- 6 Mart 2007
- 2.549
- 116
- 323
günaydınn kızlar.dün domates püremi hazırladım kış için.ayaklarım koptu yorgunluktan.masaj vb iyi geldi.oda sııcak olunca bin kez uyandım en son salona gittim açtım pervaneyi uyuyakalmışım.süper uyudum.bundan sonra böyle uyuyamadım mı hemen pervane açılacak ohhh delşksiz uyku keyfi.bir de 3 gündür sürekli kek poğaça yiyorum çok yedim dün colognenin tarifini yaptım 6 dilim yemişimdir.1 dilim de gece.2 dilim de sabah.bebişe zararı olur mu kızlar.
günaydıın annecikleeersabah işe gelirken aklıma takılanı yazayimde gülün biraz sezeryan ve planlııı programlııı doktorun dediği saatte gunde bi dogumum olursaa ojenin makyajın bi zararı olurmu yaa boylee bakımlı bakımlı gitmek istiyorum ben anca oyle moralli olurum acaba doktor bu ne dermi ayy sabah sabah derdime bakın yaa
günaydın arkadaşlar
güzel serin bir gün olsun inş.
AAAAAAMMİİİİİİİİİİİİNNNNNNNNNNNNNN
birde cologne nin blog sayfasının adresini verebilecek olan var mı
birkaç kez duydum da
bakmak istiyorum
günaydın kızlar, dünkü ağlama nöbetlerimden sonra bugün acaip bir karamsarlık var üzerimde, yaa sanki benim bebeğim doğmayacak ben artık ömür boyu hamile yaşıycam gibi hissediyorum, Allahım sanırım sıyırıyorummmm :111::111::111:
Bende hamileliğin süresinin kısaltılması taraftarıyımama sonra düşünüp dilimin gazabına uğramıyayım diye , hayırlısı her şey zamanında diyorum , :44::44::44:biraz karışık düşünceler
Günaydınlaarrrrr,
Bu gün ben de doktora gidiyorum. son kontrol. önce Nst yapılacak, sonra da haftaya salıya kadar durur mu diye kontrol edecek doktorum. Öncesinde kuaföre gidip son temizlik ve bakımı yaptıracağım. Özellikle pedikür yaptırırım. Kendim uzanamıyorum rahat.
vayyyyyyy bir bebişimiz daha mı olucak , ben atlamışımmm , hayırlısı ile kucağına al şekerr , kokla kokla bebiş ini ,
bunu ben yazdım zannettımtamamen benım dusuncelerım
bende sankı ömrumun sonuna kadar böyle kalacak gıbı hıssedıyorum asla sancım suyum gelmeyecek gıbı bır hıs var bende
bu hamılelık 9 degılde 8 ay olsaymıs son ay ıyıce sıyırdım ben
geçen gün hesaplıyordum 12 ay dan oluşan bir yılın 4/3 ünü hamile olarak geçirdik , açıkçası şükürler olsun ki çok sorunlu bir hamilelik yaşamadım ama valla özlediğim şeyler var , (şu sıcak hava da bir rakı balık ) bir de sürekli şimdi etraf tarafından el üstünde tutuluyoruz sonra pat diye düşüceğiz , ayhhhhhhhhh nese yeni düzenide biz kurup alışıcağızz :)
Bööööööööööööööööö napıyonuz:))
evde kendime yeni işler çıkartmaya çalışıyorumm ,sennnnnnnnn ne yapıon saklambaç mı oynuyon , bebiş e alıştırma galiba bunlar
selam taze annişlerr...
