2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

gözün aydın canım topiğin ilk bebişleri gelmiş.inşallah sağlıkla kucağına alırsın 26 haftalık bebekler bile yaşıyor seninkilerde sorunsuz gelecek inşallah evine.Allah yardımcın olsun

sanada çok çok geçmiş olsun canım az kaldı kızın birazdaha sabrettin..

herkese merhaba geçmişi okumadan yazayım dedim umarım herkes iyidir dün doktor teyzemize gittik prensesim 34 haftalık ama 37 haftalık çıktı maşallah dedi ii bakmışsın kızına 2 kilo 970 gram doğuma kadar 4 kiloyu buluruz böyle giderse iri bebek dedi korktum normal nasıl doğurcam diye ama 4 kilonun üstündekileri sezeryanla alıyorlarmış sanırım ilerde olması erken geleceği anlamına gelmiyormuş ama biz yinede gelince çantalarımızı hazırladık eksikler var ama ani bir durumda idare edebilecek durumda içim rahatladı çok şükür çarşamba akşamıda odasını düzenledik babasıyla dün kayınvalidem gelmişti sabahtan oda sağolsun sildi süpürdü dolaplarını odayı falan akşam bizde kaldılar sabahta evimi süpürdü bende peşinden sildim yemeğimi falanda yapıyor annemi aratmıyor eşimle notere gittiler o sayede çıktım annemlere nete girebildim bu akşamda bizde kalacak
şimdilik benden bu kadar geçmişi okumaya çalışacağım umarım fazla kaynatmamışsınızdır :))

maşallah canım kızına bende yarın gitmeyi düşünüyorum doktora bakalım bizimkiside arkadaşları gibi tosuncuk olmuşmu..

canım gecmıs olsun..beklesın barı prenses 36 haftaya kadar..
suyunun fazla olmasıda ıyı bırsey canım..
su fazla olunca kaçak mı yaparmıs bılmıyordum gercekten...

sağol canım inş bekler kızım..kaçak yapmak değilde gizli su gelmesi dedikleri galiba. yani zaten bizi şaşırtanda bu oldu üstten su fazla alttan ise akıyor az az bakalım hayırlısı inş. hepimiz için.

BELGÜN maşallah kızına sevindim ciddi bi sorunun olmamasına inşallah zamanında sağlıklı bi şekilde alırsın kollarına.(bu arada kilosuna maşşallah tombik olcak ne güzel)

sağol canım iyi olsun sağlığıda iyi olsunda nezaman doğarsa doğsun artık böle diyorum

belgüncüm öncelikle kızına maşaallah tombiş tombiş olacak tam ısırmalık.
umarım fitil işe yararda suyunda azalma olmaz.
Rabbim hepimize vakitli ve sağlıklı evlatlar versin inş

sağol cancercim inş olmaz suyumda azalma haftaya görcez işte. amin canım rabbim hepimize sağlıklı sıhatli vefalı evlatlar versin

sağol canımcım. nefes problemi hepimizde var bu aralar ama düzelcek galiba.

sağol canımcım. geçicek bu ağrılarımız merak etme az daha sabır özgecim. cici ve göbiş topiğinede bakıcam hemen..

sağol canım benim. valla bizim prensesler ayramaz:)) amin inş vaktiyle sağlıkla sıhatle alalımda kucağımıza inş...

hayırlısı olsun sağlıklı olsunda bebişin aralıta olsun farketmez. maşallah bebişinede sanada arkadaşım. ben daha hazırlamadım doğum çantamı koyacaklarımı aklıma geldikçe çıakrıyorum hazırlıyorum bakalım haftaya hazırlıcaz ama okadar çok olacağını zannetmiyorum gerçi eminde değilim:)

bende hep abuk sabuk rüyalar görüyorum yada değişik değişik ama normal olduğunu sölüyorlar dün akşam rüyamda bol bol sofra hazırladım bir sürü yemek gördüm:))

hayır olsun ilginç bir rüya görmüşsün şirinecim çok güzel..okuyunca bir tuhaf oldum.

canım bende birtek kan ilacı kullanıyorum maltofer diye bir şrup yeni başladım.. magnezyum içiyordum bitmişti onuda yazdirim dedim ama artık yok magnezyum dedi. başkada ilaç kullanmıyorum.

