- Konu Sahibi screamaway
-
- #24.501
slm kızlar ...
Konuşacak kimse yok mu yaa ? ikizler (sıla - regen ) online ama nerdelerse artık :44:
öyle valla canım eskiden daha bi kalabalıktık ama herkes yeni toparlanıyor hele bi şu izinler falan bitsin de bak gör yine hep beraber olucazkuzu napayim yaa... bakiyorum kimseler yok.. ben de geri gidiyorum.. valla eski toigi herkes özlüyor ama nedense halen bos buralar.. aramiza yeni katilan arkadaslar da oldu halbuki..
neyse canimcim sen nasilsin???
öyle valla canım eskiden daha bi kalabalıktık ama herkes yeni toparlanıyor hele bi şu izinler falan bitsin de bak gör yine hep beraber olucaz;Bugün aklıma renewal geldi taze hamile nerelerde acaba midesi kötüydü onunda inşallah bi sıkıntı yoktur.
Bende ne yapayım canım ya moralimiz bozuk biraz eşim bugün sonuçlarını aldı durum pek iç açıcı değil
kocacım yatmıştı uyuyamamış beni çağırıyo ben kaçıyorum şimdilik sonra görüşürüz öptüm canım :80:
ayyy menbetacım sabahın 8.de bu postuna uzunnnnnnnnnnnn bi cvp yazmıştım meğerse gitmemişşşşşş
nysee tam olarak aynısı olmasa da aklımdakilerini yazzıorum canım :)
şimdi canım öncelikle yapacağın şey kendini sevmen kendine değer vermen herkesten önce sen kendine değer verirsen başkalarının seni üzmesine izin vermemiş olursun..çünkü bilirsinki sen daha önemli ve değerlisin o insandan :) mesela canım biri sana lafmı soktu güül geç biri seni üzmek için özellikle yarana basmak için bişimi dedi kaale alma ya öyle işte falan de geç..mesela kocanla başkaları yüzünden asla papaz olma..kocana gidip de işte senin anan baban bilmemneyin şöyle deme ama sakinleşince güzelce anlat olanı..başkalarının yanında daha çok kocanla ii görün bişi varsa bile..çok altından kalkamayacağın bişi olursa kocam böyle istedi kocam öyle dedi falan diye onun üzerine at kendi tarafı olduğu için bişi demezsonra mesela senle uğraşanlara akıllıca alttan alttan söyle lafını snde pısırıp kalma sok lafını ama akıllıca öyle mahalle karısı gibi laf dalaşına girme soru şeklinde laf sokma karşılığı gelir direk söyle ve geç hatta bunu gülerek söyleki onu kaale almadığını onuun söylediklerinin seni üzmediğini belli et...
mesela aklıma gelen bi örnek kaynanayla alakalı değil ama..ben ortaokuldayken vitiligo denen bi cilt hastalığı çıktı bnde yüzümde falan beyaz lekeler vardı..herkes dalga geçiodu bnle işte noldu falan diolardı dalga geçerek bnde akşam çamaşır suyunu fazla kaçırmışım deyip onlarla dalga geçiodum böyle mal gibi kalıyorlardıvitiligonun tıpta tedavisi yok çünkü tamamen psikolojik ilk zamanlar çoktu sonra ben kafama takmayınca onlar geçti ve görülmeyecek kadar geçti..yani dicem oki böyle gereksiz insanları kafana takarsan onlar için kendini üzersen tek yaptığın kendine zarar vermek olur canım sen sen ol ve bu dünyada biraz bencil ol...önce ben de umarım yardımcı olmuşumdur tecrübelerimden yola çıkarak yazdım bunları
ay takılıyorum ya, maşallah sohbetiniz daim olsun
herkes gündüz çalışıyor herhalde, o yüzden herkes nette oluyor. ben öğretmenim, okullar açıldı bize, sabah seminere gidip geliyorum, gelince de ev işi, yemek falan, kitap okuyorum, arada bir giriyorum, tabi o zamana kadar 2 sayfa dolmuş oluyorben arada uğrar merhaba derim, hoş sohbetler dilerim...
ah canım tesekkür ederim.. bende hep insanlar ne der diye yasıyorum.. kendımı dusunmuyorum.. cunku yıyecek bırı var.. esime anlatıyorum. tartısıyoruz. kırılan yıpranan hep biz oluyoruz.. keske bırazdadaha hazır cevap bır ınsan olsaydım.. inan kendime aldıgım ust basa bıle karısan bır cevrem var burda.... ama dur bıdaha bısey desınler bak ne oluyor o zaman.... ben kımseye sesımı cıkarmıyorumya o yuzden boyle oluyor...
hayirdir insallah canim neden ic acici degilki?? sorun deilse aciklasana biraz.. ay gecmis olsun canim benim yaaa ben de üzüldüm simdi..
breshkacım hayırdır guzelım ne oldu ?????? merak ettım....
