- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #24.021
gulşennn canım...benım dogurcak halım yok gıbı..agrılar var ama..
sanırım uzerıne gordugum ıçın adetı doktorlarda kesın net bır sey soyleyemıyor...
ama bebek gıt gıde buyuyor..ultrasonda bır yanlıslık yoksa eger...ırılestıkcede dogurmaya korkuyorum canımm bennnn...
doktorum gebelıge devam dıyor ama genetıkcıler kafa karıstıyor.ıkı arada bırakıyolar ınsanı
Selam kizlar Bugun kontrolumuz vardı Kizim iyi kafası artık iyice aşağıya inmiş normal doguma engel bi durum yok dedi doktorum baya boylu bi bebek olacakmış boyu 2 hafta öndeymis :) Hersey yolunda cok sukur 2700 gr olmuş minigim daha önce baya tosun gidiyodu korkmuştum ama Simdi iyi haftasiyla uyumlu dedi doktorum ...
cnm benim şu anda 12 düşmesin diye umut ediyorum önceki doğumda 10,1 ile sezeryana girdim doğumdan sonra çok zorluk çektim sende kan değerlerini yüksetmeye çalış cnmherkese merhaba kızlar,
şimdi hastaneden geldim gelir gelmez zor attım kendimi foruma.
kan tahlili istemişti dr.m onu yaptırdım bugün kanım yine düşük sayılır 10,6 çıktı kendi dr.m bu değer için iğneye başlamalıyız dedi dahiliye dr.da bugün kan hapımı gnde 3e çıkardı ve keçiboynuzu pekmezi yememi söyledi eğer 2 hafta sonra da yine bu şekilde olursa o zman doğumdan önce 2 kere enjeksiyon yapılır dedi.
kafam karıştı iyice bnm gibi böyle kanı düşük olan yokmu hiç yoksa benim dr.mmu çok evhamlı:26:
merhabalar kızlar herkesler iyi umarım yeni doğuran arkadaşlar gözünüz aydın ne güzel kavuştunuz bebeklerinize sağlıkla büyüsünler inşallh darısı bizim başımıza..
dorticim hoşgeldin inşallh sağlıkla gelir bebişin zor bir durum cnm yaşadığın...
dilekcim bu arada gözün aydın bebişi doğmuş kardeşinin..oğluşuna da geçmiş olsun çokkkk...benim sınıfta da yarısı hasta valla yaklaşmamaya çalışıyrum ama pek de mümkün olmuyor hasta olmama inşallh...bu haftayı saymazsam haftaya da çalışıp izne çıkıyrum hayırlısıyla...
kızlar kan değerlerinden bahsetmişsiniz benim yanlış hatırlamıyorsam 12 gibi birşeydi çok çok iyi...şöyle kullanmanızı tavsiye ederim gece aç karnına tuvalete falan kalktığımda( saat 4 yada 5)hapı bol suyla atıyorum üstüne de 2 mandalina yada kivi yiyiyorumm ve kanım çok çok iyi.tavsiye ederim demir hapını bole kullanmanızı.kahvaltıyı 2-2,5 saat sonra yapmak gerkiyor...
ayrıcaa doğumu kolaylaştırmak için has kuru incir ve naturel kayısı öneririrm..
canım ben de kan hapını gece alıyorum benim de kan değerlerim iyiymişmerhabalar kızlar herkesler iyi umarım yeni doğuran arkadaşlar gözünüz aydın ne güzel kavuştunuz bebeklerinize sağlıkla büyüsünler inşallh darısı bizim başımıza..
dorticim hoşgeldin inşallh sağlıkla gelir bebişin zor bir durum cnm yaşadığın...
dilekcim bu arada gözün aydın bebişi doğmuş kardeşinin..oğluşuna da geçmiş olsun çokkkk...benim sınıfta da yarısı hasta valla yaklaşmamaya çalışıyrum ama pek de mümkün olmuyor hasta olmama inşallh...bu haftayı saymazsam haftaya da çalışıp izne çıkıyrum hayırlısıyla...
kızlar kan değerlerinden bahsetmişsiniz benim yanlış hatırlamıyorsam 12 gibi birşeydi çok çok iyi...şöyle kullanmanızı tavsiye ederim gece aç karnına tuvalete falan kalktığımda( saat 4 yada 5)hapı bol suyla atıyorum üstüne de 2 mandalina yada kivi yiyiyorumm ve kanım çok çok iyi.tavsiye ederim demir hapını bole kullanmanızı.kahvaltıyı 2-2,5 saat sonra yapmak gerkiyor...
