2011'de hep beraber, burada elele hamile kaliyoruz... :)

Canım güzel dileklerin için çok çok tşk ederim bi kaç gün daha geçsin öyle yapmak istiyorum regli gecikmem hava değişikliği yada strestende olabilir ama tabiside inşallah hamileyimdir sen bize bol bol dua et de oğluşuna kardeiş gelsin inşallah :)))

Bende 1 haftadır böyleyim bayram tatilim bile bu şekilde geçti sinirli,ağlamaklı herşeye ağlayan kırılan biri oldum eşim saolsun anlayışlı elinden geleni yapıyor ama elimde değil sanırım depresyondayım artık öyle düşünüyorum...

Eğer regli olursam(inşallah olmam) eşimle beraber doktora gideceğiz artık bi tedavi şart oldu çok yoruldum artık gerçekten Allahım ne olursun çok bekletmeden gönder bebeklerimizi evlat hasreti çeken herkese

dünden kalan bazı işler vardı onları halletmem gerekiyordu. e bugünde iş çıktı malüm sabah sabah biraz yoğundu anlıcan.
alışılmış demek ki bundan sonra en azından bi günaydın derim artık canım

işlerde aksilik oldu güzelim yaaa o yüzden bugün böle oldu. dediğim gibi sabahları uğrarım artıkın söz.
sende bi sinir harbine girmişsin. bu ara topicde ne oluyosa herkes aynı modda nası bulmuşuz birbirimizi böle hayret valla.
sen iki canlısın bak dikkat et kendine sinir stres yasak sana, bebişin de iyi çok şükür. bi yerden güzel bi haber gelsede sevinsek yaaa havamız değişse....

Son düzenleme:
Canım çok tşk ederim açıklaman için ama bişey daha sorucam ateşim bu aralar aynı aralıklarda devam ediyor ateşim düştüğün an yumurtlama zamanım oluyor dimi? ateşin düşmesini takip etmek gerekiyor yani ateş yükselince zaten yumurtlamam tamamlanmış kısacası bi daha ki aya kalmış oluyor ümitler tabi tutturamadıysak

açıklaman için teşekkür ederim, zahmet verdim. duymuştum bi arkadaşımda vardı ama detaylarını bilmiyordum tabi. inşallah dediğin gibi bilmeme gerek klamaz, şimdilik bişey yoktu ama bi daha mı gitsemki bilemedim... hormon testim yapıldı, ultrasonla bakıldı, yumurtalarıma da bakıldı rahimden adet günümde. tiroidlerde de sorun yok, inşallah bi sorun çıkmaz ya siz ne zamandır bebk istiyorsunuz peki? pko sorununuz önemli değildir inşallah

Rahim ağzındaki hücreler tarafından yapılan sümüksü maddeye servikal mukus denir. Yumurtlama ve yumurtalık hormonlarının etkilerini izlemenin en iyi yollarından biri de servikal mukustaki değişikliklerdir. Ancak bu yöntem de sık uygulanan, pratik ve güvenilir bir yöntem değildir. Banyoda iken vaginaya parmak sokularak rahim ağzından bir parça mukus alınarak, iki parmak arasında yoğunluğu ve uzama miktarı kontrol edilir. Siklusunun başında mukus kalın, mat esnekliği azdır. Yumurtlamadan 1-2 gün önce berrak, kaygan ve elastik bir mukus oluşur. Kadın mukusu parmakları arasına aldığında kayganlığı hisseder. İşaret ve baş parmakları arasında mukus varken parmaklarını açtığında mukus (5-10 cm kadar) uzayacaktır. Sperm bu mukus içerisinde beslenip korunarak yumurtaya ulaşabilir. Bu mukus olmadan spermler vaginal kanal içinde uzun süre yaşayamazlar. Yumurtlamadan sonra servikal mukus kaba ve hamur gibi yapışkan hale gelir. Beklenen adetten hemen önce çok az mukus vardır ve rahim ağzı neredeyse kurudur. Servikal mukustaki değişiklikler BBT takip kartına not edilebilir ve bu şekilde takip edilebilinir.