Selam kızlar..
hayırlı cumalar..bende nefes alamayanlardanım umarım düzelir artık...

sanada hayırlı cumalar kuşum hoşgeldin..

sağol tatlım

hoşgeldin denizcim maşallah bebeğinee iyi olmasına çok sevindim tosuncuk olacak oda maşallah gruptaki tüm bebeklerin kiloları güzel. önden gidiyormuşsunuz baya..nazar değmesin inş. evet benimde bildiğim önden gitmesi erken doğacak anlamına gelmiyormuş. çok özletme kendini hadi hayırlısı hepimiz için.

Bu arada herkese hayırlı cumalar arkadaşlarrr dün akşam eve geldim ve bugün itibariyle iznime ayrılmış bulunkatayım ayy öğlene kadar yattım uykuya hasret kalmışım valla.. bundan sonraki kalan zamanımı dinlenerek evimle ilgilenerek hazırlıklarımı yaparak tadını çıkararak geçireceğim inş. üst komşumda hamileydi çarş günü doğum yapmış 2 hafta önce olmuş bebiş ve gayet sağlıklı 3.5 kg doğmuş normal doğum yapmış ve 15 dk da doğurmuş bir avazda dedikleri bu olsa gerek çok sevindim ve heyecanlandım.. hemen bir tencere sütlaç yaptım şimdi kaselere koyacağım ve sütlaçları kaptığım gibi çıkacağım bebişi görmeyeee. dünde iş yerimde bir çalışma arkadaşım vardı onun eşi doğum yaptı daha önce oda çok sorunlar atlatmıştı testlerle ilgili falan allaha şükür sağsağlim doğdu bebeği şu anda ikiside sağlıklı birbirimize telde çok destek olmuştuk dua etmiştik doğuma girmeden telde konuştuk ağladı benide ağlattı.. çok güzel yaaa.bu arada sütlacı yaparken hem yeni doğan 2 bebişe süt olsun hem şifa olsun hemde ben yediğimde benim kızımada şifalar olsun hemde çok samimi bir ark hamile onuda çağırcam oda yesin onunda karnındaki bebeğine şifa olsun hemde sitedeki arkadaşlarımda yiyemeselerde şu anda yinede hepsinin bebişlerine şifa olsun süt olsun diye dualar ederek pişirdim sütlacımı kızlarrrr .. çok güzel oldu hepinize uzaklardada olsak afiyet şeker bal olsun öptüm herkesi şimdilik

maşallah canım kızına bende yarın gitmeyi düşünüyorum doktora bakalım bizimkiside arkadaşları gibi tosuncuk olmuşmu..
sağol canım inşallah sende güzel haberlerle dönersin
sağol canım benim
ellerinede sağlık inşallah bizde kolay bir şekilde doğururuz
tombiş bebekler topiği olacak dediğin gibi inşallah
sana da tekrar geçmiş olsun canım bu arada

ben kaçtım tekrar kociş ve kaynanoş geliyormuuuuşşş

Denizcim kızına kocaman bir MAŞALLAH demek istiyorum ayrıca sana bu kadar yardımcı olan bir kayınvaliden olduğu içinde çok şanslısın ona da nazar değmesin :))

Belgüncüm, ellerine sağlık, dualarını Allah kabul etsin... Sütlacın kokusu buraya kadar geldiii :) Yeni bebeklere sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Darısı başımıza :))

SELAM KIZLAR,

BENDE GİDİP TETENOZ AŞIMI OLDUM GEÇ OLDUM AMA OLSUN ANCA ZAMAN BULDUM KOCİŞ GELMESE ORAYA KADAR YÜRÜMEYECEKTİM GENE GİTMİYCEKTİM AMA YÜRÜMEK ÇOK İYİ GELDİ YARIN MİSAFİRLERİM GELCEK EVİMİ TOPLIYCAM...

