2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam taze annişlerr...
uykusuz geçen bir geceden sonra ancak sabah biraz dinlenmişim ama çok bitkin hissediyorum. sancılarım iyice arttı, benki hastahane fobili nefret ederim o odalardan ama gel alıcam dese koşa koşa gitcek durumdayım heleki dün geceden sonra eşim evde doğurcan artık kalk gidelim diye tutturdu gece ama ne yatabiliyordum ne oturabiliyordum ayıptır söylemsi wc pozisyonuna girdim öle kaldım saatlerce aşağısının acısından. o diyo gidelim geliyo bu ben diyorum yok ilkimimi doğuruyom bilmezmiyim yaramazlık yapıyo sadece ki dediğim çıktı. sabah kahvaltı ediyoruz işe gidicek dün geceyi atlatın ya herşeyi atlatırsın diyo bu neki dedim kısa sürdü böyle kaç gece geçirdim çoğu zaman uyandırmıyorum. adamın gözü korktu başka çocuk yok billah istemem diyo
neyse bu akşam bizimde kontrolümüz var artık son kontrol ondan sonra Allah'ın izniyle haftaya kucağımızda olcak yaramazımız çok şükür bitiyo artık. ama bir konuda kararsınızım bu gün doktorumla saat kararlaştırıcaz. ya sabah çok erken girip akşam çıkışımızı vericek (herhangi bi komplikasyon oluşmazsa İNŞ......) yada akşam geç saatte giricez sabah çıkıcaz. hangisinde rahat edersen ona göre belirleyelim dedi bende düşünüp duruyorum acaba hangisi diye. akşam çıkarsak gece evde daha rahat ederim kendi ayatğım kendi lavobom ohhh rahat rahat duşumuda alabilirim.eşimde rahat rahat dinlenir çünkü doğumda sadece o olucak hastahanede. ama gece orda kalırsamda sabah erkenden geliriz pek etraftan görüpte durunda bi görelim diyecek adam olmaz ( bütün mahalle akrabayızda biz biri görse hepsi eve akın etmeye kalkarlar düşünmezler ne haldeyiz diye ) sizce hangisi daha uygun kızlar ????

ya muffin ben domates püresi yapmaya cesaret edemedim ya kaanoz hava alırsa beceremezsem ddiye, halbuki istediğim en çok ta o, kış domatesleri kötü oluyor malummm , ellerine sağlık , tam da katı gıdalara geçtiklerinde ne iyi olucak...

o değil de ben sezeryan olursa , hani bunun yükselen burcu yok doğduğu günü vs. yıldızlarına etki edecek diye enteresan bir düşünce var aklımda :26::26: öyle ters giden gezegenler oluyor ya ,hiç te anlamam bunlardan var mı böyle enteresan bir gün o günü atlıyalım

ben olsam akşam girip sabah çıkmayı tercih ederdim sanırım. dinlenmeye daha fazla zamanın olur gibi geliyor. diğer türlü gündüz yeterince dinlenemeyebilirsin hastanede, gece gibi olmaz en azından. ertesi sabah gelip temizlenirsin evinde, misafirleri beklemeye başlarsın.
azcık anlayış lazım böyle durumlarda, biraz vakit vermek lazım anneye ve bebeğe ama kime anlatıcan ki bunu.

Son düzenleme:
canım saç boyatmak sakıncalı olmuyormu doğum öncesi hamileyken boyattınmı

canım henuz boyatmadım ama Dr um 7.aydan sonra boyatabilirsin dedi,ben doguma yakın boyatmak istiyorum daha gec daha iyi gibi geldi bana,ama bebegimle ilk resimlerimizde beyaz beyaz saçlarla olmak istemiyorum o yuzden haftaya boyatıcam ama bitkisel boya ile boyatmak gerek..

cnm bnce sabah git akşam çıkışını al dediğin gibi eşin dinlenir en azından cunku akşam gidip sabah cıkarsan emin ol akrabalar gelen giden derken ne s en ne eşin dinlenemezsiniz

sezeryan doğumda öyle sabah doğum yapıp akşam çıkışını yapacaklar mı :26:
bildiğim kadarıyla 2 gün falan yatırıyorlar ama

afiyet olsun cnm bebeğe zararı yok ama son gunlerimiz sende şişlik yapabilir hareketlerin kısıtlanmasına yol acar dikkat ayrıca domates purenide hazırlamıssın afiyet olsun şimdiden

sağol canım aklıma ne geldi bak.bu yaz doğal domatesler çoğunlukta.onlardan biraz daha yapcam.bebek ek gıdaya geçince çorbasına koyarım.hatta kabak vb olursa onu da rendeleyip pişiricem araştırayım internetten.yeşil fasulye de olur.konserve yapıp rondodan geçiririm.