Ader siklusu boyunca boyunca serviks tarafından üretilen servikal mukus ,seviks sıvısı olarak da adlandırılabilir. Ader siklusu boyunca yumurtalık hormonlarına göre değişen servikal mukus, servikste (rahim ağzında) ya da vajinaya geçtikten sonra gözlemlenebilir.

Kandaki östrojen hormonunun varlığını ve düzeyini anlamanın en kesin ve kolay yöntemi, periyodunuz boyunca değişiklik gösteren servikal mukusu gözlemlemektir. Bu değişimi gözlemlemek size yumurtlama durumunuz yani doğurganlığınız hakkında çok şey söyler.

Östrojen miktarı artıp yumurtlama yaklaştıkça, çok miktarda servikal mukus oluşmaya başlar. Bu dönemde servikal mukus ince, esnek, suya benzeyen bir haldedir ve spermin yaşaması ve ilerleyebilmesi için uygun bir ortam sağlar. En doğurgan yani yumurtlamanın en yakın olduğu zamanlar servikal mukus yumurta beyazını andırır.

"Yumurta beyazı" kıvamındaki servikal mukus spermin beslenip rahatlıkla ilerleyebileceği ve yumurtlamaya yakın olan birkaç gün yaşayabileceği bir ortamdır. Bu tip servikal mukus mevcut olduğunda spermler rahatlıkla üreme kanalları boyunca ilerleyebilir. Spermler üreme kanalları içindeki bu ortamda yumurta gelene kadar yaşayabilirler. Yumurta beyazı kıvamındaki servikal mukus yumurtlamanın gerçekleşmesinin ardından kısa bir sürede kurur.

Servikal mukus spermlerin yaşamasını değişik şekillerde destekler:
Spermlerin vajina ortamından üreme kanallarına girmelerini sağlar.
Spermleri süzerek sadece yapısal olarak normal olanların üreme kanalına alınmasını sağlar.
Spermlerin biyo-kimyasal olarak besler ve destekler.
Spermleri koruyarak yumurtlama zamanı gelene kadar her an kadar yeterli miktarda mevcut olmalarını sağlayarak döllenmenin gerçekleşmesine yardımcı olur.

Servikal mukus periyottan periyoda ya da kadından kadına değişiklik gösterebilse de, tipik bir periyotta olarak aşağıdaki şekilde değişiklik gösterir:
Adet kanamasının hemen ardından vajinada kuru bir his vardır ve az ya da hiç servikal mukus gözlenmez.
Birkaç kuru günün ardından genelde "yapışkan" veya "yumuşak" olarak adlandırılabilecek ama ıslaklık hissi vermeyen bir servikal mukus gözlenebilir. Bu tarz servikal mukus genel olarak spermlerin yaşaması için çok uygun bir ortam sağlamasa da, yumurtlamadan önce olan bu dönem olası doğurgan olarak tanımlanabilir.
"Yapışkan" günlerin ardından birçok kadin "krem kıvamında" olarak adlandırılabilecek bir servikal mukus gözler. Bu sıvı beyaz, sarı ya da bej renkte olabilir ve bir losyon veya krem gibi görünür ve hissedilir. Bu dönemde vajinada ıslaklık hissi olabilir ve bu artan doğurganlık belirtisidir.
En doğurgan dönemi gösteren servikal mukus çiğ yumurta beyazını andırır. Kaygandır ve parmaklarınız arasında birkaç cm uzayan bir kıvama sahiptir. Genelde berraktır ve suya benzer. Vajinada ıslaklık hissi vardır. Bu servikal mukus spermler için en uygun ortamdır. Meni sıvısına çok benzer ve meni gibi spermlerin ilerlemesine destek olur.
Yumurtlamanın ardından, ıslak servikal mukus kurur ve vajina bir sonraki adet kanamasına kadar kuru kalır. Bazı kadınlar yumurtlamanın ardından da doğurgan dönemde görülebilecek kalitede servikal mukus gözlemleyebilir. Bunun sebebi korpus luteumun ürettiği az miktardaki östrojendir ve yumurtlama tespit edildikten sonra kesinlikle doğurgan bir dönemi işaret etmez.

