2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

papatyam ben de çalışmak istiyorum artık
evde oturmak, mesleğimi yapamamak çok zoruma gidiyo
yaş da geçiyo artık
o yüzden bu sene bişeyler yapıp işe başlamam lazım
yorgunluktan ölsem de günde 1 saat ders çalışmaya çalışıyorum

çookkk geçmiş olsun efsun
büyük kaza atlatmışsınız

aramıza hoşgeldin jass
bu anahtarlık yöntemi iyiymiş
teşekkürler verdiğin fikir için

canım izninle bildiğim birşeyi söylemek istiyorum
elmada demir yok denecek kadar az miktarda
elmanın kan yapıcı özelliği yoktur bu nedenle
daha önce de yazmıştın özellikle elma diye (yanlış hatırlamıyorsam)
o nedenle bildiğimi paylaşmak istedim

erendeniz çok geçmiş olsun
kuzular büyüdükçe kazalar da artıyor
çok dikkatli olmamız lazım artık

Son düzenleme:
bu arada limondan hala haber yok
umarım herşey yolundadır onlar için

zeytin de görünmüyo kaç gündür:44:

günaydın hanımlarr
beni çağırdığını duydum titişimm geldimm
limonu bende merak ediyorum umarım kötü bişey yoktur

burayada yazmışım eltim doğum yapı cnm kaç gündür evde yokum onun için gelemedim buralara çok tatlı bi bebişimiz daha oldu allah nazarlardan saklasın biraz sarılığı yükseldi onun için hastaneye götürdük geldik falan evde değildim yani cnm..

biz iyiyiz çok şkr benim kız iyice cadılaştı her şeyi anlamaya başladı azcık kaşların çatılsın öpücük atmayı öğrenmiş muck muck öpücük atıyo bizde yiyiyorum tabii o dudakları ama hala dişimiz yok yemek konusunda biraz sorunluyuz tadını severse güzelce yiyiyor ama sevmezse dudakları kilitliyor resmen imkanı yok açamıyorsunn

Son düzenleme:
günaydın hanımlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bugün iyiyiz çok şükür
cuma öğleden sonra dr. gittik
göğsünü dinledi bişeyi yok dedi gazı için idrar tahlili istedi
ama tabi taktık o poşet gibi şeyi çiş yapmıyo 2 saat bekledık çocuk tiş yapmadı
gittim dr. yanına dedim siz şimdilik bi gaz ilacı bi öksürük şurubu yazın tiş yapmadı yapınca gönderirim tişi tahlile
tamam dedi metsil yazdı diğer kullandıklarmı söyledım benical öksürük şurubu yazmış
burnu akmıo şuan öksürük gece yatınca geliyo kuzum nası bunalıyo

cumartesi de işe gelmedim sabah kahvaltı yaptık oynadık
altını açtım rahatrlasın diye yanlarına yastık koydum mutfaka gittim tabakları akıtcam
küttttttttt diye bi ses
koştum düşmüş eymen yerde nası ağlşıyo
akılm çıktı korktum nası
baya ağladı oyaladım falan bi zaman sonra çıktım odfadan nıye çıktıysam bi bakarım mutfak lavabosu dolmuş taşmış yerler halı heryer su ben suyu açık bırakmışım eymen düşünce
allahım kabus gibiydi eymenı yatağaına bıraktım su temızlıcem eymen içerden ağlar
ben ağlar

hoşgeldin canım
bebiş iyidir şimdi inşallah, sarılığı düzelmiştir

kızına da maşallah
ben kız çocuklarına bayılıyorum ya çok sevimli oluyolar
erkeklerin bebekliği bile daha ağır oluyo
hele emir tam ağır abiydi
bir kahkaha atsın diye yapmadığım kalmazdı

huysuzcum sen bilirsin ama doktorların çoğu öksürük kesen ilaçları tavsiye etmiyo
bebişler hareketlendikçe kazalar da artıyor
bir de mutfakla uğraşmışsın üstüne

dün benim kayınvalide de emirin kucağına vermiş enesi
sarılınca ben de taşıyabilecek sandım diyor bir de
ikisi biden yuvarlandılar yere
bişey olmadı çok şükür
ama ikisi de çok korktu

geçmiş olsun cnm düşe kalka büyüyorlar bide mutfak çıkmış üstüne tam sinirlerin boşalmış

inş düşer cnm yarın belli olcak..
saol evet kızlar daha bi sevimli oluyor gerçekten

