- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #22.121
gözün aydın canım maşallah oğluşunaa
doğumla ilgili bişi söyledimi dr un
slm kızlar
kaç gündür giremedim
inşallah herkes iyidir
ben biraz rahatsızım pazar günü suyum geldi ve acilen sezeryana aldılar
bebeklerim doğdu
birisi yoğunbakımda birisi küvezde.
yoğunbakımda olan solunum cihazına bağlı diğerinde de solunum sıkıntısı var
lütfen dua edin
gözün aydın canım topiğin ilk bebişleri gelmiş.inşallah sağlıkla kucağına alırsın 26 haftalık bebekler bile yaşıyor seninkilerde sorunsuz gelecek inşallah evine.Allah yardımcın olsungünaydın kızlar
sheker cat,elfella,sibush,belgun,hunny,ozgey,manolya83,şirinem,burcum,hayran,cancer68 hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim
ALLAHIM inşallah size bebeklerinizi zamanında sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bizimkilere de şifa versin.
hayrancım bence herşeyini hazırla ikiz bu ne zaman geleceği belli olmuyor
benim özel hastanedeki dr um herşey çok ii bunlar erken doğmaz diyordu ama sen yine de tıp fak. bi git demişti
3günde bir kontrole gidiyodum
iyiki de gitmişim tıp fak imkanları hiç bi hastanede yok
ve ben en son cmt kontrole gittim herşey normaldi pazar sabah bi lavaboya gittim ki su gelmiş
korkutmak değil amacım ama tedbirli davran diye söyledim
kızlar bu arada siz de dikkat edin
bence 37.haftaya kadar çalışmak risk göze almak
benim bebişler 32 artı 5 de dünyaya geldi
ben pzt çıktım onlar hastanede
dualarınızı bekliyorum lütfennnn....
Herkese merhaba. öncelikle hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun herkesden. Geçmişi çok okuyamadım.
Biliyorsunuz salı akşamı biraz suyum gelmişti dün doktora gidecektim gittim önce ultrasonda baktı. Suyumun normalindende fazla olduğunu söledi oooo bu su yeterde artar bile dedi sonra kızımın durumuna baktı 32+0 olması gerekirken 33+0 gözüküyormuş önden gidiyor kilosuda normal haftasına göre fazla maşallah tosuncuk dedi kızım 2,140 kg maşallah. Sonra raporumu hazırladılar falan. Kalkınca turnusol kağıdınıda çıkar bir bakalım dedi görünce inanamadı doktorum bile şaşırdı ultrasonda fazla görüpte suyumun bir yandan gelmesi telaşlandırdı ee napcaz şimdi diyor bana ellerinide beline koymuş emin olamadı bu bir risk bu şekilde bırakamam dedi ve beni doğumhaneye yolladı bir saatliğine.birdaha kağıt koydurttu bir saat sonra çıkardığımda yine renk değişmişti. Daha önce bende iltahap olduğundan acaba omu tetikliyor diye düşünerek bana bir fitil verdi dün bir tanesini attım 4 gün sonra diğerini atıcam ve 2 gün daha bekleyip haftaya aynı gün yine gideceğim bu arada suyun yine gelirse aynı şekilde hemen gel ama gelmezse haftaya gel kontrol edeceğim suyunun durumunu dedi. Benim anladığım kadarıyla suyumun fazla olmasından dolayı azaz gizli suyum geliyor daha önce düşmemim etkiside var tabi. Doktorum içinin kısmen daha rahat olduğunu çünkü ultrasonda en azından suyunun fazla olması alttan azaz kaçsada sorun yaratmaz bir kaç hafta daha atar seni ama eğer suyun ultrasonda bukadar gözükmeseydi şu anda suyunun azda olsa gelmesi dahada büyük bir riskti dedi. Birdahaki gittiğimde hala suyum kaçak yapıyorsa eğer önlem alcakmış bakalım iğne falan yapıcak galiba erken doğum riskine karşı bebeğimin ciğerleri için.zaten 33 hafta gözüküyoruz ondan sonrada en kötü 36,haftaya kadar dayanabilirsek güzel olacak allahın izniyle. Ama maşallah en azından kızım iyi. Gayet memnun halinden zaten hamileliğim boyunca hep bana olan oldu prensesin keyfi tıkırında aman o iyi olsunda ben her türlü sorunun üstesinden gelirim. Işte böle kızlar dört gün sonra son fitili atıp haftaya çarş yine gideceğim bakalım ne olcak inş suyum azalmaz ve kızımda inş sağlıklı olacağı şekilde vakitlice gelir. şimdi çantmaı hazırlıcaz annem gelcek pazartesi salı gibi çarş tekrar gitmeden doktora çantamı hazırlamış oluruz herhalde. Dün geldi izmirden gcelik pijama takımlarım falan kızımın çok güzel cicileride geldi cici anneannesinden. Eklicem resimleri bayıldık bayıldıkk annemle. Haftasonu falan eksiklere bakıcam yine bakalım allahım hayırlısını versin inş.