evetttt kardaizcimmm, guzel haber alsak da topigin havasi degisse biraz...
ben de gerginligim yetmiyormus gibi yine gerildim... hastane tahlilimi tekrarlamami istiyor, sebebini bilmiyorum...:18::18::18:

canim, ates azaldiginda yumurtlama oluyor, ama onu cok farketmeyebilirsin, cunku dususu cok fazla olmuyor, ama ovulasyon olduktan sonra tesin yukselmesi daha fazla oluyor...
sen ovulasyon testi filan al istiyorsan... o sekilde daha iyi anlarsin....

sinirli, aglamakli.. kirilan... canim belirtim yok diyorsun ama, bunlarda bir cesit belirti sonucta... hamilesin gibi geliyor bana canim.. ama yine de ben bisi demimmmmm... :26::26::26:

Son düzenleme:

güzelim hiç kafana takma bence bişey yoktur. bazı şeylerde yanlışlık yapmış olabilirler veya tahlili fazla bekletmiş de olabilirler. bence bundan bişey çıkmıcak içini ferah tut. bizim burda bi arkadaşta olmuştu hemde 2 sefer tekrarlattılar.

saol canım Allah razı olsun...nolsunn işte ev bakmaya başladım yine onun sıkıntısı bastı yorgunluğum gitmedi canım sıkkın bndede depresif bir hava söz konusu..tatil yapamamanın vermiş olduğu bi sıkıntı galiba onun haricinde şükür diyelim nolsun..bide arada kaldım bi konuda aynı zamanda onu düşünüorum..prof bülent tıraş mı doç.cem demirel mi yoksa engin enginsu mu diye kararsız kaldım ama hepsine gidip ön görüşme yapıp sonra karar vercem herhalde ay işte bi sürü şeyle uğraşıom canım ya !

ahhh canım ahhh o testleri ben nerdeyse her rüyamda görüorum işte sadece anca rüyamda görüyorum inşallah gerçek olur bigün :)

canım bnde seni merak ettim valla aklıma geldin ... bu ara kimi duysam herkeste bi depresiflik var ya

deryacım valla şu postu okuyunca çok üzüldüm ve acının tarifinin ne kadar zor olduğunu anladım canım ..Allah yar ve yardımcın olsun acılarını dindirsin ve tez zamanda sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah canım :)

rica ederim tatlım..senin herşey yapılmış ohhh tamam bunlar temiz çıktıysa sorun yok...sıkıntı yapma bende bunlardan bahsediodum yaptırmışsın zaten ne güzel :) canım ben 14 aydır uğraşıorum pko seviyemde biraz yüksek önümüzdeki ay tüp bebek yaptırmaya gidicez bakalımm artık nasip

hly hoşgeldin tatlımmm
e güzelim aşılama yaptırmıcak mısın direk tüpü mü deniceksiniz. ??
hem cem bey diyodun diğerlerini nasılbuldun ??
sana iki soru sordummmmm

hly hoşgeldin tatlımmm
e güzelim aşılama yaptırmıcak mısın direk tüpü mü deniceksiniz. ??
hem cem bey diyodun diğerlerini nasılbuldun ??
sana iki soru sordummmmm

hoşbuldum canım..

ya aşılamadan vazgeçtik biz direk tüpe gidicez ... cem beyi diodum ama diğerleri de iimiş okudum kk dan gidicez ön görüşmeye 3üylede eğer hangisi içime sinerse kocamında tabi ona gidicez bakalım..

sen nasılsın sinirler ne durumda ?

insallah kardaizcimmmm, yarin tekrardan tahlile gitcem, neden tekrarlattiklarini da ogrenmeye caliscam... bakalim birsey diceklermi...:26:

hulyacimmmm, canim.. super cok sevindim... sen ev isleriyle ugras... doktor konusunda karar vermeye calis... bebek konusundan biraz daha farkli bir sekilde yogunlasmis oluyorsun boylece... bakarsin doktora gerek kalmadan hamile kalmissin...