senin kayınvalide tam numunelik zaten nasıl tutucakmış küçücük çocuk onu hey allam yaa

slm kıslar nasılsınız bebişler iyidir inş yavrularımız büyüdükçe daha çok dikkat etmemiz gerekiyo kazalar için düşen bebeklere geçmiş olsun bişey olmamıştır inş bizde emekleme yok artık desteksiz uzun süre oturabiliyorz acıkınca mama diyoruz ben nezle oldum burnum tıkandı hapşırma falan egemenede geçti burnu tıkanık 2 gecedir uyumuyo gibi büyüdükçe çok tatlı oluyolar allah onların eksikliklerini göstermesin inş

merhaba hanımlar herkesler iyidir inşallah. biz düşe kalka geçirdik haftasonunu eren çok cesur sehpaya koltuğa tutunarak yürümeye çalışıyor tabi düşüp duruyor. bizim yüreğimiz ağzımızda.
elde avuçta durmuyor artık oturup oyuncaklarıyla oynamıyor hiç hep kıpır kıpır. hiçbir şey yapamıyorum artık birşey olacak diye yanındayım sürekli.
yürüyene kadar bir süre böyle devam edecek artık.
yemek olayı biraz düzeldi en azından ağzını açıyor. çok yemiyor tabi önceden yediğinin yarısını ancak yiyordur.
daha başka iyiyiz çok şükür sağlık sorunumuz yok en önemlisi de o tabi.

cimcimeye bak sen kızmalardan da anlarmış.
kızlar çok başka oluyor ya nazlı nazlı.bizim de ikincisi kız olur inşallah çok istiyoruz da kısmet.

huysuzcum öksürük zaten gece hortluyor kıyamam kuzuna.
çok geçmiş olsun valla insanın yüreği ağzına geliyor. illaki düşecekler de inşallah birşey olmadan atlatırız bu dönemleri.
mutfak da cabası olmuş canım ya üstüste.

esracım size de geçmiş olsun.
büyüdüklerini görmek çok güzel herşeyden anlıyorlar ya. benim bıdık oğlum ses sisteminin hoperlörüne takmış durumda şimdi bana ver diye yalvarıyor resmen
ne yapacak tabiki yemeye çalışacak.

gün geçtikçe yeni bişey öğreniyolar egemende tüllere takmış durumda mandalla tutturduğum halde yürüteçteyken uzanıp çekiyo bırr bırr ses çıkarıyo pembe çamaşır sepeti var onunla oynamaya bayılıyo yeni patlayan dişlerini sayarsak 3 altta 3 üste üstttekiler yeni çıktı 6 tane dişimiz var bana daha bi düşkün oldu ben yanındayken bazen babasına bile gitmiyo

EGEMEN bebeğin dişlerine bu boncuklar..
bunlarda ders çalışabilen titania için.....

mutfak halım geldi yağ lekesi çıkmamış kızlar ya napıcam ben..4 kez makineyle yıkadım,2 kez kendim yağçözle sildim,yıkamaya gönderdim yinede çıkmamış...
bide balkona dadanan güvercinler var..oofff...sabahın köründe geliyolar gurk gurk gurk uyandırıyolar,balkonu batırıyolar üstelik bizden öncekiler güvercinden bitlenmiş burda..evet evet BİTLENMİŞLER..BENDE KORKUYORUM...ben kovalıyorum 5 dkya geri geliyolar..üstelik arkaları sağlam tırstım valla 2 iken 4 oldular..balkonu bi görseniz 5 poşet,1 cd,2 çapraz ip,5 diklemesine tutturulmuş ip yinede girebiliyolar ya yuh dedim artık..kaçmıyolarda benden artık..
aslında çok severim kuşları ama bu sene kızımla balkona çıkmak istiyorum bol bol..izin veremem kuşcuklar üzgünüm..
ben buralardayım kızlar kuş kovalıyom..

teşekkür ederim hoşbulduk :) gerçekten de güzel şeyler öğrendim... biz katı gıda konusunda çok yavaş ilerliyoruz sanırım, kaşık mamaları yerine anne sütü alsın mama verme diyo doktorumuz ben de kısmen katılıyorum, vermiyorum çok mama. sabah anne sütüyle birlikte bebe bisküvisi, öğlen çorba ve yoğurt akşam da muhallebi var menüde, çorbayı çok çok zor yiyo, muhallebiyi ise ağzına almıyo hiç, her türlü çeşidi denedim ara verdim tekrar denedim yine yemiyo yine yemiyo... böyle böyle alışır diye umuyorum her gün yapıp döküyorum muhallebiyi... ama akşamları sadece emip yatıyo, sabaha kadar iki kez daha emiyo, çok şükür kilosu ve gelişimi uygun ayına, o yüzden yemeği çok dert etmiyorum şimdilik.. mercimek ben de koyayım belki sever ..

