2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar....arkadaşlar nerdeyse bebeklerimizin huyları hep aynı..acaba aynı ayda doğduklarındanmı...

ÖMERCİKTE asla yüz üstü durmayı sevmiyor..basıyor çığlığı..kendisi biirşey e uzanmak için dönüyor yüz üstü hemen sırt üstüne çeviriyor kendini...

bizde desteksiz oturuyoruz..1 tane dişimiz çıktı ikincininde ucu gözüküyor..diştenmidir anlamadım..yemek yerken çok huysuzluk yapıyor...dudaklarını birleştiryor açmıyor ağzını...oyunla ancak açtırabiliyorum..yavrum çok güzeldi yemesi...

göğsümüde bıraktı..hepten emmiyor artık...geceleri uyandıkça mama veriyorum...herkes çok kızdı sanki ben bıraktırmışım gibi...buda çok zoruma gitti kızlar...üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor...

kızlar büyüdükçe huylarıda hareketleride değişiyor...geçen akşam oturyorum birden mam mam mam demeye başladı dedee deddd dedd diye seler çıkarıyordu nasıl şaşırdım...daha ne güzelliklerini göreceğiz...meleklerimizin rabbimizin izni ile...rabbim onlar korusun...

bizde durumlar böyle.. rabbim herkesin yardımcısı olsun....

Son düzenleme:
EEESSSRRAAAAA
BENİMKİDE YÜZ ÜSTÜ DURMAYI HİÇ AMA HİÇ SEVMEDİ SEVMİYO o yüzden emeklemiyor bence emeklemeden yürücek...bende öyleymişim..

Kizlar emeklese bir dert emeklemese baska bir dert bizimki emekliyor bu seferde yer soguk alt komsu yakmiyor hep parkerin ustune gidiyor hasta oldu o yuzden. Biraz havalar duzelseydi oyle emekleseydi daha iyi olcakti

erken doğanlar arayı kapatıyorlar diye biliyorum. abimin kızı da erken dünyaya geldi bir yaşına geldiğinde arayı kapatmıştı.
bizim doğumlarımız birbirine yakın ancak yaptıkları şeyler birbirinden farklı.
bence sen çok takılma bunlara sonuçta er ya da geç bütün bebekler yürümeyi öğreniyorlar.
herşeyden önemli olan sağlıklı olmaları.

EEESSSRRAAAAA
BENİMKİDE YÜZ ÜSTÜ DURMAYI HİÇ AMA HİÇ SEVMEDİ SEVMİYO o yüzden emeklemiyor bence emeklemeden yürücek...bende öyleymişim..

emeklemeden yürümeye geçen bebişler oluyormuş zaten. sana çekmiş baksana
aman ne uğraşacam emeklemeyle direkt yürürüm ben sürünemem yerlerde diyor herhalde

gelişimlerimiz hemen hemen aynı canım ancak bir kaç hafta fark ediyor. büyüdüklerini görmek gerçekten çok güzel yeni yaptığı her şey mucize gibi geliyor.

Kizlar emeklese bir dert emeklemese baska bir dert bizimki emekliyor bu seferde yer soguk alt komsu yakmiyor hep parkerin ustune gidiyor hasta oldu o yuzden. Biraz havalar duzelseydi oyle emekleseydi daha iyi olcakti

canım ben de çok korkuyorum hasta olacak diye. birinci kattayız biz soğuk yani.
emeklemeye başladığı ilk zamanlar hep parkenin üzerine gitmeye çalışıyordu. şimdi ortalık kurcalama derdinde. hep yerdeyiz yani inşallah hasta olmadan geçiririz kışı.

geçmiş olsun canım ahhh bu düşmeler benimde çok yaşadığım ve korkulu ruyam olan seyler gitsinde gelmesinler hiç yanımıza

eeesssrraaaaa
benimkide yüz üstü durmayı hiç ama hiç sevmedi sevmiyo o yüzden emeklemiyor bence emeklemeden yürücek...bende öyleymişim..