Hayırlısı olsun güzelim bu arada ben ıvı tüp bebek te karar kıldım baya araştırdım başarı oran en yüksek merkez burası daha önce ön görüşmede doktordan da memnun kalmıştım Dr. Erdal Budak istersen sende araştır. IVI'nin merkezi İspanya ve dünyaca tanınan bir klinikmiş türkiyedeki açılan şubesi 20. şubeleri olmuş dünya standartlarında avrupada birinci dünyada japonyadan sonra ikinci seçilmişler ayda ortalama 450 tüp çalışmaları oluyormuş Türkiyedeki ortalama bir merkezde 50, çok hastası olanlar da ise 250 civarında çalışma yapılıyormuş ve hiçbirinin başarı yüzdesi hakkında bir bilgi yok düşün Türkiye’deki toplam 100 merkezde yıllık 30 bin tüp bebek uygulaması yapılıyor benim içime sindi istersen sende bi bak bu olmazsa inşallah hayırlı bi yer bulursun canımevettttttttttttttttttttttttt kızlarrrrr vatana millete hayırlı olsun benim kırmızılar geldiiiiiii...
önümüzdeki ay tüp bana şart oldu
yaa canim zaman iste... ilk geldigin gunleri hatirlarim hala... cook eglenceli gorunuyordun... kardaiz ve breshkayla emen hemen hayni zamanlarda gelmistiniz yanlisim yoksa..
banada 6ay olduuu..yaa....
aman kizlar topici sikayet edipte gitmeyesiniz haaa... olsun yinede donuyor canim ya hic ugrayan olmasaydi.....
ben senin çocukluğunu bilirim beaa diyeceksin diye bekledim sılaaaaaaa
ay şimdi eğlenceli değil miyim artık beni beğeennn miii yorrrr muuussunnnnn
ben nisanda gelmiştim geldiğimden beri burdayım vallaolayım yine burda olacam inşallahhh
yok anam ben gitmiyorumm burdayım belki ilerde topiği devralırım screamaway dan
evettttttttttttttttttttttttt kızlarrrrr vatana millete hayırlı olsun benim kırmızılar geldiiiiiii...
önümüzdeki ay tüp bana şart oldu
Canlarım valla şuan başımın ağrısından zor ayakta duruyorum kafamı her oynatışımda ayrı bir ağrı giriyorDün sonuçları aldı eşim 2,3 ml de 16,100,000 total sayı çıktı yani feci bir düşüş var 1 ml deki sayısı 7,000,000 olmuş bize tüp şart oldu yalnız onun morali çok bozuk ve bu durumdan beni suçluyor senin yüzünden bekledik 3 ay ne oldu değerler iyice düştü diyor Bende morali zaten bozuk diye sesimi çıkaramıyorum ne yapacağımı şaşırdım p.tesi doktorda randevum var benim kan değerlerime bakacaklar sonra reglimi bekliycem tüp bebek yapıcaz kesin inşallah ilk denememizde tutar o da olmazsa eşim için çok korkuyorum şimdiden çok kötü oldu
Canlarım valla şuan başımın ağrısından zor ayakta duruyorum kafamı her oynatışımda ayrı bir ağrı giriyorDün sonuçları aldı eşim 2,3 ml de 16,100,000 total sayı çıktı yani feci bir düşüş var 1 ml deki sayısı 7,000,000 olmuş bize tüp şart oldu yalnız onun morali çok bozuk ve bu durumdan beni suçluyor senin yüzünden bekledik 3 ay ne oldu değerler iyice düştü diyor Bende morali zaten bozuk diye sesimi çıkaramıyorum ne yapacağımı şaşırdım p.tesi doktorda randevum var benim kan değerlerime bakacaklar sonra reglimi bekliycem tüp bebek yapıcaz kesin inşallah ilk denememizde tutar o da olmazsa eşim için çok korkuyorum şimdiden çok kötü oldu
Hayırlısı olsun güzelim bu arada ben ıvı tüp bebek te karar kıldım baya araştırdım başarı oran en yüksek merkez burası daha önce ön görüşmede doktordan da memnun kalmıştım Dr. Erdal Budak istersen sende araştır. IVI'nin merkezi İspanya ve dünyaca tanınan bir klinikmiş türkiyedeki açılan şubesi 20. şubeleri olmuş dünya standartlarında avrupada birinci dünyada japonyadan sonra ikinci seçilmişler ayda ortalama 450 tüp çalışmaları oluyormuş Türkiyedeki ortalama bir merkezde 50, çok hastası olanlar da ise 250 civarında çalışma yapılıyormuş ve hiçbirinin başarı yüzdesi hakkında bir bilgi yok düşün Türkiyedeki toplam 100 merkezde yıllık 30 bin tüp bebek uygulaması yapılıyor benim içime sindi istersen sende bi bak bu olmazsa inşallah hayırlı bi yer bulursun canım
olacağına bak sen. alırmı alırsın valla. ama o şeref bana ait benim daha çokkkkkkkkk zamanım var be güzelim.
canın sağolsun. takma kafana güzelim. hayırlısı neyse o olsun napalım.
inşallah tutar hayatım yaa. eşinde strese girdikçe daha mı iyi hissedecek kendini sanki. moral çok önemli bu gibi durumlarda. karamsarlığa birbirinizi suçlamaya gerek yok, bi faydası yok çünkü. benim eşimin de muayene olması lazım onda bişey çıkacak diye çok korkuyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin...
