- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #24.161
Hayırlısıyla doğum yaparsın inşallah canım .Çokta az günün kalmış.Bi bakmışız yarın doğurup geliyormuşsun.Herkes ortadan kaybolup duruyor
bende de tık yok ya,, ama daha ıyı zaten Ocak ayını beklesın ıstıyorumsaol canım hepimiz inş.
evet 13 günüm kaldı ama tık yok bende sanki gününü dolduracak gibime geliyo hayırlısı olsun diyelim
geçmiş olsun canım Allah analı babalı büyütsün sağlıklı bir ömür nasip etsin kızına.sanada şifa versin öksürük zor gerçekten hemen geçer inşallah...Selam kızlar iyi dileklerde bulunan, dua eden, tebrik eden herkese çok teşekkürler
Ptesi akşamüzeri mecburen sezeryana alındım spinale karar werdik doktorumla iyiki de öyle yapmışım korktum başta biraz ama iyi geçti kızımın çıktığını hissettim, ilk ağlamasını, kokusunu duydum
Zaten boynuna 2tur kordon dolanmış iyiki aldık dedi doktorum kendini aşağı ittirememesinin nedeni oymuş kızımın derdi varmış meğer
İlk gecemiz çok zor geçti öksürüğüm amilyatta üşüdüğüm için we spinalin etkisiyle daha da arttı dikişlerle öksürmek felaket bişey aman kendinize iyi bakın hala geçmedi ama dikişlerim daha iyi sayılır
eğer öksürüğüm olmasaydı çok zor değilmiş sezeryan
kızıma gelince 3900 gr, 51 cm doğdu boncuk boncuk bakıyo içim gidiyo ona bakarken
anneleri artık çok iyi anlıyorum hiçbişeye benzemiyo o benim herşeyim artık
Darısı sizlerin başına bana da dua edin çok zorlanıyorum hala öksürüğüm de geçmedi
ben çıkıyorum kızımı emzirmem lazım herkese ii akşamlar
sırada sen varsın canım.sağlıkla gelsin inşallah bebeğin.kolay bir doğum olur.bizim topikte normal doğuran olmadı daha..inşallah hepimiz için hayırlısı olur canım ya,bakalım ne zaman gelecek benimki.sancı girdi yine kasıklarıma.ben çıkıyorum şimdilik.beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.görüşmek üzere...
çatı muayenesi öyle çok korkulacak bir şey değil zaten canım.inşallah kolay bir normal doğum geçirirsin.slm kızlarr
bugün çok sakin topik nerelerdesinizz
dr dan geldim çatı muayenem yapıldı korktugum gibi değilmiş rahat geçti şükür hafif acıyo ama öyle hiç dayanılmıcak gibi değil inş. herkesinki böyle rahat geçer
bugün baya muayenesi olan vardı sanırım
bu arada normal doğuma engel bi durumum şimdilik yok dedi yapabilirmişim yani beklemeye devam
Öyle sıkılıp oturuyorum..Canım hiç birşey yapmak istemiyor.Yatağın içinde televizyon izliyorum :97: böyle bi bıkkınlık hali içindeyim
hmmm cok severım yatagın ıcınde tv ızlemeyı.bıde uyuyup kalmayı..... 2 oda bıde banyoyu supürdüm yoruldumm yaa.bu hafta 1kg daha almışım 10gun boyunca hıc almamıstıımm daha sımdıden 13 kg vermem gerekkbıde fazla kılo ıle başlamıstımm 20kg vermek ıstıyorumm
