- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #22.161
saol burcu inş dediğin gibi normaldir doktorum biras kızdıçok kilo aldım die... ama artık kararlıyım almıcamm
sana da geçmiş olsunn canım ıhlamur filan iç yada ne bilim sıcak çorba filan iyi gelir belki....
nevacım cnm hakkınısda hayırlısı olsun inş iyi bi hastaneye denk gelirsin... kontrolden sonra yaz bize güsel haberlerini bekliyorus...
buarada siteye baktım gerçekten güsel ve değişik bi site:81:
bende bebek şekeri için bi site buldum Åennur Nikah Åekerleri
burası ben hatta aydedeli modeli düşünüyorum fiyatlarıda iyi geldi sizce nasıl ??
burcum geçmiş olsun canım
ıhlamur ve varsa kuşburnu kaynat ben ikisini karıştırıp çay niyetine içiyorum çay zararlı diye kuşburnunda bol c vitamini var
bide meyve tabi narenciye ye bol bol
ballı süt boğazını yumuşatabilir şimdilik aklıma gelenler bunlar gelirse yazarım yinee
hunny cim şeker çok güzelmiş bencede fiyatı uygun
ya kızlar şimdi bişey danışayım size ben bu bebek şekerleri konusunda kararsızım benim burda hiç akrabam yok sadece bikaç komşum var bebeğime mevlut yapamıcam tanıdık olmadığı için bu nedenle şeker konusundada kararsız kaldım yaptırsamm mı yaptırmasam mı öyle gelen gidenimde olmaz diye tahmin ediyorum yine bi 50 tane bulundursam mı diye düşünmekteyim..ilk bebeğim sonuçta herşey olsun istiyorum ama ne bileyim karar veremedim bi an..
ya kızlar şimdi bişey danışayım size ben bu bebek şekerleri konusunda kararsızım benim burda hiç akrabam yok sadece bikaç komşum var bebeğime mevlut yapamıcam tanıdık olmadığı için bu nedenle şeker konusundada kararsız kaldım yaptırsamm mı yaptırmasam mı öyle gelen gidenimde olmaz diye tahmin ediyorum yine bi 50 tane bulundursam mı diye düşünmekteyim..ilk bebeğim sonuçta herşey olsun istiyorum ama ne bileyim karar veremedim bi an..
canım sende 25 tane filan al eğer gerekirse bi 25 ddaha alırsın o verdiğim adreste ben sordum 50 den azda sipariş verebiliyorus.. sen de bi konuş bence...
canım çok istiyosan içinde kalmasın az alırsın sende
Selam kızlar kaç gündür ewde internetim ve telefonum arızalıydı giremedim en lazım olan ve en zor günlerimde ne birini arayıp dertleşebildim ne de size yazabildim geçenlerde bahsetmiştim kaynanam bayramüzeri tatsızlık çıkardı elalem ne der diye istanbulda annemlerin yanında kalmama karşı çıktı sert konuştu diye. Onun konuşmasını eşim de bende üzüldük gerildik ama cevabını verdik sonuçta bu aylardır belli olan bidurumdu ve o da sesini çıkarmıyodu. Sanırım baktı bizi tek başına vazgeçiremeyecek, çok kıymetli köylüleri ve komşuları da gelip hemen herşeyi göremeyecek diye gitmiş kayınpederimi şişirmiş. Geçen akşam eşim onlara uğradı bişey bırakmaya eşimi de yine doldurmaya çalışıp acıtasyon yapıp yollamış bende çok neşeliydim, annem bende evim temizleniyo diye. Eşim geldi konuşmamız lazım dedi girdik odamıza annesinin dediklerini anlattı üzülerek ben de başladım yine ağlamaya sarıldık ettik beni sakinleştirmeye çalıştı fln ne mümkün tabi. Kayınpederim demiş neden bunu çıkardılar gelsin evinde yatsın ben dünürümün evine mi gidip bebeği saatli sevicem her aklıma estiğinde gidip göremiycem oğlumun evine benzemez eğer orda kalırsa ben o ewe ayak basmam demiş!!! Ki kayınpederimle babam çok iyidir araları hiçbi problemleri yok severler birbirlerini ve benimle de aynı şekilde kayınpederimle aramdan su sızmazdı. Kaynanam demiş doğursun burda evinde kalsın annesi gelir bakar... Delirdim resmen. Annem hem gelip burda doğumumu bekliycek çünkü evime yakın ne bi akrabam ne bi komşum var, hem de doğumdan sonra bana gelip bakıcak, kayınvaldem de misafir gibi gelip millete hava atıcak gösteriş