ahhh canım ahhh o testleri ben nerdeyse her rüyamda görüorum işte sadece anca rüyamda görüyorum inşallah gerçek olur bigün :)

YA CANIM BEN HALA OLMADIM KENDİMİ DUBA GİBİ GERGİN HİSSEDİYORUM BEN D.KONTROL HAPI KULLANIYORUM HİÇ ŞAŞMAZ GÜNÜ SABAHTAN OLURDUM İŞİN EN KÖTÜ TARAFI ECZANEDE ÇALIŞIYORUM GEBELİK TESTLERİNE BAKIP BAKIP YAPSAMMI DİORUM

canım valla benim pek umudum yok artık normal yoldan olmayacak hissediyorum...nasip ama yinede ben inanmıyorum..

hımm iyi canım hakkında hayırlısı olur inşallah. ilk denemende tutar inşallah .

sinirler hat safhada canım. dün eşimi aramıştım dedim baban para istiyo napcaz ver ikibin veya bin tl diyo bana sanki varmış gibi. kartından çek ver diyo. bende açtım ağzımı baktım kapamış teli yüzüme o da bıktı ailesinin bu durumundan beni kurtar diyo ama beni onlarla yüzgöz etmesine çok kızıyorum. daha da dönmedi telefonu da kapalı. aradım kayınpederi bağırıp çağırdı napıcam bilmiyorum. eşim için 3 kere yazıklar olsun dedi. ona söle ama mutlaka diyo. sen baba olarak ne yaptın yaa kendi bile bakmamış ona babannesi ortaokula kadar bakmış sonrada anneannesi bakmış. evde iki sene kaldıktan sonra da benimle evlendi. ne hakkın varki ne istiyosun. doğurmak marifet değilki... sinirlerim çok bozuk ve aşırı gerginim anlıcan. boşver yaa uğraşcaz artıkın napalım.

bugün sabah zaten kendiliginden bi konusma gerceklesti, konusmadan ziyade kavgaydi her zamanki gibi.. ama tabiki herkes kendini hakli görüyor.. dedim beni niye muattap almiyorsunuz diye, falan filan uzatmayim, tabi o da kiviriyor, iki günlük konu oldu daha bu sabah konusulan bi laf... ya varya etme cahille sohbet küstürürsün, silme cam kirigiyla g...ünü kestirirsin cahil iste.. kendini hakli cikarmak icin gözüne baka baka yalan söylüyor.. neyse sonunda para benim hesap üzerinden gitti.. ben para göndermedim.. ama gönderme parasi benden kesildi.. yani yine ben zarardayim.. aman yaa.. neyse.. böyle kuzum. Allah kimseyi yalniz koymasin.. cooooook ama cok zor iste.. kayinbabam evde degildi o olsaydi olay cok büyürdü.. kaynanam yine biliyo kim hakli kim haksiz.. kayinbabam hele de srtük kardesi söz konusu olunca töbe töbe allahi tanimaz bi adam.. allah da o kariyi en kisa zamanda yeryüzünden kaldirir o zaman görürüz bu kadar tapmayi.. neyse konu sapti yine ya iste isin sonucu; ben o kadina teoride para gönderdim.. allahim sen beni kimlerin arasinda biraktin yaa

aaaaaaaaaaaaaaa..... ay varya sorma tatlim.. az önce silaya yazdim bugünkü durumu.. ya niye hep biz zararli cikiyoruz.. kuzu dedidigin gibi ben zaten cooook süper durumda olsam evimin eksigini tamamlarim..
ya canim mesele calismak-calismamak degil mesele milletin gözüne batmasi.. senin üc kurusun oluyor milyarlar.. insallah patronun bi yardim eli uzatir da hem uzaklasirsin hem de esin yakinlarinda olur... ay ne diyim ben artik.. film ah bire basa sariyor.. cok sinirim bozuluyor ama yapcak pek bir seyde yok.. kesip atamiyorsun iste..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…