canım erik-vişne-kızılcıktan yapıyorum.4-5 kg meyveyi iyice yıkayıp tencereye koyuyorum.üzerini geçenekadar soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatıyorum.iyice rengini verince 1,5 lt lik yeni kavanoz ve yeni aldığım kapakları kaynar suda bekletiyorum.sonra kavanozun suyunu döküp içine 4 parmak toz şeker atıp cezveyle kaynayan meyve suyunu 1 parmak eksik olana kadar ekliyorum.sıcak sudan çıkardığım kapakları kurulayıp hemen kapatıyorum.iyice sıkıp kavanozdaki şekerler dağılana kadar çalkalıyorum.kavanozu tezgaha ters çeviriyorum.dokunmuyorum hiç.sabah soğuyunca kapaklar içine çökmüş oluyor bu tuttuğunun göstergesi.eğer dışa doğruysa tutmamış hava kalmıştır.sonra gölge serin yerde üzerine gazete örtüyorum.yaza kadar bozulmadan durdu geçen senekiler.içeceğim zaman ve açınca buzdolabına koyuyorum organik ve mis gibi.eve haxır meyve suyu girmedi 1 sene.pardon boyalı su diyecektim.:126::126:

Son düzenleme:
malesef işte canım diğer doğumumda çok çektim bu düşüncesizlikler yüzünden en sonunda eşim resmen kovdu artık gelenleri.canım yanıyo bi taraftan gelenlerin gürültüsü bi taraftan çocuk daha ilk gününden engamenin içinde kaldı huzursuzlandı susmak bilmiyo. ayyy kabus gibiydi resmen. bir saatin sonunda eşim dayanamayıp gösteri bitti herkesi çıkışa alalım artıkta bizde dinlenelim deyip kapıyada üç gün misafir kabulu yoktur yazmıştı birde bizde kadın erkek akın ederler kimse düşünmez ne haldedir acaba giyinebiliyomu rahat oturup kalkabiliyomu diye
cnm bnce sabah git akşam çıkışını al dediğin gibi eşin dinlenir en azından cunku akşam gidip sabah cıkarsan emin ol akrabalar gelen giden derken ne s en ne eşin dinlenemezsiniz
bide oda var en azından hem o dinlenir gerektiği gibi büyüğüylede ilgilenebilir, hemde ben gece rahat ederim evimde ufff kafam çok karışık.
sezeryan doğumda öyle sabah doğum yapıp akşam çıkışını yapacaklar mı :26:
bildiğim kadarıyla 2 gün falan yatırıyorlar ama

yok canım doktorun ve durumuna göre değişiyor o kalma sürecin. ilk oğlumda akşam üzeri doğdu sabah 8 de çıktık hastahaneden.planlı değildi ama o normal doğum beklerken sezeryana döndük onda. ama bunda 4 saat tamamen ayaklanma süresi, 6. saat yeme içme kontrolü ve 8 saattede müşaede süresi bitiyor dedi doktorum ondan sonra kendini iyi ve hazır hissettiğin an çıkabilirsin presedüre göre dedi.zaten önemli olan ayaklanma süreci eğer ondan sonra toparlayabiliyorsan onlarda zorlamıyor. ama dediğim gibi herhangi bi komplikasyonun gelişmemesi lazım bunun için. yani kanama, koma vs. gibi bi durum. ki inş. ilkim gibi olurum ona çok dua ediyorum. çünkü büyük oğlumda daha küçük daha altı bağlanıyo tamamen güvenebileceğim kimsem yok bak şu halimle gün içinde tüm ihtiyaçları benim üzerimde. yemesi, içmesi, altının değişmesi,yatması.tamam annem babam aynı evdeyiz ama babamın eline verilmezse ilaçları almayı akıl etmiyo, bide o var hadi ondan sonra bide onlarla uğraş. annem desen en az 10 kere söylemezsen bir bardak su vermez o çocuğa. yani kalabalık bol ama kuru gürültü. kimse bi kase çorba getirmez anca laklağa gelirler. zaten önümüzdeki hafta en az iki haftalık yemeği atıcam dolaba. geleceklere verileceklerde hazır. çok şükür ki eşim yemek yapmaktanda anlıyor, misafir ağırlamaktanda, hoş mecbur anlıcak başka kimse olmayınca. yakın arkadaşlar desen kimi çalışıyo kiminin küçük çocuğu var. offfff kardeşsizlik çok kötü çokkkkk