ben de işe başladım sağıyorum ama korkuyorum da süt gidiverecek diye...

herkese çok kolay gelsin kazasız belasız büyüsün bebişler inşallah...

maşallah dişlerinize
bizim bir tane var bakıp duruyoruz aman da dişi çıkmış diye o da yamuk

canım leke çıkartıcılarla dene istersen ama içine iyice işlemiş herhalde o sen yine de bir dene.
sizin kuşlar da pek arsızlarmış canım çete gibi. yumurtlamalarına izin verme yoksa hiç gönderemezsin.
benim önceki evde vardı güvercinler gönderemedim ben heryeri de batıryorlar yarabbim.
sen yuva yapmalarına izin verme boş bırakma hiç.
kuşları ben de severim ama balkonu zaptediyorlar resmen ya.
bir de bit sorunu varmış amanın kaşınmaya başladım ben.

Hanımlar hepinize merhaba...
Ben 2011 Eylül anneleri gurubundaydım geçen yıl,sonra gurubumuz kapandı.
Bende Eylül ayında değilde 28 Temmuz da 34.haftalık doğum yaptım,oğlum erken geldi.
1.hafta yoğun bakımda kaldı,4.ay anne sütü ile beslendi sonra emmedi.
Oğlumda hidrosefali ve böbrekte kaçak var,ayrıca bel açıklığıda vardı ama temiz çıktı.
Şimdi sizlerden bilgi almak istiyorum sanırım benim oğlumun motor gelişimi sizlerin bebeklerine göre daha geri.
Doktoru her ne kadar bu durumun normal olduğunu idda etsede ben sağlık sorunlarına bağlıyorum.
Sizlerden fikir almak istiyorum.

evet canım ya arsızlar hakkaten..geçen sene zaten yumurtladı balkona bozmadım günah diye bekledim yavru çıktı ama uçamadan üzerine basa basa öldürdü resmen izledim..ilk taşındığımızdada vardı zaten öyle girdik buraya ama yeter artık kızım var zaten bi balkonumuz var yazı iple çekiyorum onuda zaptedecekler çıkamıcaz..ya git yukardakine yap ..resmen karşı binanın çatısına geçip bekliyorlar ordan bakıyorlar şu anda ama pes etmicem..
sabahtan beri bende kaşınıyorum zaten..
balkonuda sık sık yıkarım ama alışmışlar bi kere..aşağıda yemci var ondan heralde..

canım 34 hafta çokda küçük değil aslında ama vaktinden önce doğan bebeklerde bu tür sorunlar normal..ama ilerde farkı kapatıyorlar bildiğim kadarıyla merak etme..zamanla yakalar..
hem ben anlamadım ne yapamıyor yada yapıyor mesela..fazlada takılmamak lazım benim kızımda burdakilerin çoğundan büyük 1 temmuz doğumlu bende 38 haftalık doğurdum...ama mesela bizden küçükler emekliyor yada biri başka bişey yaparken diğeri başka konuda geliştiriyor..mesela bizde dişde yok ama 6 dişi olanda var...

maşallah dişlerinize
bizim bir tane var bakıp duruyoruz aman da dişi çıkmış diye o da yamuk

saolun kıslar bizim dişlerimiz biraz erke çıktı geç çıkması daha iyimiş eltimin kızı var 1.ci sınıfa gidiyo onunda erken çıkmış geçen sene süt dişlerini dökmeye başladı

slm oğlunuz neler yapmıyo mesela bemim oğlum 8 aylık dönmüyo yüz üstü yatmayı sevmediği için emeklemiyo el oyunlarınıpek yapmıyo desteksiz oturmaya başlayalı 1 hafta oldu acıktığı zaman mama diyo bizim dişlerimiz erken çıktı 6 tane dişimiz var

EEESSSRRAAAAA
BENİMKİDE YÜZ ÜSTÜ DURMAYI HİÇ AMA HİÇ SEVMEDİ SEVMİYO o yüzden emeklemiyor bence emeklemeden yürücek...bende öyleymişim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…