benim 3.bebişim.ilk ikisini sezaryanla doğurdum.1.sinde spinaldi bacaklarımı hissetmedim.kesikleri hissetmedim.bebeğmin çıktığı anı,ilk ağlamasını gördüm.müthiş bir duygu.üstelik o zman yüksek tansiyon problemim vardı.buna rağmen tamamen bayılmayı hiç istemedim.sonrasında ağrım sızım oldu.bebeğimi zor emzirdim.üniversite hastanesiydi ve 8 saatte bir minoset veriyolardı hiç bi işe yaramıyordu.yalvardım ne olur ağrı kesici diye.vermediler.ama o ağrıyı çektiğiniz halde yorgunsunuz uyuyamıyorsunuz ağrıdan ama bebeğmi izledim tüm gece.bi kaç gün sonra korkunç başağrılarım oldu.meğer kafeinli bişiler içmem gerekiyormuş.kimse söylemedi.2.bebeğimde epudural oldum.dr um proftu ve ameliyata grsin diye 1500 tl verdik 2 yıl önce.ama uyuşmamı bekleyemedi ve ben bazı şeyleri hissettim.sonra sakinleştirici verdiler.hiç bayılmadım.çıkışını gene gördüm yaşadım.2.olmasına rağmen mükemmel bir duygu.sonrasında odama geldiğimde ilkine göre daha rahat dönebiliyor,kızımı daha rahat emzirebiliyordum.sadece kalkarken düştüm.ondada ağrı pompası denen bişi var çok fazla basmışım.ben farketmeden bacağımı komple uyuşturmuş.ben bacağımı kalkarken hissedemedim ve bu nedenle düştüm.sonra akşamdan sabaha kadar bacağımı hissetmeyerek yürüttüler beni.ertesi gün ağrı pompasını çıkarttılar ve basit bir iğne yaptılar.yeniden doğmuş gibi oldum.bebeğimi kucağıma aldım.altını temizledim.üstünü değiştirdim.sonrası çok iyiydi.
sizleri korkutmak istemiyorum1-) sezaryan olacaksa anestezi uzmanına gerekirse fazladan para verin iyi olanı tercih edin,
2-)ağrı pompasına çok basmayın.benim gibi bir uyuşukluk yaşarsanz çıkarttırın
3-)spinal tercih edecekseniz ameliyattan sonra başınızın yüksekte olması başağrısı riskini önlüyormuş diye okudum.bunu dr unuzla konuşun.
4-)epuduralde başağrısı hiç yaşamadım.daha konforluydu sanki
5-)spinalde 3-5 dk da uyuşuyorsunuz epudurlde 20-25 dk sürüyor.dr unuz aceleciyse spinal tercih edin.
6-)genel anestezi bebk için de iyi değilmiş.aldığımız narkoz bebeğe de bir miktar geçiyormuş.bana böyle söylemişti dr um
ahsencim daha önce hiç yaşamadığım için baya korkmuştum ama dediğin gibi korkulacak bişi değilmiş
ben ilk doğumumda yaşamıştım bunda olmaz çünkü sezeryan olacak ilki sezeryan olduğu için.ama doğumda zaten açılma varmı diye bolca yoklanıyorsun ebeler ve doktor tarafından odaha gıcık ya.
kızlar aklıma gelmısken soyleyeyım. Hastanede aldıgım egıtımde gögus ucu kremını doğumdan 2hafta önce kullanmaya baslayın dedıler. ben basladım 2 gunde bır aksam suruyorum gogus uclarıma, ama krem cok sert acaba normal mı. tarıhıne baktım daha yenı uretılmışş.kremım lansınoh. sızler ne yaptınızz??
Merhaba kızlar bugün kotrolüm vardı 3 cm açılmam varmış ama bebikin başı kanala yerleşmemiş mobil durumdaymış.Doktor bırakmak istemedi ikinci doğumlarda genelede son anda yerleşirmiş.İki saat dolan gel tekrar bakıcaz bırakmak istemiyorum dedi..muayene sonrası nişan ve kanama var
dua edin lütfen
Merhaba kızlar bugün kotrolüm vardı 3 cm açılmam varmış ama bebikin başı kanala yerleşmemiş mobil durumdaymış.Doktor bırakmak istemedi ikinci doğumlarda genelede son anda yerleşirmiş.İki saat dolan gel tekrar bakıcaz bırakmak istemiyorum dedi..muayene sonrası nişan ve kanama var
dua edin lütfen
benimde temzilik yapmam lazım ama bugün kolumu kıpırdatasım yok
bakim belki ufak ufak yaparım bende bişiler :97:
dua edin lütfen
şekercim baktım bende sürdüm hatta
evet biraz sert bi krem diğer kremler gibi kaygan değil
belki doğal olduğundan kaynaklanıyodur
emzirmeden önce silmemize gerek yokmuşya böyle olması normaldir sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?