merhaba kızlar.doğumuma 10 gün olmasına rağmen sanırım oğlum erken gelecek.dün gece sabaha kadar sancılandım,sabah da doğum nişanım geldi.doktora kontrole gittim,henüz açılma yok dedi.sancılar sıklaşırsa ya da suyum gelirse hemen hastaneye gideceğim.bana dua edin kızlar,inşallah kolay bir doğum yaparım.
herkese selam arkadaslar.ben kısmetse mayıs annesı olacagım.ama bır sıkıntım var.ben amnıyosentez oldum ve sonucumda 2. ve 9. kromozomlarda yer degısıklıgı cıktı.translokasyonda denılıyor.bebegın dogduktan sonra bazı hastalık rısklerı olabılecegını soyluyolar.aldırma kararını bıle dusunmemızı ıstedı genetıkcıler.acaba aranızda boyle bısey duyan veya yasayan varmı.ne olur bana yardım edermısınız.bes aylık oldu bebegım.cok korkuyorum.bana mayıs 2011 annelerı bolumundende ulasabılırsınız.allah hepınızden razı olsun
nişan nasıl bırsey kanamamı oluyor
benden 3 gundur sarı sümük gıbı bırsey gelıyor ve süreklı kasıklarımda bı ağrı var
sorma canım yaa bende hep aynı şeyleri düşünüyorum.kocam yanımda olacakmı doğuma yetişebilecekmi diye kafayı yiyorum :95:ama ne yapalım zaten biz ne kadar kafayı yorsakta Allah ne yazdıysa o olacak.yanımızda olmaları nasibimizde varsa olacaklar....Ayy bende gidiyorum pazartesi sabeg.Uçak seferi buradan atatürk hava limanına var .Sabiha gökçene yakın babanemin evi.Hiç bir işe yaramıyor uçak.Şimdi buradan otobüsle tren garı 2 buçuk saat 4 5 saat de tren sonra trenden hastaneye 15 dk.Eşim toplam 8 saatte anca gelir yanımaişin kötüsü en güzel zamanlarımızı göremiycek.Böyle yalancı sancılar dürttükçe heyecan olamıycaz.Babanem herşeye bu zamanlarda olur önemli bişiy yok falan diye geçiştiriyor. Eşimden başka kimse şımartıp ilgilenmiyor zaten Bi de kızım bile babasının sesine alışık naparız onsuz bilmiyorum
Acaba bebek olduktan sonra eşimi arayacak vaktim olmaz mı ki böyle bunalmaktan iyiki de evde değilim dermiyim diye düşünüyorum.Bir yandanda kızımızı onun kucağında göremedikten sonra
CanımAllah analı babalı büyütsün çok şükür bebeğini sağsağlim kucağına aldın...İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar,
evet cancer 34 haftalık doğurdum. ilk gece önlem amaçlı olarak kuveze aldılar, ertesi gün yanıma getirdiler. Çok şükür solunum cihazına bile gerek kalmadı.
Canım çok geçmiş olsun İnşallah yarın güzel haberlerle gelirsin.Allah yardımcın olsun.selam güzel anneler bugugün doktorda randevumuz vardı.Kızımınkordonu boynuna dolanmış ve kalp atışları düştü o yüzden yarın sabah bir birimize kavuşacağız.Bakalım bu gece bitecekmi çok heyecanlandım.O kadar çok tuturmuştum normal doğum olsun diye ama hiç birşey kızımdan önemli değil.Yani topiğimize yarın bir kız daha ekleniyor.Bize şans dileyin:18:
Selam kizlar Bugun kontrolumuz vardı Kizim iyi kafası artık iyice aşağıya inmiş normal doguma engel bi durum yok dedi doktorum baya boylu bi bebek olacakmış boyu 2 hafta öndeymis :) Hersey yolunda cok sukur 2700 gr olmuş minigim daha önce baya tosun gidiyodu korkmuştum ama Simdi iyi haftasiyla uyumlu dedi doktorum ...