yapıcak. Bunca aydır biz ne hazırlık yaptıysak ne aldıysak anlattım annemin evinde dolaplara bütün eşyalarımız yıkandı, ütülendi,yerleşti herşeyim annemde, evde ne benim ne bebeğimin iğnesi yok ve daha mobilyalarımın da gelmesine zaman var. Poşetler geri alıverirsiniz diyo!! Erken doğum olursa da bebeğimin eşyaları poşetlerde beklerse çook üzülürüm. Kayınpederim çalışmıyo iki taraftada eviniz var size ikisi de uyar benim baabm, görümcem çalışıyolar nasıl görücekler bebeği diyorum haftada bi izin günlerinde gelir görüverir diyo!! Babam kalp-şeker-tansiyon hastası, liseye giden erkek kardeşim var kadın aylarca nasıl bıraksın evini ailesini diyorum ilk torunu bırakıvercek artık diyo!! Delirdim kaç gündür ağlamaktan helak oldum aylardır annem herşeyini alırken, herşeye koştururken bi kere sormadı varmı bi eksiğiniz bi iğne almadı bi tek bana bi pijama aldı o kadar ve onun da ilk torunu şimdide son dakka kayınpederimi koz kullanıyo biliyo onu karşıma almaya, doğumüzeri tatsızlık çıkarmaya cesaret edemiycem rahat rahat atıp tutuyo. Dedim bunca aydır belliydi annemde kalıcaam biz enayi gibi hazırlanırken niye sesini çıkarmadın e ben biliyodum babanın razı gelmiyceni söylemedim size diyo yaa bu ne rahatlık çıldırdım resmen!! Annem, teyzem ben aylardır yaptığımız işle kaldık, herşeyi de annemlere aldırdı ooh ne güzel hazırdan toruna konucak. Artık kayınpederime ne dediyse eşimle konuşmuyo, yüzüne bakmıyomuş. Bu akşam gidicez kayınpederimle konuşmaya, gönlünü almaya adama da suç bulamıyorum öyle bi çene varki neler deyip doldurdu kimbilir... Doğumüzeri tepe gibi halimde en mutlu ve en zor günlerimde bana bunları yaptıya ne diyebilirim artık bu nasıl bi bencilliktir?? Son kararımız onun dediği olsun yine bu stresi kaldıramiycam ama o da gelip başımda bekleyecek, sancım var deyip bütün gün yatıcam yemeğimi temizliğimi alışwerişimi yapsın ve yüzsüzlük yapıp doğum parasını da onlara kitlemeyi düşünüyorum o kısmını yapabiliceğimden emin değilim Allah bana sabır versin de stratejik davranıp bende onu biraz süründüriim de bulaştığına pişman olsun. Bana dua edin kızlar o kadar sinirim bozuk, öyle kötüyüm ki erken doğum tehlikem var zaten korkuyorum, bide sütüm olmaz diye de çok korkuyorum. Onun dediğini yapıp kendi ailemi yaptığı hazırlıkla hayalleriyle bırakmak çok ağırımıza gidiyo ama yapılcak bişey yok gibi.
bızde yarın doktora gıdıces canım ınsallah bızde guzel haberlerle donerız
Elifcim sıkma canını cnm.. Oluyo böyle şeyler.. Bizde de pek farklı degildi.. Bende de aksine kayınvalidem gelsin diye istiyordum,eşimle.. Ki gelecekti de taki gecen haftaya kadar.. Herşeyi ona göre hazırladık biz.. 2 odadan 3 odalı eve geçtik kadın koltuklarda uyumasın rahatca uyusun diye.. Soranlara kayınvalidem gelecek dedim..vb.. Şİmdi de bi sorduk ne dese begenirsiniz?: Annemin gelmesi daha uygunmuşş, o buraya yakışmazmış.. Annemin durumu da senin gibi sayılır.. Kaınvalidemin eşi yohk ama 35 yaşında kaynım var, onu bahane ediyo.. Benim babam ise sağ ve ne yazıkki hiç kendine bahkmada yetenekli degil.. Adamı bi hafta yalnız bırak bi hafat bişey yemez.. O yüzden iyice moralim bozuk benim de.. Belki ben ailemin yanına gitcem.. Bebişimi babsından ayırmak ta istemiyorum ama.. napıcam bakalım..
iyi akşamlar kızlar.
suan o kadar moralım bozuk kı anlatamam...
agladım durdum akşam akşam...
emırde bu akşam su çıçegıne benzer kabarıklıklar farkettı esim..
ılk dıkkat etmedık..birşey ısırmıstır dıye..
sonrakı 1-2 saat ıçınde elınde kolundada var oldugunu gorduk..
ve canım çok sıkılıdı..
ben cocukken su cıcegı gecırmedım..aşı olmusumdur ınşallah dıye dusunuyorum..çunku çok rısklı ımış gebelıkte su cıcegı..