KOCACIĞIM BENİ ŞİKAYET EDİYOR HERKESE SÜT İÇMİYOR DİYE AMA PEYNİR VE YOĞURT YEDİĞİMİ DUYUNCA HEMŞİRELER BİŞİY OLMAZ DEDİ BU ARADA BEBİŞLERE KOCAMAN BİR MAŞALLAH DİYORUMOHHH TON TON OLSUN TÜM BEBİŞLER SAĞLIKLI OLSUN KOLAYCACIK DOĞSUNLAR CUMA CUMA DUA EDELİM BİR AVAZDA BİZ KURTULALIM VE SAĞLICAKLA ONLARI KUCAKLARIMIZA ALALIM...

Selam kızlar kaç gündür ewde internetim ve telefonum arızalıydı giremedim en lazım olan ve en zor günlerimde ne birini arayıp dertleşebildim ne de size yazabildim geçenlerde bahsetmiştim kaynanam bayramüzeri tatsızlık çıkardı elalem ne der diye istanbulda annemlerin yanında kalmama karşı çıktı sert konuştu diye. Onun konuşmasını eşim de bende üzüldük gerildik ama cevabını verdik sonuçta bu aylardır belli olan bidurumdu ve o da sesini çıkarmıyodu. Sanırım baktı bizi tek başına vazgeçiremeyecek, çok kıymetli köylüleri ve komşuları da gelip hemen herşeyi göremeyecek diye gitmiş kayınpederimi şişirmiş. Geçen akşam eşim onlara uğradı bişey bırakmaya eşimi de yine doldurmaya çalışıp acıtasyon yapıp yollamış bende çok neşeliydim, annem bende evim temizleniyo diye. Eşim geldi konuşmamız lazım dedi girdik odamıza annesinin dediklerini anlattı üzülerek ben de başladım yine ağlamaya sarıldık ettik beni sakinleştirmeye çalıştı fln ne mümkün tabi. Kayınpederim demiş neden bunu çıkardılar gelsin evinde yatsın ben dünürümün evine mi gidip bebeği saatli sevicem her aklıma estiğinde gidip göremiycem oğlumun evine benzemez eğer orda kalırsa ben o ewe ayak basmam demiş!!! Ki kayınpederimle babam çok iyidir araları hiçbi problemleri yok severler birbirlerini ve benimle de aynı şekilde kayınpederimle aramdan su sızmazdı. Kaynanam demiş doğursun burda evinde kalsın annesi gelir bakar... Delirdim resmen. Annem hem gelip burda doğumumu bekliycek çünkü evime yakın ne bi akrabam ne bi komşum var, hem de doğumdan sonra bana gelip bakıcak, kayınvaldem de misafir gibi gelip millete hava atıcak gösteriş yapıcak. Bunca aydır biz ne hazırlık yaptıysak ne aldıysak anlattım annemin evinde dolaplara bütün eşyalarımız yıkandı, ütülendi,yerleşti herşeyim annemde, evde ne benim ne bebeğimin iğnesi yok ve daha mobilyalarımın da gelmesine zaman var. Poşetler geri alıverirsiniz diyo!! Erken doğum olursa da bebeğimin eşyaları poşetlerde beklerse çook üzülürüm. Kayınpederim çalışmıyo iki taraftada eviniz var size ikisi de uyar benim baabm, görümcem çalışıyolar nasıl görücekler bebeği diyorum haftada bi izin günlerinde gelir görüverir diyo!! Babam kalp-şeker-tansiyon hastası, liseye giden erkek kardeşim var kadın aylarca nasıl bıraksın evini ailesini diyorum ilk torunu bırakıvercek artık diyo!! Delirdim kaç gündür ağlamaktan helak oldum aylardır annem herşeyini alırken, herşeye koştururken bi kere sormadı varmı bi eksiğiniz bi iğne almadı bi tek bana bi pijama aldı o kadar ve onun da ilk torunu şimdide son dakka kayınpederimi koz kullanıyo biliyo onu karşıma almaya, doğumüzeri tatsızlık çıkarmaya cesaret edemiycem rahat rahat atıp tutuyo. Dedim bunca aydır belliydi annemde kalıcaam biz enayi gibi hazırlanırken niye sesini çıkarmadın e ben biliyodum babanın razı gelmiyceni söylemedim size diyo yaa bu ne rahatlık çıldırdım resmen!! Annem, teyzem ben aylardır yaptığımız işle kaldık, herşeyi de annemlere aldırdı ooh ne güzel hazırdan toruna konucak. Artık kayınpederime ne dediyse eşimle konuşmuyo, yüzüne bakmıyomuş. Bu akşam gidicez kayınpederimle konuşmaya, gönlünü almaya adama da suç bulamıyorum öyle bi çene varki neler deyip doldurdu kimbilir... Doğumüzeri tepe gibi halimde en mutlu ve en zor günlerimde bana bunları yaptıya ne diyebilirim artık bu nasıl bi bencilliktir?? Son kararımız onun dediği olsun yine bu stresi kaldıramiycam ama o da gelip başımda bekleyecek, sancım var deyip bütün gün yatıcam yemeğimi temizliğimi alışwerişimi yapsın ve yüzsüzlük yapıp doğum parasını da onlara kitlemeyi düşünüyorum o kısmını yapabiliceğimden emin değilim Allah bana sabır versin de stratejik davranıp bende onu biraz süründüriim de bulaştığına pişman olsun. Bana dua edin kızlar o kadar sinirim bozuk, öyle kötüyüm ki erken doğum tehlikem var zaten korkuyorum, bide sütüm olmaz diye de çok korkuyorum. Onun dediğini yapıp kendi ailemi yaptığı hazırlıkla hayalleriyle bırakmak çok ağırımıza gidiyo ama yapılcak bişey yok gibi.