canım merhaba
benim kızımda doğduğundan beri yüzüstü yatmayıda durmayıda sevmiyor
ama şimdi kızım geri geri emekliyor oyuncağını koyuyorum hadi kızım gel al diyorum
geri geri gidiyor hedefinden uzaklasıncada ağlıyor haaa bide nerde dar kuytu yerler var oraya giriyor hiç ses çıkarmıyor ela kızımm nerdesin diyorum ses yok sadece nefes sesini duyuyorum yanına yaklaşıncada kafasını çıkarıp beeeeeeeeeeeeee diyo çok komikler yaa
en büyük problemimiz çok ısırıyo göğsümü

canım maşallah yavruna allah nazarlardan korusun konuştukça dahada tatlı oluyolar her dişte bir huy değiştiriyorlar allah canlarını sağ etsinde öyle böyle büyüyorlar

Merhaba
bugün kızımı doktora götürmeyi düşünüyorum
günde 6 7 kez kaka yapıyor bu sabah ağlayarak uyandı gazı vardı heralde çıkardı ama sonra ıkınarak kaka yaptı anlayamıyorum nie bu kadar sık kaka yapıyor :26:

günaydın kızlar

yeni gelen elmakurdu jassjass hoşgeldiniz

bi sürü alıntı yaptım uçtu bu arada bi dahada üşendim yazmaya

efsun 2 gün oldu dimi götür bakalım ne diycek
sen bana metsil önermiştin ya doktor da onu yazdı
cumadan beri iyiyiyz nazar değmesin çok sık uyanmıyo çok şükür gerçi bazen böyle 2 gün ara veriyo ama inş. yine öyle bi ara değildir

günaydın hanımlar

kızım biberon istemiyor süt de istemiyor geceleri ne vereceğimi şaşırdım aç aç sabahı ediyor.su veriyorum onu içiyor lıkır lkır suluğa süt dolduruyorum anlıyor tükürüyor
bi fikir verin nolur zayıf zaten..
yatmadan muhallebi pirinç unu ver demeyin ama biliyosunuz kabız..tarhana çorbası veriyorum ben..

günaydın herkese
iki gündür gece uykularımız çok bölünüyor. üzerinde hiçbir şey durdurmuyor en azından ince bir battaniye olsun diyorum onu da atıyor üstünden. korkuyorum hasta olacak diye.
bir de mızmızlanarak uyanıyor. benim kuzu park yatakta yatıyor. tutunup ayağa kalkmaya başlayınca korktum düşecek diye ben de yatağını aşağı indirdim. o günden beri böyle sevmedi mi acaba rahat mı edemedi bilemedim ki:44:
bugün yukarı çıkaracağım bakalım değişiklik olacak mı.

papatya biz biliyosun çok sık kalkıyoduk ama her seferınde meme vermedım (süt)
su verdim emzik verdim yatırdım dr aç kalabilir dedi gece uyuduğu müddetçe sorun yok uykuda büyütüyo
ben 10 da kaşık maması veriyorum
4 buçukta emziriyorum
o arada emzirmiyorum

sen kaç saatte bir süt veriyosun ki

günaydın denizzz
ahhh o mızmızlık
insanın aklına neler geliyo dimi:)
ondan değildir ama bence biz henüz kalkmayı öğrenmedik onun içinden kalkınca bence aşağı indircem zaten kortum koltuktan düştüğünden beri

canım muhallebi veremiyorsun biliyorum.
acaba muhallebinin içine kuru kayısıyı haşlayıp ezsen de koysan olmaz mı ki. kayısı kabızken işe yarıyor diye biliyorum.
ya da irmikle kuru kayısı kuru incir haşlasan onu versen.

valla huysuzcum ne yapacağımı şaşırdım.düşnüyorum farklı ne yaptık herşey aynı. farklı birşey de yedirmiyorum.
gece bir ara yanıma aldım sarılıp yatarız diye istemedi tekmeliyor beni sıpa.
seni daha iyi anladım canım ya sersem gibiyim uyku bölük pörçük.