çok moralım bozuldu ..
yarın doktorumu arıyacagım...ınşallah bagısıklıgım vardr...
elifcim valla durumun çok zor ama üzülmemeye çalış
belki kayınpederin konuşunca razı gelir annenlerde olmana yani inş öyle olur dua edicem senin için de
Allah ım nasıl insan şu kaynanan hiçmi insaf yok akıl yok madem şimdiye kadar deseydi de sende ona göre hazırlanırdın
şimdi herşey hazır oh ne güsel hazıra kon
boşver herşeye kulaklarını tıka dediklerini duymamaya çalışbundan sonra da alıncak yapılcak herşeyi ona bırak sen keyfine bak
dilekcim inşş sna geçmemiştir okula da gönderme büyük ihtimalordan yada parkda kapmış olmalı
imkanın varsa bi kaç gün ayrı geçir diycem ama ayrı da nasıl olucak en azından havlu bardak gibi şeyleri ayır biras babası ilgilensin hatta alabilirse izin alsın bi kaç gün sana da yardımcı olur
Allah ım kolaylık versin zor bi durum gerçekten
inş en ısa zamanda iyileşir.... senin için de dua edicem canımm a.e.o.
kızlar bu arada bugün kontrolüm vardı gittim ve 15 günde 3 kilo almışımve bebeğim hiç alamamış ilk ölçtü 1636 çıktı aynı kiloda sonra hadi biras daha insaflı davranayım bidaha ölçeyim dedi ve 1800 çıktı haftasına göre düşük geldi bana , doktorumda kızdı çok almışım die, bebek alamadığı için, sizinkilere bakıorum maşşallah tosun gibi hepsi
sonra yemekden sonra eşime kilo alıyorum yemeklerden sonra yürüyüş yapalım die
tmm dedi çıktık markete filan gittik meyve alalım dedim,
sen çıkmas olaydım marketten tam çıkarken ayağıma yavaş yavaş kramp girdi hadi gidebilirim dedim hızlandık
yolda kaldım oturdum kenara 2 ayağıma birden girdi
Allah ım ağlıycam nerdeyse yok yarım saat boyunca kalkamadım 2 ayağımda nasıl ağrıdı sızladı anlatamamm ben bi yandan eşim bi yandan masaj yapıorus cimdiriyorum filan yok en sonunda biras yavaşladı yürürken açılır dedim ewi zor buldum tam ewe 5-10 metre kala bidaha nasıl içeri girdim anlatamamm eşim kapıları açtı beni kucakladığı gibi odaya yattım ama bi yandan ağlıyorum bi yandan sızlanıyorum ayy çok kötü oldum sonra eşime süt getir dedim biras hafifleyince içtim yattım uyumuşum daha yeni kalkıyorum ama ayaklarım hala eski haline dönmedi
az önce tuvalete gittim yine gircek gibi oldu rahat oturamadım bile:18:
ayy bundan sonra daha sık olucak galiba çok korkuyorumm
bide bebişimin kilolosuna çok üzüldüm ondan mı oldu acaba diorum...
gerçi 2500 gr ın üstünde olsunda benim için önemli değil ama ya çok düşük olursa
önceleri ne güsel önden gidiodu kilosu
buaralar çok yedim galiba
artık kızartma hamur işi tatlı yemiycem söz verdim kendime
bol bol süt de içicem
yeterki bebişim iyi olsunnnn
sizde durumlar nasıl ızlar??
kramp girdiğinde ne yapıosunuz nasıl geçio
benim bu sefer bayağ uzun sürdü ne yapıcağımı bilmiyorum ya tekrarlarsa çok korkuyorum :18: hiç bu kadar uzun sürmesdi
kızlar merhaba
ancak bu saatte girebildim,geçmişi okudum aklımda kaldığı kadarıyla yarın doktora gidecek arkadaşlar hayırlı haberlerle dönsünler inşallah.
hunny canım geçmiş olsun,kramp çok kötü birşey ben de olmadı allahtan hiç.çok ayakta kalmamaya çalış,sürekli uzan.bebişin kilosuna da takılma,o toparlar kendini,bi bakmışsın doğduğunda hepimizinkileri geçmiş
denizcim maşallah seninki de tontiş,ne güzel
elifcim senin de yazdıklarını okudum,vallahi okurken ben sinirlendim.aman sen de sinirlerine hakim ol,boşver allaha havale et,sakın sıkma canını.güzel haberler ver inşallah görüşme sonrasında
dilek size de geçmiş olsun canım,ben çocukken çıkarmıştım su çiçeği,çocukken kolay atlatılıyor ama tabi sen doktoruna sor mutlaka,inşallah senşn için bi sorun olmaz.
benim de kayınvalidemler geldi dün,ev curcuna.2 hafta duracaklarmış,sonra annem gelecek.şimdilik sinirlerime hakim olabiliyorum ama sanırım son zamanlara doğru patlayacam gibi geliyor.kaynanamla hiç geçinemiyorum,bakalım bu 2 hafta nasıl geçecek.güya bana yardıma geldiler,2 gündür yap pişir,topla vallahi yorgunluktan ölüyorum.eşim de rahatsız bu durumdan şimdilik tamam sorun değil diyorum ama,hayırlısı inşallah..
buarada oğlışumun odası geldi geçen akşam,ama odaya giremiyoruz çok boya kokuyor.camlar hep açık ama kaç gündür çıkmadı vernik kokusu.hiçbirşeyi yerleştiremedim de,ne çantamhazır,ne de oğlumun eşyaları.:2:
şimdi çıkıcam artık yatıp dinleneyim,hepinize ii geceler..