ya ne güzel çoğu kişi aynı mantık yapmış bende park yatak aldım yatak odası için ,daha pratik geldi bana.hem evin her yerine kolayca taşınır

bana ve eşimede park yatak çok mantıklı geldi bizde aldık,bızımkının ustune bırde kucuk,6 aylık olana kadar yatabiliceği yatak yapmışlar sallanan,sensörü var bebek aglayınca otomatık sallıyor,ayarları var 6 aydan sonra onu söküp,park yatagın ıcınde yatmaya baslayabiliyor,hemde ındırımdeydı biz aldığımızda 200 tl ye aldık,markasıda maxıma,almayanlar varsa tavsıye ederım

Kavanoz pazardan falan bulabilirim sanırım biraz zor olacak bulmam ama busekilde bastan hazırlarsam iyi olur sonra dusunen ugrasan olmaz kısa sureli sey bile olsa.
Birde gecen gun dısarda yedik içinde portakal gibi birsey vardı herseyden oluyor mu acaba oyle ne koysan olur mu yani :)

canım hiç korkma kolay iş.oturarak yap YALNIZ.

KIŞLIK DOMATES PÜRESİ(İNTERNETTEN 8-10 TARİF OKUDUM HEP AYNI ŞEKİLDEYDİ.İLK KEZ YAPIYORUM.BENİM KAVANOZLAR TUTTU.BOZULACAĞINI SANMAM)

MALZEMELER

*DOMATES(BEN 4 KG DAN YAPTIM YARIN 8 KG ALIP YİNE YAPICAM)
*TUZ
*YENİ KAVANOZ(1,5 LT ALDIM BEN 2 TANE TAM DOLDU)
*YENİ KAVANOZ KAPAĞI(ESKİLER BOZULDUĞU İÇİN PÜREYE HAVA ALDIRIP BOZAR)
*RONDODAN GEÇİRECEK FEDAKAR BİR KOCA

DOMATESLERİ YIKADIM.SÜZÜP BÜYÜK BİR KABA KOYDUM.ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKÜP 5 DK BEKLETTİM.SONRA SÜZÜP BUZ GİBİ SU DÖKÜN 5 DK DA ÖYLE BEKLETİN.KABUĞU SOYMAK İÇİN ÇABA GEREKMEYECEK.CART DİYE SOYULUYOR BU YÖNTEMLE.(TABİ OLGUN VE ETLİ DOMATESSE)
SOYUNCA 4 E BÖLDÜM.SERT YERLERİNİ ÇIKARDIM.FEDAKAR KOCAMA TESLİM ETTİM RONDODAN GEÇİRDİ SAĞOLSUN.İSYEEAAAAĞĞĞĞNN EDECEK BİR GÜN.BU İŞLERİ HEP ONA YAPTIRIYORUM TENCEREYE PÜREYİ KOYDUM VE ORTA ATEŞTEN BİRAZ AZ OLACAK ŞEKİLDE ARADA DİBİNDEN KARIŞTIRARAK KAYNATTIM.YARIM SAAT KAYNAT.KAVANOZA KOYMADAN 1-2 DK ÖNCE 2 YEMEK KAŞIĞI TUZ ATIP KARIŞTIRDIM.KAVANOZU KAYNAR SUDA ÇALKALADIM.(KAVANOZ SOĞUK OLURSA SICAK PÜREYİ DÖKÜNCE ÇATLAR.O NEDENLE SICAK SUYLA ALIŞTIRDIM KAVANOZCAĞZIMIZI)KAPAĞINI DA KAYNAR SUDA BEKLET.SONRA PÜREYİ KAVANOZA 1,5 PARMAK EKSİK KALANA KADAR DÖK.KAVANOZ KAPAĞINI KAYNAR SUDAN AL VE KURULA HEMEN KAPAT.SONRA KAVANOZU TEZGAHA TERS ÇEVİR.SABAHA KADAR O ŞEKİLDE DURSUN.KAPAK İÇE ÇÖKTÜYSE TUTMUŞTUR.DIŞA BOMBELİYSE TUTMAMIŞTIR.KAPAK YENİYSE % 99 TUTUYOR.AMA ESKİ KAPAKLA TUTMAZ BAŞTAN SÖYLEYİM.SONRA GÖLGE VE SERİN BİR YERE KOY CANIM.ÜZERİNE IŞIK ALMAMASI İÇİN BİŞEYLER ÖRT.MEYVE SULARIMI HEP BÖYLE YAPIYORUM HİÇ BOZULMADI ŞİMDİYE KADAR.1 SENE DAYANDI.İÇTİM KIŞ BOYU.GEÇEN YAZDAN YAPTIM 1-2 AY ÖNCE BİTTİ HEPSİ.TÜKETECEĞİN ZAMAN AÇ DOLABA KOY.HEM BU PÜREYLE BEBİŞE MAMA YAPARIZ EK GIDA AŞAMASINDA

