2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kizlar Bugun kontrolumuz vardı Kizim iyi kafası artık iyice aşağıya inmiş normal doguma engel bi durum yok dedi doktorum baya boylu bi bebek olacakmış boyu 2 hafta öndeymis :) Hersey yolunda cok sukur 2700 gr olmuş minigim daha önce baya tosun gidiyodu korkmuştum ama Simdi iyi haftasiyla uyumlu dedi doktorum ...

ah canııımm ben senden bekliyorum ha sancım oldu dicen diye ama sende tık yok oğluşun yerini çokk sevdi..üzerine görünce tam tarih veremiyolar demekki korkma canımcım yaa bende korkuyorum ama napalım mecbur doğuracaz bebeişleriş kaçışımız yok

benimde normalde 5 ocak ama dr 7 ocak diyo 2 gün oynuyo sadece perşembede çatı muayenesi var bakalım neolacak ağdaya gittim az önce geldim hala bacaklarım sızlıyo artık doğuma kadar götürür beni diye umuyorum

merhabalar kızlar herkesler iyi umarım yeni doğuran arkadaşlar gözünüz aydın ne güzel kavuştunuz bebeklerinize sağlıkla büyüsünler inşallh darısı bizim başımıza..
dorticim hoşgeldin inşallh sağlıkla gelir bebişin zor bir durum cnm yaşadığın...
dilekcim bu arada gözün aydın bebişi doğmuş kardeşinin..oğluşuna da geçmiş olsun çokkkk...benim sınıfta da yarısı hasta valla yaklaşmamaya çalışıyrum ama pek de mümkün olmuyor hasta olmama inşallh...bu haftayı saymazsam haftaya da çalışıp izne çıkıyrum hayırlısıyla...

kızlar kan değerlerinden bahsetmişsiniz benim yanlış hatırlamıyorsam 12 gibi birşeydi çok çok iyi...şöyle kullanmanızı tavsiye ederim gece aç karnına tuvalete falan kalktığımda( saat 4 yada 5)hapı bol suyla atıyorum üstüne de 2 mandalina yada kivi yiyiyorumm ve kanım çok çok iyi.tavsiye ederim demir hapını bole kullanmanızı.kahvaltıyı 2-2,5 saat sonra yapmak gerkiyor...
ayrıcaa doğumu kolaylaştırmak için has kuru incir ve naturel kayısı öneririrm..

maşallh cnm kızına..çok sevindim kilosu da boyu da çok iyi

cnm benim şu anda 12 düşmesin diye umut ediyorum önceki doğumda 10,1 ile sezeryana girdim doğumdan sonra çok zorluk çektim sende kan değerlerini yüksetmeye çalış cnm

cnm ben önceki doğumda incir ve kayısı yedim sürekli ama yine olmadı kızım sezeryana alındı herkes için hayırlısı olsun cnm herke istediği gibi doğum yapar inşllh.

canım ben de kan hapını gece alıyorum benim de kan değerlerim iyiymiş

merhaba kızlar.doğumuma 10 gün olmasına rağmen sanırım oğlum erken gelecek.dün gece sabaha kadar sancılandım,sabah da doğum nişanım geldi.doktora kontrole gittim,henüz açılma yok dedi.sancılar sıklaşırsa ya da suyum gelirse hemen hastaneye gideceğim.bana dua edin kızlar,inşallah kolay bir doğum yaparım.

nişan nasıl bırsey kanamamı oluyor

benden 3 gundur sarı sümük gıbı bırsey gelıyor ve süreklı kasıklarımda bı ağrı var

