2011 Nisan Anneleri

ohh afıyet olsun bebışıne yarasın.bacaklarını yukarı dık uzan rahatlarsın

mrb kızalr azcık canım sıkkıın 4 lü test sonucum cıktı yüksek down sendromu taraması çıktı 1:172 istab,nbula amniyosentez için gideceğiz ben hiç istemiyorum ama eşim ailem ve eşimin ailesi çok bunalttıılar beni bbekte sorun varsa sensin sorumlusu vs . dr da cok sasırsdı test sonucuna en çok dr um rahatlattı beni pazartesi gidiyoruz

iyi akşamlar kızlar

ben 3 gündür gece oflayıp pufluyorum içime sıkıntı giriyor uyuyamıyorum sizin uyku düzeniniz nasıl?

ıyı akşamlarr guzel annelr

bende aynıyım yatagın ıçınde donup duruyorum.bıde belım agrıyor yataga yatınca

sanada iyi aksamlar..bende yataga hic girmiyorum dönüp duracagima :))gece 4 te falan yatiyorum direk:88:

insallah birsey yoktur.icini ferah tut.

canım hiç canını sıkma ..banada 4 lü yapıldı bende salı alıcam sonucukalabalık bi arkadaş toplantısında 4lü yaptırdığımı söyleyince herkes sakın sonucuna bakıp üzülme ve sakın başka seyler aklına getirme dediler.Etraflarında çok şahit olmuşlar böle riskler çıkan morali doğum yapana kadart bozulan ama sonucunda sağlıklı bebek dünyayagetiren hatta bana dedilerki niye yaptırdın ??? bazende testlerde yanlışlık oluyormuş o nedenle güzevenme bence amiosentez yaptırmadan başka yerde testi tekrarlat derim ...

walla kızlar napcam bilemiyorum 4 li test zamanıda geçmiş olabilir 18+1 olduk ne diyebilirimki eşim beni çok gerdi bu akşam bebekte sorun çıakrsa falan ailesi keza öyle benim ailemde hem yaptır hemde yaptırma diyor doktorum yaptıralım mutlaka dedi sorun çıkmayacak ama aklımız kalmasın dedi yakın arkadaşım ankarada ka,dındogumcu onu aradım oda yaptır diyor gönlüm yaptırmamaktan yana keşke tek başım akarar vermişş olsam amaaan sallla der keyfime bakardım güler geçerdim

inş. sorun yoktur canım.amniyosentezıde yaptr mutlaka ıçın rahat etsın.sıkma kendını bebışınıde uzme

funmak bence içini ferah tut.
neden eşin ve ailesi üzerine bu kadar geliyor anlamadım.
ama doğuma kadar içim içimi yer diyorsanda amniyosentez yaptır derim.
ama eğer özürlü ise aldırıcakmısın veya naparsın bunuda düşün???

ben şahsen asla aaldırmam dediğim için hiç bi testi yaptırmadım ve yaptırmayıda düşünmüyorum.
her şekilde kabulumüz diyoruz eşimle.
allah hepimize sağlıklısnı versn inş.

4 lü test15. -22. haftalar arası yapılıyor senin daha zamanın var yaptırdığın yerden emin değilsen bence başka yerde tekrarlat ssonra amiosentez yaptır derim .çünkü onunda bi sürü riskleri var o testin yapılması da başlı başına risk unsuru taşıyor bebek için . ne yaparsan yap ama çok iyi düşünerek akarar ver ..inşallah hiç birşey yoktur sıkma canını .

yurtdisinda 2 li test bile yapilmiyo kaldi ki 3 lü yada 4 lü hic yapilmiyo..sadece ense kalinligi yüksek cikan annelere ikili test yapilmasi öngörülüyo.anlamiyorum ki yurtdisindakiler mi hamilelikte bebeklere karsi bu kadar duyarsiz,yada bizim ülkedemi her sey cok abartiliyo..benim oglumda 2 li test falan hic yapilmadi.haberim bile yoktu benim o testten.

evet malesef bizim ülkemizde özelede gidince böyle ne test varsa işgüzarlık olarak yapılıyor ..insanların aylarca moralleri sıfırlanıyor boş yere . o kadar çok örnek duydum ki neler neler demişler ..Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin hiçbir doktorun eline düşmeyelim ..

İyi akşamlar kızlar

Funmakçım daha 2 hafta önce doktora gittiğimde 9 senedir bebeği olmayan biriyle karşılaştım
9 senede 8 bebek düşürmüş ve bu bebeği tutunmuş
neyse ikili test yaptırmış sonuç çok kötü çıkmış doktor bile şaşırmış bu kadara kötü sonuca
sonra 3lü yaptırmış oda berbat çıkmış sonucu gören doktor hadi alalım demiş
kadın asla aldırmam demiş ozaman amniyosentez yaptıralım ona göre kararını verirsin demiş
neyse ÇAPA da amniyosentez yaptırmış ve sonuç tertemiz
Bunları duyduktan sonra bende 3lü ve 4lüyü yaptırmaktan vazgeçtim hiç takma kafana
Moralini bozma

oyy kıyamam sana küsme banaşakaydı ya canım.buarada bana balık yağı verdi kullanıyorum ben yaa

oh maşallah cnm...2009-2010 nisan annelrnin 2011 nisan annelerine tecrbelerini aktardı cnm... topcde hatta ben bi liste yaptım baksaydın keşke...
canım arkadaşım içini ferah tut... kesin öyle bişey denilmemiş ve 1/172 çıkmış değeri daha düşükleri biliyorum maşallah hiç bişeyleri yok..sakın takma kafana bak sonuç çok güzel olucak...
en iyisi hiç bi testi yaptırmamak bunu bi kere daha onaylamış oldum..

kesinlikle arkadaşım...2li iyi çıkar 3lü yaptırırsın oda iyi böyle 4 lüde bi aksilik çıkar sonra üzüntü oysa hiç bişey yoktur..eminim...

ayrıntılı dediğim 2. düzey ultrason.
yani beyin omurilik karaciğer kalp vs bütün organlara bakılıyor.

bnm doktorum sadece söylüyor asla zorlama yapmıyor bnm isteğime bırakıyor.
bide zaten radyoloji uzmanı yapıyor bu 2. düzey ultrasonu
22. haftaya kadar yapılabileceğini söledi doktorum

Son düzenleme:
esracım sen ayrıntılı ultrasona giricenmi?
ayrıntılı ne cnm...mesela ben iki doktora gittim bu arada...bebeğin kaval kemiğinden göbeğinin çevresinin genişliğine kadar ölçüldü omu oluyo...yoksa bu organlar tam oluşunca olanmı..mesela bebeğin kafa çevresi yok gözünün lensi oluşmuş vs bile dediler...
20.haftada ayrintili ultrason otamatik yapilmiyo mu.yani bebegin her yerini ölcüp tek tek bakiyolar.bunun icin orda istege bagli baska bir sey mi yapiliyo??

cnm ayrıntılı ugs ne oluyo bilmiyorum tam olarak ama doktorum hep detaylı bakıyo bebeğe...karın boşluğu oluşmuş vs diyo işte şurası şöyle böyle dio...

anladım... vallahi hiç demedi daha doktorum.. bu 4 lü testmi oluyo... biz imza attık bu gün 2-3-4 lü testleri kendi isteğimle yaptırmıyorum die..hastane istiyo.. sorun olmasın die ilerde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…