Bu arada bugün iş yerime raporumu getirdim artık son günüm bugün itibariyle doğum iznine ayrılıyorum içim burkuldu valla ne zormuş ama bir yandanda bol bolll dinlenerek geçireceğim doğuma kadar ohhhh keyif
herkese merhaba geçmişi okumadan yazayım dedim umarım herkes iyidir dün doktor teyzemize gittik prensesim 34 haftalık ama 37 haftalık çıktı maşallah dedi ii bakmışsın kızına 2 kilo 970 gramdoğuma kadar 4 kiloyu buluruz böyle giderse iri bebek dedi korktum normal nasıl doğurcam diye ama 4 kilonun üstündekileri sezeryanla alıyorlarmış sanırım ilerde olması erken geleceği anlamına gelmiyormuş ama biz yinede gelince çantalarımızı hazırladık eksikler var ama ani bir durumda idare edebilecek durumda içim rahatladı çok şükür çarşamba akşamıda odasını düzenledik babasıyla dün kayınvalidem gelmişti sabahtan oda sağolsun sildi süpürdü dolaplarını odayı falan akşam bizde kaldılar sabahta evimi süpürdü bende peşinden sildim yemeğimi falanda yapıyor annemi aratmıyor eşimle notere gittiler o sayede çıktım annemlere nete girebildim bu akşamda bizde kalacak
şimdilik benden bu kadar geçmişi okumaya çalışacağım umarım fazla kaynatmamışsınızdır :))
canım gecmıs olsun..beklesın barı prenses 36 haftaya kadar..
suyunun fazla olmasıda ıyı bırsey canım..
su fazla olunca kaçak mı yaparmıs bılmıyordum gercekten...
BELGÜN maşallah kızına sevindim ciddi bi sorunun olmamasına inşallah zamanında sağlıklı bi şekilde alırsın kollarına.(bu arada kilosuna maşşallah tombik olcak ne güzel)
belgüncüm öncelikle kızına maşaallah tombiş tombiş olacak tam ısırmalık.
umarım fitil işe yararda suyunda azalma olmaz.
Rabbim hepimize vakitli ve sağlıklı evlatlar versin inş
kıslarrrr merhabalar........belgüncüm maşallh kızınaaa cnm tombikkkim benim
burcu ve shekercat cim geçmiş olsun bel ağrısından yakınmışsınız...benim bel ağrım falan yok da ben de nefessiz kalıp ölücem valla ya....nefes alamıyorummm hiçç...fazla da yemiyorum ondan oluo desem...napcağımı şaşırdım valla yetmiyor artık nefesim gece tıkanıp kalıyorum uykuda bile...
selam kızlar,
göbiş topiğine ve cici topiğine bişiyler ekledim...
belguncüğüm bebişin kocaman kız olmuş maşallah demekki tek nefessiz kalan ben değilim gece yatarken bile nefes almakta zorlanıyorum uyku haram olmaya başladı 1 ayım kaldı 1 ay sonra bende izne çıkacağım mümkün olduğu kadar hareket etmeye çalışıyorum şişmeyeyim diye ama belim çok ağrıyor özellikle sol küreğimin altı çok zorlaştı son aylar inşallah aralığı atlatırım...
Belgüncüm çok geçmiş olsun canım. Haber alamasaydım arayacaktım seni. Senin de kızının da iyi olmasına çok sevindim. Şu yaramazlar daha fazla yüreğimizi hoplatmadan vakitlice alsak kucağımıza ne güzel olacak... :)
Canım ben hep buralardayım. Ama bilgisayar başında çok oturamıyorum. Bayramdan önceki 2 hafta işe gittim. Artık doğum iznine ayrıldım. Yazıları takip etmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Ben bakamadığım zaman eşim takip edip bana söylüyor.Ağırlaştım iyice artık. Geceleri çoğunlukla uyuyamıyorum. Yatakta dönemiyorum karnımda ağrılar oluyor. Bebeğim sanki ''ben geliyorum annecim hazırlıklı ol'' der gibi. Doğum çantasını ancak hazırlayabildik. Bi tek onları hastaneye götürmek için bir kamyon ayarlamak kaldı Sizin de eşyalar bu kadar çok mu yer kapladı kızlar ya. Kış bebeği olunca eşyalar bir kat artıyor.