elifcim canım çokk üzüldümm neler yaşamışsın şu en güzel zamanlarında
kaynananın saçını başını yolmak geldi içimden
seninde dediğin gibi bu nasıl bencilliktir durdu durdu şimdimi aklına geldi bunlar kaç aydır gidip geliyosunuz hazırlık yapıyosunuz
üzülme dicem ama elde değil biliyorum yinede sakin olmaya çalış bebeğin için
inş. kayınpederinin gönlünü alırsınız bizide haberdar et durumlardan

elıf kayınvalıdene sınır oldum gercekten ne gerek var bole sıkıntılı zamanda bırde aenı uzmeye sen bebegını dusun sıkmamaya calıs canını.ne tuhaf ınsanlar var yahu hızurlu huzurlu ysamak varken su zamanı bızene elalemden ne dusunurlerse dusunsunler dımı ama

ewet canım aylardır neler yaptık ettik annemler neler aldı doğum onlarda olacak diye ama kadın yine son dakkada yaptı yapacağını... Beni geçtim kendi oğlunu bu kadar üzmeye kayınpederine kaynanasına karşı boynunu büktürmeye nasıl gönlü elveriyo anlamıyorum. Eşim aylardır hep mahçup oldu annemler,kardeşim,teyzem bişeylerini aldıkça, neyseki görümcem de çok destek oldu da bende eşime öyle moral verdim. Şimdi eşim kara kara düşünüyo kayınbabamın yüzüne nasıl bakıcam adam o kadar heveslendi babam böyle dedi annem böyle dedi mecbur kaldık nasıl diycem diye üzülüyo... Haftasonu annemlere gidip özenle, binbir hayalle yerleştirdiğimiz eşyaları poşetleyip evime getiricez, bebek odam gelene kadar herşeyim poşetlerde çöantalarda bekleyecek. Az da eşyası yok ki nasıl olucak bilmiyorum. O poşetleri yaparken nasıl ağlarız nasıl kahroluruz annemle,teyzemle düşünmek istemiyorum.
Bide kaynanam demiş ben şunu beğendim aldırmadı bunu beğendim aldırmadı ben aslında neler alıcaktım hiçbirini almama izin vermedi demiş eşime!! Neyseki eşimle herşeyi paylaşıyoduk annesinin umursamazlığını biliyodu inanmadı ve cevabını verdi. Milletin yanında da bebeğin çeyizini anneanne yapar hiçbişeye elimi sürmedim yapsınlar diyodu oysaki aylardır!! Ama konu kayınpederim olunca ne ben ne eşim rest çekemiyoruz. Çünkü çok duygusaldır torununu da aylardır merakla bekliyo adam kaç kere ağladı yanımda sewinçten kaynanam da hep güldü dalga geçti bizimle... Aradı az önce haftaya da ben beklemeye geliim annen bi haftadır sende işleri birikmiştir dedi ilk kez şimdiye kadar hep annen gelsin annen yapıversin diyodu çok şaşırdım ki muhtemelen kayınpederim yanındaydı artistik yaptı. Öyle olucak zaten sırayla bekleyeceksiniz ben artık hep yatıyorum, oturuyorum dedim.
Allahım sen sabır ver, stratejik davranma gücü ver bana, inşallah kayınpederim de sakinleşmiştir de oturur konuşurum çok tedirginim elim ayağım titriyo panikten

