galiba catı muayenesi..doğum yapan tüm ark.en kötüsünün catı muatenesi olduğunu söylüyorbilmiyorumkismile

bu guatir testi en basta hamile kalir kalinmaz yapiliyo.hani bir sürü kan testi yapiyolarya aids ten tut baska bircok seyin bakildigi.eger bir sorun varsa ilaca baslaniyo en azindan benim ölye oldu.benim hamileliklerimde alcak guatir cikiyo ve 9 ay ilac kullaniyorum.

evt burdada yapılıyor bı çok test hamılıgı ılk ogrendıgın zaman.ben yaptrdım.ıyı bır dr raslatmak çok onemlı canım ben ılk hamılelıgımde ozellere gtım çapaya bıle gttım ama dra rast gelmedım çok cektım 3ay duşukle sonuçlandı.şimdı kı drumdan çok memnunum ama

ben gorumcemın dogumuna gırmıştım ayy ebe ıkıde bır parmkla bakıyor açıldımı dr gelıp gıdıp bakıyor aslında normal dogum korkuldugu kadar değil ama ışte kendını o on orda duşunmek kotu tam bbek çıkarken çıktım dayanamdım artık

kızlar ikili test sonucum çıktı sanırım bi sorun yok yani trisomy 21 negatif trisomy 13/18 negatif çıkmış bi sorun yok değilmi

hayatım dr un sorun yok dediyse için rahat olsun bebiş iyi masallah

doktora sormadım daha tatlım 9 kasımda randevumuz
bide kızlar detaylı ultrasondan bahsediyorsunuz sanırım dopler den yani avcılar hospital ssk ya 85 tl ye yapıyor ve çok iyi bi ultrason uzmanları var mehmet bey ben ikili testide oraya yaptırdım bilginiz olsun diğer yerlerden 200 civarı fiyatlar

mesa erenhava çok saolun kızlarrr darısı tum bekleyeelerin başına allahım sağ salim gelsin yavrularımız

senin dogumda isin nee:))) normal dogum sadece nefes alip vermeden baska birsey degil sanci gelince nefesi dogru alip veriyosun sanci gecince birsey kalmiyo zaten bir sonraki sanciya kadarzemuszemusdogum tam baslayincada zaten Allah tarafindan ikinma hissi geliyo yine dogru nefesle ikinmayida yaptinmi cikti i$te sana
cocuk:ecrin_bebek:benim dogumda gikim bile cikmadi:lepi: trde hep duyuyodum bagira bagira doguruyolar diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…