merhaba öncelikle geçmiş olsun. bende aminosentez olmuştum ve sonucunda 15.kromozomda sorun çıkmıştı. banada zeka geriliği yada bunun gibi sorunlarla karşılaşabileceğimizi (2-3 yaşlarında) sölemişlerdi ki hatta tam adını koyamamışlardı istanbulun bu konudaki en uzman hastanelerine ve doktorlarına genetik uzmanlarına gittik hiçbiri 15.kromozomun ne olduğunu bilemedi. ama şubir gerçekki tüm kromozomlar zeka ile alakalı olabileceği gibi olmayadabilir ve zekasında bişi olacağı anlamına gelmiyor. biz çok ama çok zor günler yaşadık hamileliğimin 2 ayı bize ızdırap olmuştu ama allahımıza şükür iyiyiz şu anda. emin olana kadar ki yinede herşeyi allah bilir bir çok testlerden geçtik ve allahtan ii doktorlara rastladık.. öncelikle şunu sölemek istiyorum ki sadece aminosentez sonucunda kromozomda sorun çıktı diye ki üstelik ultrasonda herşey düzgün çıkmış nasıl oluyorda bebeği aldırmanı söleyebiliyorlar????kromozom öle bişi ki şu anda sorun bile gözükse aldırsan bir sonraki çocuğundada gözükmicenin garantisi yok...ben kaçtane doktora hastaneye uzmana genetikçiye gözüktüysem hiçbiri aldır demedi asla... bize bıraktılar ama emin olalım dediler ve şöle bişi uyguladılar. genetik sonuçlarından sonra bana ve eşimede genetik testi uygulandı ve dnamıza inildi sizin sonucunuzdan sonra size sizin genetiklerinize inmeniz önerildimi ???? önerilmediyse eğer tavsiyem sizin ve eşinizin genetik araştırılmasının yapılması bu önemli çünkü eğer sizin yada eşinizin genetiğinde aynı kromozomda sorun tespit edilirse bebek için hiç bir sorun teşkil etmiyordur içiniz rahat olabilir. sonuçta sizde zeka sağırlık vb gibi bilinen bir rahatsızlığınız yoksa ve sizin aynı genetiğinizde sorun gözükürse testlerde; sadece taşıyıcı oluyorsunuz ve doğal olarak bebeğinizde de bir sağlık sorunu olmuyor gerisini tabiki rabbim bilir.. he ama genetik sonuçlarınızda siz ve eşinizin tüm kromozomları temiz çıkarsa ozaman bebekte kendi kendine oluşan bir kromozom bozukluğu oluyor ve doğal olarak işte ozman doktorunuzun dediği gibi taşıyıcılıktan ziyade ileriide olabilecek bir hastalık riski taşıyor olabilir %5 - 10 gibi. ama olmayadabilir. eşim ve benim genetiğimize inildiğinde test sonucumuzda benimde bebeğimle aynı kromozomumun aynı kolunda çıkmıştı sorun ve bana bu durumda sadece taşıyıcı olduğumu ve bebeğimdede bundan dolayı gözüktüğünü ve içimizin rahat olmasını çocuğumuzun çok ii olduğunu sölediler. tabi bundan sonrasını allah bilir dediğim gibi...eğer ultrasonda herşey normalse ve içinizin rahatlaması içinde sizin genetiğinize inilirse sonucu ne olursa olsun bebeğini aldırmamanı tavsiye ederim çünkü kimse hiçbirzaman kromozom bozukluklarının bu gibi durumlarında kesin konuşamıyor. çünkü kromozom bozuklukları ve kromozomlarla ilgili herşey türkiyede yeni yeni biliniyor ve öğreniliyor yurtdışında ise çok yaygın bunuda bana söleyen çapa tıp fak ve istanbul ünv.nin genetik profesorü. diyorum ya bizde kimin taşıyıcı olduğu çıktı ama bana hala bile son noktada dahi 15.kromozomun tam olarak ne olduğunu açıklayamamışlardı:)) unutma her kromozom zeka ile ilgilide olabilirr sadece yanaktaki bir bende olabilir tırnaktaki birşeyde olabilir.hee eğer sana kesin bişi var deselerdi ve ultrasondada görünseydi yani elde somut bişilerle sana gelebilselerdi doktorlar ozaman bişi diyemezdim tabi herkesin kendi fikri yorum bile yapıp yanıltmak istemem açıkçası. yani aynı sıkıntıları karışıklıkları yaşadığım için şu anda seni çok ii anlıyorum arkadaşım. biraz için aydınlansın diye olabildiğince detaya girmeye çalıştım ve uzattım umarım biraz olsun yardımım olmuştur. allahım şifanızı versin inş ve yardım etsin bol bol dua et ben hep öle yapmıştım biraz allaha tevekkül etmek gerekiyor demişti prof kadın doğum uzmanı bir bayan doktor bana...ve nitekimde öle..

Son düzenleme:
Arkadaşlar iyi geceler,
Emir Mirzam artık benimle, günlerim emzirme ve alt değiştirme ile geçiyor,
Benim için dünyanın en güzel bebeği,
Darısı başınıza güzel anneler

sorma canım yaa bende hep aynı şeyleri düşünüyorum.kocam yanımda olacakmı doğuma yetişebilecekmi diye kafayı yiyorum :95:ama ne yapalım zaten biz ne kadar kafayı yorsakta Allah ne yazdıysa o olacak.yanımızda olmaları nasibimizde varsa olacaklar....
bana herkes hele bir çocuk olsun kocan aklına bile gelmeyecek,gelsede uzun bir süre ilgilenemeyeceksin diyorlar..

CanımAllah analı babalı büyütsün çok şükür bebeğini sağsağlim kucağına aldın...
Canım çok geçmiş olsun İnşallah yarın güzel haberlerle gelirsin.Allah yardımcın olsun.

ohh maşallahhhh.kocaman olmuş meleğin...

Allah yardımcın olsun cnm.. inş kolayca atlatırsın dogumu..