cimcimeye bak sen kızmalardan da anlarmış.
kızlar çok başka oluyor ya nazlı nazlı.bizim de ikincisi kız olur inşallah çok istiyoruz da kısmet.
hayırlısı olur inş cnm
yağ lekesi ne yaparsan çıkmıyor cnm

kuş deyince bile eli ayağı boşalan biriyim ben küçüklükten kalma bi fobi aklım çıkıyor kuşlardan ve kanatlı tüm hayvanlardan..bizim burdada çok var yuva falan yaparlar diye aklım çıkıyor çok korkuyorum yani öle böle değil inş sen de kurtulursun

cnm neler yapıyo yada yapamıyor mesela erken doğanlarda bu gerilik oluyor cnm çok takma 1 yaşına gelince yetişir meraklanma...

günü günlerine uymuyo bunların bakarsın bu akşam alışmış 3 günde herşeye alışır derler..düşmesinde gece ayağa kalkıp yukardan bence sen yinede aşağıda yatır çok hareketli seninki maşallah..

canım bizimki akşam 8 de uyuyor.7.5 gibi tarhanayı zor yediriyorum hemen uyuyor..bidahada kalkmıyor 12-1-2 gibi uyanıyor ama sonra saat başı kalkıyor bu ara..2 den önce süt içmiyor..2 de içerdi işte artık onuda içmiyor ve zırt pırt ağlayıp duruyor..gece kalktım kaşıkla verdim sütü açtı çünkü biliyorum..saat 3 te kaşıkla süt verdim 6 da kalktı bugün..
zaten zayıf huysuzum ya bide gecede sütü bırakırsa hiç süt alamayacak zaten gündüzde hiç süt içmiyor..

kayısnın içine irmik iyi fikir aslında arada onuda yapmak lazım..sağol canım..

kızlar kaşıklı biberon gördüm nette ona bakıyorum ama...

tünaydın annişler... gerçi burda saat akşama doğru gidiyor. nasılsınız bakalım? Bebişleriniz nasıl?
benimki allahım çok cadı oldu. sesi yok fazla. arada şarkısöylüyor babababa anannenene falan diye. ama iki dakika arkanı dönemiyorsun. hemen yaramazlık peşinde. onun alanınıyastıklarla çevirdim. hapis gibi bişi oıldu. bide kızıyor cimcime. suratıma bakmıyor kızınca allahtan reklamlar var. kkanal kanal reklam arar oldum işimi yaparken
artık beni çok az emiyor hatta bazen emmiyor aklına esince yani. iki cok cok bitti. en başından beridir mama takvileyi gidiyordum. gerçi bu zamana kadar geldiğinene şükretmeliyim. çok az sütüm vardı çünkü. gün içinde ek besin alıyor. akşam yatarken ve gece kalktığında mama içiyor. yanlız bir haftadır çok hastayım eşimde seyehatte fazla yemek yapamadım kızıma mama kahvaltı birde hazır toz muhallebi veriyorum. burda nişasta yda pirinç unu falan bulamadım. hazır tozlardan alıyorum yapıyorum.
birde bişi soracağım şimdi bizim velet 8 aylık oldu artık 3/3,5 saatte bir yemek yiyiyor. şimdi bu yedikten 2 saat sonra yatıyor. bazen uykuya dalma süreside uzun oluyor. hatta yemek saatiinde uyuyor 2 saat uyuyor diğer yemek saatine kadar. birda bir öğünü yutmuş oluyor. bunun bir zararı varmı acaba? çok uykusu olduğu zaman kaşık maması yiyemiyor. mecburen mama veriyorum. birde aranızda mama veren varmı kaç cc veriyorsunuz? benimki 7 ölçek 210 cc. içiyor bazen daha az içiyor keyfine göre takılıyor.
birde bu aralar dikkatimi çekiyor bilgisayarda ezan programı var. ezanı duyunca hemen tepki veriyor vuvuvuvu falan yapıyor. sadece ezanda değil. kur'an duyuncada aynısını yapıyor. dua oku aynısını yapıyor anlamadım ama çok hoşuma gidiyor. hafız falan mı olacak kızım ne

tatlım üzüldüm gerçekten durumuna. uyanıyor mu gece? uyanmıyorsa dokunma. ben hazır muhallebi kullanıyorum milupanın falan onlar biraz daha sıvı oluyor. içinde kayısı üzüm olanlarda var bunları verebilirsin yatmadan önce. gerçi benimki yinede uyanıyor bir defada olsa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…