Doktora bana sezaryen tarihini ne zaman vereceğini sordum. Daha erken ama seninkinin sezaryen tarihini bekleyeceğini sanmıyorum dedi. Bende plasenta previa var. bu yüzden mi yoksa bebeğim normalden kilolu olduğu için mi öyle söyledi bilmiyorum. Daha önce de 37-38. haftaları bulursan iyi demişlerdi. Sanırım en geç 15 aralık gibi doğum olur. Ayy doğum yaklaştıkça heyecanlanıyorum. Önceden bir an önce vakit geçsin istiyordum. Şimdi 20 gün kaldığını görünce ter basıyor.
Bu arada doktor bebeğimin göbek çevresine 37+1 günlük dedi. Kilosu 2,900 olmuş. Şeker ölçümleri normal çıkıyor ama acaba gözden kaçan bişey mi var diye endişelenmeye başladım.
Çok öpüyorum hepinizi. Yazmayı özlemişim.
günaydın kızlar,
geceleri uyumadan önce nefes alma problemi yaşıyorum doğru düzgün nefes alamıyorum sanki burnum tıkalıymış gibi ,gündüzleri de yürürken nefesim kesiliyor,hayırlısıyla şu zaman çabuk geçsede sağlıkla alsak bebeklerimizi kucaklarımıza ve bünyemizde normale dönse değil mi?
2 gecedir rüyamda kendimi doğum yapmış görüyorum,zaman ilerleyince böyle rüyalar görmemiz normaldir herhalde değil mi....
güldeşeker neva ruyalar hakıkaten tuhaf gecen gece ruyamda Kızım bana seslendı karnımdan anne elimi tut dedi bı baktım karnıma böle sol tarafımdan mınnacık bir el bır parmagımla tuttum elini öle uyuduk.hayır olsun cok etkilendim ama
canım çok sağol doktora gittik o gün iyiyiz inşallah
canım iğneden dolayı bebeklerin hareketleri azalmış gerçekten nstye bağladılar normal çıktı
doktorum bunların artık normal olduğunu söyledi eğer çok ağrılı olmaya devam ederse hastaneye yatırılmam gerekebilirmiş ama şimdilik sorun yok kızlar
canım sancım olunca ben de korktum dün annemle alışverişe çıktık herşeyimi aldık artık bir de hasta pedini sordum eczacı bir tanıdığa o da yok dedi zzaten hastane pakedinin içinde var dedi gerek olursa alırsınız bizden dedi ben de onu almadım normal ped aldım yanıma sadece iki gecelik bir pijama takımı aldım iki emzirme sütyeni bir tane temizleme mendili aldım banyo yapamama ihtimaline karşı
tülbentimi havlumu çoraplarımı hep ayarladım artık sadece beb,şlerimin eşyalarını yıkayıp ütülemek kaldı ha bir de odası gelseydi yerleştirirdik eşyalarını bomboş odalarına koydum herşeyi
ay benim de nefes problemim var ama benim zaten karnım aşağıda daha ne kadar aşağıya inecek ki zaten bebeğin başı aşağıya indiği için ağrı oluşmuş
kızlar bişiy daha dicem siz de benim kadar çok ilaç alıyor musunuz aldığım ilaçlar şöyle
calcimax
magnorum
elevit
gynofer....(hatırlayamadım tam )
adalat
progestan
çok değil mi ya bunlar
Selam kızlar..
hayırlı cumalar..bende nefes alamayanlardanım umarım düzelir artık...
gözün aydın canım topiğin ilk bebişleri gelmiş.inşallah sağlıkla kucağına alırsın 26 haftalık bebekler bile yaşıyor seninkilerde sorunsuz gelecek inşallah evine.Allah yardımcın olsun
sanada çok çok geçmiş olsun canım az kaldı kızın birazdaha sabrettin..
herkese merhaba geçmişi okumadan yazayım dedim umarım herkes iyidir dün doktor teyzemize gittik prensesim 34 haftalık ama 37 haftalık çıktı maşallah dedi ii bakmışsın kızına 2 kilo 970 gramdoğuma kadar 4 kiloyu buluruz böyle giderse iri bebek dedi korktum normal nasıl doğurcam diye ama 4 kilonun üstündekileri sezeryanla alıyorlarmış sanırım ilerde olması erken geleceği anlamına gelmiyormuş ama biz yinede gelince çantalarımızı hazırladık eksikler var ama ani bir durumda idare edebilecek durumda içim rahatladı çok şükür çarşamba akşamıda odasını düzenledik babasıyla dün kayınvalidem gelmişti sabahtan oda sağolsun sildi süpürdü dolaplarını odayı falan akşam bizde kaldılar sabahta evimi süpürdü bende peşinden sildim yemeğimi falanda yapıyor annemi aratmıyor eşimle notere gittiler o sayede çıktım annemlere nete girebildim bu akşamda bizde kalacak
şimdilik benden bu kadar geçmişi okumaya çalışacağım umarım fazla kaynatmamışsınızdır :))
sağol canım inşallah sende güzel haberlerle dönersinmaşallah canım kızına bende yarın gitmeyi düşünüyorum doktora bakalım bizimkiside arkadaşları gibi tosuncuk olmuşmu..