BUNA GEÇMİŞ LSUN CNM.. Ama şirvanda aynı haftada daha tombul dogm yapmasına ragmen 6 gün ayrı kalmıştı bebişinden..Acaba neye göre küveze aıyorlar kii?

doktorumda prof.ankaradayım ben ankara hrs kadın hastanesıne gıdıyorum.doktor devam dıyor.ama benım aklım karıstı.sız olsaydınız ne yapardınız.

cnm tabiki sen bilirsin ama .. forumdakiler bilir ben de çok ilginç olaylar yaşadım bebişimle ilgili iki böbregi de yoktu.. Doktorlar (ki en iisi de dahil 4 doktora gittim) aldırmamı,aldırmazsam bnide zehrleyip öldürecegini slediler.. Biz sabretmeyi tercih ettik.. Rabbimden iyisi gelince kabul de diger şekilde niye kabul olmasın diye.. Çok şükür 2 ay gibi uzun bi sürenin sonucuda mükafatımızı aldık.bebişimin iki böbregide olaganüstü bi şekilde görüldü ve şimdi de normal seyrinde gidiyor çok şükür.. O yüzden tevekkül edip, sabretmenizi öneririm..:44:

maşşalllah kuzuna canımm..boylu poslu olacak demekkıı..kolosuda gayet ıyı maşallah..
yok canım..olmuyor sancım falan..yururken hıssedıyorum bası baskı yapıyor..iyice asagıda..ama gelmeye nıyetı yok...
emır 38+3 de dogmustu canım...o acele etmıstı..3,250 gram dogmustu..
canım..çatı muayenesınden korkma..allahın ıznıyle normal dogurcaz....
ohhh pırıl pırıl olmussunn..
tesekkur ederım canım...teyze oldum....
emırde bu gece rahat uyudu.çok sukur..sende sınıfta dıkkat et canım....
emır çok hastalandı bu ara..ama bana hiç bulaşmadı allaha sukur..bende korkmustum kendım ıçın....
son zamanlar zor olur hastalık gercekten..ama bbaşa gelırsede cekılır napayımmm....

canım aynen bende senın gıbı yapıyorum..gece wc.yw kalkınca..2 oluyor 3 oluyor 4 oluyor saat..artık kaçta kalmıssım wc ye yanımda 1 bardak su bırde tablet duruyor...
yaklasık 2 aydır boyle kullanıyorum..kanımm 6 gun once 12,6 çıktı..doktorumda begendı..

kızla kız kardesımın bebegı hep emmek ıstıyormuş...hiç durmadan ..maşallah...saat bası yada 40 dakıkada bi cıyaklıyor..tel.de konusturmuyor 2 dakka...
kız perısan oldu..:26:
maşallah hastanede 4-5 kezde kakasını yapmıs...
emır hastanede 1 gun kaldık.yapmamıstı..evde yapmıstı..o yuzden ben bu bebek ıçın fazla bez koymadım..5-6 tane falan koydum..

canım cok tesekkur ederım.evet ben ve esımdende kan aldılar.ama bızde tasıyıcılık cıkmadı.benı korkutanda bu oldu.ama kesın rısk olacak demıyolar.olasılıklarla konusuyolar.kesın soyle olur dıyemıyolar.ama yınede ınsanı korkutmaya yetıyor tabı.

uyuyamadıkk biz ya
erkenden geldikk
yen, doğum yapan arkadaşlar varmı acaba
geçmişi okuyacagım
adilemir kız kardeşinin gözü aydın darısı bize inş.
sana çok az kaldı ya hadi hayırlısı
senin bebek seni üzmeden gelecek bence
birden gelecekkk inş.

cok tesekkur ederım.ıste boyle doktorların hataları yuzunden kımbılır kac kısının canı yanıyordur.benıde genetıkcı bır bayan var o korkuttu.nerdeyse gıt hemen aldır bebegını dıyecek bana.herseyı bızı yaratan rabbım bılır.ama ınsanız bızde kafaya takıyoruz mecburen ıste.cok zor seyler yasamıssınız sızde.gecmıs olsun.bebegınızde hayırlı olsun

Hakkınızda hayırlısı olsun dorti,, başlarda benımde bebeğimde kalıtsal hastalık riski vardı aslında hala var. Aldırmayı bende bı an dusundum,ama olmama ıhtımalıde var.ama aldırma fıkrı bıle cok kötüü.okuyunca aklıma o gunler geldı. Bence bazı şeyleri Allahın takdirine bırakmak lazım..Bilim yanılabiliyor. inşallah benımde bebeğim sağlıklı oluırr.Allah bebeklerimizi bize bağışlasın.İçimde kıpır kıpır oldukçaaa dua edıyorumm hep böyle olsun yanımda buyusun Allah onun acısını göstermesin diye...

KKda okumuştum. Bir bayanada kızın down sendromu demısler ama oyle bı kromozommuskı sadece kız bebeklerde hastalık oluyormu yanı bebegı erkek olsa down sendromu olmuyormus,,aldırmıs bebegını....ve bebeği aslında erkekmiş doktorlar cınsıyetınde yanılmıs....çok etkılenmıstım bu okudugumdan...umarım sızde hayırlı bır karar verırsınızz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…