Allah yardımcın olsun cnm.. inş kolayca atlatırsın dogumu..selam güzel anneler bugugün doktorda randevumuz vardı.Kızımınkordonu boynuna dolanmış ve kalp atışları düştü o yüzden yarın sabah bir birimize kavuşacağız.Bakalım bu gece bitecekmi çok heyecanlandım.O kadar çok tuturmuştum normal doğum olsun diye ama hiç birşey kızımdan önemli değil.Yani topiğimize yarın bir kız daha ekleniyor.Bize şans dileyin:18:
BUNA GEÇMİŞ LSUN CNM.. Ama şirvanda aynı haftada daha tombul dogm yapmasına ragmen 6 gün ayrı kalmıştı bebişinden..Acaba neye göre küveze aıyorlar kii?Amniyon sıvısında azalma olduğu gerekçesiyle doktorum hastaneye yatırdı, günlerden p.tesiydi.
Çarşamba tekrarladığı ultrasonda sıvı hiç kalmamış acil sezeryan dedi ve cuma sabahı da doğuma alındım.
45 cm ve 2315 gr. ağırlığında minik bir kız katıldı aramıza.
doktorumda prof.ankaradayım ben ankara hrs kadın hastanesıne gıdıyorum.doktor devam dıyor.ama benım aklım karıstı.sız olsaydınız ne yapardınız.
maşşalllah kuzuna canımm..boylu poslu olacak demekkıı..kolosuda gayet ıyı maşallah..Selam kizlar Bugun kontrolumuz vardı Kizim iyi kafası artık iyice aşağıya inmiş normal doguma engel bi durum yok dedi doktorum baya boylu bi bebek olacakmış boyu 2 hafta öndeymis :) Hersey yolunda cok sukur 2700 gr olmuş minigim daha önce baya tosun gidiyodu korkmuştum ama Simdi iyi haftasiyla uyumlu dedi doktorum ...
yok canım..olmuyor sancım falan..yururken hıssedıyorum bası baskı yapıyor..iyice asagıda..ama gelmeye nıyetı yok...ah canııımm ben senden bekliyorum ha sancım oldu dicen diye ama sende tık yok oğluşun yerini çokk sevdi..üzerine görünce tam tarih veremiyolar demekki korkma canımcım yaa bende korkuyorum ama napalım mecbur doğuracaz bebeişleriş kaçışımız yok
benimde normalde 5 ocak ama dr 7 ocak diyo 2 gün oynuyo sadece perşembede çatı muayenesi var bakalım neolacak ağdaya gittim az önce geldim hala bacaklarım sızlıyo artık doğuma kadar götürür beni diye umuyorum
tesekkur ederım canım...teyze oldum....merhabalar kızlar herkesler iyi umarım yeni doğuran arkadaşlar gözünüz aydın ne güzel kavuştunuz bebeklerinize sağlıkla büyüsünler inşallh darısı bizim başımıza..
merhaba öncelikle geçmiş olsun. bende aminosentez olmuştum ve sonucunda 15.kromozomda sorun çıkmıştı. banada zeka geriliği yada bunun gibi sorunlarla karşılaşabileceğimizi (2-3 yaşlarında) sölemişlerdi ki hatta tam adını koyamamışlardı istanbulun bu konudaki en uzman hastanelerine ve doktorlarına genetik uzmanlarına gittik hiçbiri 15.kromozomun ne olduğunu bilemedi. ama şubir gerçekki tüm kromozomlar zeka ile alakalı olabileceği gibi olmayadabilir ve zekasında bişi olacağı anlamına gelmiyor. biz çok ama çok zor günler yaşadık hamileliğimin 2 ayı bize ızdırap olmuştu ama allahımıza şükür iyiyiz şu anda. emin olana kadar ki yinede herşeyi allah bilir bir çok testlerden geçtik ve allahtan ii doktorlara rastladık.. öncelikle şunu sölemek istiyorum ki sadece aminosentez sonucunda kromozomda sorun çıktı diye ki üstelik ultrasonda herşey düzgün çıkmış nasıl oluyorda bebeği aldırmanı söleyebiliyorlar????kromozom öle bişi ki şu anda sorun bile gözükse aldırsan bir sonraki çocuğundada gözükmicenin garantisi yok...ben kaçtane doktora hastaneye uzmana genetikçiye gözüktüysem hiçbiri aldır demedi asla... bize bıraktılar ama emin olalım dediler ve şöle bişi uyguladılar. genetik sonuçlarından sonra bana ve eşimede genetik testi uygulandı ve dnamıza inildi sizin sonucunuzdan sonra size sizin genetiklerinize inmeniz önerildimi ???? önerilmediyse eğer tavsiyem sizin ve eşinizin genetik araştırılmasının yapılması bu önemli çünkü eğer sizin yada eşinizin genetiğinde aynı kromozomda sorun tespit edilirse bebek için hiç bir sorun teşkil etmiyordur içiniz rahat olabilir. sonuçta sizde zeka sağırlık vb gibi bilinen bir rahatsızlığınız yoksa ve sizin aynı genetiğinizde sorun gözükürse testlerde; sadece taşıyıcı oluyorsunuz ve doğal olarak bebeğinizde de bir sağlık sorunu olmuyor gerisini tabiki rabbim bilir.. he ama genetik sonuçlarınızda siz ve eşinizin tüm kromozomları temiz çıkarsa ozaman bebekte kendi kendine oluşan bir kromozom bozukluğu oluyor ve doğal olarak işte ozman doktorunuzun dediği gibi taşıyıcılıktan ziyade ileriide olabilecek bir hastalık riski taşıyor olabilir %5 - 10 gibi. ama olmayadabilir. eşim ve benim genetiğimize inildiğinde test sonucumuzda benimde bebeğimle aynı kromozomumun aynı kolunda çıkmıştı sorun ve bana bu durumda sadece taşıyıcı olduğumu ve bebeğimdede bundan dolayı gözüktüğünü ve içimizin rahat olmasını çocuğumuzun çok ii olduğunu sölediler. tabi bundan sonrasını allah bilir dediğim gibi...eğer ultrasonda herşey normalse ve içinizin rahatlaması içinde sizin genetiğinize inilirse sonucu ne olursa olsun bebeğini aldırmamanı tavsiye ederim çünkü kimse hiçbirzaman kromozom bozukluklarının bu gibi durumlarında kesin konuşamıyor. çünkü kromozom bozuklukları ve kromozomlarla ilgili herşey türkiyede yeni yeni biliniyor ve öğreniliyor yurtdışında ise çok yaygın bunuda bana söleyen çapa tıp fak ve istanbul ünv.nin genetik profesorü. diyorum ya bizde kimin taşıyıcı olduğu çıktı ama bana hala bile son noktada dahi 15.kromozomun tam olarak ne olduğunu açıklayamamışlardı:)) unutma her kromozom zeka ile ilgilide olabilirr sadece yanaktaki bir bende olabilir tırnaktaki birşeyde olabilir.hee eğer sana kesin bişi var deselerdi ve ultrasondada görünseydi yani elde somut bişilerle sana gelebilselerdi doktorlar ozaman bişi diyemezdim tabi herkesin kendi fikri yorum bile yapıp yanıltmak istemem açıkçası. yani aynı sıkıntıları karışıklıkları yaşadığım için şu anda seni çok ii anlıyorum arkadaşım. biraz için aydınlansın diye olabildiğince detaya girmeye çalıştım ve uzattım umarım biraz olsun yardımım olmuştur. allahım şifanızı versin inş ve yardım etsin bol bol dua et ben hep öle yapmıştım biraz allaha tevekkül etmek gerekiyor demişti prof kadın doğum uzmanı bir bayan doktor bana...ve nitekimde öle..
Allah yardımcın olsun cnm.. inş kolayca atlatırsın dogumu..
BUNA GEÇMİŞ LSUN CNM.. Ama şirvanda aynı haftada daha tombul dogm yapmasına ragmen 6 gün ayrı kalmıştı bebişinden..Acaba neye göre küveze aıyorlar kii?
cnm tabiki sen bilirsin ama .. forumdakiler bilir ben de çok ilginç olaylar yaşadım bebişimle ilgili iki böbregi de yoktu.. Doktorlar (ki en iisi de dahil 4 doktora gittim) aldırmamı,aldırmazsam bnide zehrleyip öldürecegini slediler.. Biz sabretmeyi tercih ettik.. Rabbimden iyisi gelince kabul de diger şekilde niye kabul olmasın diye.. Çok şükür 2 ay gibi uzun bi sürenin sonucuda mükafatımızı aldık.bebişimin iki böbregide olaganüstü bi şekilde görüldü ve şimdi de normal seyrinde gidiyor çok şükür..O yüzden tevekkül edip, sabretmenizi öneririm..:44:
canım cok tesekkur ederım.evet ben ve esımdende kan aldılar.ama bızde tasıyıcılık cıkmadı.benı korkutanda bu oldu.ama kesın rısk olacak demıyolar.olasılıklarla konusuyolar.kesın soyle olur dıyemıyolar.ama yınede ınsanı korkutmaya yetıyor tabı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?