uykusuz geçen bir geceden sonra ancak sabah biraz dinlenmişim ama çok bitkin hissediyorum. sancılarım iyice arttı, benki hastahane fobili nefret ederim o odalardan ama gel alıcam dese koşa koşa gitcek durumdayım heleki dün geceden sonra eşim evde doğurcan artık kalk gidelim diye tutturdu gece ama ne yatabiliyordum ne oturabiliyordum ayıptır söylemsi wc pozisyonuna girdim öle kaldım saatlerce aşağısının acısından. o diyo gidelim geliyo bu ben diyorum yok ilkimimi doğuruyom bilmezmiyim yaramazlık yapıyo sadeceki dediğim çıktı. sabah kahvaltı ediyoruz işe gidicek dün geceyi atlatın ya herşeyi atlatırsın diyo bu neki dedim kısa sürdü böyle kaç gece geçirdim çoğu zaman uyandırmıyorum. adamın gözü korktu başka çocuk yok billah istemem diyo
neyse bu akşam bizimde kontrolümüz var artık son kontrol ondan sonra Allah'ın izniyle haftaya kucağımızda olcak yaramazımızçok şükür bitiyo artık. ama bir konuda kararsınızım bu gün doktorumla saat kararlaştırıcaz. ya sabah çok erken girip akşam çıkışımızı vericek (herhangi bi komplikasyon oluşmazsa İNŞ......) yada akşam geç saatte giricez sabah çıkıcaz. hangisinde rahat edersen ona göre belirleyelim dedi bende düşünüp duruyorum acaba hangisi diye. akşam çıkarsak gece evde daha rahat ederim kendi ayatğım kendi lavobom ohhh rahat rahat duşumuda alabilirim.eşimde rahat rahat dinlenir çünkü doğumda sadece o olucak hastahanede. ama gece orda kalırsamda sabah erkenden geliriz pek etraftan görüpte durunda bi görelim diyecek adam olmaz ( bütün mahalle akrabayızda biz biri görse hepsi eve akın etmeye kalkarlar düşünmezler ne haldeyiz diye ) sizce hangisi daha uygun kızlar ????
canım saç boyatmak sakıncalı olmuyormu doğum öncesi hamileyken boyattınmı
selam taze annişlerr...
uykusuz geçen bir geceden sonra ancak sabah biraz dinlenmişim ama çok bitkin hissediyorum. sancılarım iyice arttı, benki hastahane fobili nefret ederim o odalardan ama gel alıcam dese koşa koşa gitcek durumdayım heleki dün geceden sonra eşim evde doğurcan artık kalk gidelim diye tutturdu gece ama ne yatabiliyordum ne oturabiliyordum ayıptır söylemsi wc pozisyonuna girdim öle kaldım saatlerce aşağısının acısından. o diyo gidelim geliyo bu ben diyorum yok ilkimimi doğuruyom bilmezmiyim yaramazlık yapıyo sadeceki dediğim çıktı. sabah kahvaltı ediyoruz işe gidicek dün geceyi atlatın ya herşeyi atlatırsın diyo bu neki dedim kısa sürdü böyle kaç gece geçirdim çoğu zaman uyandırmıyorum. adamın gözü korktu başka çocuk yok billah istemem diyo
neyse bu akşam bizimde kontrolümüz var artık son kontrol ondan sonra Allah'ın izniyle haftaya kucağımızda olcak yaramazımızçok şükür bitiyo artık. ama bir konuda kararsınızım bu gün doktorumla saat kararlaştırıcaz. ya sabah çok erken girip akşam çıkışımızı vericek (herhangi bi komplikasyon oluşmazsa İNŞ......) yada akşam geç saatte giricez sabah çıkıcaz. hangisinde rahat edersen ona göre belirleyelim dedi bende düşünüp duruyorum acaba hangisi diye. akşam çıkarsak gece evde daha rahat ederim kendi ayatğım kendi lavobom ohhh rahat rahat duşumuda alabilirim.eşimde rahat rahat dinlenir çünkü doğumda sadece o olucak hastahanede. ama gece orda kalırsamda sabah erkenden geliriz pek etraftan görüpte durunda bi görelim diyecek adam olmaz ( bütün mahalle akrabayızda biz biri görse hepsi eve akın etmeye kalkarlar düşünmezler ne haldeyiz diye ) sizce hangisi daha uygun kızlar ????
ya muffin ben domates püresi yapmaya cesaret edemedim ya kaanoz hava alırsa beceremezsem ddiye, halbuki istediğim en çok ta o, kış domatesleri kötü oluyor malummm , ellerine sağlık , tam da katı gıdalara geçtiklerinde ne iyi olucak...