İnşallah canım inşallah tutar yaa artık dayanacak gücüm kalmadı az önce telefonda tartıştık gene hastaneyi aradım belki sonuçlar yıkanmıştır diye düşündük ama normal değerler bunlar dediler henüz yıkama yapılmadı sizin için dediler sonra eşim aradı konuştunmu diye güzellikle anlattım durumu ama tüpte de olmazsa ben ne yaparım diye söylenmeye başladı bende sinirlendim yeter artık ya sen nasılsa tüp istemiyormuydun tüp için bu sonuçlar yeterli korkma yeterki bende bi problem çıkmasın dedim kapattık telefonu off biran önce şu reglim gelse de başlasak işlemlereinşallah tutar hayatım yaa. eşinde strese girdikçe daha mı iyi hissedecek kendini sanki. moral çok önemli bu gibi durumlarda. karamsarlığa birbirinizi suçlamaya gerek yok, bi faydası yok çünkü. benim eşimin de muayene olması lazım onda bişey çıkacak diye çok korkuyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin...
canım benim demekki bizim tüp yaptırmamız gerekmiş yani napalımm..üzme kendini her işte vardır bir hayır..bende tüp bebek de lazım olan testler falan varya onlara bakıodum diorumki onları gidip devlette yaptırayım hazır olsun gidince direk gösteririm bidaha masraf olmasın..bide rapor çıkartmayı denicem şimdi bizim burda marmara üni. hastanesi var p.tesiye tüp bebek bölümüne randevu aldım bi gidicem orda testleri falan yaptırırım belki bakıcam şansımı denicem...senin dediğin yeri de şimdi araştırcam canım..bakalımm hangisi içime sinerse artık..Allah ım çıkacağımız bu yolda bizden yardımını esirgeme Ya Rabbim..yanımızda ol bize sağlıkla hayırlısıyla sağlıklı hamilelik sağlıklı doğum ve eli ayağı düzgün sağlıklı hayırlı evlat nasip eyle inşallahh bizde o güzel duyguyu yaşarız Rabbim
İnşallah canımm İnşallah Rabbim yüzümüzü güldürsün artık .... Rapor için bende baktım şunlar gerekiyor;
T.C. Vatandaşı olmak,
Resmi nikahlı olmak,
Çiftin; nüfusuna kayıtlı bir çocuğu bulunmaması,
Bayan yaşı 23 ten küçük olmamalı, 39dan büyük olmamalı,
Son üç (3) yıl içinde, diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmak
Dolayısıyla en az üç (3) yıllık evli olmak,
Toplam 900 iş günü(5 yıl) sosyal güvence prim gününe sahip olmak.
Rapor Çıkarmak İçin Gerekli Süreç ;
Adetin 2. Günü yapılacak hormon tahlilleri,
Adetin 2. Günü yapılacak bazal ultrason değerlendirmesi,
Erkeğe ait toplam üç (3) adet spermiogam değerlendirmesi (en az bir tanesi raporun çıkarılacağı kurumdan olmalı ve spermiogram değerlendirmelerinin arasında en az 15er gün zaman geçmiş olmalı)
Adetin 6-10 günleri arasında rahim filmi (HSG) çekilmeli, (son 6 ay içinde çekilmiş HSG varsa yeterli olabilecektir.)
Bu girişimler tamamlandıktan sonra rapor çıkaracak kurumun heyet toplanma günü ve raporun imzalarının sonuçlanması beklenir.
Raporda Mutlaka Olması Gerekenler
Rapor; mutlaka BAYAN adına düzenlenmelidir
TC Kimlik numarası mutlaka yer almalıdır,
Bayanın yaşı değil doğum tarihi gg.aa.yyyy olarak yazılmalıdır
Tanı; açıkça yazılmalıdır,
Endikasyon (tedavi gerekçesi); SUT ilgili maddesi işaret edilerek açıkça yazılmalıdır
Mutlaka ICD-10 (uluslar arası tanı kodu) kodu yazılmalıdır
Tüp bebek yapılması uygundur, gereklidir, kararlaştırılmıştır şeklinde ibareler yer almalıdır, (tüp bebek merkezine sevki uygundur ibaresi geçerli olmamaktadır.
Son üç (3) yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamadığı mutlaka belirtilmelidir,
yani uzun iş ... Ben ıvıyle konuştum görüşmeye gittiğimizde kampanyaları vardı hala o fiyattan yapacaklar masraflar dahil 5000 tl + 500 tl embriyo dondurma işlemi için para alacaklar .Şuan borçlarımız da var ama bulsun artık o parayı ne yapayım kredi çekicem diyor hem diğer borçları da kapatmak istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?