ayy ilahi varya gülmekten karnıma agrılar girdi,erkenden doğurucam kız senin yüzünden
YABANCI BİR BABA ARTAN ANNE SÜTÜNDEN TATLI-PEYNİR VB SATIP YAPIYORMUŞ.ARTARSA YAPARIZ ELBET :)

***Amerikalı şef aşçı Daniel Angerer, 8 hafta önce doğum yapan eşinin sütünden peynir yaptı. Aşçı hazırladığı peyniri iki hafta beklettikten sonra tadına baktı. Angerer, "Tıpkı tatlı inek sütü gibiydi.Çok lezzetli" diye konuştu. Angerer'in eşinin sütünden ürettiği peynir, çalıştığı Klee Brasserie restoranında mönüye girdi. Anne sütünden üretilen peynir, üstü karamelli balkabağı çekirdekleriyle kaplı tatlıda kullanıldı. Aşçıdan şimdi anne sütünden tereyağı üretmesi isteniyor.****

CANIM KAVANOZ KAPATMA İŞİ-TAŞIMA İŞİ ZOR O ZOR KIŞIMLARI EŞİNE YAPTIR.ÇALIŞSIN KOCALAR.

Son düzenleme:
Biran once butur işe yarar seyler ogrenmeliyim gerci hazır corbadan baska birsey yapmayan arkadaslarım ne sebze corbaları yapıyorlar şimdi cocuk olunca sende ogrenirsin diyorlar :)

sağol canım yaa ben sürmeye başlayayım bepantheni yalnız 1 tanesini kaşınıyo..

muffincim hiç üzülme bu eşinin iyi halleri.bebek doğsun bak ne hale dönecek adam.bizimki cam siler,ev süpürür.yemekleri yapar. gece çocuk ağlayınca kalkar uyutur,ben duymam bile:)
hatta şimdi içerde oğlana çorbasını yedirmeye çalışıyor.dediğim gibi bunlar hanımların da beyylerin de iyi günleri bol bol yatın dinlenin, kendinize zaman ayırın.yapmak istediğiniz ne varsa yapın son son
ama ne olursa olsun şaka bir yana hayat bebekler geldikten sonra güzelmiş onu anladık bizz

canım saç boyatmak sakıncalı olmuyormu doğum öncesi hamileyken boyattınmı
cnm sakıncası var diyenler var yok diyenler var,benım sacımda cok beyaz oldugu ıcın doktoruma sormustum boyatabılırmıyım dıe,oda 27. haftadan sonra boyatabılırsın demıstı bende doğal boyayla bır kez boyattım sımdı beyazlarım yıne cıktı yıne boyatıcam suana kadar bır sorun yasamadım ama sonrasını bılemem

Selam kizaalar. Bu zaman gecmek bilmiyomu ya. Dun cok fena yururken bana alttan agri gir. Neyin nesi aanlamadim.ama zor yurudum. Ben yenimbosna nisa hastanesinde dogumu dusunuyorum dr tavsiyesi olan varmi

Bide acaba nisa hastanesinde sezeryan dogum fiyatlari ne. Abana bayan dr lazim farklida olabilir tavsiye edeeceginiz

ben her yıl yaparım domates püresini...ama geçen yıl annemin tavsiyesiyle yöntemde küçük bir değişiklik yaptım....çoğu şey aynı aslında ama rondoya gerek yok...nasıl biliyormusunuz?..domatesin senin yönteminle kabuğunu soydun....4 parçaya böldün.....tencereye öylece at ve kaynat(ben yağ da koyuyorum)...zaten suyunu salar ve pişer ek suya hiç gerek yok...blenderdan geçir ve 1-2 dakika daha kaynat ve kavanozlara yine senin dediğin gibi koy...yani fedakar kocalar fedakarlıklarını çocuklara yapsınlar yanlarına kar kalmasın tabi
umarım anlatabilmişimdir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…