o değil de ben sezeryan olursa , hani bunun yükselen burcu yok doğduğu günü vs. yıldızlarına etki edecek diye enteresan bir düşünce var aklımda :26::26: öyle ters giden gezegenler oluyor ya ,hiç te anlamam bunlardan var mı böyle enteresan bir gün o günü atlıyalım
günaydın kızlar, dünkü ağlama nöbetlerimden sonra bugün acaip bir karamsarlık var üzerimde, yaa sanki benim bebeğim doğmayacak ben artık ömür boyu hamile yaşıycam gibi hissediyorum, Allahım sanırım sıyırıyorummmm :111::111::111:
Bende hamileliğin süresinin kısaltılması taraftarıyımama sonra düşünüp dilimin gazabına uğramıyayım diye , hayırlısı her şey zamanında diyorum , :44::44::44:biraz karışık düşünceler
Günaydınlaarrrrr,
Bu gün ben de doktora gidiyorum. son kontrol. önce Nst yapılacak, sonra da haftaya salıya kadar durur mu diye kontrol edecek doktorum. Öncesinde kuaföre gidip son temizlik ve bakımı yaptıracağım. Özellikle pedikür yaptırırım. Kendim uzanamıyorum rahat.
vayyyyyyy bir bebişimiz daha mı olucak , ben atlamışımmm , hayırlısı ile kucağına al şekerr , kokla kokla bebiş ini ,
geçen gün hesaplıyordum 12 ay dan oluşan bir yılın 4/3 ünü hamile olarak geçirdik , açıkçası şükürler olsun ki çok sorunlu bir hamilelik yaşamadım ama valla özlediğim şeyler var , (şu sıcak hava da bir rakı balık ) bir de sürekli şimdi etraf tarafından el üstünde tutuluyoruz sonra pat diye düşüceğiz , ayhhhhhhhhh nese yeni düzenide biz kurup alışıcağızz :)
evde kendime yeni işler çıkartmaya çalışıyorumm ,sennnnnnnnn ne yapıon saklambaç mı oynuyon , bebiş e alıştırma galiba bunlar
HAHAH AYNEN bööööööölüyorummmm:))
selam taze annişlerr...
afiyet olsun cnm bebeğe zararı yok ama son gunlerimiz sende şişlik yapabilir hareketlerin kısıtlanmasına yol acar dikkat ayrıca domates purenide hazırlamıssın afiyet olsun şimdiden
Bu işlerden anlayan annelere sorayım :)
KOmposto-hoşaf cok onemli diyor herkes surekli daha once hiç yapmadım. Yapsak ve koysak kac gun durabilir ki. Hazır olsa cunku ben ne akıl edebiliirm ne kimse demeden isteyebilirim.Süt içinde herkes tavsiye ediyor.
malesef işte canım diğer doğumumda çok çektim bu düşüncesizlikler yüzünden en sonunda eşim resmen kovdu artık gelenleri.canım yanıyo bi taraftan gelenlerin gürültüsü bi taraftan çocuk daha ilk gününden engamenin içinde kaldı huzursuzlandı susmak bilmiyo. ayyy kabus gibiydi resmen. bir saatin sonunda eşim dayanamayıp gösteri bitti herkesi çıkışa alalım artıkta bizde dinlenelim deyip kapıyada üç gün misafir kabulu yoktur yazmıştıben olsam akşam girip sabah çıkmayı tercih ederdim sanırım. dinlenmeye daha fazla zamanın olur gibi geliyor. diğer türlü gündüz yeterince dinlenemeyebilirsin hastanede, gece gibi olmaz en azından. ertesi sabah gelip temizlenirsin evinde, misafirleri beklemeye başlarsın.
azcık anlayış lazım böyle durumlarda, biraz vakit vermek lazım anneye ve bebeğe ama kime anlatıcan ki bunu.
bide oda var en azından hem o dinlenir gerektiği gibi büyüğüylede ilgilenebilir, hemde ben gece rahat ederim evimde ufff kafam çok karışık.cnm bnce sabah git akşam çıkışını al dediğin gibi eşin dinlenir en azından cunku akşam gidip sabah cıkarsan emin ol akrabalar gelen giden derken ne s en ne eşin dinlenemezsiniz
sezeryan doğumda öyle sabah doğum yapıp akşam çıkışını yapacaklar mı :26:
bildiğim kadarıyla 2 gün falan yatırıyorlar ama
ya ne güzel çoğu kişi aynı mantık yapmış bende park yatak aldım yatak odası için ,daha pratik geldi bana.hem evin her yerine kolayca taşınır
ayy ilahi varya gülmekten karnıma agrılar girdi,erkenden doğurucam kız senin yüzündendatlum içinde vitamin ve bitkiler var sanırım onların etkisiyle sütaş ineğine döndürüyor sütsüz anne adayını.artık mö leriz hastanede.