sağol canım benims
hoşgeldin denizcim maşallah bebeğinee iyi olmasına çok sevindim tosuncuk olacak oda maşallah gruptaki tüm bebeklerin kiloları güzel. önden gidiyormuşsunuz baya..nazar değmesin inş.evet benimde bildiğim önden gitmesi erken doğacak anlamına gelmiyormuş. çok özletme kendini hadi hayırlısı hepimiz için.
Bu arada herkese hayırlı cumalar arkadaşlarrr dün akşam eve geldim ve bugün itibariyle iznime ayrılmış bulunkatayım ayy öğlene kadar yattım uykuya hasret kalmışım valla.. bundan sonraki kalan zamanımı dinlenerek evimle ilgilenerek hazırlıklarımı yaparak tadını çıkararak geçireceğim inş. üst komşumda hamileydi çarş günü doğum yapmış 2 hafta önce olmuş bebiş ve gayet sağlıklı 3.5 kg doğmuş normal doğum yapmış ve 15 dk da doğurmuş bir avazda dedikleri bu olsa gerekçok sevindim ve heyecanlandım.. hemen bir tencere sütlaç yaptım şimdi kaselere koyacağım ve sütlaçları kaptığım gibi çıkacağım bebişi görmeyeee. dünde iş yerimde bir çalışma arkadaşım vardı onun eşi doğum yaptı daha önce oda çok sorunlar atlatmıştı testlerle ilgili falan allaha şükür sağsağlim doğdu bebeği şu anda ikiside sağlıklı birbirimize telde çok destek olmuştuk dua etmiştik doğuma girmeden telde konuştuk ağladı benide ağlattı.. çok güzel yaaa.bu arada sütlacı yaparken hem yeni doğan 2 bebişe süt olsun hem şifa olsun hemde ben yediğimde benim kızımada şifalar olsun hemde çok samimi bir ark hamile onuda çağırcam oda yesin onunda karnındaki bebeğine şifa olsun hemde sitedeki arkadaşlarımda yiyemeselerde şu anda yinede hepsinin bebişlerine şifa olsun süt olsun diye dualar ederek pişirdim sütlacımı kızlarrrr .. çok güzel oldu hepinize uzaklardada olsak afiyet şeker bal olsun öptüm herkesi şimdilik
Belgüncüm, ellerine sağlık, dualarını Allah kabul etsin... Sütlacın kokusu buraya kadar geldiii :) Yeni bebeklere sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Darısı başımıza :))
elifcim canım çokk üzüldümm neler yaşamışsın şu en güzel zamanlarında
kaynananın saçını başını yolmak geldi içimden
seninde dediğin gibi bu nasıl bencilliktir durdu durdu şimdimi aklına geldi bunlar kaç aydır gidip geliyosunuz hazırlık yapıyosunuz
üzülme dicem ama elde değil biliyorum yinede sakin olmaya çalış bebeğin için
inş. kayınpederinin gönlünü alırsınız bizide haberdar et durumlardan
canım doktora gıdınce bızede yaz.ama bence kılosuda gayet ıyı..bende bazı ultrasonlara gırdıgımde bebek kuçuk gorunuyor ..yanı bazı ultrasonlardanda kaynaklanıyor..
hakkımızda hayırlısı canım ya doktora gıdınce yıne yaz bana olurmu merak ederım .endıselenıcek bısey oldugunu sanmıyorum gelısımıhaftası ıle uyumlu ıse sorun yoktur bence.
canım doktora gıdınce bızede yaz.ama bence kılosuda gayet ıyı..bende bazı ultrasonlara gırdıgımde bebek kuçuk gorunuyor ..yanı bazı ultrasonlardanda kaynaklanıyor..
hakkımızda hayırlısı canım ya doktora gıdınce yıne yaz bana olurmu merak ederım .endıselenıcek bısey oldugunu sanmıyorum gelısımıhaftası ıle uyumlu ıse sorun yoktur bence.
bızde yarın doktora gıdıces canım ınsallah bızde guzel haberlerle donerız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?