canım sakin ol eminim kayınpederin anlayışlı davranacaktır az çok tanıyo karısını
kaynananada helal olsun yani son dakika golu buna denir
üzme kendini sakın bebişinin eşyalarını toplarken keendini düşün ve minicik kuzunu gerisini takmamaya çalış..
kaynananda gelince elini bi yere sürme sakın yapsın kendisi

canım doktora gıdınce bızede yaz.ama bence kılosuda gayet ıyı..bende bazı ultrasonlara gırdıgımde bebek kuçuk gorunuyor ..yanı bazı ultrasonlardanda kaynaklanıyor..

hakkımızda hayırlısı canım ya doktora gıdınce yıne yaz bana olurmu merak ederım .endıselenıcek bısey oldugunu sanmıyorum gelısımıhaftası ıle uyumlu ıse sorun yoktur bence.

pazartesiyi iple çekiyorum inşallah güzel heberler alırımda mutlaka sizlerede yazarım.çıkmışken çarşıya altın yastığımızla şeker sepetimizide alcam oğluşumun güzel haberlerini bi duyayımda.

elif sakın kendini eşini ve bebişini üzme.en güzel günlerinin hatıralarında böle kalmasına izin verme ve dediğin gibi o ilgilensin artık madem.annen ne kadar gelebilir.kardeşine ve babanada yazık.sen sadece tadını çıkartmaya çalış son günlerinin ona fırsat verme seni üzüpte mutlu olmasına.sinir oldum valla biliyoduda kaç aydır neden sölemiyo kayınpederinin razı gelmiyeceğine madem.

canım doktora gıdınce bızede yaz.ama bence kılosuda gayet ıyı..bende bazı ultrasonlara gırdıgımde bebek kuçuk gorunuyor ..yanı bazı ultrasonlardanda kaynaklanıyor..

hakkımızda hayırlısı canım ya doktora gıdınce yıne yaz bana olurmu merak ederım .endıselenıcek bısey oldugunu sanmıyorum gelısımıhaftası ıle uyumlu ıse sorun yoktur bence.

bızde yarın doktora gıdıces canım ınsallah bızde guzel haberlerle donerız

inşallah canım.biliyorum zaten güzel haberlerini bekliycem.

Gülşen, Şirinem, Sihirim çok saolun kızlar tavsiyeleriniz ve upuzuuuun yazımı okuduğunuz için...
Elimden geldiğince artık kendimi üzmemeye çalışıcam eşimde kızımda çok etkileniyodur durumlardan, annemle kız kardeşimde gözümün içine bakıyo sürekli neşelendirmeye çalışıyolar
Birazdan çıkıyoruz eşim arabaya indi bikaç eşyam vardı oraya götürücek onları yüklüyo bende gayet sakinim şuan inşallah kayınpederim de öyledir de problem çıkmaz
Anlatırım yine gelişmeleri.

merhaba kızlar hepinize..........
elifcimmmm yazdıklarını okudum lütfen bozma sinirlerini sen...takma ne kendini üz ne de bebeğini....ve bence canın nerde olmak istiyorsa orda ol cnm....önemli olan bence sen ve bebeğin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…