sağol canım aklıma ne geldi bak.bu yaz doğal domatesler çoğunlukta.onlardan biraz daha yapcam.bebek ek gıdaya geçince çorbasına koyarım.hatta kabak vb olursa onu da rendeleyip pişiricem araştırayım internetten.yeşil fasulye de olur.konserve yapıp rondodan geçiririm.
canım erik-vişne-kızılcıktan yapıyorum.4-5 kg meyveyi iyice yıkayıp tencereye koyuyorum.üzerini geçenekadar soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatıyorum.iyice rengini verince 1,5 lt lik yeni kavanoz ve yeni aldığım kapakları kaynar suda bekletiyorum.sonra kavanozun suyunu döküp içine 4 parmak toz şeker atıp cezveyle kaynayan meyve suyunu 1 parmak eksik olana kadar ekliyorum.sıcak sudan çıkardığım kapakları kurulayıp hemen kapatıyorum.iyice sıkıp kavanozdaki şekerler dağılana kadar çalkalıyorum.kavanozu tezgaha ters çeviriyorum.dokunmuyorum hiç.sabah soğuyunca kapaklar içine çökmüş oluyor bu tuttuğunun göstergesi.eğer dışa doğruysa tutmamış hava kalmıştır.sonra gölge serin yerde üzerine gazete örtüyorum.yaza kadar bozulmadan durdu geçen senekiler.içeceğim zaman ve açınca buzdolabına koyuyorum organik ve mis gibi.eve haxır meyve suyu girmedi 1 sene.pardon boyalı su diyecektim.:126::126:
ya muffin ben domates püresi yapmaya cesaret edemedim ya kaanoz hava alırsa beceremezsem ddiye, halbuki istediğim en çok ta o, kış domatesleri kötü oluyor malummm , ellerine sağlık , tam da katı gıdalara geçtiklerinde ne iyi olucak...
YABANCI BİR BABA ARTAN ANNE SÜTÜNDEN TATLI-PEYNİR VB SATIP YAPIYORMUŞ.ARTARSA YAPARIZ ELBET :)ayy ilahi varya gülmekten karnıma agrılar girdi,erkenden doğurucam kız senin yüzünden
CANIM KAVANOZ KAPATMA İŞİ-TAŞIMA İŞİ ZOR O ZOR KIŞIMLARI EŞİNE YAPTIR.ÇALIŞSIN KOCALAR.Kavanoz pazardan falan bulabilirim sanırım biraz zor olacak bulmam ama busekilde bastan hazırlarsam iyi olur sonra dusunen ugrasan olmaz kısa sureli sey bile olsa.
Birde gecen gun dısarda yedik içinde portakal gibi birsey vardı herseyden oluyor mu acaba oyle ne koysan olur mu yani :)
bepanten bebeyağı bademyağı sürebilirsin ve mümkün olduğunca kaşıma canım göğsün yarılıyordur ....Çatlaklar oluşur benim ilk hamileliğimde oldu emzirdiğin süredede kaşınır kaşımamaya özen göster
cnm sakıncası var diyenler var yok diyenler var,benım sacımda cok beyaz oldugu ıcın doktoruma sormustum boyatabılırmıyım dıe,oda 27. haftadan sonra boyatabılırsın demıstı bende doğal boyayla bır kez boyattım sımdı beyazlarım yıne cıktı yıne boyatıcam suana kadar bır sorun yasamadım ama sonrasını bılememcanım saç boyatmak sakıncalı olmuyormu doğum öncesi hamileyken boyattınmı
canım hiç korkma kolay iş.oturarak yap YALNIZ.