Canlarım kayınvaldemlerde kalıyorum ben burada net olmadığından cep telefonundan girmeye çalışıyorum.Telefonum cok problemli çekmiyordu birturlu siteye giriyorum yazdıklarınızi okuyorum ama birtürlü üye girişi yapamiyordum sizleri cok özledim.Bize üst katta oda hazirladilar.Burada çekiyor telefonum.Ah ah elifcim kac gundur sana yazmak istiyorum.Allah yardımcın olsun.Bende görümcemle kayınvaldemlerle uğraşıyorum.Güya hamileyim diye geldim.Bulaşıkti camasirdi yemekti anam ağladı.Görüncem güya yardım edecek bana benmi hamileyim omu belli değil.Gece uyumuyor gündüz yatıyor.Hastayım diyor bilmem ne.Birton eziyet yani eşim isyan etti biz eve geri gidelim bari boyle cok ayakta kalıyor gece hep sancılanıyor dedi benim icin.E evde kim yapacak işleri bilmem ne dediler. Ayaklarına çay götürüyorum günde 5 posta otur kalk otur kalk.Bakalım bugün ne olacak ay ne dolmuşum yaa
slm kızlar,
bugün saat 3 te bizim kontrolümüz var,3 hafta oldu oğlumu görmeyeli,umarım artık kontrollleri daha sık yapa doktorumuz,kimi arkadaşlar haftada bir gün kimi ise 2 hafta da bir görüyor biz ise hala 3 haftada bir gidiyoruzdoğum yapacağım hastaneye hala karar veremedim,doktorum dışardan geleceği için ona ayrı para vereceğiz hastaneye ayrı para vereceğiz,kendi tavsiye ettiği hastaneden fiyat istiyoruz doktorunuz verecek fiyatı diyorlar,doktorumuza soruyoruz ben sadece alacağım fiyatı söylerim hastanenin fiyatına karışmam diyor topu birbirlerine atıp duruyorlar,gitmeden önce şu tavsiye ettiği hastaneye gideceğiz eğer yine aynı şeyi söylerlerse kusura bakmasınlar bir sürü hastane var şart değil orda yapmam.
bebek şekerlerimizin son rötuşları kaldı onları bugün tamamlayıp resmini ekleyeceğim,aslında şeker kymadım lavanta koydum ve mıknatıslı yaptık,buzdolabının üzerine yapıştırılsın diye,gelenlere hem onu hemde internetten bulduğum esprili bebek çikolatalarını ikram edeceğiz site ismini versem mi bilmiyorum Bebek Ã�ikolataları, Bebek çikolatası,Â� baskılı bebek çikolatası burdan sipariş vereceğim.
kayınvalidesinden muzdarip olan arkadaşlar Allah yardımcınız olsun ,Allahtan ki benimki hiç bir şeye karışamıyor benim şerrimdençünkü birbirimize çok zıt insanlarız arada eşim olduğu için birbirimizi idare ediyoruz yoksa bir kaşık suda boğucağız birbirimizi,görümcelerimde aynı anneleri gibi,o yüzden neredeyse tüm hazırlığımı kendim yaptım,annemi bile karıştırmadım,doğumdan sonra kendi annem gelip kalacak yanımda,işe başladığımda da annem bakacak oğluma.
günaydın kızlar,
ben sanırım hasta oluyorum başım ağrıo,boğazım ve burnum yanıyo hapşurup duruyorum,burnumda akıyo ilaçta alamıcam şimdi gripe ne iyi gelirki fazla iletletmeden önlemimi alsam.
.
slm kızlar
nasılsınız?geçmişe bakamadım az önce bebişlerimin yanından geldim dikişlerimde ağrı var da biraz yatıcam
bi bakayım dedim benden başka doğum yapan var mı?herkes iyi mi?inşallah olumsuz bişeyler yoktur.
bizim bebişler de biraz daha ii ama hala biri yoğun bakım diğeri küvezde
dualarınızı bekliyorum
RABBİM hiçbirimizi darda sıkıntıda koymasın hepinize zamanında sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bizimkilere de şifa versin
duanızda unutmayın lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?