2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

sen ne kadar tüketiyosun meseala?*
haftada 2 3 tane yiyorumdur ama aklıma gelirse ya da üşenmezsem :))) fazla değil bence
sağol canım teşekkür ederim bebişim yeni ve temiz eve gelecek inşallah

115 kişi var listede buraya devamlı yazanda 30 kişi anca vardır sanırım.kasım bitmek üzere bakalım bizim ilk bebeğimiz kim olucak.

aralık takilerin çoğu başlamış bile doğurmaya.

sağol canım ..allah beterınden korusun..buna şükür..
emir kedı görünce hiç affetmiyor burcucugum..

Günaydınn kızlar,,,erken kalkmanın faydaşarı geçmişi rahatça okuyup sıtede dolanıyorum..:))) Ben bi eğitime gitmiştim beslenme ıle ılgılı.Orada sadece ada çayını tercıh etmeyın dedı dıyetısyen.erken doğuma sebep oluyormus dıye. Narı bende ılkkez duyuyorum özellıkle Nar yıyebılırsınız demedı ama canınızın ıstedıgı (sakatat ve denız urunlerı harıc mıdye gıbı)herseyı abartmadan dozunda yıyın dedı. Bırde son 3 hafta kala gunde 3-4 adet hurma dogumu kolaylastırıyormus onu tavsıye ettıı

Denızcım gule gule otur canım .

Hakıkaten bızımde dogumlar baslar yakındaa :) bende sankı aralıgın son haftası dogurcakmısım gıbı hıssedıyorumm

canım bende merak edıyorum acaba son ayımızda daha degısık beslenmeye gerek varmı..
bebek son aya gırdıgınde yaglanmaya baslıyor...cıldı gergınleşiyor..
bunun ıçın ozel bır beslenme planı yok galıba demiii...

narı ben duydum...gecenlerde..ama tv denmı nerden duydum hatırlamıyorum
ılk aylarda düşüge neden oluyor..ama ılk 3-4 ay falan..sonraları sanmıyorum erken doğuma neden olmaz bence..
2 gunde 1 nar yenebılır..kan yapar...
bebegın agzınada anne sutunden once 1 -2 nar tanesı sıkıcam ben..gaz olmuyormus duyduguma gore..

Günaydın kizlar gecmisi okudum da biraz nar konusunda ben de hiç duymadım ve esim sabahları meyvelerden bı karışım hazirliyo nar da koyuyodu icine korktum bak Simdi ama doktorum da söylemedi hiç cok sakıncalı olsaydı söylerdi heralde ...
Bu arada Dun aksam görümcem geldi günlerdir merak içindeydi zaten içeri girer girmez daha yüzümüze bakmadan hadi Elanin odasını görelim dedi :) Cok beğendi tabii ... Bu güne kadar ne o ne de kayınvalidem bı çorap bile almamisti Dun aksam gelirken polar bı mont getirmiş hediye aldık dedi ama gidince baktım üstünde mandal izleri duruyo kızının küçüklerinden getirmiş belli ... Olsun bu da bı gelişme hiç yoktan iyidir :) Bakalim kayınvalidecigim artık elini kolunu sallayarak gelir :))

canım korkma nardan..abartmadan yıyebılırsın...
kayınvalıden dogum olunca mı getırecek bırseyler acaba..

Aman ne bileyim canım ya daha hiç bı hareket görmüyorum kendisinde görümcem hamileyken sürekli biseyler örüyordu aldıklarını bana da gosteriyodu Simdi hiç bahsi bile gecmiyo... Gecen aksam birlikte benim annemlere gitmiştik baktım elinde örgü var ne örüyorum diye sordum torunun daha önce orduyu bi elbisesi kısaymış da onu uzatiyomus daha önce de kolum ağrımasa neler odurum falan demisti ona olunca agrimiyo demekki ....Anlamıyorum valla ben baskasının yanında da aman gelinim Kizim gibi der hava atar ama başka seye gelince nasıl da kayirir kızını :))

allah allah çok alem kadın yaa..
orecegı yeleklerde mınnacık..1 gunde bıter ...
boşver ya..
aman ormesın lazım degıl...
sen bebegıne ne ısım koyucaksın..

arastır canım..ben soyle baktım..son 3 ayda 1 ara ogun arttırmak gerekıyormus..son 3 ay beslenme onemlı dıyor...
mesela gunde 4 kuru ıncır ve 1 bardak süt fazladan ıçmelıymısiz...
senın bbegın ısmı ne olucak canımm ..

8.ay ıcın yazılmıs

Nasıl beslenmelisiniz?

· Mide yanmasını önlemek için, gece yatmadan önce 1 avuç içi leblebi veya 1-2 tane grisini tüketin.
· Tansiyonunuz yüksekse, kilonuza dikkat edin. Tuzu azaltıp, potasyumdan zengin, taze asma yaprağı, kayısı, muz, taze sebze ve salatalar tüketin.
· İdrar yolları enfeksiyonlarını önlemek için, daha çok su için. Bu dönemde, şekersiz meyve suları da iyi gelir. Ara öğünlerde, meyve tüketimini artırın. Meyvelerde bulunan bol C vitamini, sizi enfeksiyonlardan korur.
· Gebeliğin bu döneminde görülen nefes darlığı, bazen demir eksikliğinden de kaynaklanabilir. Demir eksikliğinden dolayı hamile kadınların kan hacmi artar. Bebeğe daha çok oksijen verebilmek için, daha sık soluk alıp vermeye başlar. Bu da anne adaylarını rahatsız eder. Bu durumu önlemek için demirden zengin gıdaların tüketilmesi gerekir. En iyi demir kaynakları; kırmızı et, yumurta ve kurubaklagillerdir. Fakat demirden zengin bu besinleri, yoğurt, peynir gibi kalsiyum içeren süt ürünleriyle birlikte tüketmeyin. Kalsiyum ve demir birlikte tüketildiklerinde, hem demirin hem de kalsiyumun emilimini azaltırlar. Kan sayımı yapılıp, annede demir ihtiyacı olup olmadığı saptanabilir. Gerekirse, ek demir ilacına başlanabilir.
· Demir ilaçlarının yan etkisi kabızlıktır. Eğer kabızlık artarsa, bol posa içeren besinler tüketin.

cokta bıseyy bulamadım,,,cok acıktım kızlar kahvaltı yapacam sımdııı...

benım bebegımın ısmı daha yok canım yaa,, cok kötü hııssedıyorum kendımı bız daha bulamadık eşim demir olsun dıyor.ben ömer veya anıl olsun dıyorumm.

8.ayda bebegın beslenme ıhtıyacı maksımum sevıyeye cıkarmıs,1 bardak fazladan sut muu,,,ben hıc sut ıcmıyorum desemm...ama yogurt ve bolca peynır tuketıyorumm

canım sendemı ısımde kararsız
olsun..
ben omerı begendım..anılda cok guzel
yoğurt tuketımını arttır canım sende..
afıyet olsu.yakahvaltını..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…