KIŞLIK DOMATES PÜRESİ(İNTERNETTEN 8-10 TARİF OKUDUM HEP AYNI ŞEKİLDEYDİ.İLK KEZ YAPIYORUM.BENİM KAVANOZLAR TUTTU.BOZULACAĞINI SANMAM)
MALZEMELER
*DOMATES(BEN 4 KG DAN YAPTIM YARIN 8 KG ALIP YİNE YAPICAM)
*TUZ
*YENİ KAVANOZ(1,5 LT ALDIM BEN 2 TANE TAM DOLDU)
*YENİ KAVANOZ KAPAĞI(ESKİLER BOZULDUĞU İÇİN PÜREYE HAVA ALDIRIP BOZAR)
*RONDODAN GEÇİRECEK FEDAKAR BİR KOCA
DOMATESLERİ YIKADIM.SÜZÜP BÜYÜK BİR KABA KOYDUM.ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKÜP 5 DK BEKLETTİM.SONRA SÜZÜP BUZ GİBİ SU DÖKÜN 5 DK DA ÖYLE BEKLETİN.KABUĞU SOYMAK İÇİN ÇABA GEREKMEYECEK.CART DİYE SOYULUYOR BU YÖNTEMLE.(TABİ OLGUN VE ETLİ DOMATESSE)
SOYUNCA 4 E BÖLDÜM.SERT YERLERİNİ ÇIKARDIM.FEDAKAR KOCAMA TESLİM ETTİM RONDODAN GEÇİRDİ SAĞOLSUN.İSYEEAAAAĞĞĞĞNNEDECEK BİR GÜN.BU İŞLERİ HEP ONA YAPTIRIYORUM TENCEREYE PÜREYİ KOYDUM VE ORTA ATEŞTEN BİRAZ AZ OLACAK ŞEKİLDE ARADA DİBİNDEN KARIŞTIRARAK KAYNATTIM.YARIM SAAT KAYNAT.KAVANOZA KOYMADAN 1-2 DK ÖNCE 2 YEMEK KAŞIĞI TUZ ATIP KARIŞTIRDIM.KAVANOZU KAYNAR SUDA ÇALKALADIM.(KAVANOZ SOĞUK OLURSA SICAK PÜREYİ DÖKÜNCE ÇATLAR.O NEDENLE SICAK SUYLA ALIŞTIRDIM KAVANOZCAĞZIMIZI)KAPAĞINI DA KAYNAR SUDA BEKLET.SONRA PÜREYİ KAVANOZA 1,5 PARMAK EKSİK KALANA KADAR DÖK.KAVANOZ KAPAĞINI KAYNAR SUDAN AL VE KURULA HEMEN KAPAT.SONRA KAVANOZU TEZGAHA TERS ÇEVİR.SABAHA KADAR O ŞEKİLDE DURSUN.KAPAK İÇE ÇÖKTÜYSE TUTMUŞTUR.DIŞA BOMBELİYSE TUTMAMIŞTIR.KAPAK YENİYSE % 99 TUTUYOR.AMA ESKİ KAPAKLA TUTMAZ BAŞTAN SÖYLEYİM.SONRA GÖLGE VE SERİN BİR YERE KOY CANIM.ÜZERİNE IŞIK ALMAMASI İÇİN BİŞEYLER ÖRT.MEYVE SULARIMI HEP BÖYLE YAPIYORUM HİÇ BOZULMADI ŞİMDİYE KADAR.1 SENE DAYANDI.İÇTİM KIŞ BOYU.GEÇEN YAZDAN YAPTIM 1-2 AY ÖNCE BİTTİ HEPSİ.TÜKETECEĞİN ZAMAN AÇ DOLABA KOY.HEM BU PÜREYLE BEBİŞE MAMA YAPARIZ EK GIDA AŞAMASINDA
YABANCI BİR BABA ARTAN ANNE SÜTÜNDEN TATLI-PEYNİR VB SATIP YAPIYORMUŞ.ARTARSA YAPARIZ ELBET :)
***Amerikalı şef aşçı Daniel Angerer, 8 hafta önce doğum yapan eşinin sütünden peynir yaptı. Aşçı hazırladığı peyniri iki hafta beklettikten sonra tadına baktı. Angerer, "Tıpkı tatlı inek sütü gibiydi.Çok lezzetli" diye konuştu. Angerer'in eşinin sütünden ürettiği peynir, çalıştığı Klee Brasserie restoranında mönüye girdi. Anne sütünden üretilen peynir, üstü karamelli balkabağı çekirdekleriyle kaplı tatlıda kullanıldı. Aşçıdan şimdi anne sütünden tereyağı üretmesi isteniyor.****
CANIM KAVANOZ KAPATMA İŞİ-TAŞIMA İŞİ ZOR O ZOR KIŞIMLARI EŞİNE YAPTIR.ÇALIŞSIN KOCALAR.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?